Erkek İnfertilitesi Azospermden kurtulup bebeğine kavuşan ve bebeğini bekleyenler

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

nurusima81

MUCİZEM GEL ARTIK
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2011
7.474
557
198
Arkadaşlar bu topiği açmamın sebebi bizim gibi binlerce kişiye umut olmak ve onlara girdikleri bu zorlu yolda yardımcı olmak .bu sıkıntıyı yaşayan herkesin tecrübelerini paylaşmasını diliyorum

Arkadaşlar bu topiği açmamın sebebi bizim gibi binlerce kişiye umut olmak ve onlara girdikleri bu zorlu yolda yardımcı olmak .bu sıkıntıyı yaşayan herkesin tecrübelerini paylaşmasını diliyorum
cnm topiğn hayırlı olsun inşlh burda hepimiz anılarımızın sonuna hamileyiz demek nasip olurrrrrrrr
burda herkes hamiş olacak inşlhhhhhhhhh

cnm topiğn hayırlı olsun inşlh burda hepimiz anılarımızın sonuna hamileyiz demek nasip olurrrrrrrr
burda herkes hamiş olacak inşlhhhhhhhhh
teşekkür ederim birtanem inşallah topiğimiz bize uğurlu gelir bizim sevincimizde birilerine umut olur.bir ay sonra ikimizde hamiş olucaz inşallah rabbim bize bu mucizeyi yaşatacak inşallah
hadi senden başlayalım kendini tanıt ve tedavilerini anlat kısaca canımcım

inşlhhhhhhhhhhhhhhhh tmm tnıtayım
ben 7 senelik evliyim benim yaşım 31 eşimin yaşı 39
eşimle evlendikten 3 ay sonra öğrendik eşimin azosperm hastası olduğunu çocukken ateşli kabakulak geçirmiş eşim dr.lar sebebin bu olduğunu söyledi. yıllarca ne bitki ne ilaç neler neler kullandı eşim sonuç hepppp kocaman bi 000
eşim 2006 da tese 2010 da micro tese oldu micro tese olmadan önce ben tüp bebeğe hazırlandım ama ameliyatta bulunamayınca benim tedavim iptal oldu
ve eşim bundan yakaşık 7 ay önce burda bi arkadaşın tanıtmasıyla bi dr. tedaviye başaldık başlamadan önce son bu demiştik oldu oldu olmadı ne yapaılm demiştik dr. gittik dr. eşimde varikosel olduğunu söyledi ve eşim 17 ocak 2013 de varikosel ameliyatı oldu
ardından iğne bitkisel tedavisi gördü varikoselden 3 ay sonra eşimde ilk defa 1 milyon hücre bulunduhavalara uçtum şükür dedim bunu gördük ya sperm çıkmış kadar mutluydum
ve 3 ay daha tedavii sürecine girdik onun ardından 3 ay sonra sperm testtinde eşimde hamdolsun 6 tane sperm çıkışı oldu normal yolla nasıl bi duygu anlatamam acayip bişey olduk yıllarca testtin üzerinde 00 yazarken ilk defa rakam gördük..
ve şimdi kısmetse eşim bayramdan sonra tekrar test verip duruma göre tüp bebek denicem..
inş hamileyim yazısını da yazamk nasip olur ylalrın acısı sızıısı silinir hepimizden..

Son düzenleme:
Bu arada bende kısaca kendi durumumuzdan bahsedeyim 9 senelik evliğiz.evliliğimin 5. Ayında öğrendik eşimin azospermli olduğunu ve dünyam başıma yıkılmıştı adete 9 sene boyunca gitmediğimiz doktor kullanmadığımız ot çöp etmediğimiz dua kalmamıştı.her çaldığımız kapı yüzümüze kapanıyordu benim eşimdeki azosperm sebebi genetikti doktorlar sizin kesinlikle çocuğunuz olmaz eşinden de sperm bulunmaz boşuna ameliyat olmasın diyorlardı.ama şükürler olsun eşimde mart ayında yapılan mikrotese ameliyatı sonucu sperm bulundu. Doktoru umut tüpbebekten emre bakırcıoğluydu allah ondan razı olsun işini çok iyi bir şekilde yaptı şükürler olsun eşimde şu anda ameliyattan dolayı hiç bir sıkıntı yok.daha sonra tüpbebek tedavisi yaptırdık benden 11 yumurta toplandı 6 tanesi döllendi fakat önüme bir engel daha çıkmıştı rahim dışında büyüyen 8cmlik ve 3,5 cmlik 2 tane miyomum vardı benim doktorum miyom ameliyatı olmamı istedi ve oluşan embriyolar donduruldu.2 ay sonra benim ısrarım üzerine doktorum dondurulmuş tedavime başladı 1 tane 5. Gün embriyo transferim gerçekleşti maalesef bebeğim tutunamadı kısmetse tekrar tedaviye başlıycaz önümüzdeki aylarda rabbim inşallah bu defa meleğimi gönderir.arkadaşlar benim hikayem kısaca bu şekilde sizlerde kendinizi ve uyguladığınız tedavileri yazarsanız sevinirim

