Baba evinden son ktnz gn....

Antepligelin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2007
196
1
96
38
Almanya
Sizi bilmiyorum ama ben nezaman dügün kasetimize baksam hüngür hüngür aglayasim gelir. Gelinlikle o evden ciktigim gün, ogün ciktiktan sonra o eve ister istemez yabanci oluyor insan. Benim kurdelem calinmisti ogün onun icin abim belime kurdele baglayamamisti o benim icimde bir hukdedir.

Sonra esim ailemle kavga cikarip, küfür edip gitmek istedigi ve onu zor tuttuklari an..... Benim pek iyi anilarim yok o konuda ama eminim sizlerin daha iyi anilariniz vardir.

Gelin ogün icimizde kalanlari veya bizi cok mutlu edenleri paylasalim....

benim için çok eğlenceli oldu..
neden üzüleyimki zaten ağlamışım etmişim..bir de o günümü mahvedemem..:sm_confused:
biz nerdeyse tüm aile olarak evdeydik sadece halam ve yengem davetilileri karşılamak için salondaydılar..
eşimi aradım dedim saat kaç oldu nerdesiniz gelmiyomusunuz diyetatlicadiarzu
herkes güldü geline bak diye..
benim yine çok kalabalık bir grupla ve konvoyla almaya geldiler.odamdan kayınpederim aldı beni babamdan isteyerek.babamın elini öptüm.
kardeşime sarıldım..
bende kurdele yoktu.ben kendimi biliyorum,beni bilen biliyor diye takmak istemedim.
kornalarla arabaya bindim.ve kornolarla mahallemden ayrıldım.çok güzeldi çoookkkk:asigim:

Düğün günü beni görenler şaşırıyordu.şakkıdı
Hatta anneannem sus biraz gelinler çok konuşmaz demişti:roflol:
Herşeye karışıyordum, bu yüzden ağlamadım o gün. Ben de bi telaş bi telaş.
Halbuki herşeyle ayrı ayrı ilgilenen var. Ben o günün tadının çıkarayım değil mi?
Yok! Ben telaşe müdürü. Düğün kasetimi seyrettiğimde de ne kadar çok konuşup herşeye karıştığımı gördüm. Kuaförden eve geldiğim andan itibaren kızkardeşim videoya çekmiş. En çok annem ağladı, ay dayanamam ben ona. Hala msn den görüşürken bile beni kameradan göründe gözleri doluyor. Canım benim.:çok üzgünüm:

ben o gün içimde hep bi üzüntü vardı en son evden çıkarken ilk babama sarıldım orda ipler koptu zaten makyajım akana kadar ağlamıstım babamın omzunda.o an sanki birdaha görüşmeyecekmişiz gibi gelmişti:) hiç ayrılmak istememiştim yani nerdeyse babam gitme dese gitmeyecek hale gelmiştim.ben babama aşık bi insanım dünya bi yere babam bi yere.sonra sırayla annemle sarıldık kardesimle sarıldık sonra konvaya bindik ama arabanın içinde hala ağlıyodum eşimde beni gördükçe o da ağlamaya başlamıştı:) canım kocam.
gelin odasona girince kardeşimle bağrış çağrış tekrardan makyaj yapmak için uğraşmıştık.yinede çookk oynadım

Ben kına gecemde bile ağlamayıp tam aksine çığıra çığıra kına türküsü söylemiştim :roflol:
Düğün günü de çok kalabalık bir konvoyla almaya geldiler beni, davuulla zurnayla.
Hemi de gelin arabası faytonduuuu... jeyyar
Önce erkek evine gidildi imam nikahı kıyıldı, ordan salona gidilirken normal motorlu bir arabayla gitmiştik faytonu bırakıp.şutarafagitti
Ay çok güzeldi yaaa bembeyaz iki at ve bembeyaz, süslü püslü bir fayton..
Kocacıım rüzgarda yüzümü örten kırmızı örtüm uçmasın diye uğraşıp durmuş, bir yandan da bana şarkılar söylemişti..
Çok güzeldiii çoooooooooookkkk... :asigim:asigim::asigim:

Ayy bak şimdi aklıma geldi fotoğrafçıda çekimler sırasında gülmekten gözümden şakır şakır yaş geldiği için makyajım tamamen dağılmıştı :roflol:

Benim öyle çok şatafatlı olmadı.
Eşim beni kuaförden çıkarıp eve getirmişti.
Evde fazla kalabalık değildi zaten.
Sonra kayınpederleri bekledik.
Konvoy halinde geldiler.
Babam hadi artık yavrum dedi. Erkek kardeşim kurdelemi bağladı çok zor tutmuştum kendimi. Ben ağlamaya başlasam evdekilerde çoşacak biliyordum.
Babamdan annemden helallik aldım ellerini öptüm annem ayakkabımın içine para ve altın sıkıştırmıştı ve evdekiler başladı ağlamaya.
Kaçırırcasına uzaklaştırdılar beni hemen.
Ama en zoru düğün bittekten sonraydı. Yarım saat sarılarak ağlaşmıştık annemle babamla. Hey gidi günler heyy...

