baba olmak ne demek !

lagrima

Nirvana
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2009
6.204
114
688
39
İlk defa kollarına aldığında seni, parmakları sert gelen mi ?
İlk bakışmada gözyaşı dök/e/mediği için seni daha az seven ?
İlk ninnini söyleyen olmadığı için ninni bilmeyen ?
İlk altını değiştiren olmadığı için kokunu beğenmeyen ?

Baba ne demektir !!!

Evet seni ilk defa gördüğümde parmaklarım sertti ama hayat öyle öğretti ve biliyor musun o narin tenin acımasın diye kucaklayamadım bile istediğim kadar. Sende ağlamaya meyilliydin zaten belki sert tenimi bahane edecektin…

İlk bakışmada gözyaşı dökmedim sanma. Öyle çok ağladım ki…babanı zayıf görme diye içime attım tüm ateş toplarını. Büyükler erkekler ağlamaz demişti ve ben ağladıkça aslında sen mi büyüksün ben mi bilemedim…

İlk ninnini söylemek isterdim ve zaten hazırlamıştım ta önceden ama sence de ilk ninnini söylemek annenin hakkı değil miydi ? Tıpkı ilk kokunu içine çeken olmak, ilk parmaklarından öpen olmak, ilk göğsüne bastıran olmak, ilk gülümseyen olmak, ilk saçı çekilen olmak, ilk ismi söylenilen olmak, ilk elinden tutulan olmak, ilk öpülen olmak…gibi…

Baba olmak, çok şeyde ilk olmamaktır oğlum.

Ama ilk atın bendim, ilk yüzünü çizdiğin, ilk küstüğün, ilk saklambaç oynadığın /ve ilk sobelediğin/, ilk gol attığın, ilk sırtında yattığın, ilk kapıda beklediğin, ilk özlediğin…

Baba olmak, vücudunu ve gönlünü yoran işlerde ilk olmaktır oğlum.

Baba ne demektir !!!

Doğduğun ilk günden itibaren geceleri –anneni de uyandırmadan- gelip başucuna seni seyretmektir. Rahat uyu diye yanına melekler koymaktır. Altını değiştirmektir. Masallar ezberlemektir. Sorduğun binlerce soruya bıkmadan usanmadan cevap vermektir /yeniden ve yeniden/ . Boyama kitaplarındaki ağaçları sarıya, köpecikleri maviye, martıları yeşile boyamaktır ve devekuşlarına inadına leylek demektir sen istedin diye.
Benim gibi güldüğünü ve ayakkabılarını benim bağladığım gibi bağladığını görmektir.
Birlikte dişlerimizi fırçaladığımızı ve saçlarımıza jöle sürdüğümüzü herkese söylemektir.
Birlikte dua etmektir “Yabbi yesiy ve la tu asiy…”………

Baba ne demektir !!!

Ne olursa olsun ve ne yaparsa yapsın senin için
hep anne ile kıyaslanarak ikinci sıraya layık görülmektir…

Bir çocuk için ikinci sıra var mıdır, nereye denk düşer bilmeden
ve Ona sormadan…

şakamısın? okursan anlasın özetmi yazyaım birde.

baba olmak bunu eşime sormak lazımdı ama uyuyor ben onun yerine cevaplayayım........çok sinirli yapıya sahiptir ama kızını gördüğü zaman dünyanın en komik ve tatlısı oluyoor kızım ona ne yaparsa yapsın(saç çekmeler,yüz cırmalar,tekme tokat atmalar,sinirlenince tüm mahhalleyi babaaaaaaaaaa diye inletmeler daha neler neler)ama o hiç sıkılmaz saatlerce onunla oynar............ne zaman kızıma sorsam annemi babayımı çok seviyorsun her defasında baba demesinden nefret ediyorum ne kadar dalgın olursa olsun hep aynıdır cevabı hiç değişmez tabi eşim çok seviniyo ama ben kızım 3 yaşından sonra anneye düşkün olur diyorum biraz morali bozuluyor....... kızımla babasının arasını bu derece iyi olması beni çoook mutlu ediyor çünkü ben hep mesafeliydim

kız çocukları babaya erkek çocukları anneye düşkün olur. şansın yok babacı olcak kızın :)

