- 25 Şubat 2011
- 10.393
- 25.119
- 598
- Konu Sahibi feracelife
-
şimdi adam karşınıza geçse sakin sakin şunu yaptı da ondan dövdüm karımı anlıyor musun dese;
mantıklı bulacak mısınız? dayağın sebebi olur mu?
Halıya işeyen yavru kedi mi bu kadın!!!
üslubunuza dikkat edin ben babanızın oglu degilim!!! fikriniz neyse zikrinizde o olmasın benim demek istediğim alkolmu kullanıyor, anasının babasının sözüne gidip karısına şiddetmi uyguluyor, sevmiyormu,kumar oynayıp paramı istiyor bir sürü sebep var umarım anlamışsınızdır biz burda yardım etmeye çalışıyoruz sebebini anlayalımki ona göre yardımcı olmaya çalışalım dümdüz bakmayın olaylara
Baban anneni dövüyordu arada sen de kaynadın. Anneni dövmesi olağan bişey demekki onların tarzı bu galiba bu durumu garipsemediğine göre... Garip olan seni tokatlaması, korkun da annene yaptığı gibi seni dövmeyide alışkanlık haline getirmesi sanırım. Ne diyim sana tavsiyem okuyorsan çok ders çalış bi meslek sahibi ol da kurtul o evden. Keza sorunlu ailelerin içinde yetişen kızlarda yanlış evlilik yapabiliyor. Allah yardımcın olsun.ilk kez babam bana tokat attı . O kadar zoruma gitti ki
çok üzüldüm . kendimi atacak bir yer bulamıyorum . her şey üzerime üzerime geliyor .
ve en kötüsü de sırf dürüst olup , doğruları söylediğim için oldu bunlar.
bundan sonra babama nasıl davranacağım bilmiyorum .
iyi davranmazsam ya bu kez döverse korkusu , iyi davranırsam bu kez tam tepeme çıkarda döver korkusu , yani bildiğiniz sağım , solum , önüm , arkam sobeeeeeeee
ne yapmalıyım , nasıl davranmalıyım siz söyleyin ?
OLAYDA BU
annemi dövüyordu , yeter burada yapma bari dedim . o da bana tokat attı
sırf ben ona bağırıp onu suçlu bulduğum için bana tokat atmış
ne yani kavga anında ağzıma bir sakız alıp sakin sakin mi söyleseymişim Allahım ya
sanki annemi dövdüğü anda onu pohpohlayacağım yabunu mu bekliyor anlamıyorum ki
dogrudur allah sabir versin annenle sana. Bi an once okulunu bitirip anneni o adamdan kurtarmak olsun amacin. Derslerine yuklen.bari burda yapma dedim ? ne deseydim o andaaa
ilk aklıma gelen şeyi söyledim
Allah kimseye o anı yaşatmasın
insan ne yapacağını bile bilemiyr korkudan
şiddetin büyüğü küçüğü olmaz ama anneniz dövüyo bu adam dövüyor ! siz hala kendinizi mi düşünyorsunuz?ilk kez babam bana tokat attı . O kadar zoruma gitti ki
çok üzüldüm . kendimi atacak bir yer bulamıyorum . her şey üzerime üzerime geliyor .
ve en kötüsü de sırf dürüst olup , doğruları söylediğim için oldu bunlar.
bundan sonra babama nasıl davranacağım bilmiyorum .
iyi davranmazsam ya bu kez döverse korkusu , iyi davranırsam bu kez tam tepeme çıkarda döver korkusu , yani bildiğiniz sağım , solum , önüm , arkam sobeeeeeeee
ne yapmalıyım , nasıl davranmalıyım siz söyleyin ?
OLAYDA BU
annemi dövüyordu , yeter burada yapma bari dedim . o da bana tokat attı
sırf ben ona bağırıp onu suçlu bulduğum için bana tokat atmış
ne yani kavga anında ağzıma bir sakız alıp sakin sakin mi söyleseymişim Allahım ya
sanki annemi dövdüğü anda onu pohpohlayacağım yabunu mu bekliyor anlamıyorum ki
şimdi adam karşınıza geçse sakin sakin şunu yaptı da ondan dövdüm karımı anlıyor musun dese;
mantıklı bulacak mısınız? dayağın sebebi olur mu?
Halıya işeyen yavru kedi mi bu kadın!!!
üslubunuza dikkat edin ben babanızın oglu degilim!!! fikriniz neyse zikrinizde o olmasın benim demek istediğim alkolmu kullanıyor, anasının babasının sözüne gidip karısına şiddetmi uyguluyor, sevmiyormu,kumar oynayıp paramı istiyor bir sürü sebep var umarım anlamışsınızdır biz burda yardım etmeye çalışıyoruz sebebini anlayalımki ona göre yardımcı olmaya çalışalım dümdüz bakmayın olaylara.
