Azarlanmak istiyorsaniz

ne kadar güzel anlatmışsınız. bu söyledikleriniz türkiyede özel hastanelerde var, en azından benim gittiklerimde. keşke devlette de olsa, insan yerine konmak için para vermek durumunda kalmasa kimse.
Aslinda dusunuldugunde devlet hastanelerine para odenmiyor degilki, yanlis bilmiyorsam maaslardan kesintiler olmuyor mu saglik harcamalari icin? Ben ulkemi cok seviyorum ve Turkiye`nin cok guzel yanlarinin da oldugunu dusunuyorum ama ne yazik ki insana deger/saygi bunlardan biri degil.

Şikayet etmezseniz sizde sorumlusunuz .18 yil once devlette dogum yaptim özelden temizdi .Basima birsey geldiğinde sikayet ediyorum .

Evet, doğru bir hareket.
Bir hasta yakını olarak, durumu hakkında bilgi almak istediğimde beni el kol hareketleriyle hadi kalabalık etme çık git diye başından atmayani çalışan doktora az bile yaptım, yine olsa yine yaparım!

Diğer meselede, çocuğumun son dozuydu yapılan iğne.
Zaten 4 gündür olduğunu ve bir reaksiyon gelişmediğini, imzalamam gereken evrağı vermesini bile söyledim ama aile helimi ne hikmetse, 6 ayrı görüş aldığım çocuk doktorlarından daha fazla donanıma sahip olacak ki, o yaştaki çocuğa antibiyotik yapılamayacağını ve bugüne kadar yapılan tüm iğnelerin usulsüz olduğunu söyleyerek bağırıyordu.

Kimse silah zoruyla doktor olmuyor, can emamet ediliyorsa mümkünse sosyopatlıktan son derece uzak, empatiyle örmeleri gerekiyor benliklerini.

başkası olsa demek ki zararı var da yapmıyor, sen doktordan iyi mi bileceksin derdim abarttığını düşünüp ama sizi de biliyorum eminim mantıklı düşünüp böyle tepki vermişsinizdir. doktorun da iyisine denk gelmek zor artık.
S sassyassyy valla mesleklerinin erbabları alınmasın ama çoğu doktordan iyi biliyorum, en azından kendi çocuklarımla alakalı şeyleri.
Daha dün küçük bebeğimi yine doktora götürdğm ve kendi teşhisim gözlemimle beraber, evet teşhisim ve yaptıklarım doğru ama anormal olan şeyleri, başka bir hastalığı kabul etmedi aynı anda iki farklı şey olamaz, bu yan etkileri dedi.
Bugün bilgisine güvendiğim başka bir doktora daha götürdüm o da şüphelerimin doğru olduğunu ve çocuğumun aynı anda 2 farklı hastalığa yakalandığını belirtti.
Sadece bugün yaşadığım şey bu.
2 yılda herhalde 30 dan fazla kez başıma gelmiştir.
Ne teşhis koyan doktor var ortada ne de ilgilenen.
Çocuğumu boş yete hastaneye yatırmaya çalışan mı ararsınız, larenjit olup nefes alamayıp boğulurken bir şeyi yok deyip yollayanı mı, yoksa yanlış teşhis koyup penisilin yapmaya çalışanı mı...
Ben o kadar çok hasta olan bir insanım ki annem sayemde bir sağlıkçı kadar bilgilendi ve dolayısıyla ben de öyle.
Açıkgöz olmasam, her denilene inansaydım çocuklarım deney faresine dönmüştü.

Son düzenleme:
İlk iğnesini hastanede olmuşmuydu? İlk iğneyi asm ler yapmıyor. Özellikle antibiyotikse , alerji riskine karşı tedbir.
Nego Nego iğneyi bebek yoğun bakım ünitesi olan bir hastanede oldu, son dozu için gittim.
Kara cahil bir insan değilim hele çocuklarım söz konusu olduğunda bu yaştan sonra tıp da okur, pediatri uzmanlığı bile alırım.
Ona teşhiş koyan doktorları, tatilde kaptığını, oradaki doktorların müdahalesini ve çocuğumun durumunun kritik olduğunu, buradaki doktorum ve hastanelerin müdahalesini, adrenalinle nefes alması sağlandığını da belirttim ama nafile....