Baba olmak eşim adına söyleyebilirim ki hayalindeki mutluluktu..bunun için çok çaba harcadık,üzüldük,bazen birbirimizi yıprattık ama şimdi ona "babaaa" :) diyen iki tane kuzusu var ve biliyorUm ki bundan çok mutlu.bebeklermiz eşime her BABA deyişlerinde bana dönüp "bu günleri görecek miydik gerçekten" diyen ve gözleri yaşaran bir baba O..benim bugüne kadar gördüğüm en fedekar ve sevecen insan..çocuklarımıza benden daha iyi bakan,daha çok üzerlerine titreyen bir baba..ve benim sürekli Allah'a şükredip çocuklarımın babası olduğu için dünyanın en şanlı annesiymişim gibi hissettiren biri..Allah onları başımızdan eksik etmesin..bütün babaların yüreğine şefkat versin!

ya resullallah ben cok dua ediyorum .....
benide allahim anne yap diye ama en cok esimi bab yapamdigim icin sanirim icim yaniyo
biyere gideriz ama hep ikimz yanaynayiz orda bi cocuk varsa illaki ilk tepkisi ona olur
ne bileyim adamda oyle bi enerji varki butun bebekler cocukalr kac yaslarinda olulrarsa olsunlar
esime dayanamiyorlar oda onlara..
daha dun senin yani konu sahibinin gebe kaldigini ankarallar topiginden ve diger geyik topiginden biliyorum..ogrenmistik..
ama bakk artik dogumun bile yaklasmis ...
ama ben yine ayni yerde sayiklayip duruyorum..
iste buda benim imtihanim....
insallah sagsalim oglunu kucagina alirsin...
iste o zaman beni unutma olurmu...
sevgiler....

aminnn... ne güzelll eşin hakkında dşüncelerin..

doğumumda Allahım unutturmazsa dua edeceğim ne olur böyle söyleyip beni üzme.. Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşalahhhh

aminnn... ne güzelll eşin hakkında dşüncelerin..

doğumumda Allahım unutturmazsa dua edeceğim ne olur böyle söyleyip beni üzme.. Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşalahhhh

ben söylemeyi unuttum kızım evliliğimizin 4. yılında yılında geldi onun için çok mücadele ettik çok şükür rabbim bize mutluluğu yaşattı......inşallah isteyen herkesede nasip eder

bizde 2009 dan beri uğraşıyoruz Rabbim bu sene nasip etti.. isteyen herkese versin Allahım hayırlı sağlıklı sıhhatli evlatlarr..

baba demek; aileyi toplayan herkese şefkatlice yaklaşan hekesin derdini dinleyen
evladının üzülmesine dayanamayan,eşine aşık, evladına sahib,yuvası için çalışan mert,namuslu sevecen demektir

eski tip baba sanırım bu biraz...
ayrıca annelerin tabiiki emeği çoktur,katkat daha fazladır ama küçük kızlar her zaman babalarını daha çok severler <3 <3

benim canım babam göğsünden indirmezdi bizi.Küçükken annemi bıktırırmışız ağlaya zırlaya,babam gelince yakınırmış o da haliyle.Ama babamızı gördüğümüz gibi sevilmek için şımarmaktan başka atraksiyonlara girmediğimiz için annemin anlattıkları ona inandırıcı gelmezmiş :) benim bebekliğimden bahsederken komşular bile dağlara taşlara diye duvara vururken babam pamuk gibi çocuktu,çok usluydu falan der :)))
Allah başımızdan eksik etmesin;ben bebekken annem bi rahatsızlık geçirmiş,babam aylarca hem anneme bakmış hem ablamla ilgilenmiş hem benim bezlerimle uğraşmış...
baba olmak bana göre,hakkını veriyosa anne olmak kadar kutsaldır

kesinlikle katılıyorum..anneler de emektar ama babalar... bedensel zihinsel yorulup ay başını nasıl getiririm düşünceleriyle belki üzülüp belki sıkılırken bile eilesine bişey belli etmezler..onlar hep susarlar hani erkek mantığı var ya güçlüdürler başarmakla yükümlüdürler..belli edemez ar yaparlar...benim babam bu... ömrümün kalan kısmında baba sıfatını ben bu resimle çizeceğim hep...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…