• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Az önce sinir krizi geçirdim

Neden rest çekmiyorsun ? Ailemize yardım etmemiz gerektiğini düşünüyorum ama bu kadarı fazla. Size ayda şu kadar miktar gönderiyorum işinize geliyorsa, gelmiyorsa hadi eyvallah diyeceksin. Kendi düzenin kendi maaşında varmış bir şeyden korkma.

maaşını onlara gönderiyorsan
gönderme
çözüm sende

sinir krizi geçireceğine
gönderme
baban sorduğunda ne yapabilirim de
ama çok abartılı havalı ağır konuşma sonuçta yine onun yanına gideceksin

maaşını gönderme kimseye ayrı evde yaşayan insan kendi parasını idare edibilmeli

Kızlar az önce tekrar konuştum ailemle. A: annem B: ben
B: Anne bu ay maaşımı yollamayim da eve tv ve bişeyler alıyım hiç vakit geçmiyor haberiniz olsun ona göre ayarlayın bu ay
A: Ben gelirim sana evdeki eski tv yine getiririm alma .Sen eve alırsın
B: Anne geniş ekranlardan yeni tv lerdeb alıyım burada çıkıp gezecek bir yer yok tek yaşam yerim ev . Bilgisayarım da bozuldu eskiydi zaten temelli onu da değiştiririm.
A : İyi tamam istediğini yap . Biz burda sefiller gibi yaşayalım sen kendine ev döşe.Eve salon takımı alınacak kardeşine oda alınacak. Seni isteyenler oluyor şu rezil gibi eve mi sokacaksın.
B: Anne isteyen seni mi istiyor beni mi.Sanki sen mi gelin olacaksın dedim yüzüme kapadi

bu bencillik nedir ya? "sen oraya alma ben getiririm eskisini sana sen bizim eve al tv" bu nasil bir cümle?
Sefiller icinde yasiyorlar he? salon takimi istuyor genc odasi istiyor eve tv istiyor bu mu sefillik? Resmen hic bir sey görmemisler...

Bunu söylemek istemezdim ama diğer konunuzu da hatırlıyorum. Aileniz tam bir akbaba üşüşmüş maaşa. Ne yapın edin maaşınıza sahip çıkın çok pişman olacaksınız ilerde.

B: Anne bu ay maaşımı yollamayim da eve tv ve bişeyler alıyım hiç vakit geçmiyor haberiniz olsun ona göre ayarlayın bu ay
B: Anne geniş ekranlardan yeni tv lerdeb alıyım burada çıkıp gezecek bir yer yok tek yaşam yerim ev . Bilgisayarım da bozuldu eskiydi zaten temelli onu da değiştiririm.
A : İyi tamam istediğini yap . Biz burda sefiller gibi yaşayalım sen kendine ev döşe.Eve salon takımı alınacak kardeşine oda alınacak. Seni isteyenler oluyor şu rezil gibi eve mi sokacaksın.
B: Anne isteyen seni mi istiyor beni mi.Sanki sen mi gelin olacaksın dedim yüzüme kapadi

Ayy ne kadar reziller ya kusura bakma da. İnsan çocuğunu sadece gelir kapısından mı ibaret görür. Evet seni isteyenler kardeşinin yeni odasına, yeni salon takımına bakacaklar. Kızının orada kendine alacak ütüsü yok valide hanım hazretleri çok zaruri bir ihtiyaç olan salon takımı alacak. Aklın varsa kesinlikle ama kesinlikle bir daha para göndermezsin. Ayıptır be. Doğu görevin de eninde sonunda bitecek, onlarla aynı şehre taşınma farklı bir büyükşehire git. Orada tekrar düzen kur, eşini de bulursun. Keyfine bak hayatım.