Devlet hastanesinde çalıştığım zamanlarda il sağlık müdürlüğünün çamaşır suyu göndermediğini bilirim ki kağıt havlu sedye örtüsü filan gayet lüks kalıyor tuvalet yıkansın diye aramızda para toplayıp çamaşır suyu alırdık kendi sıvı sabunumu götürürdüm hijyen eksikleri yönetimin sıkıntısı bunuda çok yaşadım

ne kadar güzel anlatmışsınız. bu söyledikleriniz türkiyede özel hastanelerde var, en azından benim gittiklerimde. keşke devlette de olsa, insan yerine konmak için para vermek durumunda kalmasa kimse.

Aslinda dusunuldugunde devlet hastanelerine para odenmiyor degilki, yanlis bilmiyorsam maaslardan kesintiler olmuyor mu saglik harcamalari icin? Ben ulkemi cok seviyorum ve Turkiye`nin cok guzel yanlarinin da oldugunu dusunuyorum ama ne yazik ki insana deger/saygi bunlardan biri degil.

Amerikadasın sanırım Zeynep çünkü Amerika'da aynen böyle yapılır , insan yerine konduğunuzu hissedersiniz, herkes güler yüzlü davranır, kibarca konulur her işlemi teker teker anlatır. Bizim hekimlerimiz ve sağlık çalışanları kendilerini halktan ve hastaneye gelen hastalardan farklı sanır, ama aynısı olduğunu o kültürün bir parçası oldunu unutur. Hizmet satarak hayatını kazandığının farkında dahi değildir.ve evet devlet hastaneleri ödeneksizdir, her kalemin harcanacağı yer bellidir.düşündüğün gibi değil yani, nerden mi bilmiyorum Amerika'dan taze Türkiye'ye tatil için geldim de ondan :))))

Sassyciğim çoğu hastanede özensiz özel de olsa aynen bu, özellikle kadın dogum. Şaka gibi sma muayenesi en az 250 lira olan hastanelerde bile sedye örtüsü peçete ve hasta üstü için tek kullanımlık malzeme yok..

Postumu amerigaaa bizi kıskanıyy rr diye bitiriyorum :KK70::KK70:

Sassyciğim çoğu hastanede özensiz özel de olsa aynen bu, özellikle kadın dogum. Şaka gibi sma muayenesi en az 250 lira olan hastanelerde bile sedye örtüsü peçete ve hasta üstü için tek kullanımlık malzeme yok..

doğrudur, ben rutin kontroller hariç gitmedim kadın doğuma. ki ben doktor çocuğuyum bir terslik gördüğümde her türlü şeyi bilir ve çirkefleşirim de :D

ben de mesela bu yıl yeni gittim amerikaya, önceden tatillerde giderdim ama hiç hastanede işim olmamıştı. bu yıl işte beyinde bir kist çıktı fena baş ağrısıyla önce okulun sağlık merkezine gittim, oradan hastaneye gönderildim. hayatımın en kötü hastane macerasıydı. türkiyede hastaneye ben 'ben geldim' diye gidip, 'babaağğ ben gidiyoruumm' diye çıktığım için de öyle hissetmiş olabilirim. :) doktor yüzüme bakmadı, bir haftada tomografiyi zor çektirdim adama tomografi istiyorum diyorum yok göndermiyor. sinirden ağlayacak kıvama geldim. evine git ağrın olursa telefon et bize diyip duruyordu ve yanlış teşhis koyuldu, bana basit bir kist diyip ağrı kesici yazdı ama içmedim. kistin hiç basit olmadığı anlaşıldı 20 gün sonra ameliyat yolcusuyum. :))

bu da amerikanın bana yaşattığı tek kötülük oldu. sonradan öğrendim ki orada da hastaneyi seçmek lazımmış direkt okul buraya gönderdi diye gitmek olmuyormuş. abim başka bir eyalette mesela ona anlatıyorum inanmıyor burda asla olmaz hiç duymadım yıllardır diye.

yaa işte ben de ameriga bizi kıskaniyy dememek için zor duruyorum :D

Saglik bakanligina ve cimer e yazabilirsiniz. Ben olsam kullanmasina asla musaade etmezdim. Midem kalkti resmen... Siz birsey diyemediniz mi?

