Eşim akşam vakti hastalandığında acil ambulansla araştırma hastanesine götürüldü. Gece acilde kaldı,oraya götüruldüğü halinden daha da kötü bir hal aldı biz hastanedeyken ama kalp krizi dediler,emin olamadılar,karnı şişiyordu açıp bakmadan bilemeyiz deyip,odaya aldılar acilden çıkarıp ama her saniye daha da fenalaşıyordu. Gece dedim ki teşhis koyamayan doktorlara benim özel sağlik sigortam var,başka bir hastaneye sevk edermisiniz? Burada yoğunluktan bakilamıyor,"tabi bu saatte kalp cerrahı olan bir yer bulun yazalım sevki"dediler hastane hastane aradım bulamadım gece kabus gibi geçti. Bir sonraki gün gittim başhekim'e dedim bizi x hastaneye sevk edin,kendim götüreceğim ambulans tutup,tabi bu arada harıl harıl kalp cerrahı aradım buldum,asistanına ulaştım vs derken zar zor sevk ettirdim özel hastaneye.
Yarım saat içinde teşhis konuldu,ultrasonla bakıldı 3 farklı doktor tarafından ve bana ilk denilen,bu gece(akşam olmuştu biz sevk edebilene dek)fenalaşırsa acil alirız,olmazsa yarın sabah operasyon. Ama böbrekleri zarar görmüş olabilir. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Bakin biz normal odaya alinmıştık ,kalsak 1 gece daha orada kaybedebilirdik eşimi. Kalple ilgisi bile yokmuş,tamamen kardiyovasküler cerrahi müdahale gerektiren bir karın damarlari ile ilgili bir durummuş,acil ameliyat 4 gün yoğun bakim toplamda 9 gün hastanede kaldık. Doktor 1 gece daha kalsaydın kurtaramazdık dedi.
Ölüme terkedildik yani anlayacağınız arastırma hastanesinde. Eşimi alıp ambulansa koyup özele getirmeseydim sonucu düşünmek dahi istemiyorum.
Özel dediğiniz gibi,otel odası konforunda idi. Hastabakıcı eşimi her gün yıkadı,giydirdi,çarşaflarını günde 2-3 kez değiştirdiği bile oldu. Yemekler için bana liste gelirdi,işaretlerdim ne yiyeceksem o gelirdi ve gayet temiz lezzetli şekilde. Eşim sıvı tüketiyordu sadece ve sevdiği çorba olmasa dahi ne zaman istesek pişirip getirdiler. Doktorlar zaten 1.5 günde konulamayan teşhisi hemen koyup gereğini yaptılar.
Bu ülkede paran yada sağlık sigortan olacak arkadaş yoksa işin şansa kalıyor,iyi bir doktora denk gelirsen ne ala . O gün bugündür sağlık sigortasını asla ihmal etmiyorum. Bebeğim olacak ilk işim onunda sağlık sigortasını yaptırmak olacak.