Ben biraz farklı düşünüyorum
Onlar sizin aileniz değil mi ?Neden bu konuda sürekli şikayetçisiniz . Tabi ki her ailenin dinamitleri farklıdır.ama bence senden destek istemeleri normal normal olmayan sizin ortayı bulamayıp ek dersinizle birlikte bütün maaşınızı yollamanız .
Bende doğunun tehlikeli bir bölgesinde öğretmenlik yaptım ve yanımda 3.5 yaşındaki çocuğumda vardı.
3 ay öğretmen evinde kaldım odamızda sadece küçük bozuk bir televizyon vardı ve çocuğa hafif karıncalı bir çizgifim kanalını açıyordum.
Aileme gelecek olursak büyük emekleri var üzerimde Babam asgari ücret alırdı annem dantel,örgü yapar beni şehir dışında büyük bir üniversitede okuttular . Üstelik iki kardeşimde lisede okuyordu.
Atandığımda tatilde onların yanındaydım
Sevinçten annemin ağladığını, babamın gözlerinin dolduğunu bilirim.
Ben daha sonra uygun bir eve geçtim ve spotculardan küçük bir televizyon ve tadını çıkan bir öğretmenden çekyat,halı,ranza aldım. Oturduğum evin sahibide kullanmadığı kömür sobasını vermişti sağolsun .
Emektar anneme hemen ilk maaşımla 1 buzdolabı,1 çamaşır makinası aldım onlarda bana eski makina buzdolabını yolladı, yatak yorgan döşek yolladılar ve ben böyle olmasını istedim çünkü burda 2 sene kalacaktım geçici yani bana göre. Sonra baktım Babam bir arsa alacak ama sıkıntıda 6.ayimda iyi bir meblağ kredi çekip yolladım her ay aylığımın 3/1 nı krediye yatırdim. ve ben evliydim . Şuan da Annemin bağkurunu ben yatıriyorum.Benden hiçbirsey eksilmedi düzenimi daha da guzel kurdum.Ailemin benim üzerimde büyük emeği var unuturmuyum onların o sıkıntılı günlerini
Babamın bizi okutmak için 2 işte çalışmasını kan ter içinde eve gelmesini annemin bir yandan fabrikada çalışıp bir yandan dantel örgü yapıp bizi dersaneye göndermesini..
3 kardeşte şükür meslek sahibiyiz.
Babamla birçok hayalimiz varken onu 55 yaşında kaybetmem beni yıktı o emektar Babam artık yok istesemde onun için hiçbirşey yapamam artik:KK61:
Bunları niye yazdım bilmiyorum
Belki senin durumun farklıdır ama bana biraz yakın geldi.
Aileni kırma canim yollayacağin parayı sen ayarla. Madem bir mobilya borcuna girmişler destek ol canım.ama miktarı sen belirle.
Güzel aile ilişkiniz var ama sanırım konu sahibiyle farklı aile dinamikleriniz.
Bende aileme sizin bahsettiğiniz gibi birçok şeyi aldım. Maaşımı aldım gittim beyaz eşyalarının hepsini yeniledim,onu bitirdim annemin odalarina boydan boya dolap yaptırdım ödedim vs ama ailem asla istemedi benden bunları yada dayatmadı hatta annem ne gerek vardı kızım,biriktir paranı bize harcama derdi ve eminim uzakta bir başıma olsam asla kuruş kabul etmezlerdi benden değil metezore şunu aldım,bunu aldım demek. İlk maaşımla yemeğe götürdüm,Rahmetli babam hesabı ödetmedi bana düsünün.
Konu sahibi zaten maaşının 3de 2sini yollayıp kıt kanaat geçiniyor,babasına dert yanıyor adam demiyor "kızım bu ay yollama bize,eksiklerini al"diye.
Anladığım kadarıyla ailesi öyle kötü durumda da değil. Biraz anlayış göstermeliler,en azindan alırken sormalılar senin bir eksiğin var mı?zor durumda kalırmısın bunu alırsak?diye.
Alıp öde demek doğru gelmiyor bana.
Bin lira ile geçiniyor konu sahibi,geçinilir mi tabiki geçinilir ama ekstra bir masrafı çıkınca cebinde eksiğini giderecek kadar parası olmalı yani,sonuçta oralarda kime el açsında istesin.

Güzel aile ilişkiniz var ama sanırım konu sahibiyle farklı aile dinamikleriniz.
Bende aileme sizin bahsettiğiniz gibi birçok şeyi aldım. Maaşımı aldım gittim beyaz eşyalarının hepsini yeniledim,onu bitirdim annemin odalarina boydan boya dolap yaptırdım ödedim vs ama ailem asla istemedi benden bunları yada dayatmadı hatta annem ne gerek vardı kızım,biriktir paranı bize harcama derdi ve eminim uzakta bir başıma olsam asla kuruş kabul etmezlerdi benden değil metezore şunu aldım,bunu aldım demek. İlk maaşımla yemeğe götürdüm,Rahmetli babam hesabı ödetmedi bana düsünün.
Konu sahibi zaten maaşının 3de 2sini yollayıp kıt kanaat geçiniyor,babasına dert yanıyor adam demiyor "kızım bu ay yollama bize,eksiklerini al"diye.
Anladığım kadarıyla ailesi öyle kötü durumda da değil. Biraz anlayış göstermeliler,en azindan alırken sormalılar senin bir eksiğin var mı?zor durumda kalırmısın bunu alırsak?diye.
Alıp öde demek doğru gelmiyor bana.
Bin lira ile geçiniyor konu sahibi,geçinilir mi tabiki geçinilir ama ekstra bir masrafı çıkınca cebinde eksiğini giderecek kadar parası olmalı yani,sonuçta oralarda kime el açsında istesin.
Metezore ne demek,merak ettim sadece,mecburen filan mı acaba?

