Azarlanmak istiyorsaniz

Bugun bir devlet hastanesinin kadin dogum poliklinigine gittim
Allah kimseyi dusurmesin.girerken sinirleri disarda birakmak lazim yada azarlanmak gibi bi fanteziniz varsa size cennet olabilecek bi yer gidin
Gectim iceri meraba dedim ses yok !evli misin dedi sekreter evet dedim gec o zaman soyle dedi
Gectim. Perdeyle ayrilmis dogum masasinin oldugu bir yer.Hijyenden eser yok bi pecete sermisler masaya attim cope baska yok tabi masa pis etraf inanilmaz daginik bacaklari acinca uzerine bise alirsin baktm yine bise yok neyse ultrasona prezervatif gb bise gecirirler normalde her hastada degisir yok!o ultrasonu muhtemelen baska hastada kullandi banada kullandi.sehir disindayim bu arada baska hastane yok bişe desen olmuyor.kaymamis spiral dr agzindan cikan tek buydu ve gitti.calisanlar ilgisiz.sekreterler cevap vermekten aciz ters ters cevap veren hemsireler...
Benim sorunum pek buyuk degildi ama olanlar icin uzuldum gercekten.
nasıl ya koruyucu olmadan o cihazı kullanmasına izin mi verdin karından muayne etmesi daha mantıklı olmaz mı ya mikrop kaparsan .beynim yandı en çokta size nasıl muayne olabildin o ortamda olmam ya da karından baktırırdım

Bimer ve jimere şikayet edin kesinlikle özellikle hijyen konusunu.
Devlet hastanesine gidiyorum kontroller için hiç böyle bir muameleye denk gelmedim. Hijyen içinde geçerli. Gayet hijyenik. Tabi ki ilgileri özel hastane gibi olmuyor muayene süreleri falan da ama o da kalabalıktan. Şikayet edin mutlaka.

Bugun bir devlet hastanesinin kadin dogum poliklinigine gittim
Allah kimseyi dusurmesin.girerken sinirleri disarda birakmak lazim yada azarlanmak gibi bi fanteziniz varsa size cennet olabilecek bi yer gidin
Gectim iceri meraba dedim ses yok !evli misin dedi sekreter evet dedim gec o zaman soyle dedi
Gectim. Perdeyle ayrilmis dogum masasinin oldugu bir yer.Hijyenden eser yok bi pecete sermisler masaya attim cope baska yok tabi masa pis etraf inanilmaz daginik bacaklari acinca uzerine bise alirsin baktm yine bise yok neyse ultrasona prezervatif gb bise gecirirler normalde her hastada degisir yok!o ultrasonu muhtemelen baska hastada kullandi banada kullandi.sehir disindayim bu arada baska hastane yok bişe desen olmuyor.kaymamis spiral dr agzindan cikan tek buydu ve gitti.calisanlar ilgisiz.sekreterler cevap vermekten aciz ters ters cevap veren hemsireler...
Benim sorunum pek buyuk degildi ama olanlar icin uzuldum gercekten.
Neden izin verdiniz ultrasonu oyle kullanmasina? Hastalik kapabilirsiniz. Ben de son 2 aydir devlet hastanelerine gidiyorum ama Allah kimseyi düsürmesin.. saglikta reform yaptik diyorlardi, reformu orta caga dogru yapmislar galiba..

Ne yazık ki devlet hastanelerinin çoğu böyle gerçekten Allah düşürmesin ama özel hastane fiyatları da uçmuş.Allah korusun insan her türlü hastalığı kapabilir
Cocugumun doktorunun muayene ucreti 450 tl idi. Bir sonraki ay 500 tl olmus:KK57: kendim icin vermem de evlat iste..