Bu bahsettikleriniz hatta daha fazlası Türkiye’deki üst seviye özel hastanelerde mevcut.

Bizim her gün refakatçı yatağımız hastane görevlileri tarafından yapılıyor ve her sabah yine onlar tarafından kaldırılıyordu. Her gün yeni nevresim ve yastık pike geliyordu.

Eşimin yatak çarşafı yastık kılıfı her gün düzenli değişiyordu ve bu hizmeti sağlayan insanların bir tanesinin bile suratsız olduğunu görmedim . Hepsi güler yüzlü işini iyi yapmak için uğraşan insanlardı.

Yani ,

Türkiyedeki bir çok özel hastane küçümsenmeyecek kadar kaliteli hizmet sağlıyor.
Eşim akşam vakti hastalandığında acil ambulansla araştırma hastanesine götürüldü. Gece acilde kaldı,oraya götüruldüğü halinden daha da kötü bir hal aldı biz hastanedeyken ama kalp krizi dediler,emin olamadılar,karnı şişiyordu açıp bakmadan bilemeyiz deyip,odaya aldılar acilden çıkarıp ama her saniye daha da fenalaşıyordu. Gece dedim ki teşhis koyamayan doktorlara benim özel sağlik sigortam var,başka bir hastaneye sevk edermisiniz? Burada yoğunluktan bakilamıyor,"tabi bu saatte kalp cerrahı olan bir yer bulun yazalım sevki"dediler hastane hastane aradım bulamadım gece kabus gibi geçti. Bir sonraki gün gittim başhekim'e dedim bizi x hastaneye sevk edin,kendim götüreceğim ambulans tutup,tabi bu arada harıl harıl kalp cerrahı aradım buldum,asistanına ulaştım vs derken zar zor sevk ettirdim özel hastaneye.
Yarım saat içinde teşhis konuldu,ultrasonla bakıldı 3 farklı doktor tarafından ve bana ilk denilen,bu gece(akşam olmuştu biz sevk edebilene dek)fenalaşırsa acil alirız,olmazsa yarın sabah operasyon. Ama böbrekleri zarar görmüş olabilir. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Bakin biz normal odaya alinmıştık ,kalsak 1 gece daha orada kaybedebilirdik eşimi. Kalple ilgisi bile yokmuş,tamamen kardiyovasküler cerrahi müdahale gerektiren bir karın damarlari ile ilgili bir durummuş,acil ameliyat 4 gün yoğun bakim toplamda 9 gün hastanede kaldık. Doktor 1 gece daha kalsaydın kurtaramazdık dedi.
Ölüme terkedildik yani anlayacağınız arastırma hastanesinde. Eşimi alıp ambulansa koyup özele getirmeseydim sonucu düşünmek dahi istemiyorum.
Özel dediğiniz gibi,otel odası konforunda idi. Hastabakıcı eşimi her gün yıkadı,giydirdi,çarşaflarını günde 2-3 kez değiştirdiği bile oldu. Yemekler için bana liste gelirdi,işaretlerdim ne yiyeceksem o gelirdi ve gayet temiz lezzetli şekilde. Eşim sıvı tüketiyordu sadece ve sevdiği çorba olmasa dahi ne zaman istesek pişirip getirdiler. Doktorlar zaten 1.5 günde konulamayan teşhisi hemen koyup gereğini yaptılar.
Bu ülkede paran yada sağlık sigortan olacak arkadaş yoksa işin şansa kalıyor,iyi bir doktora denk gelirsen ne ala . O gün bugündür sağlık sigortasını asla ihmal etmiyorum. Bebeğim olacak ilk işim onunda sağlık sigortasını yaptırmak olacak.

