B12 ve Demir Eksikliği Saç Dökülmesi

aysegulxx

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2015
3
2
28
Arkadaşlar bende b12 ve demir eksikliğine bağlı anemi var. Saçlarım Çok ciddi derecede dökülüyor. Tepesi ve yanları bayağı bir açılmış durumda. İğne yaptırmak istemiyorum. Önereceğiniz ilaçlar var mı ? Bir de bu ilaçları düzenli kullansam saçlarım tekrar eskisi gibi gürleşir mi ?

neden iğne yaptırmıyorsunuz? dodex b12 iğnesinin ben çok faydasını gördüm.

Birazcık iğne korkum var :/ hem de sürekli sağlık ocağına gidip gelmesi sıkıntı oluyo. iğneler bitince yenisini yazdırmak icinde dahiliyeye gidip tekrar kan tahlili yaptırmam gerekiyor. Aile hekimim yazmıyo iğneyi.Reçete olmadanda yapmıyolar iğneyi. biraz sıkıntılı.Saçlarım tekrar gürleşeceğini bilsem uğraşırım aslında

Birazcık iğne korkum var :/ hem de sürekli sağlık ocağına gidip gelmesi sıkıntı oluyo. iğneler bitince yenisini yazdırmak icinde dahiliyeye gidip tekrar kan tahlili yaptırmam gerekiyor. Aile hekimim yazmıyo iğneyi.Reçete olmadanda yapmıyolar iğneyi. biraz sıkıntılı.Saçlarım tekrar gürleşeceğini bilsem uğraşırım aslında
iğneler başlangıçta her gün ama kısa süre sonra ayda bire düşüyor, bence sağlığınız için üşenmeyin. mutlaka yaptırın.

Selam kızlar
Sizinle bu konuyla ilgili yaşadığım şeyleri ve geçirdiğim dönemi paylaşmak istiyorum. Ergenliğe adım attığımdan beri demir eksikliği anemisi ve kansızlık yaşıyordum. Hayatımın bir parçası olmuştu yani artık demir eksikliğiyle yaşamaya alışmıştım. Beni çok etkilemiyordu sadece her daim solgun bir yüzüm ve koyu göz altlarım vardı. Taa ki kandaki demir oranım 1,04'e düşene kadar doktora gittiğimde nasıl ayakta durduğuma bile şaşırmıştı. Her neyse başladım kan ilaçları kullanmaya (vegaferon tablet) 1 ay içinde 12'ye çıkmıştı. 2.ay da kullanmaya devam ettim demir depolarım dolsun diye. Düzenli kullanmama ve bu konuda çok titiz olmama rağmen gelecek ayki testlerde tekrar 7'ye düşmüştü. Çok şaşırdım ve üzüldüm.Doktora gittiğimde demirin ya adet kanamasıyla çok fazla atıldığını ya da mide veya bağırsak rahatsızlıklarından ötürü vücutta emilemediğini söyledi. Endoskopi ve kolonoskopi yapılması gerektiğini söyledi. Ben de korktum ve yaptırmak istemedim. Bu arada aşırı bir saç dökülmem oluyordu bu yüzden. demir dışında1; biotin b12,çinko ve diğer tüm vitamin değerlerim normaldi. O günden sonra ilacı kullanmayı kestim ve yediklerime dikkat ettim. Kırmızı et çok sevmeyen biri olarak demiri baklagillerden (yeşil mercimek,barbunya,nohut gbi) yiyeceklerden alıyordum. Her sabah 2 yumurta yiyordum. Vücuduma demir alırken yanında C vitamini içeren besinler tüketiyordum ki emilimi artsın. 3 ayın sonunda doktora gittim ve en son 11,4 olan değerim 90' a yükselmişti inanılır gibi değil. Çok şaşırdık ama böyle işte kızlar. Şimdi hem beslenmeme dikkat ediyorum hem de sadece adet dönemlerimde yaklaşık 5 gün yani değerlerimde düşüş olmasın diye ferrosanol duedanol isimli hapı kullanıyorum çok da mutluyum. Allah herkese şifa versin!

İğne kesinlikle tavsiye etmiyorum!! 15-20 gün içersinde 8 kg aldım!! Mahvetti iğneler ve hiç artmadı kan değerlerim çok pişmanım hala gitmedi kilolar ve hala değerlerim düşük ama maalesef ben kırmızı et çok yiyemiyorum bana kokuyo sevmiorm ve çay çok tüketiyorum..

Apikobal veya bemiks hap alabilirsiniz eczaneden reçetesiz de veriliyor. Bana doktor antibiyotiğin yanında vermişti. Ben bayağı abandım sanırım. Geçen yıl 490 olan b12 değerim bu yıl 1100 çıkmış.

Apikobal veya bemiks hap alabilirsiniz eczaneden reçetesiz de veriliyor. Bana doktor antibiyotiğin yanında vermişti. Ben bayağı abandım sanırım. Geçen yıl 490 olan b12 değerim bu yıl 1100 çıkmış.
Peki saçlarınız nasıl dökülme olmuş muydu vitamin eksikliğinden

Peki saçlarınız nasıl dökülme olmuş muydu vitamin eksikliğinden

Yok 490 da zaten düşük bir değer değil. Ortalama. Ama Şu anki üst sınırın üstünde. Ve ben hayvansal ağırlıklı beslenirim genelde. Her sabah yumurtamı yerim. Akşam et yerim. O yüzden b12 sıkıntısı yaşamadım. Saçlarım da hiç dökülmez eğer b12 ile ilgisi varsa mantıklı yani.

X