Erkek İnfertilitesi Azosprem tup bebek

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Azospermi öğreneli 2020 nin ilk aylarında öğrendik
Anladım.
Dediğim gibi, iyi bi isim araştırmanızı öneririm. Bizim durumda maalesef kendimizi işin ehli insanlara emanet etmemiz lazım.
Evet zor süreç, ne olacağı belli değil hiçbir şekilde garantisi yok. Ama genede umud edip , Mücadele edip ve dua etmekten başka çaremiz yok

Anladım, 4 yıldır yenimi Azospermiyi öğrendiniz
Azospermi öğreneli 2020 nin ilk aylarında ogrenduk
Aynen öyle cnm Allahtan umut kesilmez sizin esinizdemi azosprm?

Yok. Azosprem olduğundan direk tüp bebek uygulaması. Hiç kendinizi sıkmayın Dr nuza aklınızdaki herşeyi sorun.

Benimde eşim azospermi ve banada tedavi uygulanıp es zamanli tese dediler suan gonal f 450 kullaniyorum bende WhatsApp grubunuza dahil olup bilgi almak isterim biz bu yolda cok yeniyiz ve ne yapacağımızı hic bilmiyoruz

Benimde eşim azospermi ve banada tedavi uygulanıp es zamanli tese dediler suan gonal f 450 kullaniyorum bende WhatsApp grubunuza dahil olup bilgi almak isterim biz bu yolda cok yeniyiz ve ne yapacağımızı hic bilmiyoruz
Merhabalar, Whatsapp grubuna bikaç kişi daha dahil olmak istedi ama dolu oldugunda Telegrama yönlendirdi yönetici kızlar. İstiyorsanız numaranızı atın bana özelden Telegram kullanıyosanız ekleteyim.

Bakın elinizden geldiğince araştırın nolur, tedavi olmadan ameliyata girme kararını vermek kolay.. peki ya sonrası? Bu bir kumar olur işi tedavisiz teseye bırakırsak ve sperm beklersek. Çıkmaz garantisini vermiyorum ama çıkmama ihtimali var ve bunu neden göz ardı edelimki?

Rabbim belki nasip etmeyecektir bizlere , belki bekletecek güzelleştirecektir. Bu ihtimaller doğrultusunda neden elimizden geleni yapmayalımki..
elimizden geleni yaparsak ameliyat olumsuzda olsa onun pişmanlığı ile yaşamayız. Bakın Allah korusun olumsuz bi durum yaşarsanız zaten yükünüz ağırlaşacak, bide kendinizi suçlama duygusu pişmanlık vicdan azabı niye eklensnki.

Bilinçli hareket edin, evet Azospermi çok zor. Bazı Doktorlar bile tedavisine sıcak bakmıyor. Ama siz lütfen tedavi yanlısı doktorlara gidin, hemen kesip biçip parasını aldıktan sonra arkasına bakmayacak doktorlara gitmeyin

Çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için ama size özelden mesaj yazamıyorum izin vermiyor sebeb ne anlayamadım

Beni de gruba alirmisiniz

O sperm çıkarsa anca %30/ 40
Eğer genetiğiniz temizse, eşinizin yaşı gençse temkinli ilerleyip iyi bi tedaviden sperm çıkışınız bile olabilir.
Bu durumda ameliyatı asla kabul etmeyin
Merhabalar yazdıklarınızı okudum genel itibariyle.Bizde de aynı sıkıntı söz konusu azospermi.Süreci devlet hastanesinde yürütüyoruz ve eşimin de ameliyat olması gerektiğini söyledi doktoru.Sizin grubunuzdaki arkadaşlar tedavilerini hangi hastanelerde yürütüyorlar ?Ayrıca TESE olsa da daha sonrasında herhangi bir zararı oluyor mu?Yazdıklarınızı okuyunca baya panikledim ben de

Merhaba,
Ben paniklemeniz gereken birsey söylemedim, sakin olun lütfen. Sadece daha temkinli ve bilincli hareket etmek adina kendimce bilgi vermeye çalıştım.

Gruptaki bütün arkadaşlar istisnasız özel doktorlarda.
Tansel Kaplancan, Ahmet Hakan haliloğlu, Kaan aydos, celalettın peru gibi isimlerde.
Bu işhassasiyet istediği için iyi takip edilmeli, işini bilenlerle gitmeli..

Bizler tamamen birer kapalı kutuyuz, yıllarca tedavi görül bi arpa boyu yol alamayanda var hiç tedavi olmadan devlet hastanelerinde hazırlıksız ameliyat olup sperm bulunanda. Tamamen işimiz Nasip işi.
Siz Azospermi nedeninizi biliyormusunuz?
Başarı şansı, yaşa, hormon değerlerine, testis boyutlarına ve daha saymadığım pek çok faktörden düşüp yükselebilir. Ama yinede hiçbirşey yüzde yüz garanti veremez.

Benim anlatmaya çalıştığım elimizden gelenin en iyisini yapmak, araştırmadan bilmeden hemen ameliyat olmamak.. Bu ilerde pişmanlık ve vicdan azabıda getirmez.

Tese için şöyle söyleyebilirim, çok basit bi işlem ancak sonuç olarak testis dokusundan çok minik minik parçalar alınıyor. Buda bi süre testesteron seviyesini düşürebilir. Cinsel isteksizlik vs oluyor bundan sebep, ama doktorlar geçici oldugunu söylüyorlar. Bu çok önemli bi yan etkimi tartışılır ancak ameliyat sonrası bünyeden bünyeye değişmekle beraber küçük veya büyük çaplı komplikasyonlar oluşabiliyor. ( şişme, enfeksiyon, ağrı, )Her ameliyatın getirebiliceği yan etkiler.

Allahın izniyle çıksında bu sorunlar tolere edilebilir

Ama çıkmazsa? Buda mücadeleye devam etmeye mecbur bırakır kimisini.. Böyle oluncada 2. Teseye Allah korusun 3/4. Teseye kadar gider.
Bizim grupta 5/6 Tese olan insanlar var
O yüzden pişmanlar ilkler hep bilinçsizlik ve sabırsızlıktan yapılmış..

Siz gönlünüzü ferah tutun, baştada belirttiğim gibi amacım durumun ciddiyetine doğru oranla temkinli olmak

Merhabalar herkese yazılanları okudum ve eşi azospermi olup hamile kalmış biri olarak yazmak istedim inşallah bir umut olur size de. Eşimde muhtemelen ateşli Hastalıktan dolayı Azospermi oluşmuş. İlk gittiğimiz doktor hemen varikosel yapalım dedi ki eşimde ameliyat edilecek kadar bir varikosel yoktu. İlaçla tedavi edilemez mi diye sordugumda da bunun ilaçla tedavisi yok dedi bana direk.
Eşimde bazen bir ya da iki tane sperm çıkışı olabiliyordu biz o merkezde birkaç tane spermle tüp bebek denedik haliyle olumsuz oldu. Daha sonra Emre Bakırcıoğlu’nu duyduk o bize 6 ay ilaç tedavisi uyguladı ve eşimin sperm Sayısı sıfırdan 400.000’lere kadar çıktı. Bu spermleri ara ara toplayıp dondurdular ve daha sonra tüp bebek tedavisi başladı ve toplam beş tane embriyomuz oluştu şimdi çok şükür bir evladım var Bu aralar 2. Tedavi için araştırma içindeyim Maalesef Emre beyde işi biraz ticarete dökmeye başlamış o yüzden başka bir doktora gideceğiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…