Cemrenm çok güzel yazmışsın canım
beklenen gün gelecekse çekilen çile kutsaldır
inşallah rabbim yaşadığın sıkıntılarını günahlarına kefaret saysın
inşallah bu tedavinde bebişlerine kavuşacaksın bunu canı gönülden istiyorum
pc can ve pcye ye arkadaş getirmelisin

teşekür ederim güzelim
evet arkadaş lazım yoksa canı sıkılır seninkilerin dimi
hepimiz artık bu yolda hep ii haberler alaım cnm topiğin hayırlı uğurlu olsun
sayfalar dolusu bebiş haberleri dolsun taşsınn:13:

nursimacım topiğin hayırlı olsun canım
bende kendimden bahsedeyim

6 yıllık evliyim evliliğimin 1.yılına yakın eşimin azosperm olduğunu öğrendik çok üzüldük tabiağladık yıkıldık resmen
ama eşimle birbirimize daha çok bağlandık biz birbirimiz için vardık zaten ama bu ikimizin sorunuydu sadece onun değil
daha sonrasın da 2 yıl önce microtese olduk çok şükür 3 tüp sperm bulundu emre bakırcıoğlu idi doktorumuzama
2 başarısız tüp bebek oldu nedeni ise bulunan spermlerin yeterli kalitede olmaması idi.Rabbime şükür ki tüp bebek
deneme fırsatı verdi bana Allah nasip ederse bu eylülde bende sizler gibi tedavi sürecine başlayacağım inşallah burası bebiş kaynayacak

çok teşekkür ederim birtanem bizim topiğimiz bu hepimizin birgün inşallah kucağımızda bebeklerimizle birilerinin sorularını cevaplayacağımız birleşme mekanımız olacakazolular topiği çünkü derdimiz bir konuştuğumuz dil bir .birbirimizi en iyi bizler anlarız.şükürler olsun ki sizinde eşinizde sperm bulundu inşallah 3. tedavinde bebeğine kavuşursun bu demek oluyorki üçümüzde eylülde hamişler topiği açıcazinşallah Rabbim hepimize bebiş sahibi olmamızı nasip eder.güzel haberlerinizi bekliyorum

nursimacım topiğin hayırlı olsun canım bende kısaca kendimden bahsedeyim 5 yıllık evliyim 1,5 yıllık evliyken öğrendik eşimin azosperm olduğunu yıkıldık resmen eşim inanamadı daha sonra üç aylık tedaviyle eşimi bilinçsizce tese yaptırdık tabi bu arada benide hazırladılar ama sperm bulunamayınca tedavi iptal oldu ben o zaman çok yıpranın ama yılmadım eşime destek olmaya çalıştım ama eşim daha sonra doktora gitmek istemedi nasılsa olmayacak diye umudunu kesti bu arada bizim topiğe gözde arkadadasımız gelmişti bi endokrin bölümü doktorundan bahsetti allah ondan binlerce razı olsun zorla ikna ettim eşimi araştırdım ankarada bi endokrin bölümü doktoru buldum yaklaşık 8 aylık tedaviden sonra ölü spermleri gördük inşallah canlılarıda gelcek allahımın izniyle menegon ve prengli kullanıyoruz şimdi allahım hepimize tez zamanda hayırlı sağlıklı bebişler nasip eder insallah