Gercekten kadin dogum klinikleri bir panayir. Bir kere gitmistim, aynen her yer les gibi. Hemsire evli olup olmadigimi sordu (ki ne sacma, ne cirkin bir soru), ben bon bon bakinca doktor “Yani muayene edebilir miyim?” diye acikladi. Iceri gectik. Koltuk les gibi. Bir kumas parcasi verdiler. Onu koltuga serecek oldum, hemsire “Onu altina serme, senden sonra baskalari da kullanicak” diye azarladi. Saka gibi!
Ben kendi carsafimi havlumu pecetemi islak mendilimi de götürüyorum hastaneye giderken

Ben daha bir kaç gün önce özelde kadın doğuma gittim. Geç soyun dedi. Geçtim ama oturmadım. Bekledim. Dediğiniz gibi deri koltuk ve örtü mörtü yok. Üstüme verilen örtünün de her hastda değiştiğini düşünmüyorum. Neyse ki alete yeni prezervatif taktığını gördüm.

Herkese her doktor iyi gelmiyor demek ki. Hamileliğim boyunca kontrolümü özel hastanede yaptırdırdım. İdrarda protein kaçağına kanda düşüklüğüne,çocuğun haftalarca gram dahi alamamasına vücudumdaki anormal şişliklere rağmen doktor "normal ,bir şey yok" dedi benimle dalga geçti gönderdi,her seferinde hem de.
36 haftalık hamile iken kafama takılan soruları sormak için devlet hastanesinden randevu aldım,gelmişken de muayene olayım dedim. Doktorun yüz ifadesi birden değişti muayeneden sonra. " anormallik var bebek çok küçük,beslenemiyor,seni araştırma hastanesine sevk ediyorum " dedi ve elime sevk kağıdını vererek gönderdi.
Bundan sonraki benim hatam,özeldeki doktor orta yaşlı tecrübelidir,bu ise genç abartıyordur diye düşünerek bir şeyim yok diye gitmedim. Bundan yalnızca birkaç gün sonra müthiş bir karın ağrısı,baş ağrısı ve bulantı şikayetiyle önceki gittiğim devlet hastanesine gittim. Hamile olduğumu görünce nöbetçi kadın doğum doktoruna yolladılar. Doktor aynı doktor. Bana dediği şu " geçen hafta seni sevk ettiğimde gitseydin şimdi bu halde olmazdın". Meğer gebelik zehirlenmesi yaşıyormuşum haftalardır ve plesenta karın duvarından ayrılmak üzereymiş. O gün beni tıp fakültesine sevkedip acilen sezaryene aldılar. Ben ve kızım ölümden döndük. O gün bu gündür özel hastaneye gitmiyorum,hiçbir hastalığımda. Kızım 5 yaşında kızımı da bu seneye kadar hiç götürmemiştim özele,daha bu sene gitti ilk.
Devlette de işini hakkıyla yapan doktorlar,özelde de para için sağlığı hiçe sayan doktorlar var.
Şikayet etmediniz mi
Dava acabilirdiniz

Bir degil, iki degil, tam uc pecete hem de!! :KK9:Hemsiraanim sizi azarlamadigina gore epey sevmis olmali.
Valla pecete varmis en azindan. Ben de erken dogum tehlikesinden bir gece yattim devlet hastanesinde. Pecete yoktu hicbir yerde. Ne normal ultrasondan sonra verdiler ne vajinal ultrasondan sonra ne nstte ne de tuvalette. Hic yokmus. Saka gibiydi. Ayni yataga bir suru kadin yatiyodu. Kanli kanli yataklara yattim. O sirada bebegim tehlikede oldugu icin sesimi çıkaramadım.

S sassyassyy 1 yaşındaki çocuğa antibiyotik yapmayı reddetti.
Ben de meraklı değilim hem antibiyotiğe hem de iğneye ama hastalığından ötürü olmak zorundaydı ve şurup içiremediğimiz için iğnesini oluyordu.
Nefes borusu iltihabı ileri boyuta geldiğini ve sınırda olduğunu, çocuğun nefes alamayıp boğulduğunu anlatmaya çalışsam da laf dinlemedi.
Aldı ağzının payını gerçi...
Pis herif!