Nego Nego iğneyi bebek yoğun bakım ünitesi olan bir hastanede oldu, son dozu için gittim.
Kara cahil bir insan değilim hele çocuklarım söz konusu olduğunda bu yaştan sonra tıp da okur, pediatri uzmanlığı bile alırım.
Ona teşhiş koyan doktorları, tatilde kaptığını, oradaki doktorların müdahalesini ve çocuğumun durumunun kritik olduğunu, buradaki doktorum ve hastanelerin müdahalesini, adrenalinle nefes alması sağlandığını da belirttim ama nafile....
Yapmamak gibi bir lüksü olamaz bu durumda. Resmen saçmalamış.

Ben de hastanede calisiyorum ve inanin dedigm tek sey bir tane normal insan gelsin, guler yuzle yaklasirsin askint olur ciddi durursun suratsiz olursun...adami yanindaki yataga hasta aldik diye kiyamet kopariyor terbiyesiz odalar zaten 2 kisilik sanki diger yatak babasinin mali!! Bir de utanmadan tehdit ediyor ben bilmem kimi taniyorum diye...dedim kime gidersen git hastayi disarfa birakamam...siz pecete alamadik diyorsunuz adam gidiyor odamdan bardagimi sandalyemi aliyor ki odalarinda acilabilen koltuklar var kim bilir nasil insanlar diye dusunup sonra o bardagimi falan atmak zorunda kaliyorum...birsey desen senden kotusu yok...hastasina bakmaz altini degistirmez pis icinde yatitir 5 dk diger hastanin basinda kalip gec gelsen kiyameti koparir..serumunu once alalim diye hastam fenalasti diye yalan soyler baska hastanin hakkina girer...o sedye ortuleri falan varya inanin ben de tiksiniyorum hepsinden cunku o hastalarin nasil kullandigini cok iyi biliyorum...hastane sabahtan hep temizlenir ama bizim insanimz hic bir zaman temiz kullanmaz sifon cekme huylaru asla yoktur, yattigi carsafa burnunu siler inanin sayabilecegim o kadar cok sey var ki kibir gibu gormeyin ama insanlardan sogudum...aninda yalan soyluyorlar hem de gozunun icine baka baka...
Çok haklısınız katılıyorum. Hastane wc lerini asla kullanamam ben mesela, bu pis insanlar yüzünden.

Eşim akşam vakti hastalandığında acil ambulansla araştırma hastanesine götürüldü. Gece acilde kaldı,oraya götüruldüğü halinden daha da kötü bir hal aldı biz hastanedeyken ama kalp krizi dediler,emin olamadılar,karnı şişiyordu açıp bakmadan bilemeyiz deyip,odaya aldılar acilden çıkarıp ama her saniye daha da fenalaşıyordu. Gece dedim ki teşhis koyamayan doktorlara benim özel sağlik sigortam var,başka bir hastaneye sevk edermisiniz? Burada yoğunluktan bakilamıyor,"tabi bu saatte kalp cerrahı olan bir yer bulun yazalım sevki"dediler hastane hastane aradım bulamadım gece kabus gibi geçti. Bir sonraki gün gittim başhekim'e dedim bizi x hastaneye sevk edin,kendim götüreceğim ambulans tutup,tabi bu arada harıl harıl kalp cerrahı aradım buldum,asistanına ulaştım vs derken zar zor sevk ettirdim özel hastaneye.
Yarım saat içinde teşhis konuldu,ultrasonla bakıldı 3 farklı doktor tarafından ve bana ilk denilen,bu gece(akşam olmuştu biz sevk edebilene dek)fenalaşırsa acil alirız,olmazsa yarın sabah operasyon. Ama böbrekleri zarar görmüş olabilir. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Bakin biz normal odaya alinmıştık ,kalsak 1 gece daha orada kaybedebilirdik eşimi. Kalple ilgisi bile yokmuş,tamamen kardiyovasküler cerrahi müdahale gerektiren bir karın damarlari ile ilgili bir durummuş,acil ameliyat 4 gün yoğun bakim toplamda 9 gün hastanede kaldık. Doktor 1 gece daha kalsaydın kurtaramazdık dedi.
Ölüme terkedildik yani anlayacağınız arastırma hastanesinde. Eşimi alıp ambulansa koyup özele getirmeseydim sonucu düşünmek dahi istemiyorum.
Özel dediğiniz gibi,otel odası konforunda idi. Hastabakıcı eşimi her gün yıkadı,giydirdi,çarşaflarını günde 2-3 kez değiştirdiği bile oldu. Yemekler için bana liste gelirdi,işaretlerdim ne yiyeceksem o gelirdi ve gayet temiz lezzetli şekilde. Eşim sıvı tüketiyordu sadece ve sevdiği çorba olmasa dahi ne zaman istesek pişirip getirdiler. Doktorlar zaten 1.5 günde konulamayan teşhisi hemen koyup gereğini yaptılar.
Bu ülkede paran yada sağlık sigortan olacak arkadaş yoksa işin şansa kalıyor,iyi bir doktora denk gelirsen ne ala . O gün bugündür sağlık sigortasını asla ihmal etmiyorum. Bebeğim olacak ilk işim onunda sağlık sigortasını yaptırmak olacak.

