Baba tarafı genel olarak mı cahil

Cocuklarin atayi duzelttigi nerde gorulmus yahu? Atalarimiz bize örnek olmaz mi, hata ederiz cahildir genctir diyip olgunlukla alttan alip zamani gelince hatamizi gosterip bizi ahlakli, erdemli bireyler haline getirmez mi?

Sacmalamasin.

Bosverin bu insanlari.

Yeni adinizla, annenizle mutlu olun 🧡
'' Alın şu herifi başımıza bela etmeyin, siz uğraşın. '' diyemiyorlar '' O senin baban, baba babadır ağzına da s.çsa. Siz düzeltin onu. Yoksa cehennemde yanarsınız. '' diyorlar işte. 🙄

Adımı degiştirdim.Pişman degilim. Yeni ismimi çok seviyorum. Baba tarafından 2halam ve amcamla görüşmüyorum. Sebebi hem adımı degiştirme hem de babamla görüşmüyoruz diye. Babam annemi aldattı boşandılar. Bize hep kötü davrandı, ezdi. Bende şuan görüşmüyorum diye hayırsızsınız, o sizin atanız, siz düzeltecek siniz onu diyor. Az önce de mesaj atmış halam. Şunu yazmış. dıye adın kara yerde yasa ınsallah evlat yuzu gorme bes beter ol.
Baba tarafı hep mi gerikafalı böyle.Babam bugüne kadar çok eziyet etti. Şimdi görüşmüyoruz, evi falan kötü babamın. Ama maaşını hep içkiye veriyor. Bi de adımı degiştirim. Ki bu isimden sülalede 3 tane var.
Yaptığın işi tam yapacaksın bacım.
Görüşmüyor musun değiştir numaranı ya da engelle.
İsteyen nankör desin isteyen hakaret etsin.
Beddua sahibine döner.
Herkes kendine yapar boşver kafana takma

O yazdı ve engelledı. Keske bende yazsaydım aslında. Ama dahada beddua ederdi o zaman. Neler neler dıyor

Aman iyi bari kendi kendine engel işini halletmiş.
Ben olsam başka telefondan bi yerden ulaşır bir iki bi şey söyler engellerdim yine. Yapın diye demiyorum tabi, bulaşır mulaşır iyice manyak, gerek yok.

Biz hem anne tarafını hem baba tarafını eşit seven ender ailelerdeniz sanırım. Öyle ki benim anne ve babam tarafım ve her iki taraftaki kuzenlerim de birbirleriyle çok iyi anlaşır. Aynı köylü falan değiller tamamen annemlerin evliliği sonrası tanışma ama aynı yerde oturuyoruz topluca :)
Ama bana bir kişi böyle bir mesaj atsın tamamen hayatımdan çıkarırım onu. Ayrıca ne saçma laf o sizin atanız siz düzelteceksiniz demek. Siz misiniz ebeveyn, siz neden ona yol gösteriyorsunuz herkes kendi görevlerini bilsin. Benim kardeşimin düğününe de adım atamaz böyle fesat çirkef bir insan. Kesinlikle görüşmeyin kafanız rahat eder.

Diğer konularınızdan biliyorum. Baba tarafı ile sıkıntınız varsa ve madem bu kadar huzurunuzu kaçıran insanlar neden muhattap oluyorsunuz? Yanılmıyorsam önceden de whatsapp durumdan mı ne yazmışlardı, sonra -yine yanlış hatırlamıyorsam- faceten de yazmışlardı, rahatsız ediyorlardı. Şu konuda da anladığım kadarıyla hala kendisi engellemiş. Artık size hakaret eden, huzursuzluk veren kim varsa numaralarını engelleyin, sosyal medyadan engelleyin. Kurtulmak istiyorsanız bunları neden yapmıyorsunuz? Bu sizi ilk huzursuz edişleri değil, evlenmeden önceki konularınızda da şikayetçiydiniz, evlenip onlarla iletişimi keseceğim diyordunuz şuan yine şikayetçisiniz. Bu kadar huzursuz etmeye hakları yok, sizi huzursuz etmemelerini beklemek yerine engelleyin kafanız rahat eder.

