• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Az önce sinir krizi geçirdim

Evet hatirliyorum konunu Ve herkes soylemisdi artik gonderme kendin yasa biraz diye. Ama gorunuyor ki devam etmissin gondermeye onlarda devam etmis somurmeye. Anlamadigim madem durumunu degistirecek hicbir sey yapmayacaksin neden ayni konuyu tekrar aciyorsun? Senin burda yaptigin durumunu duzeltmek degil evdekilerin dedikodusunu yapmak Ve acindirmak, sempati toplamak. Sende biliyorsun yapman gerekeni ama sanirim zor geliyor. Burda istersen 50 tane konu ac 50 kisi de ayni seyi soylesin siz birsey yapmadikca daha cok konu acarsiniz Ve bir sure sonra kimse okumaz bile konularinizi. Ben mesela okumayi dusunmuyorum :)

O Okyete sana söyleyeceklerime darılmaca yok tamammı canım?Kriz, kırmak, dökmek,bunların sana bir faydası yok.Yapman gerekeni yapsaydın,bunlara hiç gerek kalmazdı zaten...Mehmet Akifin dizelerini bilirsin,aklımda kaldığı kadarıyla:

Bırakın matemi yahu,bırakın feryadı,
Ağlamak faide verseydi,babam kalkardı.
Gözyaşından ne çıkarmış,niye ter dökmediniz,
Bari müstakbeli kurtarmaya,bir azm ediniz.

Bunları eğer yalnızca sınav geçmeye,ya da zaman geçirmeye okumadıysak,bize bir ders vermeli...Ağlamayı bırak,ayağa kalk,ve kesin kararlar al.Yarın başını taşlara vurmadan...
Bugüne kadar hep dedim ki ailem sonuçta beni okutmuş bugünlere getirmiş. Ama inanın son iki gündür o kadar kötüyüm ki.Persembe gününden anneme dedim ki haftasonu arkadaşlarım Van a gidecek öğretmenevinde kalacaklar.Van gölünün kenarında güzel bir yermiş kafaları dağılcak keşke ben de gidebilseydim param olsaydı da dedim.Annem de "doğunun her yeri gezsen ne olacak dedi."Ben bekledim ki para yollayalım derler diye.Ama yok demediler.Bu birinci olaydı.
İkinci olay da bugün oldu .artık patlama noktam oldu.Cok ağrıma gitti. Babamın ne yapalım demesi .Alıp ütü yollayabilir bu kadar basit .Terörün en çok hissedildiği yerde yaşıyorum çoğu şey tv de gösterilmiyor. Ailem biliyor az çok burada neler yaşadığımı. Evet Van da doğu da bi yer ama benm yaşadığım yerden çok daha güzel bir yer gidip kafamı dağılabilirim .Ya da babamın bugün öyle demesi gerekmiyordu.ayin 15 ine az kaldı bu sefer hiç bişey demeden sadece 500 yollucam niye diye sorarlarsa anlatıcam böyleyken böyle diye .benden fazlasını beklemeyin dic3m

Evet hatirliyorum konunu Ve herkes soylemisdi artik gonderme kendin yasa biraz diye. Ama gorunuyor ki devam etmissin gondermeye onlarda devam etmis somurmeye. Anlamadigim madem durumunu degistirecek hicbir sey yapmayacaksin neden ayni konuyu tekrar aciyorsun? Senin burda yaptigin durumunu duzeltmek degil evdekilerin dedikodusunu yapmak Ve acindirmak, sempati toplamak. Sende biliyorsun yapman gerekeni ama sanirim zor geliyor. Burda istersen 50 tane konu ac 50 kisi de ayni seyi soylesin siz birsey yapmadikca daha cok konu acarsiniz Ve bir sure sonra kimse okumaz bile konularinizi. Ben mesela okumayi dusunmuyorum :)
Beni tanımayan insanların sempatisini toplasam ne olacak okuma zorlamı okutuyorum sana.keyfimden yollamiyorum ne yaşadığımı bi ben biliyorum.iste böyle kimseye de anlatamiyorum

Yarin birgun evlenirkende kredi cektirip yum masraflari ustune yuklerler bir bilezik bile almazlar elin icinde gorunsun diye sana aldirirlar bak gor aynisinin tipkisini yasadim cunku resmen annemlerin bu huyundan kacmak icin evliliği hizlandirdim kocam askerligini yapmadan evlendim oh. Ayin onbesinden korkuyodum resmen ama
Evlendikten sonra da istediler mi

Bugüne kadar hep dedim ki ailem sonuçta beni okutmuş bugünlere getirmiş. Ama inanın son iki gündür o kadar kötüyüm ki.Persembe gününden anneme dedim ki haftasonu arkadaşlarım Van a gidecek öğretmenevinde kalacaklar.Van gölünün kenarında güzel bir yermiş kafaları dağılcak keşke ben de gidebilseydim param olsaydı da dedim.Annem de "doğunun her yeri gezsen ne olacak dedi."Ben bekledim ki para yollayalım derler diye.Ama yok demediler.Bu birinci olaydı.
İkinci olay da bugün oldu .artık patlama noktam oldu.Cok ağrıma gitti. Babamın ne yapalım demesi .Alıp ütü yollayabilir bu kadar basit .Terörün en çok hissedildiği yerde yaşıyorum çoğu şey tv de gösterilmiyor. Ailem biliyor az çok burada neler yaşadığımı. Evet Van da doğu da bi yer ama benm yaşadığım yerden çok daha güzel bir yer gidip kafamı dağılabilirim .Ya da babamın bugün öyle demesi gerekmiyordu.ayin 15 ine az kaldı bu sefer hiç bişey demeden sadece 500 yollucam niye diye sorarlarsa anlatıcam böyleyken böyle diye .benden fazlasını beklemeyin dic3m
Bunu yapamazsan ileride kocasina maas kartini vermis aldigi bi sac kreminin hesabini veren kadinlardan olursun

500 de yollama 200 yeter her ay
Onların giderleri nasıl
NE borcu var.Sen o evde bile yasamiyorsun göndermeme gerek bile yok.Yeter ettigin yardim bugüne kadar

Canım bu borç ödeme ne kadar sürecek böyle belirli bir süresi vardır umarım böyle çok devam etmez çünkü.