Çok detaylı uzun uzun yazmak istememiştim kimseyi sıkmamak adına ama özet geçmek istiyorum.

Eşim araştırma hastanesine çok yakın bir yerde kaza geçirdi büyük otobüsler oluyor ya kaygan yolda kontrolü kaybedip kendi tarafına doğru devirmiş aracı sırf karşıdan gelen arabaya zarar vermemek için (içinde aile vardı onların korkularını gözlerimle gördüm belki ufak çocuk bile vardı benim arabam büyük onlara çarpsaydım bana birşey olmazdı ama o arabada kimbilir kaç kişi ölürdü onlar öleceğine ben öleyim diye düşündüm diyor nitekim o aracın burnunun ucuna dahi zarar vermemiş ama kendisi paramparça çıktı araçtan) 1 hafta yoğun bakımda yattı.

Sol kolu omuz kürek kemiği ve kolun tüm kemikleri paramparça olmuş gördüğümüzde sol omuzu yoktu komple kırılmış ve içeri doğru göçmüş vaziyette ve araştırma hastanesinde güya ameliyat yapılmış bizden bu kadar dediler adamın kolu hala aynı omuz yok. Diğer hasarlarını hiç saymıyorum.

Bizim burada ne işimiz var sevk istiyorum yollayın bizi dedim aynen senin dediğin gibi. 2 gün uğraştım aldım eşimi oradan gittiğimiz özel hastanedeki ortopedi doktorun ilk ağzından çıkan cümle şuydu;

“ 30 yaşında adamı sakat kalmaya mahkum bırakmışlar”

Omuz hem çıkık hem kırıkmış ve hiç müdahale edilmemiş. Sonra özel hastanede hemen ameliyata girdi 9 saat ameliyatı sürdü çıktığında omuzu yerine gelmişti ve şu an fizik tedavi sürecindeyiz omuzu kolu dirseği ve bileği tamamen hareket ediyor kıpırdatabiliyor elinde parmaklarında baya güç var.

Eğer araştırmaya kalsaydık eşimin sol kolu tamamen felçli gibi hiç tutmayacaktı.

Devlet hastaneleri araştırma hastaneleri İnsan hayatının sağlığının hiç önemi olmayan , Sırf Asistanlarına eğitim vermek için insanın kobay olarak kullanıldığı yerler. Ben bunu bizzat yaşadım.

Son düzenleme:
Devlet hastanelerinde calisan doktor hemsire malesef cogu oyle sikayet etmek gerek.bunlari aynen bu sekilde bimer e cimer e veya saglik bakanligina bildirin derim. Bizler sesimizi ciakrmadikca meydani bos buluyor kimi saglikcilar

çamaşır suyu, temizlik malzemesi, sedye örtüsü, kağıt havlu, ilaç, tıbbi malzeme, kağıt, kalem aklınıza ne geliyorsa hastanede kullanılan bir kısmını il sağlık müdürlüğü alır bir kısmını da hastanenin satın alma birimi vardır ihaleye çıkılır öyle alınır ama maalesef bizde yöneticiler torpille bir yerlere geldikleri için ya ihaleleri peşkeş çekerler yada en dandik malzemeyi alırlar yada hiç alınmaz aylarca çamaşır suyu almadıklarını bilirim aramızda para toplayıp çamaşır suyu alırdık tuvalet temizlensin diye ki kağıt havlu bile vermezlerdi herkes personele suç bulmuşlar ama bence en büyük problem yöneticilerde sedye örtüsü olsa altına niye konmasın
not sağlık bakanlığı personelin maaşını öder sağlık bakanlığından hastaneye personel maaşı hariç bir ödeme yapılmaz