Adımı degiştirdim.Pişman degilim. Yeni ismimi çok seviyorum. Baba tarafından 2halam ve amcamla görüşmüyorum. Sebebi hem adımı degiştirme hem de babamla görüşmüyoruz diye. Babam annemi aldattı boşandılar. Bize hep kötü davrandı, ezdi. Bende şuan görüşmüyorum diye hayırsızsınız, o sizin atanız, siz düzeltecek siniz onu diyor. Az önce de mesaj atmış halam. Şunu yazmış. dıye adın kara yerde yasa ınsallah evlat yuzu gorme bes beter ol.
Baba tarafı hep mi gerikafalı böyle.Babam bugüne kadar çok eziyet etti. Şimdi görüşmüyoruz, evi falan kötü babamın. Ama maaşını hep içkiye veriyor. Bi de adımı degiştirim. Ki bu isimden sülalede 3 tane var.

Kendisi birşey yapmayıp da yan kulvardan eleştirmek kadar saçma birşey yok.

Babanız sonuçta halanızın da kardeşi değil mi? Kendisi koskoca yetişkinken kardeşini “düzeltemiyorsa”, oturup bir çocuktan mı bekliyor? Asıl kendisi yeğenine sahip çıkmalıydı, babanız o eziyetleri yaparken dur deseydi. 🙄

Yetişkin çocuğu eğitir, çocuk yetişkini değil.
Doğru yetiştirme olursa çocuklar büyüdüğünde kendine bakamayan anne babasına sahip çıkmakla yükümlüdür. Ancak çocuğa eziyet etmişseniz o çocuğun size karşı bir sorumluluğu kalmaz, beklentiniz de olamaz.

Hayırsız değilsiniz, kendisi eleştirerek vicdanını rahatlatıyor. Unutmayın bugün bile kardeşine sahip çıkma seçeneği var.

o sizin atanız, siz düzeltecek siniz
Düzeltilmesi gereken bir tipe saygı beklemek 😒
Şunu yazmış. dıye adın kara yerde yasa ınsallah evlat yuzu gorme bes beter ol.
Halan madem böyle biri, neden peşin peşin engellemedin ki. Halamla aram iyidir ama ben bile bu kadar muhabbetim yok telefonda. Babayla görüşmüyorsan halayla da görüşme, ne gereği var? Onu da geçtim bu kadar sessiz kalırsan tepene çıkarlar. Herkese cevabını ver sonra kapat konuyu.

Baba ve ana tarafima mesafeliyim,
Bana zarar verip benden fayda uman,ezip uzen herkese mesafeliyim,
Cahil degiller,cirkefler istedikleri olmadigi icin ,babaniz onlara musallat oluyordur ,onlarda size sariryordur

Yeğenine böyle beddua eden insanlarla görüşmeyin. Bence tüm beddualarını sana ve ailene iade ediyorum yazıp ve engelleyin o insanları. Babanızın da maaşı varmış içkiye vermez bakımına verir istese, yani o içkiye harcıyor diye siz bir de ona bakacaksınız diye bir şey yok. Günü gelir size muhtaç olursa o zaman kendi aranızda düşünür karar verirsiniz ilgilenip ilgilenmeyeceğinize. Zaten annenizden kopmuş gitmiş onlar ne karışıyor. Ha kardeşimiz diyorlarsa size beddua edeceklerine alsın baksınlar kardeşlerine. Annenize sahip çıkıp o insanlardan uzak yaşayın derim

dıye adın kara yerde yasa ınsallah evlat yuzu gorme bes beter ol
Neden böyle sınırını bilmeyen insanlara karşı lafınızı esirgiyorsunu, ben olsam çoktan ağzının payını verip oturtmuştum. Siz cevap vermedikçe tepenize binecekler.

Babanin su anki durumu nedir? Bu tip yuzde yuz haklilik gördüğüm konularda karşı tarafta art niyet goruyorum.

Acaba baban onların basina kalacak diye mi korkuyorlar?
Babam hem calısıyor hem emeklı. Bı kadınla ılıskısı var. Kadın bayaa parasını yedi ve babamı borca soktu. Suan ayrı evde. Duzgun esyası yok. Aldıgını alkole verıyor. Anneme bıle nafakayı tam ödemiyor

Düzeltilmesi gereken bir tipe saygı beklemek 😒

Halan madem böyle biri, neden peşin peşin engellemedin ki. Halamla aram iyidir ama ben bile bu kadar muhabbetim yok telefonda. Babayla görüşmüyorsan halayla da görüşme, ne gereği var? Onu da geçtim bu kadar sessiz kalırsan tepene çıkarlar. Herkese cevabını ver sonra kapat konuyu.
Aslında öyle telefonda falan konusma yoz. Ancak dugunlerde görürüm halamı falan. Ama her hakkı kendinde gören ınsan bunlar

Back
X