• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Baba demeye dilim varmıyor..

Babalar hep çocuklarinin yaninda olmaz mi? Onlari koruyup kollamaz mi bütün kötülüklerden ? Kanayan yaralarini sarmaz mi? Siginacak liman yaslanacak omuz degil midir babalar? O kadar hissizim ki ona karsi. Nefret doluyum ve bu nefretim gun gectikce artiyor. 20 yasindayim bu yasima kadar cektigim butun sıkıntıların sebebi o . Cocuklugumu yasayamadim onun yuzunden .. Gencligimi de yasayamiyorum . Hep onun yanlislarini duzeltmekle gecti hayatim. Annemi o kadar cok uzdu ki. Artik annemin cektigi sıkıntılara dayanamiyorum . Her gece yine bugun oldugu gibi oturup agliyorum uyuyamiyorum. Bu adamda hic vicdan denen bisey yok. Bir baba başı sıkışınca terkedecegini soyler mi ailesini esini cocuklarini? Buna nasil hakki olabilir ? Bu adam hep bunla tehdit ediyor bizi. Ya sen nasil diyebilirsin bunu nasil ben gidecegim bunaldim sizden diyebilirsin hic mi utanmazsin? Sorsaniz yasimi bilmez benim kardeslerimin yasini bilmez kacinci sinifa gittigimizi bilmez... umrunda degil... 2 sene once sigaraya basladim, 6 ay once alkol kullanmaya basladim. Elimde darmadagin bi hayat var iste. Daha anlatamadigim o kadar cok sey var ki ... yaptiklari yuzunden insan icine cikamiyorum kendimden bile nefret ediorum boyle bi babam oldugu icin utaniyorum. Yine de icim sizliyor onun icin bile aci cekiorum biri annem biri babam ortada kaldim . Annemi o kadar borcun icine soktu bazen okulu birakip calismayi dusunuorm. Alti yirtik ayakkabiyla okula gidiyorum arkadaslarim gibi hergun çeşit çeşit kiyafetler giyemiyorum. Her gece her gece bu dusuncelerle boguluyorum bazen defolup gitmek istiyorum sıkıldım mutlu insan rolünü oynamaktan.
Oncelikle allah yardımcınız olsun baba vardır babacik vardır vardır dünyaya gelirken maalesef annemizi babamızı seçemiyoruz
Eğer sende bu şekilde devam edersen hata yaparsin ilk sigara içkiyi birakiyorsun dertlerini cozuyorsa hemen bizde başlayalım fakirlik ayıp degil önemli olan kafanı kullanıp bu cikmazdan nasil çıkarım diye dusuneceksin bunun içinde okulunu bitir meslegini eline al bol bol dua et kardeslerine örnek ol güçlü ol güçlü

Alkolü biraktim sadece sigara var ben kendi ihtiyaclarimi kendim karsilayabiliyorum bir kez olsun para istemedim onlardan hatta babam benden para istedi ona verdim ben ondan maddi manevi bugune kdr hicbisey istemedim. Hep annemin yaninda olacagim zaten.

Para istediğiniz için söylemedim.
Yırtık ayakkabıyla okula gitmenize üzüldüm.
Sigara çok pahalı. Bütçeyi ciddi sarsıyor.
Artık alkol almamanıza çok sevindim..

en azından tehdit ediyomuş giderim diye. bunun birde habersizce çekip gideni aylar sonra hiç bir şey olmamış gibi geri dönen modeli var. annelikte babalıkta sonradan öğrenilen şeyler değil insanın içinde olacak o duygu. içim parçalanıyor bunları okudukça. madem bu kadar çektirecektin ne diye doğmasına vesile olursun

yillarca cocularina hayati zindan etmis, ickici alemci bir baba varmis.
bu adamin iki tane de evladi varmis.
yillar sonra birisi, ayni babasi gibi olmus, ickici ve berdus bir adam. digeriyse is kurmus cok basarili bir is adami olmus.
ikisine de sormuslar, neden nasil boyle oldu diye.

biri demis ki: babamin hali ortada, baska ne olabilirdi ki?
digeri demis ki: babamin hali ortada, baska ne olabilirdi ki?

yani hersey senin secimin tatlim. Allah kolaylik versin.
Bunu bize egitim bilimleri dersinde anlatmisti. Ben de ornek verecektim siz once davranmissiniz. :)

en azından tehdit ediyomuş giderim diye. bunun birde habersizce çekip gideni aylar sonra hiç bir şey olmamış gibi geri dönen modeli var. annelikte babalıkta sonradan öğrenilen şeyler değil insanın içinde olacak o duygu. içim parçalanıyor bunları okudukça. madem bu kadar çektirecektin ne diye doğmasına vesile olursun

Gidecek zaten. Planini kurmus. O kadar borcu annemin ustune yikip baska bir ulkeye kacacak. Bi insan babasina bile guvenemiyorsa kime guvenebilir ki bu hayatta. Bana kardeslerime hep lafla babalik yapmaya calistii ondan guzel bi soz duyunca sinir oluyorum cunku babalik iki guzel sozle olmuyor keske dogmasaydim diyorum bazen ama iyiki dogmusum yoksa anneme kim destek olurdu ben kucukken hep doverdi annemi simdi yapamiyor bu adam isine gelince kacip kendini kurtarma bizim onca dertle bogusmamiza sebep olma hakkini nerden buluyor buna hakki yok Allah ıslah etsin bile diyemiyorum artik çünkü ıslah olacak bi hali kalmamis

Gidecek zaten. Planini kurmus. O kadar borcu annemin ustune yikip baska bir ulkeye kacacak. Bi insan babasina bile guvenemiyorsa kime guvenebilir ki bu hayatta. Bana kardeslerime hep lafla babalik yapmaya calistii ondan guzel bi soz duyunca sinir oluyorum cunku babalik iki guzel sozle olmuyor keske dogmasaydim diyorum bazen ama iyiki dogmusum yoksa anneme kim destek olurdu ben kucukken hep doverdi annemi simdi yapamiyor bu adam isine gelince kacip kendini kurtarma bizim onca dertle bogusmamiza sebep olma hakkini nerden buluyor buna hakki yok Allah ıslah etsin bile diyemiyorum artik çünkü ıslah olacak bi hali kalmamis

kimseye değil kendine güven. burada tecrübeli insanlar sana okumanı tavsiye etmişler oku bence de bi meslek edinmeden çalışırsan bi kaç yıla kadar zaten pert olursun o yaşta okuyup hayatını kazanman lazım. babanda bırak gitsin hiç düşünme annen kardeşin hayatta ya gerisi problem değil hem okur hem çalışırsın.

Back
X