Lütfen şikayet edin. Gerçekten bazı devlet hastanelerinde insanlık dışı bir muamele var. Benimde başıma geldi benzer olay. Hemen BİMER'e şikayet ettim 2 hafta içinde hastaneden beni arayıp özür dilediler gerekli düzeltmeler yapılacak dediler. Birşeylerin değiştiğine pek inanmıyorum tabiki o hastanede ama onlarada fırsat vermeyelim lütfen. Ben normalde özel hastaneye gidiyorum orayada yalnızca ikili test için gitmiştim. Ama karşılaştığım manzara karşısında oraya muhtaç olan insanlar adına çok ama çok üzüldüm

Çok detaylı uzun uzun yazmak istememiştim kimseyi sıkmamak adına ama özet geçmek istiyorum.

Eşim araştırma hastanesine çok yakın bir yerde kaza geçirdi büyük otobüsler oluyor ya kaygan yolda kontrolü kaybedip kendi tarafına doğru devirmiş aracı sırf karşıdan gelen arabaya zarar vermemek için (içinde aile vardı onların korkularını gözlerimle gördüm belki ufak çocuk bile vardı benim arabam büyük onlara çarpsaydım bana birşey olmazdı ama o arabada kimbilir kaç kişi ölürdü onlar öleceğine ben öleyim diye düşündüm diyor nitekim o aracın burnunun ucuna dahi zarar vermemiş ama kendisi paramparça çıktı araçtan) 1 hafta yoğun bakımda yattı.

Sol kolu omuz kürek kemiği ve kolun tüm kemikleri paramparça olmuş gördüğümüzde sol omuzu yoktu komple kırılmış ve içeri doğru göçmüş vaziyette ve araştırma hastanesinde güya ameliyat yapılmış bizden bu kadar dediler adamın kolu hala aynı omuz yok. Diğer hasarlarını hiç saymıyorum.

Bizim burada ne işimiz var sevk istiyorum yollayın bizi dedim aynen senin dediğin gibi. 2 gün uğraştım aldım eşimi oradan gittiğimiz özel hastanedeki ortopedi doktorun ilk ağzından çıkan cümle şuydu;

“ 30 yaşında adamı sakat kalmaya mahkum bırakmışlar”

Omuz hem çıkık hem kırıkmış ve hiç müdahale edilmemiş. Sonra özel hastanede hemen ameliyata girdi 9 saat ameliyatı sürdü çıktığında omuzu yerine gelmişti ve şu an fizik tedavi sürecindeyiz omuzu kolu dirseği ve bileği tamamen hareket ediyor kıpırdatabiliyor elinde parmaklarında baya güç var.

Eğer araştırmaya kalsaydık eşimin sol kolu tamamen felçli gibi hiç tutmayacaktı.

Devlet hastaneleri araştırma hastaneleri İnsan hayatının sağlığının hiç önemi olmayan , Sırf Asistanlarına eğitim vermek için insanın kobay olarak kullanıldığı yerler. Ben bunu bizzat yaşadım.
Geçmiş olsun sizde neyseki alıp hastanızı özele götürebilmişsiniz,ya gidemeseydiniz düşünmek dahi istemiyorum. Ne diyebilirim bilemedim ama kendi yaşadığımdan da okuduğum mesajınızdan da emin olduğum birşey varsa cidden insan hayatının yada sağlığının önemi yok onların gözünde. Birde öyle kalabalıktı ki anlatamam,gece 12 de hala hasta bakiyorlardı. Doktorla kavga da ettim ben zaten sonra odaya çıkardılar eşimi ki özeldeki doktor şok oldu bu halde nasıl odaya çıkardılar sizi diye. Tansiyon yerlerde,kalp atışı yavaşlamış,karnında sıvı birikmeye devam ediyor,birde ameliyat edelip açıp bakalim demişlerdi ki öyle açık bir ameliyati kaldıramazmiş eşim. Litre litre kan ve serum takviyesi yapıldı özelde.
Allah kimseyi mecbur etmesin yada doktorun insaflısına denk getirsin gerçekten kötü araştırma hastanelerinin hali.