Ayrıca onlara para gönderiyorsun diye tamamen parasız kalıp neden kendini sefil bırakıyorsun... O kadar zor şartlarda çalışıp kendini en ufak bir gezme tozmadan da mahrum birakmaman gerek, ne yapacağını mesela Van a gezmeye gideceğini annene soylemene bile gerek yok. Yok mu kredi kartın, yok mu eksi bakiyen. Paran mı bitti, ordan harca gelecek ay göndereceğin paradan eksiltirsin.

Beni tanımayan insanların sempatisini toplasam ne olacak okuma zorlamı okutuyorum sana.keyfimden yollamiyorum ne yaşadığımı bi ben biliyorum.iste böyle kimseye de anlatamiyorum

Ben şimdi merak ettim... kararın nedir?

Doğu da çalışan 23 yaşında öğretmenim.Evimde ne televizyon var ne doğru düzgün bi eşya. Ütü m annemin eskisi kaç yıllık ütü.Bugun gömleğimi yaktı. Az önce babamla telden konuştuk. Ütü çalışmıyor kıyafetlerimi yakıyor dedim.bugun bilgisayarım da bozuldu .tv olmayınca bilgisayardan izliyorum kanalları. Babam da "ben napiyjm bozulmuşsa dedi" o kadar üzüldüm ki ütü alacak param yok baba dedim evde misafir var napabilim git al dedi olmadı para yollarım sana dedi .telefonu kapadım ağladım halen ağlıyorum. Evde çaydanlık bardak ne varsa yere fırlattım sinirimden. Ben her ay maaşımı aileme yolluyorum ben napabilrik demeleri zoruma gitti
Arkadasim sen ogretmensin bi büyü artik. Bak onca cocuk sana bakiyor senden bir seyler öğreniyor.

Birey ol lutfen ailenden bagimsiz hayatini kur.

Van gölünün kenarında güzel bir yermiş kafaları dağılcak keşke ben de gidebilseydim param olsaydı da dedim.

Ben bekledim ki para yollayalım derler diye

Verdiğinizi geri bekliyorsunuz o kadar anlamsız ki...
Ben aksine şöyle düşünürüm ne güzel işim var kendimi geçindirebileyim, olabildiğince kendi yükümü onlardan alayım, muhtaç kalmayayım, gerek duymayayım onlara elimde kalıyorsa da birlikte bir şeyler yaparız ya da veririm vs..
Bağınızı koparın...

Son düzenleme:
Yerinde olsam maasımin hepsini asla gondermezdim bu saatten sonra. İlerde evleneceksin ceyiz vs için birikim yapman senin yararına olur. Anlamıyorum ki o kadar emek harcayıp atanan sensin sana davranma şekillerine bak.

Verme para felan ya gerekirse hak etmiyorlar. Verme de görsünler.

Evlenmek için hayırlı biri çıksın da evlen kurtul inşallah. Amin

Doğu da çalışan 23 yaşında öğretmenim.Evimde ne televizyon var ne doğru düzgün bi eşya. Ütü m annemin eskisi kaç yıllık ütü.Bugun gömleğimi yaktı. Az önce babamla telden konuştuk. Ütü çalışmıyor kıyafetlerimi yakıyor dedim.bugun bilgisayarım da bozuldu .tv olmayınca bilgisayardan izliyorum kanalları. Babam da "ben napiyjm bozulmuşsa dedi" o kadar üzüldüm ki ütü alacak param yok baba dedim evde misafir var napabilim git al dedi olmadı para yollarım sana dedi .telefonu kapadım ağladım halen ağlıyorum. Evde çaydanlık bardak ne varsa yere fırlattım sinirimden. Ben her ay maaşımı aileme yolluyorum ben napabilrik demeleri zoruma gitti
seninle dalga geçip, paranı istemem, haram olsun diyen annen değil miydi?
önce kendi ihtiyaçlarını karşıla. artarsa gönder ailene.
genç ve bekar bir kadının parasız kalması çok sakıncalı bence.
dünyanın binbir türlü hali var.
eğer alıştırırsan evlenince de kocana yedirme biz yiyelim derler, yuvan bile yıkılır bu yüzden.

Tekrar anlatmak istemedim. Eskiden de konuş açmıştım da.ailemin borcu var her ay onlara yolluyorum ve çok bencil bir ailem.var ben burda yaşarken binbir zorlukla onlar orda eve yeni eşya alma peşindeler. Benim evimde eşya bile yok
E gönderme sende?

Ben kac kez para gönderme gondereceksen bir miktar gonder dedkm
Bu konuda keza oyle herkes gönderme diyor
Ben artik demiyorum

Gonder arkadasim devam super

Burada "evlenmek istiyorum ama ailem yardım etmiyor" diye konu açılınca çoğu üye "ailen hiçbir şey almak zorunda değil" diyordu.
Madem öyle sende ailene göndermek zorunda değilsin diye düşünüyorum.

Tamam ailen sonuçta hayatta ki en önemli varlıkların ama onlar seni düşünmüyosa sende düşünme.
Yardım edilirde tüm maaşı yollamak ne sen çocuk değilsin ki seninde ihtiyaçların var.Çektiğin çilene değsin en azından.

Back
X