Herkese her doktor iyi gelmiyor demek ki. Hamileliğim boyunca kontrolümü özel hastanede yaptırdırdım. İdrarda protein kaçağına kanda düşüklüğüne,çocuğun haftalarca gram dahi alamamasına vücudumdaki anormal şişliklere rağmen doktor "normal ,bir şey yok" dedi benimle dalga geçti gönderdi,her seferinde hem de.
36 haftalık hamile iken kafama takılan soruları sormak için devlet hastanesinden randevu aldım,gelmişken de muayene olayım dedim. Doktorun yüz ifadesi birden değişti muayeneden sonra. " anormallik var bebek çok küçük,beslenemiyor,seni araştırma hastanesine sevk ediyorum " dedi ve elime sevk kağıdını vererek gönderdi.
Bundan sonraki benim hatam,özeldeki doktor orta yaşlı tecrübelidir,bu ise genç abartıyordur diye düşünerek bir şeyim yok diye gitmedim. Bundan yalnızca birkaç gün sonra müthiş bir karın ağrısı,baş ağrısı ve bulantı şikayetiyle önceki gittiğim devlet hastanesine gittim. Hamile olduğumu görünce nöbetçi kadın doğum doktoruna yolladılar. Doktor aynı doktor. Bana dediği şu " geçen hafta seni sevk ettiğimde gitseydin şimdi bu halde olmazdın". Meğer gebelik zehirlenmesi yaşıyormuşum haftalardır ve plesenta karın duvarından ayrılmak üzereymiş. O gün beni tıp fakültesine sevkedip acilen sezaryene aldılar. Ben ve kızım ölümden döndük. O gün bu gündür özel hastaneye gitmiyorum,hiçbir hastalığımda. Kızım 5 yaşında kızımı da bu seneye kadar hiç götürmemiştim özele,daha bu sene gitti ilk.
Devlette de işini hakkıyla yapan doktorlar,özelde de para için sağlığı hiçe sayan doktorlar var.