tatlım topiğin hayırlı olsunnnnnnn
umarım buradaki güzel hikayeler umut olur tüm azospermli arkadaşlara
gelelim bizim hikeyemize
eşim 2 kere lenfoma (lenf kanseri) tedavisi gördü...
2. tedavisinde ağır bi tedavi gördüğü için (kemoterapi, kök hücre nakli, radyoterapi) eşim azosperm oldu...
tedavisi 1 sene sürdü yaklaşık...
bu 1 sene ve tedavisi sonrasındaki 1,5 senede (toplam 2,5 sene) sperm sayısı hep 0 dı...
sonrasında biz bazı macunlara, kürlere başladık...
kaan aydosda 3 ay ilaç tedavisi gördük...
sonrasında bazı şeylerin yanlış olduğunun farkına varıp tedaviyi sonlandırdık..
kaan aydosla tedavimizin ilk ayında spermigram sonucunda bikaç sahada 1-2 sperm görüldü...
bu diğer 2 ayda da aynı devam etti bikaç sahada 1-2 sperm görüldü...
kaan aydosla tedaviyi sonlandırdıktan (şubat 2012) sonra kendimizce tedavimize devam ettik...
bitkisellere ve vitamin desteklerine devam ettik...
sonra emre bakırcıoğluyla telde görüştüm ve muayene için yanına gittik (nisan 2012)...
emre hoca hormon testlerimizin çok iyi olduğunu söyledi ve spermiogram istedi...
test sonucunda umut tüp bebek merkezinde yaklaşık 100 bin spermimiz donduruldu
havalara uçtuk tabi temmuz gelsin tedaviye başlayalım diye gün saymaya başladık...
tüp bebek için izmirde rapor çıkarmak için başvuru yaptık...
orada yapılan spermiogram sonucunda sperm sayımızın 5,6 milyona yükseldiğini öğrendik (mayıs 2012)
temmuz sonunda tüp bebek tedavisine başladık umut tüp bebek merkezinde...
herşey çok güzel ilerledi...
opu günümde eşimin spermiogram sonucunda sperm sayısının 14 milyona yükseldiğini öğrendik (ağustos2012)
13 tane embriyom oluştu ama transferi ohss riski nedeniyle 1 ay sonraya ertelendi...
embriyolarımdan 5 tanesini çözdüler ve en kaliteli olan 1 tanesini transfer ettiler...
ancak tedavim olumsuz sonuçlandı geriye 8 tane dondurulmuş embriyom kalmıştı...
drum herşey yolunda olmasına rağmen negatif sonuçlandığı için bidahaki tedavinden önce histeroskopi yapalım dedi...
bu ay adetimi bekliyordum sonrasında histeroskopi olup 1 ay sonrada dondurulmuş embriyo tedavime başlayacaktık...
adet olmayı beklerken mucizemin benimle olduğunu öğrendimmmmmmmm
çok şükür rabbim bidaha tedaviyle uğraştırmadan doğal yoldan nasip etti mucizemizi
eşimin şuan ki sperm sayısını bilmiyoruz çünkü geçen sene opu günü yapılan testten sonra bidaha test yaptırmadık...
allah bu yolda mücadele eden herkesin yardımcısı olsun...
inş herkes azospermi yenip bebişine kavuşanlarından olur

Merhaba canım topiğin hayırlı uğurlu olsun. Dilerim burada bol bol güzel haberler okuruz ve de güzel haberler veririz. Hep birlikte mutlu oluruz......

Benim hikeyem ise; 3 yıllık evliyiz ben 28 eşim ise 31 yaşında. 1,5 yıl önce tanıştık azo ile. Eşimim azo sebebi testis kaynaklı. Eşim 14 yaşında başarısız bir inmemiş testis operasyonu geçirmiş ve o testisi iş görmez durumda. umudumuz diğer testis...

Tabiri caiz ise bir dağ başında yaşadığımız için ne doktor ne hastahane ne de tedavi imkanı var. ne tüp bebek denememiz var ne de mikro tese. en son bu yaz yeter artık dedik bir yerden başlamak lazım. ilk önce eve internet aldık sonra buradaki arkadaşları buldum. tüp bebek merkezi araştırması yaparken buradaki arkadaşlarında yardımıyla acele etmemem gerektiğini anladım. Sonra Celalettin Peru ismiyle çok karşılaşınca sordum soruşturdum en sonunda gitmeye karar verdik eşim işten izin aldı bir ay önce gittik kendisiyle tanıştık ve tedaviya başladık. Şimdi ise sabırla beklemekteyiz. Bayramdan sonra eşim hormon tahlillerini yaptıracak gerekirse spermiogram. Kısaca benim durum bundan ibaret. Dilerim kimsenin emeği boşa gitmez, hayalleri yıkılmaz herkes hayırlısı ile bebeğine kavuşur...

çok teşekkür ederim canım hoşgeldin.inşallah bu topikte hep güzel haberler almayı ve güzel haberler vermeyi nasip eder Rabbim bizler ne yazıkki bebeklerimize kavuşmak için çok fazla mücadele verdik hem maddi hem manevi yıkımlar yaşadık.sizde öyle önce negatif sonuç aldınız ve şükürler olsun eşinde artık cansızda olsa sperm çıkışı başlamış.inşallah milyonlarca canlı spermleri görürsünüz ve bu spermler seni bebeğine kavuştursun

