• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Az önce sinir krizi geçirdim

sen evlat degıl ana baba olmussun tıpkı benım gıbı
ama ben senın kadar sabırlı davranmadım kendı yolumu kendı emegımle cızdım
kendımı benı umursamayanlar ıcın yıpratmadım sen de oyle yap kı yarın senın evladın olunca annelik yapabilecek halin dermanınkalsın :(

Ben sizin canınız değilim bu bir
Size yazılmış bi cvp değil bu iki
Bazı ailelerde düğün dernek öncesi böyle bi hazırlık oluyor dedim . Bir üye de bende değiştirmek istiyorum yanlış mı dedi? İstiyorsan değiştir ailene de hediye olur dedim bu üç
Size fikrinizi soran olmadı bu dört
şimdi yanlışlık olmuş sizin yaptığınız yoruma değildi bu cvp bu bir ikincisi bur da bir şeyler paylaşılıyorsa tabi ki insanlar fikirlerini yazarlar ayrıca herkesin birbirinin fikrini beğenmesi diye bir şey yok bayan eşyalarım eski biri gelir diye utanıyorum yazmış bende insanlar eğer eşya yani maddeler için ilişki kuruyorsa zaten o ilişkiden o misafirden uzak durmak lazım yani fikir mi sorarsanız tabi tekrar fikrimi sorarsanız allah başka dert vermesin bunları kafaya takıp üzülmeye değmez tekrar fikrimi sormak isterseniz hayata ne dertler var size canıma gelince size canım demedim ben konu sahibine demiştim canım ayrıca insan sevgisinden kaynaklanan bir kelime öyle canım dedim diye tabi ki canım değilsiniz

sakin ol.
ben de senin gibiydim. işe girdim hemen kredi çektim yolladım aileme. sonraları cebimde yemek param bile kalmıyordu.
çok şükür geçti o günler. sonra kardeşim atandı. annemde onunla kalıyor. kuruş para vermiyor kimseye. anneme olmadık eziyeti ediyor. üstüne kadına diyormuş ki sen de bu evde yaşıyorsun mutfak masrafları senden! kadının bir emekli maaşı var. onla da evinin kredisini ödüyor. geri kalanı da mutfak parasına harcıyor. bir de annem öyle masraflı değildir. kardeşim daha masraflıdır. yani kadıncağız onun için taaa nerelere gitti. yemeğini yapıyor, bulaşığını yıkıyor, çamaşırlarını temizleyip ütülüyor, kahvesine kadar ayağına götürüyor ama yaptığına bak! hee bu arada böyle yapıyor ama kıymetli o.

Olmuyor işte o kadar benciller ki.Herkesin yanında okuttuk da ettik de bir sürü laf sayıyorlar mecbur kaldım. Artık bıktım isyan ettim resmen .

okutmak zorundalar zaten bu anne babanın görevidir.
tabi sende cabalımışsın ne güzel mesleğin olmuş
yardım amaclı biraz para gönderebilirsin de hepsi olmaz ya

Bugün o kadar dolmuşum ki tüm geçmişim aklıma geldi.universiteye gireceğim o ygs sınavında hava çok sıcaktı. Ben de ailemi öpmeden sınava girdim ama açıkladım çok terledim öpmeyim bana dua edin dedim.Annem sen bu kafayla çok kazanırsın ygs yi dedi.Cok düşük aldım ilk sınavdan sonra toparladım lys den yüksek puan aldım ama ilki düşük diye gerizekalı,salaklık gibi bir sürü hakaret işittim.
Üniversiteye başladım ailem ,çevrem herkes atanamazsin ki deyip durdular.Hirs yaptım gece gündüz çalıştım çok yüksek bir puan aldım. Puanların açıklandığı gün annem yine dalga geçti sen nasıl aldın o puanı diye.
Atandım yine yapmadıkları kalmadı. O kadar doldum ki bugün artık ne olursa olsun.Ben ne yapsam da beni sevmeyeceklerini anladım. İnşallah Rabbim yakın zamanda karşıma hayırlı birini çıkarır da evlenirim ayda yılda bir gorusurum
Şu yazdıkların olaydaki ana fikir; sen sana vermedikleri sevgiyi onlara paranı fazla fazla vererek edinmeye çalışıyorsun aslında farkında değilsin. Kendi eşimden biliyorum. Aslında çok üzücü bi durum. Dediğin gibi inşallah hayırlı biriyle evlenirsin de kendi yuvanda böyle şeyler yaşamaz yaşatmazsın. Ama şunu unutma artık sen bir yetişkinsin,neyin ne olduğunu çok iyi kavrayabilirsin. Sana yapılanlara dur diyebilirsin,taleplerine hayır diyebilirsin. Yeterince dolduysan yaparsın. Yok değilsen sana yapılanlardan ders almadıysan kullanılmaya devam