Ömrümde hiç bir olaya dümdüz bakamadım. Keşke yapabilsem.
açıklamanız sonrasında okuyacak olanlar için savunma olmuş. ben sizi de Yardım etme isteğinizi de anlıyorum. Bir bayanın diğerine yardım etmeye çalışması onun için zamanını vermesi takdire şayan bir durum. Lakin,
hiç bir erkeğin, ya da kadının eşine ve çocuklarına zarar vermesi düşüncesine katlanamıyorum.
İster annesinin doldurusuna gelsin, ister alkol alsın, bunlar sebep olamaz diyorum. Bu sebeplerinde herkesin önünde konuşulmasının bir süre sonra, kadın bunu yaparsa dayak yer çocuk böyle konuşursa dayak yer algısının oluşturacağını ve hatta oluşturduğunu bildiğimden ona göre konuşuyorum. Dolayısıyla
Eğer ki siz baştan bu şekilde açıklama yapsaydınız, yazacaklarım yine değişmezdi.
Uslup konusuna gelince,
Üslubumda terbiye sınırını aşan bir şey var mı? Lütfen bir daha okuyun sadece soru cümleleri. Gördüm ben.
Ama siz adeta saldırmışsınız. yok ben sizin babanızın oğlu değilim, fikriniz ne ise zikrinizde o olmasın diye.
Ne münasebet! Bir insanın fikirlerini söylemesine nasıl engel olabilirsiniz.
Edit: konu buradan kopmasın. Eğer ki üslub konusunda benim görmediğim, sizi karşınızdakinin fikri ne ise zikrini içinde tut diyecek kadar saldırgan bir tutuma sokacak, elle tutulur bir cümlem, var ise, lütfen özel mesaj atın. Sizden herkesin içinde özür dilerim.
Ancak öyle bir yazım
Yoksa; herkesin önünde bu yaptığınız için bir Pardon demenize gerek yok. onun içinde özel mesaj atmanız yeterli...
bir önceki kaba ve saygısız tavrınızın artık önemi yok. çünkü çözüm isteseydiniz. Polemik oluşmasını istemeseydiniz, mesaj atardınız, buradan laf sokmaya çalışmazdınız...Halıya işeyen yavru kedi mi bu kadın!!
demişsiniz ya bu yüzden diyorum üslubunuza dikat edin konuyu durduk yere saptırdınız benim babamda kumar oynar annem ona bagırır anneme şiddet uygulardı üstelik ben 5 yaşındaydım ve epilepsi hastasıydım bende yaşadıgım için sordum ben bir kadını sizin söylediğiniz gibi bir kefeye koyacak degilim çünkü bende bir kadınım
bir önceki kaba ve saygısız tavrınızın artık önemi yok. çünkü çözüm isteseydiniz. Polemik oluşmasını istemeseydiniz, mesaj atardınız, buradan laf sokmaya çalışmazdınız...
Son kez açıklıyorum sonra yatıyorum.
Bakın
Siz adamın nedenini sordunuz. Bense hiç bir nedenin mantıklı olamayacağını, neden belirtmenin okuyanların algısında, bir süre sonra, sebep sonuç ilişkisi yarattığını açıklamaya çalıştım.
Bunu da örnek içeren, soru cümlesi ile kısaca anlatmaya çalıştım. Soru cümlesine hayır dersiniz geçersiz. Ama yok üslup üslup diye saldırmayı seçtiniz.
Belli ki bu konuda bir öfkeniz var haklı olarak.Anlıyorum. Ve kabul ediyorum.
hiç bir kadın halıya işeyen kedi yavrusu değildir. Bunu sormak da aynı kefeye koymakla eş değerdir. Ben sizin gibi bir bayan olabilseydim aynı kefeye koyma terbiyesizliğini göstwrmezdim.
Kadınlarla sidikli yavru kedileri, aynı fikirde bulundurup, zikretmek yasaklansın.
Bende size zikretmişim, çok özür dilerim.
Bu yazı size ait. Siz sordunuz nedenini!neden annenize zarar veriyor babanız
adamın nedeni ne ya nasıl anladınız Allah aşkına dediğimi? sanki iyi yapıyor dövsün dedim arkadaşın konusunu daha fazla kirletmek istemiyorum bir insanı anlamaya çalışırken yargılamayın anlamadıysanız anlamadıgınızı söyleyin kafanızda cümleyi evirip çevirip şekil vermeyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?