ah ahh yarami destin simdi dügün sabahi diktirdigim gelinligimi ilk gördügümde ben bu gelinigi giymem demistim cünkü hic hosuma gitmemisti halende gitmiyor kaynanamgil orayla anlasmislar diktirilsin diye bende tamam demstim nerden bilecektimki böyle olacagini abim kursagimi saten baylayamadi aglamaktan en cokta o benim zoruma gitti herkes bize öyle görünce aglmaya basladi ayirmadilar simsiki sarilmistik ikimizde annemle babamla kiz kardesmimlede öyle oldu cok aglamistim cok zor olumustu benim icin

Ağlak bir insan olarak hep ağladım.
Ama babam kuşağımı bağlayıp beni merdivenlerden indirdiği ana koptum zaten .
O dağ gibi adam nasıl ağlıyordu.
Boşver baba ben gitmiycem demek istedim.
Eşimi bile ittiresim geldi merdivenden.

Kuaföre kızkardeşimle beraber gittik..Çok çok eğlenceliydi. Sonra eve beraber döndük. Babacığım yaklaşık 1 aydır küstü bana evlilik tarihi belli olduğundan beri. Annemle,kardeşimle geyik yapmaya devam ettim bol bol. Gelinliğimi giydirdiler..:dance:
Düğün salonuna gitmek için kocam ve 2 kuzeni geldi. Annemler önden gittiler biz arabada bir tur atıp öyle gittik. Yol boyunca aman ne kahkahalar susmadık hiç..
Düğün salonuna girdiğim anda;
işte o anda önce anamı babamı gördüm. Sonra kardeşimi ve ablamı ve onların eşleri!!! İşte o an pişman olduğum andır. Evlilik kararım hataydı! Ailemdeki herkes yumruk olmuş gözlerle gitme der gibi bakıyordu.:çok üzgünüm:
Hemen nikah kıyıldı kocam hala der ağlaya ağlaya evet dedin der. Nikah memuru,nikah şahidim(kan kardeşim) bile beni zor sakinleştirdi.:bbo:
Düğün sırasında arada neşelensem de bir anda gözyaşlarına boğuluyordum.
Babam zaten hiç yüzme bakmadı. Kuşağı bağlarken de takısını takarken de hiç gözgöze gelemedik. Bu duygusal durum düğünden sonra belki 2,3 ay daha sürdü.benneyaptımki
Ben hata yaptım kızlar! Evlenmem çok büyük bir hataydı,şu ada bile gözyaşlarımı tutamıyorum. Anamın babamın gözbebeğiyken ellerin oyuncağı oldum..senağlamasenağlama

Laalecim eşinle harika giden bir evliliğin var.
Niye böyle söyleyip üzüyon bizi amaa.
Dünyanın düzeni bu...
Yoksa bi sıkıntın mı var canım benim:uhm:

Aşkolsun meleğim ya..
bende ağlıyorum yapma ne olursunsenağlama
seni çok ama çok seven,sana adeta tapan bir eşin var...ne kadar şanslısın yavrum sen ya..:asigim:
seni oyuncak yapmaya kıyabilir mi kocan..böyle deme..içim çok kötü oluyor,hıçkırıklara boğuluyorum..
ana babanın hala gözbebeğisin,sen onların bitanesisin..lalelerisin..
eşinin birtanecik karısısın..hayatının kadınısın..
sen bizimde canımız,tatlımız,narin çiçeğimizsin..hadi elini yüzünü yıka bebeğim..ağlama da ağlatma da..:1hug:

bunu okuduktan sorna evlenmekten varzgeçtim ya ben naısl bırakim annemle-babamı tek çocukken bide olmaz olmaz senağlamasenağlamasenağlama

o gün çok güzeldi beni davulla zurnayla almaya geldiler bir sürü araba konvoydaydı benim babam olmadığı için abim çıkardı abim bana herşeyimde babalık yaptı halada öyle allah bozmasın abicim seni çook seviyorum :dance:

bende baba değil ana evinden çıktım dayım çıkardı beni kapıdan çıkmadan çok güzel bir dua edildi kuşak falan bağlamadım gerek görmedim sevmem öyle şeyler,i neşe içinde bindim düğün boyunca güldüm eğlendim taki kardeşim takısını takmaya gelene kadar o bana ucunda kalp olan kolyeyi takıpta kalbim seninle gidiyo ablacım deyinceye kadar orda koptum ona sarıldım belki yarım saat boynundan ayrılmadan ağladım tabi makyaj falan hak getire canım benim aslan kardeşim seni çok seviyorum yaaasenağlamaŞeniz

valaha bende aglamadım kınada okadar ugrastılar aglatmak ıcın ama yok gulme krızıne gırmıstım sabahta kuafore gıtmek ıcın benı almaya geldıklerınde evdekıler aglıodu ben de dalga gectım fılıstınemı gıdıom altı ustu 15 dk lık bı yere tasınıom dıe dalga gectım ama sımdıkte dıorum kı nıye aglamadım kı ama ben aglayamıorum kı adım ustunde gul hahahaha evden gelınlıkle cıkarken abım ın bırı kurdalemı bagladı az agler gıbı oldum am yok aglamıcam dedım ve aglamadım dıerıde duvamı kapatı ve buyuk abım benı asagı ındırdı ama yıne aglamadım dugunde masanın ustune bıle cıkıp oynadım kendımı dagıtmısım ha gorwen gelın mı yoksa davetlımı demıstır ha hahahaah napım hergun dugunmu yapıom sankı benım dugunum bende cıktım hahahah

