Erkek İnfertilitesi Azosprem tup bebek

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Açıkcası bizde çok şaşırdık çünkü şu şekilde oldu,
ilk testinde astenospermi dendi, ikinci testi ( 1 ay içinde ) sperm sayısı sıfıra düşmüş gözüküyordu ve benim doktorum tüp bebek şansımızın bile çok düşük olduğunu söyledi Ben çok ağladım, eşimi de üzmek istemediğim için birbirimize çaktırmamaya çalışıyorduk. Bizim yaşımızda genç değil ben 39-40 yaşındayım eşim 45.
Sonra Tansel Kaplancan'a instagramdan mesaj yazdım ve o bize iki testin tutarsız olduğunu bir yanlışlık olabileceğini söyledi. Bu arada eşim prof Saraçoğlu'nun kürlerini kullandı. Supralife Men takviye aldı. Zaten sigara içmiyor, beslenmesine de biraz dikkat etti.
şimdi bu son testinde çıkan spermleri dondurduk. Kısmetse önümüzdeki ay tüp bebeğe başlayacağız.
Canım çok şaşırdım azospremiden sonra böyle çıkması. Ama kaç doktordan şunu da duydum her verilen sperm örneği farkli olmaz diye bi sey yok yani
kesinlikle katılıyorum, zaten kendi doktorum daha en başında bizi uyarmıştı. Her laboratuvarın yaptığı test güvenilir sonuç vermez demişti.
Birde en büyük etken sanırım stres. Kesinlikle olumsuz etkiliyor süreci ama insanın da elinde değil stres olmamak

Merhabalar canım.Anlamadığım bir nokta var sıfır sperm ve ilaçla o sperm sayısına ulaştı doğru mu anladım ve varikosel falan da yoktu ?
varikosel çok az vardı fakat doktor ameliyat olacak kadar değil dedi. bizde 1 yada 2 tane çıkış oluyordu. doktorumuz 6 aylık bir ilaç tedavisi uyguladı. çok şükür sayımız gittikçe arttı. tabi doğal yolla olacak kadar çok değildi, fakat tüp bebek şansımızı arttırdı tabi.

Ben de merak ediyorum eşim de ben de çok endişeliyiz .Bu ameliyat sürecini geçirenler lütfen paylaşabilir mi tecrübelerini...

Whatsap grubunuza beni de almanız mümkün müdür ?

Siz bu süreçten geçtiniz mi peki ?Sıfır sperm olan bir vücut iğne ilaçla sperm sayısı artırılıyor mu diyorsunuz anlayamadım ...

Siz bu süreçten geçtiniz mi peki ?Sıfır sperm olan bir vücut iğne ilaçla sperm sayısı artırılıyor mu diyorsunuz anlayamadım ...
Hayır ben direk bunu savunmadım. Azospermi olduklarını ve şubatta gelip Tüp bebeğe başlamalarını söylemişler.. ben önce azospermiyi bi araştırıp üzerinde durmalarını önerdim.
Gerekirse uzun soluklu bi tedavi yapılmalı. Hücreler takip edilip duruma göre tedavi edilmeli. Direk Ameliyat olması başarıyı düşürür. Tedavi olup girse en azından bi tık şans yükselir ve eğer sperm varsa kaliteli çıkar

Merhaba,beni de whatsapp grubuna alır mısınız lütfen.

Doktorunuz kim acaba?
Diğer konudanda yazdım kusura bakmayın aynı süreçteyiz, ameliyat ve opu eş zamanlı olucakmış sizinde bu yüzden cok sordum

Yakup hoca doktorum estafurullah. Salı günü opu ve tese var bizim sizde durumlar nasıl siz nerde tedavidesiniz canım
Biz Tansel kaplancanda tedavideyiz. Siz bizden önce olacaksınız. Rabbim güzel haberler vermeyi nasip etsin.

Biz 6 ay tedavinin sonuna geldik. Azospermi sebebi Genetikti. Bakalım Allahın izniyle bizde aşağı yukarı ayın 20/30u arası olucak

Allah yardımcımız olsun. Rabbim mutlu haberler vermeyi nasip etsin hepimize. bakalım neler olacak Allahım inşallah işimizi rast getirir. Mesajımı gören herkesten dua beklerim Allah hepimize hayırlı güzel evlatlar nasip etsin

Amiin amiin

Mesaj göndermeye çalıştım ama hata veriyor. Bana yazabilirseniz numaramı göndereyim.

İyi akşamlar, mikrotese oldunuz herhalde sonuç nasıl, umarım sperm bulunmuştut

Mesaj atabilir misiniz beni de gruba alın rica etsem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…