baba-ma......

senam sen misin ya

Allah sabır versin
güzel evlatlarınla eşinle mutlu bir yuva versin
boşver senin de sınavın baban demekki
sen onların sana yapamadığı aile kavramını layıkıyle evlatlarınla yasa ve mutlu ol insallah

cnm eğer helallik verirsen işin mahşere kalmaz bilesin, kul hakkı için helalleşmek yeterlidir, eğer helalleşilmezse konu öbür dünyaya kalır,
o yüzden dünyadayken birbirimizle helalleşip, kul hakkını âhirete bırakmamalıyız derler,

Son düzenleme:
okumaya basladigim anda yaslar süzüldü hala iki gözüm iki Çeşme

lanet olsun ne bicim insanlar var
ben de babamdan çok çektim bukadar olmasada ah gülüm nasil da iyi anlıyorum seni allahim senin sınavını bundam ibaret kilsin hayatının geri kalaninda evinde huzur mutluluk ve sağlık hic eksik olmasın

diğer arkadaşlar gibi hakkını helal etme demicem cünkü biliyorum edeceksin dogrusu da bu bence ne olursa olsun sen yüreğinin güzelliginden dolayi helal ediyorsun rabbim görüyor herseyi emin ol senin acilarinin hesabını allah soracaktir

yüreği acili guzel arkadaşım inşallah ailenle evlatlarinla her daim mutlu olursun

Yaşadıkların içimi yaraladı okurken,benim rahmetli babam da biraz asabiydi ama bunlar çok ağır şeyler nasıl bir babalık ya annene lafım yok zaten nasıl evlat bırakılır ,inşallah şimdi eşinle ve çocuklarınla mutlusundur onuda allah haval et rabbim en iyisini bilir....

kaderlerimiz benzer
tek fark ben 2 yaşımdan beri yüzünü görmeden, sesini duymadan
yalnızca bana verdiği lanet soyadıyla çektim acılarımı
ben hakkımı helal etmedim, etmiyorum. ölemesin.. belki o zaman 20 yıldır aklına gelmediği kızını! beni görmek aklına gelir

Okurken içim sızladı.Çok zor şeyler yaşamışsınız.Her ne kadar adı baba olup vasfı insan olamayan kişi çok acılar yaşatmış size.Dilerim bir daha kimse yakamaz canınızı.Bu dünyada yaşayamadığınız mutluluğu Allah öbür tarafta yaşatır.

Sen hakkini helal etsende hakkin kalmaz onda. Karsima neyle gelirsen gel, kul hakkiyla gelme demis rabbim. Sana ve ailene huzur ve mutluluk diliyorum.

senammm kolay kolay yorum yazabilen biri değilim (çok yoğun çalıştıgım için) ama sana yazmadan geçemedim boğazım düğüm düğüm.. rabbim yarin olsun, bundan sonra yüzün hep gülsün. babanada hakkını helal et, birşey kaybetmezsin, sakın kırma, birşey söyleme, zaten son zamanlarını yaşıyor. duacınım canım.

Nutkum tutuldu.. bu dünyada değil belki ama ahirette verilecek hesabı yaşananların............... için helal edemezsin istesen de olmaz zaten.............. inşallah şimdi çook mutlusundur ailenle..............................

Canım ya, sabah sabah ağlattın beni de. Bundan sonra ailenle birlikte hep güzel günler gör inşallah.

Sen istediğin kadar hakkımı helal ettim de, bunların hesabını sormadan bırakmaz Rabbim. İlahi adalet diye birşey var sonuçta.

Selam arkadasim..

sahiden bogazim dugumlenerek okudum yazdiklarini..
Cocukken benimde yasadiklarim geldi aklima... Benim ve kardeslerimin..
Bizde baba dayagi cok yedik.. Babam bize kemerle girisirdi.. Keyfi yani..
altimiza pijamalar giyerdik acimasin diye bedenimiz..
kat kat giyinirdik..
Ellerimize vururdu..inanilmaz dayak,hakaret ile buyuduk..
Kendisi alkol de alirdi o zamanlar.. suan da bile hala iciyor..
Hepimiz evlendik kardesler..
Babam hala uzerimizde bir strestir..
Diger 2 kardesim onun yaptiklarini asla unutmuyorlar..yuz ceviriyorlar cogu zaman.. konusmuyorlar hatta.
Mesela kiz kardesim bayramda arayip konusmamis bile.. inanilmaz derecede yok sayiyor.
Onuda anliyorum pekala..
Sonucta bende kardesim ne cektiyse aynini cektim, ayni evde buyuduk..
Ama ben "her ne olursa olsun herzaman babami alttan aldim su yasima kadar, onun iyi olmasi icin cok ugrastim. Alkolden uzaklastirmak icin cok konustuk gece yarilarina kadar, ornekler verdim. yapma etme dedim. Beni gunde 3 kere bile ust uste aradigi olur..cocuklarimin uyku saatlerinde bile hic dusunmeden arar,(uyuyorlardir belki) diiye dusunmedigi anlarda olur..
Annemle aralari hala iyi degil..
En ufak bir sorunda hemen bana gelir mesela.. onu saatlerce telefonda dinlerim.
Anneme kizar beni arar,kardeslerime kizar beni arar..
hem kendi ev-ailem stresim ... bir yandan da "Babam"

