Merhaba, sürecinizin çiçek gibi geçmesini diliyorum.
Benim yaşım 30 du sürece başladığımda.Doktorum 6-7 tane folikül saymıştı adetin 2.günü. Moralim bozulmuştu.Erken menopoz olabilir demişti normalde yaşıma göre en az 10 tane isteriz falan demişti.Bana amh falanda bakmadı tabi.Hep aklımda kalan bir şüphedir.Yani istemesem de kafama takılmıştı.
Kasım ayında ilk OPU yu oldum ve bize dediler ki 3 tane toplandı.İşte teselli falan ediyolar beni önemli olan embriyo olması ve sağlıklı olması falan.Ben bunların hepsine hazırlıklıydım.Çok hikayeler okumuştum burada. Çok sıkıntı etmedim ama eşim aşırı irrite olmuştu.
Neyse ki 3/3 döllendiler. İki adetini 3.günde diğer bir adeti 5.güne götürdüler.
Sonra doktorumuz taze transfer yapmayalım havuz yapalım dediği içün hemen arkasından bir daha OPU oldum aralık ayında. Bu sefer yüne 7-8 görünüyordu folikül ama 6 adet toplandı.5 tanesi döllendi. İki adeti 3.günde dondurup diğer üçünü 5.güne takip ettiler ama pek iyi gitmediğini de söylediler.Ve olmadı yani.Totalde 5 embriyomuz oluşmuştu.Ve biz aralıkta taze transfer istedik rahim uygun değil denilince bizde madem öyle gidip bi tatil daha yapalım son kez dedik eşimle öyle geliriz.Ve nisan ayında ilaçlara başladık mayısta transferimi oldum.
Ve ben iki kez opu olunca şunu anladım sürecimden.
1-Yumurta sayısı aylık değişebiliyor.
2-Sayı değil kalite önemli
3-çok olması hepsinin embriyo olacağı anlamına gelmiyor(az olması da embriyo oluşmayacağı anlamına gelmiyor)
4-Kaliteli beslenme yumurta sağlığı için önemli(tabi sperm içinde)
5-en önemlisi döllendirme tekniği olduğunu düşünüyorum.Çünkü ilk opude eşinizin kaliteli spermlerini seçtik dölledik demişlerdi.İkincisinde hiç böyle bi ifade kullanılmadı.Araştırırsanız farklı döllendirme teknikleri var.
Bu arada gebeyim kasımdaki opuden olan 3.gün embriyolarımdan biri tutundu

İnşallah sizinde süreciniz kısacık olur hemencecik yavrunuza kavuşursunuz