Azimliyim kararlıyım iki ayda 10 kg!

yaman90

Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2013
19
0
6
İzmir
12.08.2013 tarihi tartının 74 yazdığı son tarih :) 1 yılda yaklaşık 18 kg aldım aynadakine gerçekten ben miyim diye dönup baktığım zamanlar oldu. Maşabaşı çalıştığım ve tatlıyı sevdiğim için hızla kilo aldım. 23 yaşındayım 74 kg- 1.62 cm bu bana cok fazla ama çözemeyeceğim bi konu değil. üstelik seneye düğümün var nasipse ilk hedefim 2 ayda 10 kg daha sonra 56-58 kg inmeyi hedefliyorum gün gün paylaşımda bulunacağım yardımlarınızı ve desteklerinizi bekliyorum. hatta bana katılmak isteyen arkadaşlar olursa daha bi mutlu olurummm
planladıklarımı maddeleştirirsem :
1. tatlı-şeker yokkk
2. ekmek sadece sabah kahvaltısında ( ki oyle )
3. kahvaltım normal seviyede klasik olabilir keskinleştirmeye gerek yok
4. ara öğün bitki çayları- kuru yemiş 5-6 tane
5. öğle yemeği az porsiyon + yoğurt
6. ara öğün meyve
7. iş çıkısı spor yaklaşık 1 saatim sporla geçecek
8.akşam yemeği olabilğince az (3-5 kaşık vb. gibi)- genelde salata acıkırsam leblebi
9. tarçın çayıııı ! bunu bir çok yerde okudum tarifi şöyle 1 bardak suya 1 kabuk tarçın 1 tatlı kaşığı bal konulup kaynatılıyor arzuya göre karanfil limon ve elma eklenebilir. hafif macun kıvamına yakın hali oluyor sıcak su ile inceltip sabah aç karna ve YATMADAN birer bardak içiliyor. Ben bugün başlıyorum.. haydi eski beni özledim

kendime kilo verme gunlugu acmak ve insanlardan motivasyon destegi alabilmek icin biraz once bu foruma girdim, karsima senin sayfan cikti! bende senin gibi 8-10 kilo verme derdinde biriyim oyuzden sana ilk destegi vermek istedim. Bu konuya pozitif yaklastigin cok belli, sakin ama sakin bu yanini kaybetme, kendinle barisik bi sekilde istedigin hedefe ulasacagina eminim! Bol sans! seni takip edecegim, dugununde en guzel gelin olman dilegiyle:)

desteğin beni hem mutlu hem motive etti teşekkürler..... Sanada başarılar olmayacak diye bişey yok her şey kafada arkadaşım. Çaresizsen çare sensin. Bu tamamen bize bağlı...tavsiyelerine- önerilerine eleştirilerine açığım.Bu arada çayımı demleyip içtim gerçekten güzel bi tadı var kesinlikle tavsiye diyorum normal içimlerde kullanabilirsiniz.

Mrb.İlk kez diyet yapıyorsan,metabolik bir engelin yoksa 2 ayda 10 kilo hem ideal bir süre hemde çocuk oyuncağı:))) Tarçınla ilgili bir tecrübemi paylaşmak isterim bende sağlık için suya kabuk tarçın atıp içtim bir gün boyunca veee kaşınmaya başladım.Netten baktım alerji yapabiliyormuş.Aklında olsun değişik denediğim oydu o gün boyunca bırakınca kaşıntım kesildi:)))

Merhaba,
2.günümdeyim herşeyi gayet güzel uyguluyorum ara sıra gözüm tartıya kayıyor ama tartılmak istemıyorum en azından bir hafta.
- tarçın çayım ve sporuma daha çok özen gösteriyorum ikisinide uygulamak bana zevk veriyor. Spor yaparken aynada kendimi gördüğümde canım sıkılıyor bir an önce zayıflamak istıyorummmmmmm

Merhaba cnm. Yaklaşık olarak özelliklerimiz benziyor. Bende 25 yaşındayım. Masa başı bir işte çalışıyorum. Tatlıyı seviyorum ve 76 kiloyum. :):) 87den 76 ya düştüm. Ramazandan dolayı diyetime uyamadım fazla ama neyse ki kilo da almadım. Bende diyetle 55e düşmeyi planlıyorum. Birbirimize destek olabiliriz..

tabi kiiii olabiliriz :) 87 den 76 ya nasıl ne kadar sürede düştün ??

2,5 ayda verdim kilolarımı.. Ancak durdu kilo vermem şu an gram gram gidiyor diyebilirim..

Sabır !!!! vaktin varsa uyguladığın diyeti paylaşabilir misin ? spor yapabiliyor musun ? ben daha çok başındayım 1,5 aydır spordayım 17 cm inceldim 2,5 kg verdim ramazanda 15 gün spor yapamadım nasıl gitcek bu kilolar benim en büyük sorunum tattlııııııı :18:

Benim spor yapmaya vaktim yok.. O yüzden yapmadım spor açıkçası.. Sen hangi sporu yapıyorsun??

Sabah kalkar kalkmaz yarım lt su içiyorum. Kalori hesabı yapıyorum ben.. Ekmek ve tatlı yok. Hamur işleri yok.. Sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeklerinin hepsini 300 kalori ile sınırlandırdım. 300 dışına çıkmıyorum. Ara öğünlerde de 3 ara 150 kaloriden 1350 kalorilik diyet yapıyorum. Kalori hesaplamayı nasıl yaptığımı sorarsan bir site var. O site boy yaş ve kiloya göre günlük alman gereken kaloriyi hesaplıyor zaten.. Orada her gün yediklerimi kaydediyorum ve egzersiz yaparsam onları da kaydediyorum. Üyeliği çok ucuz ve çok güzel bir site.. İstersen oradan takip yapabilirsin.. Kaydetmenin faydasını çok gördüm ben.. Günde 3-4 lt arası su içiyorum mutlaka.. Böyle işte..

Faydalıdır muhakkak kalori hesabını dememedim hiç 5-6 ay önce dukan diyetine başladım devam etmedim sonuç tam anlamıyla rezalet oldu çok hızlı kilo verip ( bir hafta da 5 kg düştüm )geri çok hızlı kilo aldım. O yüzden daha çok spor ağırlıklı ( spor salonuna üyeyim bilinen egzersizler- hareketlerle aletlerle çalışıyoruz)normal kendimce bi diyet programı planladım. Su içmek genelde aklıma gelmez iki gündür masamın üstünde bir şişe su var gözümün önünde olursa içiyorum çok sıkıldım artık ya kilolu olmak bana göre değil herkes aaa çok kilo almışsınn demekten bıkmadı zor zamanlar geçirdim 1 yılda 18 kg fark ediyor tabi canım sıkıldıkça çukulata yedimmmmm

Satış amaçlı olmayan siteleri yazabiliriz diye biliyorum.Kalori sayımı için diyetarkadaşımı önermiştim uyarılmadım link vermeyin diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…