aileniz ne kadar arsiz.anneniz calissin alsin evine salon takimi oda takimi.calismak ne bilmiyor para kazanmsk kolay saniyor galiba.bsbaniz in emeklisi yokmu yani o eve sizmi bakiyosunuz.yazik boyle aile olmaz olsun benim kardesimde doguda polisti bir kurus yollamazdi.arabasini aldi birikim yapti ve evlenirken babama yuk olmadi.baba onu okutmsk icin calismadi mi.ben calisip butun nisanliligim boyunca esyalarimi kendim aldim ve eve bir kurus vermedim yinede birsuru masraf oldu simdi babam la altli ustlu oturuyoruz.yani kendi babami evinde oturuyorum kira vermek yerine her ay 800 1000 elimizde ne kalirsa bankaya koyuyoruz ev almak icin.
Allah babamdan razi olsun seninkide baba benimki de baba.iste makesef seni somuruyorlar buyuttuk besledik para vermek zorunda.seni dusunmuyorlar annen cok rahat ve vicdansiz geldi bana.ben olsam belli bir miktar yollar geri kalanini da kendim icin birikitirur ihtiyaclarimi alirdim.evlenirken bunlar sana birsey de yapmaz aklini basina topla bence senin paran senin hayatin kimse icin surunme.kimse kimsenin sirtindan gecinmesin bir zahmet

Doğu da çalışan 23 yaşında öğretmenim.Evimde ne televizyon var ne doğru düzgün bi eşya. Ütü m annemin eskisi kaç yıllık ütü.Bugun gömleğimi yaktı. Az önce babamla telden konuştuk. Ütü çalışmıyor kıyafetlerimi yakıyor dedim.bugun bilgisayarım da bozuldu .tv olmayınca bilgisayardan izliyorum kanalları. Babam da "ben napiyjm bozulmuşsa dedi" o kadar üzüldüm ki ütü alacak param yok baba dedim evde misafir var napabilim git al dedi olmadı para yollarım sana dedi .telefonu kapadım ağladım halen ağlıyorum. Evde çaydanlık bardak ne varsa yere fırlattım sinirimden. Ben her ay maaşımı aileme yolluyorum ben napabilrik demeleri zoruma gitti

doğuda çalışıp sıkıntıyı derdi sen çekiyorsun senin paranla ailen rahat günler mi görüyor? kusura bakma da fazla tepene çıkartmışsın. harçlık gönderilir de maaşın tamamı yollanmaz. çek biraz kendini. maaşın ne kadarsa 4te birini hadi maksimum 3te birini gönder gerisini kendin ye. canını da üzme.

Maaşını ailene yollama bence sadece destek ol her ay. Seninde ihtiyaçların var yaşıyorsun sonuçta ayrıca birikim yapmalısın.

Maaşını ailene yollama bence sadece destek ol her ay. Seninde ihtiyaçların var yaşıyorsun sonuçta ayrıca birikim yapmalısın.

onlar anlatcaksa akrabalara, sen onlardan önce davran sen anlat seni nasıl zor durumda bıraktıklarını. bu krize girmeye, kırıp dökmeye değermi. evlenemezsinde bu ailen yüzünden. çünkü paraları kesilcek

Senin annen aynı ablam gibi.Ben de sürekli mücadele içindeyim.Ama sen çok yüz vermişsin.Ben okadar çok vermem..Ben hep sıkılıyorum ama hep mücadeleyle.Ah ah ..
Benden habersiz alışveriş ediyor kartımla benimki de.Daha fszla vermedigim icin
Birlikte yaşıyoruz biz.Vermiyorum gizli alıyor.Farkettigimi söyledim tamam aylik vereceğinden düş dedi yakalanınca ne desin..Kavga etmek beni üzdüğü için kavga etmedim.Simdiye kadar hep çekmiş gizli gizli onları farkettiğini söylemedim eski kavgalardan biktigim için.Ama hep elimi sıkı tutmayla basedecem.Yoksa somurebilsigi kadar sömürür.Bu da abla yani.

Ama kendi ihtiyaclarini karsilaman da gerekiyor bi ay yolamasaydin evin ihtiyaci mutfak falan alsaydim kalanink yolasaydin olmazmiydi canimm babanin ne yapalirim kelimesini kesinlikle kötü yorumlama sana demis zaten para yolayim diye hic canini uzme

Buharlı ütü al 650 liraya almıştım ceyizime 3 yıl önce 2 dakikada utuluyor asla yakmiyor uzerinde unutsan bile ayda az miktar ailene yolla hatta esyalarini alana kadar yollama açta açıkta degillerse

Alıştırmışsınız
artk vermezswniz nankör evlat olursunuz
Annemde bana aynısını yaptı
Bı ay maaşım bir gün geç yatmıştı
O gün eve parasız geldim diye beni misafirlerin yanında rezil etti
Herkes beni para yiyen eve 5 kuruş vermeyen birisi sandı
Sonra da bı daha hiç vermedim
Hala annemin gözünde nankörüm..
Değişmez
Tamam destek olun ama eve salon takımı alınacaksa kardeşine oda alınacaksa bu senin göreviniz değil ki

Back
X