Selam kızlar
Sizinle bu konuyla ilgili yaşadığım şeyleri ve geçirdiğim dönemi paylaşmak istiyorum. Ergenliğe adım attığımdan beri demir eksikliği anemisi ve kansızlık yaşıyordum. Hayatımın bir parçası olmuştu yani artık demir eksikliğiyle yaşamaya alışmıştım. Beni çok etkilemiyordu sadece her daim solgun bir yüzüm ve koyu göz altlarım vardı. Taa ki kandaki demir oranım 1,04'e düşene kadar doktora gittiğimde nasıl ayakta durduğuma bile şaşırmıştı. Her neyse başladım kan ilaçları kullanmaya (vegaferon tablet) 1 ay içinde 12'ye çıkmıştı. 2.ay da kullanmaya devam ettim demir depolarım dolsun diye. Düzenli kullanmama ve bu konuda çok titiz olmama rağmen gelecek ayki testlerde tekrar 7'ye düşmüştü. Çok şaşırdım ve üzüldüm.Doktora gittiğimde demirin ya adet kanamasıyla çok fazla atıldığını ya da mide veya bağırsak rahatsızlıklarından ötürü vücutta emilemediğini söyledi. Endoskopi ve kolonoskopi yapılması gerektiğini söyledi. Ben de korktum ve yaptırmak istemedim. Bu arada aşırı bir saç dökülmem oluyordu bu yüzden. demir dışında1; biotin b12,çinko ve diğer tüm vitamin değerlerim normaldi. O günden sonra ilacı kullanmayı kestim ve yediklerime dikkat ettim. Kırmızı et çok sevmeyen biri olarak demiri baklagillerden (yeşil mercimek,barbunya,nohut gbi) yiyeceklerden alıyordum. Her sabah 2 yumurta yiyordum. Vücuduma demir alırken yanında C vitamini içeren besinler tüketiyordum ki emilimi artsın. 3 ayın sonunda doktora gittim ve en son 11,4 olan değerim 90' a yükselmişti inanılır gibi değil. Çok şaşırdık ama böyle işte kızlar. Şimdi hem beslenmeme dikkat ediyorum hem de sadece adet dönemlerimde yaklaşık 5 gün yani değerlerimde düşüş olmasın diye ferrosanol duedanol isimli hapı kullanıyorum çok da mutluyum. Allah herkese şifa versin!