•:*´¨`*:• azerinnn`in dünya mutfağı •:*´¨`*:•(azeri,turk,rus)

Simdiye kadar ekledigim tarifler arasinda en cok hangi mutfagi begendiniz?

• Ankete Katılan
    30
hayırlı olsun yeni yerin arkadaşım. seni heyecenla takip ediyoruz. ben bu gün iş yerindeyim. tariflerini görünce iyice acıktım :)

Ev usulu lahmacun(benim meshur tarifim)

Oncelikle arkadaslar ben gece yaptigim icin lahmacunu, hamurunu az yaptim gece gece ugrasmiyim diye ama harcimdan kaldi onu bu gun yapicam.
o yuzden ben size tam tarifi vericem benim hamurun az olduguna bakmayin sizde cok olucak

Hamuru için gerekli malzemeler:

3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı kuru maya
Su

İçi için gerekli malzemeler:

300 gr kuzu kıyma
2 tane domates
2-3 tane sivribiber
3 tane soğan
sarmisak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı sıvı yağ
karabiber, toz biber, tuz, acı biber. istediginiz diger baharatlar

Yapilisi
Öncelikle un, su ve mayayı bir kapta kulak memesinden biraz daha yumuşak hale gelecek kadar yoğurun ve yaklaşık 1 saat dinlendirin. Domates ve soğanı rendeleyip, sivri biberleri de küçük küçük doğrayarak diğer malzemeler ile karıştırın ve harci hazirlayin
Puf noktasi:ben tatlari iyice karishsin diye onceden soganlardan birini kiymayla iyice yogurup beklettim
Daha sonra hazır hâle gelen hamurdan küçük küçük bezeler yapip merdane ile güzelce açın.
Açtiginiz hamurun her yerine kasik yardimiyla harctan sürün
un serpilmiş olarak bekleyen fırın tepsisine dizin.
Fırını 180 derece ayarında olacak şekilde lahmacunu 10-15 dakika pişirin.
Lahmacununuz pişerken siz de yanına isteğinize göre salata, limon, ince kıyılmış domates,ayran hazırlayabilirsiniz. Lahmacun piştiğinde sıcak olarak servis edin
Afiyet olsun
detayli asama-asama fotograflar icin buyrun burdan
http://www.kadinlarkulubu.com/ara-s...3679-ev-usulu-lahmacun-tat-biber-salcasi.html

Son düzenleme:
hayırlı olsun yeni yerin arkadaşım. seni heyecenla takip ediyoruz. ben bu gün iş yerindeyim. tariflerini görünce iyice acıktım :)
tesekkur ederim eflosumev isi,ev isi diyoduk sonucta yemek de ev isi sizi o dertten de kurtardim

Hayirli olsun topigin kuzumm..
Hamarat sey seni
Guzel olmus basarilarinin devamini dilerim

tesekkur ederim gulum
begenmene sevindim

ooooooooo hemsom ne guzel konu acmissin
hayirli olsun.
icerisini cok guzel yemeklerle dolsun

ooo hemsom gelmishosgelmis
gordun mu kelefuru cinisyarin da cigirtma plovu eklicem
ama senden de azeri yemekleri beklerim dokturelim soyle 2 hemso:13:

ay gormemmi hic muhtesem gozukuyoraciktim bu saatte.evet bende eklerim arada

Hayırlı olsun Topiğin
Ellerine sağlık demek ki ben yarın lahmacun yicem
Azeri yemekleri için ayrıca teşekkürlerr

Son düzenleme:

ellerine saglik canim

ay gormemmi hic muhtesem gozukuyoraciktim bu saatte.evet bende eklerim arada
mutlaka bekliyorum cinis bak iki elim yakanda olur yoksam
Hayırlı olsun Topiğin
Ellerine sağlık demek ki ben yarın lahmacun yicem
Azeri yemekleri için ayrıca teşekkürlerr

tesekkur ederim canimdisardan alma yahu miss gibi ev lahmacunu yap
ellerine saglik canim
tesekkur ederim rabiso suya ekmegi bandira bandira yemegin tadi baska oluyor
Topiğin hayırlı olsun canım.Takipteyim farklı lezzetler ve görsellik harika daim olasın Azeri güzeli

tesekkur ederim sey_ren kuzum

Sut receli(azerice ismi katilastirilmis sut)

aslinda bizim burda hazir satiliyor o yuzden ben hazir aliyorum ama turkiyede yok.benim yapacagim kurabiyede de bundan kullandigim icin size tarifini vermek istedim.bi kere yaptim gercekten benziyo

Malzemeler

5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 silme çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya

Yapilisi
Süt ve şekeri tencereye koyup kaynamaya bırakın. Derin bir tencere kullanın çünkü kabartma tozu eklenince köpürüp kabarıyor. Kaynamaya başlayınca içine karbonatı ekleyin. Çırpıcıyla karıştırın.
Kaynamaya devam ettikçe sütün rengi değişmeye başlayacak.ardindan vanilyayi da ekleyin Reçeli yalnız bırakmayın ki dibe tutmasın.
Orta hararetli ateşte ara sıra karıştırarak 1 saat kadar pişirin.
Kaşıkla alıp akıttığınızda cıvık muhallebi kıvamında olması lazım. Bekledikçe katılaştığı için çok aşırı koyulaştırmayın.
Pişen süt reçelini kavanoza koyun. Soğuyunca ağzını kapatıp dolaba kaldırın. Dolapta en az 2 ay dayanan bir reçeliniz olacak.

bu receli sabh cayiniza kahvenize dokup ice bilirsiniz.ayrica rulo pastalarinizin arasina sure bilirsiniz.hatta bizim burda tereyagiyla birlikte guzelce cirpip pasta kremasi bile yapiliyor

Azim ellerine saglık nefis görünüyo
Bende deniycem mutlaka bi gün

eneee yeni görüyorum burayı azii topiğin hayırlı olsun bebeim kilo almaya çalışan biri olarak tariflerin çoook işime yarıycak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…