Ama inan ben tum olumsuzluklarina ragmen yinede vicdanimin sesini dinlemisimdir..O benim babam demisimdir. Cocukken bizi dovmesine ragmen,yalin ayak sokaklara atmasina ragmen,ezmesine,dayak atmasina ragmen ..yinede "O benim babam" demisimdir.. Toplum icinde hic kimseye babam hakkinda kotu konusma firsati vermemisimdir..zoruma gider cunku..

Herkezin ettigi kendine arkadasim.. Bu da bir imtihandir..
Sende babandan cok cekmissin.. Ben hala cekiyorum.. Ama napayim isyan etmiyorum..
Elbet bununda bir mukafati vardir Allah katinda..
ben "ne hali varsa gorsun benden uzak,beter olsun,gebersin" diyemem.. Allah dedirttirmesinde bana..

Yuce Allah mutlaka babam ve babam gibilere bunun hesabini soracaktir.. (sizin babanizda)
Ama ben yinede duaciyim babama..Allahim onu affetsin.. Hidayet versin insallah..
Bize cok cektirdi evet ama olsun ben hakkimi herzamanda helal ederim.. Kirginliklarim var mutlaka..
Ama kirgin olsamda onun cani sagolsun.. Bende boyleyim iste..

Unutma hersey bir imtihan..Eminim bu yasadiklarinin karsiligini cok guzel bir sekilde alacaksin..
Babana Allahtan acil sifalar dilerim... Umarim eski sagligina kavusur...

Son düzenleme:
Bir gün bu olay benimde başıma gelecek , ve ben hakkımı nasıl helal edeceğim bilmiyorum.
Çok zor.
Allah yardımcın olsun.

canım çok çok üzüldüm.sen gene de hakkını helal et.bir de öldükten sonra tekrar karşılaşma.allah sana ve kızlarına ömür boyu mutluluk ihsan etsin inşallah

şükür ki hepsi geride kalmış...
ne acı ki sizin için kıymetli olma ihtimali çok yüksek bir insan tüm sevgi binasını yerle bir etmiş, kıymet bilmemiş, kıymete layık olamamış.
hakkınızı helal ederek büyük bir büyüklük yaptığınızı düşünüyorum.
acılar yaşanıyor, yaşanmalı da... ama insanın kalan ömrüne nüfuz edecek, beyninden çıkmayan acılar, kötü acılar... büyük bir yük. size bu yükü yüklemişken, öldükten sonra bile beyniniz ve kalbiniz rahat edemeyecekken çok büyük bir iyilik yapmışsınız.
tebrik ediyorum sizi ve kalbinizi.

ay okudukça tüylerim diken diken oldu.
Rabbim sarsın o geçmişin izlerini.

Helal etmek de yürek işi. bu kadar için yanmışken yürekden helal etmek çok zor.

Baba .s
Yaşadıklarını anlayabiliyorum .
Kaç yaşına gelirse gelsin insan yaşadıkları aklına gelince gözleri doluyor .s

Seni anlıyorum

Bir baba yarası da ben taşıyorum

Helal etmek en doğrusu, Rabbimle hesaplaşsın

Acısı geçer mi, geçmez, bizler ölene dek onların izlerini taşıyacağız. Hayat bize en büyük mutlulukları verse de babalarımızın yaptıkları hep içimizde olacak.

Bundan sonrası için yüreğine huzur versin Rabbim...

Akcîğer kanseri denildi beynine sıçradı kemoterapi ve ışın aldı ama fayda etmemiş
Huzurlu bir ailem var diyebilirim hamdolsun bu günümüzü aratmasın Rabbim

canım bence böyle birine hak falan helal edilmez bence hakkını helal etme beter olup sürünsün bi baba kendi evladına bunları nasıl yapabilir kaldı ki annende terk etmiş annen olmadığını bile bile bunları yapmış Rabbim böyle insanları bizlerden uzak eylesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…