baharcığım mucizelerin kadını ve sabrın en büyük örneği canım arkadaşım hoşgeldin
hikayeni ilk defa duymuş gibi okudum tekrar tekrar mucizeni okumak benim Rabbime binlerce kere şükretmeme vesile oluyor.sen bu mutluluğu çoktan hakettin her günün heranın ve hatta saniyenin tadını çıkar meleğinle inşallah meleğin eşine de şifa olacak Allah'ın izniyle dualarımız seninle
baharcığım senden bir ricam olucak müsait olduğun bir zamanda eşine kullandırdığın kürlerin listesi vardıya onuda bizim topikte yayınlarmısın şimdiden teşekkürler

hoşgeldin birtanem teşekkür ederim.inşallah herkes güzel haberler verecek hepimiz meleklerimize kavuşucaz ve herkese umut olucazcanım demekki sizin tedaviniz için vakti zamanı gelmemiş diye düşünmek lazım.yoksa biz istanbul da oturuyoruzda ne oluyor gittiğimiz en iyi doktorlar proflar bize ne yaptıki hep senin çocuğun olmaz paranız çokmu gidin evlatlık alın diye laflar kullandılar.benim eşime dönmelerin çocuğu olur ama senin çocuğun olmaz demişti gittiği bir doktor.ben senelerdir eşimi ikna edememiştim o doktorun sözünden sonra eşim kesinlikle doktora girmem diyordu.daha sonra bu topikten bizimle aynı sorunlu olupta bebeği olan arkadaşların yazılarını okuttum eşime hatta bebeklerinin fotoğraflarını gösterdim umut olsun diye.o doktorların aslında sadece Rabbimin izin verdiği sürece işlerini yaptıklarını eşimde sonunda kabul etti ve ameliyat oldu şükürler olsun eşimde mart ayında olduğu ameliyatta sperm bulundu.ama ben hamile kalamadım yinede Rabbime şükrediyorum bu aşamalara gelmemi nasip ettiği için .inşallah devamıda gelecek bende birgün meleğimi kucağıma alıcam.
sende buna inan ve eşinin şifa bulması için bol bol dua et.inşallah Rabbim seninde yüzünü güldürsün eşinde bol bol sağlıklı spermler bulunsun ve sonucu bebişli olsun dualarım sizinle Rabbim en yakın zamanda sizi azo illetinden kurtarsın

aman da aman negüzel sözler bunlar tatlımmmmm
çok saol canım benim çok şükür sizlerin desteği ve dualarıyla geldik bu günlere
ama ben ayağımız sürekli sürüyorummmm arkamdan hemen gelin diye
aminnnn canım allahın izniyle inş sağlıcakla kucağıma alırım mucizemi
babasına şifa evimize mutluluk getirir minik meleğim inş
tabi yayınlarım canım bizim diğer topikte paylaşmamı istiyorsun değil mi

nurisima topiğin hayırlı olsun canım
tüm eşi rahatsız kişilere umut olacak bu topik
ve umarım azosperm topiğindeki tüm arkadaşlar hamiş kalarak buraya taşınır
bizim bebeğimizin olmamasının sebebi bile belli değil ama bu okuduklarım bana umut oldu yinede
her zaman takip edeceğim konunu tekrar hayırlı olsun

sen bu huzuru,mutluluğu çoktan haketmiştin canım benim

Hakkettiğin sözler canım benim
duaların gücüne inanıyorum bende bu aşamalara gelmemi sizlere borçluyum
canım benim arkandan gelicez inşallah Rabbim bizede mucizemizi gönderecek ben inanıyorum
inşallah canım Rabbim sıkıntısız bir hamilelik nasip etsin sağlıklı bir şekilde kucağına alırsınız inşallah
ben babasına şimdiden şifa olduğuna inanıyorum bu moralle maşallah ve inşallah iyileşeceğini düşünüyorum
canım bu topikte paylaşmanı istiyorum bizim yazdıklarımızı okuyan arkadaşlar bu zamana kadar neler uyguladığımızı merak edecekler okuduklarında belki onlarda kullanır inşallah onlarada şifa olur.şükürler olsun bizler azodankurtulduk inşallah bizlerin arkasından gelen derttaşlarımıza azda olsa yardımcı olabiliriz diye düşünüyorum
malum bizde topiğe ilk geldiğimizde sudan çıkmış balık gibiydik dünyamız başımıza yıkılmış hiç bir zaman bebeğimizin olmayacağını düşünmüştük arkamızdan gelen arkadaşlarımızında bu azo illetinden kurtulmalarına vesile olmak için senin listene ihtiyacımız var canımcım

çok teşekkür ederim tatlım bizim topiğimiz azodan kurtuluşumuzun topiği inşallah hepimiz bebişimizi anlatıcaz birgün bu topikte
canım sebebi ne olursa olsun sonucu bir bebeksizlik inşallah canım bebeklerimize kavuşucaz ve birilerine umut olucaz amin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…