sakin ol.
ben de senin gibiydim. işe girdim hemen kredi çektim yolladım aileme. sonraları cebimde yemek param bile kalmıyordu.
çok şükür geçti o günler. sonra kardeşim atandı. annemde onunla kalıyor. kuruş para vermiyor kimseye. anneme olmadık eziyeti ediyor. üstüne kadına diyormuş ki sen de bu evde yaşıyorsun mutfak masrafları senden! kadının bir emekli maaşı var. onla da evinin kredisini ödüyor. geri kalanı da mutfak parasına harcıyor. bir de annem öyle masraflı değildir. kardeşim daha masraflıdır. yani kadıncağız onun için taaa nerelere gitti. yemeğini yapıyor, bulaşığını yıkıyor, çamaşırlarını temizleyip ütülüyor, kahvesine kadar ayağına götürüyor ama yaptığına bak! hee bu arada böyle yapıyor ama kıymetli o.
Ay günah yaa. O kadar maaş alıyor.o kadından para mı alır insan ya

Tek kurus yollama. Beni dusunmeyeni artık ben de düşünmüyorum de canm. Ailende olsa biyere kadar.sen boyle iyi hoşsun ya hani inan kıymetli olmayacaksin yada senin o kadar para yollaman iyilikten sayılmayacak, her ay yollaman görev olacak. Arasıra yaparsan yani yollarsan o zaman lütuf gibi gözükür. Yarin bir gün evleneceksin ve bu sekildeki bi aile sana kuruş yardim etmez.aklini başına al ve her ay belirli miktarda kenara nakit para biriktir kendine ne hesap açıp, kimseye de bu paradan bahsetme. Ekstradan da indirimleri takip edip ceyiz falan diz bence. Evleneceğin zaman kimseden beklentin olmaz her seyini kendin yaparsin kafan rahat olur. Normalde cogu aile çocuğunun parasini alir ama evlendirirken de dört dörtlük yaparlar her şeyini. Yada cocuktan parayi alma sebebi çocuğuna birikim yapmaktır. Seninkiler senden kepçeyle para alıyor ama iş sana düğünde falan para harcamaya gelince kuruş zor çıkar ceplerinden. O yüzden gözünü dört aç derim. Kendini kullandırma.

Geçmişte gönderdikleriniz unutuluyor.kizlar boşa yollamisim

Bu ay göndermedim. Sadece lisedeki kardeşime tablet aldım. Onu da hediye olarak aldım kendi isteğimle yani.Bir anda yaptığım şeyler unutuldu.
Bak işte yüzlerini görmüş oldun anne baba çocuğunu para için sevmez.

Geçmişte gönderdikleriniz unutuluyor.kizlar boşa yollamisim

öyle zaten
bundan sonra kendi hayatınızaa yapın yatırımınızı
sağlıklı işi gücü yerinde insanlar kendi geçimlerini kendileri sağlasın bırakın

Bu ay göndermedim. Sadece lisedeki kardeşime tablet aldım. Onu da hediye olarak aldım kendi isteğimle yani.Bir anda yaptığım şeyler unutuldu.
Buradaki herkes böyle olacağını söyledi neyse en azından görmüş oldun şimdi bir süre acitasyonlara duygu sömürülerine yeri gelecek hakaret boyutuna varacak laflara kulaklarını tıkayıp net olman gerekiyor lütfen her laflarında bu aklına gelsin :kahve:

Back
X