Özel e gitsende paranla rezil oluyorsun
Yani bana öyle oldu oooof offff
Özelde bana kimse o muameleyi yapamaz, kafasını kırarım.
Tabi gittiğiniz yerle de alakalı, büyük kapsamlı hastaneleri tercih ederseniz adam gibi muamele yaparlar.
Ama devletten bozma, kuyruk beklenilen doktorlarının ise şaibeli olduğu yerlerde ise zaten aynı muamele.

Şikayet etmediniz mi
Dava acabilirdiniz
O dönem canımla sonra kızımla uğraştım. Hani yanlış müdahale yoktu,müdahale etmeme vardı ki onda da çok rahat bana muayene olduğunda her şey normaldi deyip işin içinden sıyrılırdı.
Hala çevremdeki herkesi o doktora gitmemesi konusunda uyarırım

Prezervatif hic takilmadi yoktu yani ultrasonn yanndaydi aslinda alip taksam diye dusunmedm degil ama ha geldi gelecek fln dedim bise der belki kendi takacak takmadi.niye bu kadar nutkum tutuldu acaba snra kizdm kendime aslinda ama caresizlik insani boyle yapiyor demek
Altan mı ultranson yaptı yoksa karnından mı baktı

Devlet hastanesinde çalıştığım zamanlarda il sağlık müdürlüğünün çamaşır suyu göndermediğini bilirim ki kağıt havlu sedye örtüsü filan gayet lüks kalıyor tuvalet yıkansın diye aramızda para toplayıp çamaşır suyu alırdık kendi sıvı sabunumu götürürdüm hijyen eksikleri yönetimin sıkıntısı bunuda çok yaşadım

S sassyassyy 1 yaşındaki çocuğa antibiyotik yapmayı reddetti.
Ben de meraklı değilim hem antibiyotiğe hem de iğneye ama hastalığından ötürü olmak zorundaydı ve şurup içiremediğimiz için iğnesini oluyordu.
Nefes borusu iltihabı ileri boyuta geldiğini ve sınırda olduğunu, çocuğun nefes alamayıp boğulduğunu anlatmaya çalışsam da laf dinlemedi.
Aldı ağzının payını gerçi...
Pis herif!
İlk iğnesini hastanede olmuşmuydu? İlk iğneyi asm ler yapmıyor. Özellikle antibiyotikse , alerji riskine karşı tedbir.

Her yerde aynı değil demek ki. Yaşadığım ilde doktorlarda hastanenin hijyeni de özellere taş çıkarır.
Özel hastaneye çok nadir gideriz.
Bir tek doğumum da tercih ettim , elimde doğumda yanımda olsun diye.

Bimere şikayet edin.

Daha dün yaşadığım bir olayı anlatayım yaşadığım şehirde ayrıntılı ultrason yapan sadece bir devlet hastanesi var özellerde ve başka devlet hastanesinde yok o bölüm. Internette araştırıyorum haftalar öncesinden nasıl olur ne kadar sürer bebek nasıl incelenir diye ben saf da devleti bir tutuyorum özellerle ilk defa gittim hicbir fikrim yok tabi. Odaya beşer kişi giriyorsun arada paravan gibi bir şey var bir gebenin ultrasonda bakılma durumu bitince o bor kenarda karnını siliyor diğeri geçiyor, yatılan yatakta bası yükseltecek yer dahi yok dümdüz saçma şekilde yatıyorsun serilen kağıt değişmiyor, üzerine herhangi bir örtü serilmiyor, normalde 20 dk sürmesi gereken ultrason yemin ediyorum 2 dk sürmedi. Ki gunde sadece 20 gebe alip o günü kapatıyorlar saat 9da başladı eminim ki 12 olmadan işi bitmiştir yani az çalışıp çok para alacağım diye kırk takla atıyorlar. Bu ne la böyle dedim özel kliniği olan yere gittim bugün 250 lira bayıldım ama temiz mis gibi girdim ultrasona 20 dk kaldım.
Cidden paran yoksa bir köşede sessizce ölmeyi bekle yani o haldeyiz. Deli gibi para kazanırlar ama işin hakkını vermek desen yoktur Allah bildiği gibi yapsın hepsini.

Son düzenleme:
Back
X