Valla bazilari öyle kibar öyle narin davranıyor ki devlette gerçekten insanlar.bazilari da bir o kadar kötü kalpli vicdansiz.sanirim şans işi devlet hastanesi.sikayet edin ama hijyeni tabi ki.

Bu bahsettikleriniz hatta daha fazlası Türkiye’deki üst seviye özel hastanelerde mevcut.

Bizim her gün refakatçı yatağımız hastane görevlileri tarafından yapılıyor ve her sabah yine onlar tarafından kaldırılıyordu. Her gün yeni nevresim ve yastık pike geliyordu.

Eşimin yatak çarşafı yastık kılıfı her gün düzenli değişiyordu ve bu hizmeti sağlayan insanların bir tanesinin bile suratsız olduğunu görmedim . Hepsi güler yüzlü işini iyi yapmak için uğraşan insanlardı.

Yani ,

Türkiyedeki bir çok özel hastane küçümsenmeyecek kadar kaliteli hizmet sağlıyor.
Amerikadasın sanırım Zeynep çünkü Amerika'da aynen böyle yapılır , insan yerine konduğunuzu hissedersiniz, herkes güler yüzlü davranır, kibarca konulur her işlemi teker teker anlatır. Bizim hekimlerimiz ve sağlık çalışanları kendilerini halktan ve hastaneye gelen hastalardan farklı sanır, ama aynısı olduğunu o kültürün bir parçası oldunu unutur. Hizmet satarak hayatını kazandığının farkında dahi değildir.ve evet devlet hastaneleri ödeneksizdir, her kalemin harcanacağı yer bellidir.düşündüğün gibi değil yani, nerden mi bilmiyorum Amerika'dan taze Türkiye'ye tatil için geldim de ondan :))))

Postumu amerigaaa bizi kıskanıyy rr diye bitiriyorum :KK70::KK70:
Evet dogru tahmin ettiniz, Amerika`dayim. Aslina bakarsaniz sadece saglik calisanlari degil Turkiye`de iyi bir is, mevki ve makam sahibi olmus bircok kisi kendini diger insanlardan farkli saniyor, ustun goruyor, Amerika`yi da bircok konuda elestirebilirim ama benim tanistigim doktorundan akademisyenine insanlarin mutevaziligi karsisinda sasiriyorum. Bu arada 8 senedir Amerika`dayim, daha Turkleri cok kiskaniyorum diyen tek Amerikali gormedim, hatta dunyanin her yerinden arkadaslarim oldu, birisi bile seni kisakinyorum demedi iyi mi, en fazla Istanbul guzel, Kapadokya guzel. Heralde ne kadar kiskaniyorlarsa artik itiraf bile edemiyorlar. Sevgiyle kalin.

çamaşır suyu, temizlik malzemesi, sedye örtüsü, kağıt havlu, ilaç, tıbbi malzeme, kağıt, kalem aklınıza ne geliyorsa hastanede kullanılan bir kısmını il sağlık müdürlüğü alır bir kısmını da hastanenin satın alma birimi vardır ihaleye çıkılır öyle alınır ama maalesef bizde yöneticiler torpille bir yerlere geldikleri için ya ihaleleri peşkeş çekerler yada en dandik malzemeyi alırlar yada hiç alınmaz aylarca çamaşır suyu almadıklarını bilirim aramızda para toplayıp çamaşır suyu alırdık tuvalet temizlensin diye ki kağıt havlu bile vermezlerdi herkes personele suç bulmuşlar ama bence en büyük problem yöneticilerde sedye örtüsü olsa altına niye konmasın
not sağlık bakanlığı personelin maaşını öder sağlık bakanlığından hastaneye personel maaşı hariç bir ödeme yapılmaz
Dogru soyluyorsunuz, ise yoneticilerden baslamak lazim, onlar islerini iyi yaparsa, calisanlar da yapar.

Back
X