Babanin gönlü razi olmamisti evlenmeme sebeb..
( yemek yapaman, temizlik yapmayan ev islerinden anlamayan, halla yemegini annesinin önüne getirdigi bir kiz olarak ) hakliydi tabi ki de. :)
istemeye geldikelrindede esimin ailesine soyledi :)bu kiz birsey bilmez edemez giblerinden :) neyse..
Dügün tarihinde kayinpeder bana dedi ki salonu falan siz ayarlayin tarihde su zmanlarda
olsun dedi ben babanla gelip konusurum..
dugunle iligli tek ben ilgileniyorum davetiyeler vs gibi hepsini kendim hazirladim..
sonra ben tarihi ayarladim kayipedere soyledik iki hafta sonra bize geldi..
babam birde sozden 2.5 ay sonra dugun yapilmasina bozuldu..
birde kaiynpeder babamin yaninda dugun tarihi ayin kacindaydi demezmi
benim kulaklardan burundan duman tuttu..
tabi babam benimle konusmadi..
son 2 ay kus kaldik..
dugun gunu ise ablamla kuafore gittik..
ordan iki uc araba arka arkaya dizilip salona gittik..
evden cikma falan olmadi zaten gunduz olmustu dugun..
dugunden sonra eve geldik 45 dk agladim ben eve gidicem diye..
cunku salonda herkezle ayrildik..ben cok yorgundum yemek yemege bile gitmedim
sadiclarimla..
esimin ailesi kapinin onunde toplanmislar bizi bekliyorlar..
amcalari amcalarinin karilari cocuklar abisi yengesi kardesleri
ben odadan cikmadim oturma odasinda oturdular
gorumceme dedim ya b ne rezillik sunlari soyle cikar gitsinler dedim.
gorumcem cikardihepsini evden tabi ben eve gidicem diye agladim..
buna kizilirmi demeyin
hic birseyi gelenek ve goreneklerine gore yap madilar..
dugun bittikten sonra onlarin geleneklerinide ben surdururemem kusurabakmasinlar..

kına gecemde çok ağladım fazlasıyla sulu gözlü olduğum için..annemin babamın yüzünde bakıpta ağlamamak eldemiydi..o gece sabaha kadar uyuyamadım..eşimle evlenmeyi çok istediğim halde içimde bir burukluk vardı..sabah kuaföre gitiik çok eğlendik çok güldük..otelin kuaförü ayarlanmıştı çıktığımızda eşim otelin kapısında beni görünce ağzı açık kaldı eh güzeldim dahada güzel olmuştum gelinlikle..o ara oteldeki turistler resmimizi çekmeye başladılar birazda orada oyalandık..eve gelmek en zoruydu..annemler kuaförden bizden önce gelmişlerdi ve evde herkes bizi bekliyordu eve geldim kapının önünde babamı ve annemi görünce yine koptum ama babacım sakın ağlama makyajın akar dedi ve beni susturmaya çalıştı ama ben nasıl susayım kurdela bağlanırken evdeki herkes ağlamaya başladı çok tuhaf bir duygu ya..hani derler ya hem ağlarım hem giderim diye bak yine ağlamaya başladım..ama çok güzel bir duygu ya evden çıkıp arabamıza bindik konvoy halinde salona gittik düğünümde o kadar çok oynadım ki bir ara ablam kulağıma songülcüm sen gelinsin biraz ağır ol dedi bende amaannn abla bu benim düğünüm ben oynamıcamda kim oynayacak dedim..çok şükür evliliğim süper,eşim süper..bak tam 14 yıl geçmiş aradan ..tekrar o günü yaşattığın için teşekkür ederim arkadaşım...

Gercektende tuhafmis... Insan utanir gelinle damatin evine girmeye o gece... Kapida damata birkac kez vurulur, sonra giderler.

Hatta bizim sadiclar bile yukari cikmadilar, o geceyle ilgili bilmemiz gereken seyler varmis, hepsini sonradan ögrenmistim ama is isten gecmisti tabi. Kafaniza göre sadic cok önemli ki istekleriniz olsun.

Sen duygulandigin icin öyle söylüyorsun bence.. cünki herzaman nekadar mutlu oldugunu anlatiyorsun ve allah dahada mutlu etsin seni. Kiz cocugu olmanin kaderi bu iste anneler el bebek gül bebek bakiyor büyütüyor, sonra biri geliyor kizi aliyor götürüyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…