babaanne de de şiddeti hakkında düşünceleriniz

ikoncan85

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2009
2.071
14
158
40
kızlar kayınvalidem oğlumun eline süpürgenin sapıyla vurdu,eşim içerdeydi.öylece kalakaldım dondum resmen,yavrum koştu kucağıma geldi şaşkınlıkla,anne acıdı dedi.onu sardım içeri götürdüm.sizce ne yapmalıyım

Allah Allah kayınvaliden nasıl biridir bilmiyorum ama ben olsam ona öyle bir bakardım ki dövmekten beter ederdim tek kelime etmezdim diye düşünüyorum. Birde şöyle bir şey var çocuk ne yaptı diyelim ki vazoyu devirdi ceza verirsin , poposuna hafif vurursun vs. Süpürgenin sapı nedir ya ne oldu şimdi çocuk yediği dayaktan sonra yaramazlık yapmaya tövbe mi etti . Çocuk ya adı üstünde çocuk .

benim kayınbabamda 1,5 yaşındayken taaaaak diye kafasına vurmuştu oğlumun, şok olmuştum bir anda, 1,5 sene geçti her fırsatta yüzüne vuruyorum, unutmadım unutturmuyorum! anne-baba çocukla bütün gün ve sürekli beraber olduğu için bunalıp bağırsa bi nevi mazur görülürde hafta da bir-iki kez gören insan nasıl vurur ya?! ona haddini bildirin bence! ama herkesin içinde söyleyin

oğlunuz kaç yaşında bilmiyorum ama şimdiden dur demelisiniz çünkü ilerde şiddetin miktarı da artacaktır.. ilk kez mi vurdu kv oğlunuza o zaman daha farklı konuşursunuz daha kolay olur dur demek yoksa alışkanlığı mı böyle sürekli mi oluyor? eşiniz umarım şiddete aşırı derecede karşı biridir ve anne babasını uyarır.. kızmakta çok haklısınız ben aynı süpürge sapıyla kv mi kovalardım büyük ihtimal.. annenin en önemli görevi evladını koruyup kollamaktır bana göre.. ne deseniz haklısınız.. anlamayanlar anlayana kadar susmayın..

oğlum 5 başında.ters ters baktım zaten aldığım oğlumu kucağıma,ikiz çocuklarım var kızım da korktu içeri geçtim onlarla,kv kaldı salonda tek başına.kocama söyledim şok oldu ne demek bu biz sinirden delirsek dokunmuyoruz nasıl süpürgeyle vurur dedi.yarın konuşur ama bu sefer de oğlumu doldurdu diyecek aynı dert işte.allahtan kocam bizi öncelikli tutar.ona güvendim de sustum yoksa dayanılır mı

çizgi film izliyolardı ben hadi yatağa falan derken koşturdular salonda,araba sürüyor kızım da bebekleriyle oynuyor işte.birden oldu şok geçirdim resmen.

çok hoşuma gitti eşinin yanında olması.oğlumu doldurdu diye düşünmez.düşünürse de kendi bilir.sen söyleyip hiç yüz göz olma.oğlu söyleisn.kendi evladı sonuçta.zamanla unutur.o kadar zoruna gitmez.

ikiz oldukları için çok zor büyüttüm inanın psikolojim bozuldu onlarla koştururken bir de hamile kaldım aldırmaya kıyamadık tekrar doğum koşturmaca derken bütün ömrümü onlara adadım(her anne gibi).ben çok kızdığımda dahi kendi kendime la havle çekerim vurmamaya çalışırım çocuğuma bi vazo kırdı yemek döktü diye travma mı geçirteyim onu sevmediğimi düşünür der susarım.ya sabır derim.ama bugün ilk defa vurdu,dedeleri kızdı ne yapıyorsun allah aşkına diye,adama saygımdan sustum.kocam uyuyamıyor sinirinden,yarın sabah ilk iş arayacağım diyor..

evet inşallah,eşim anlatır,bana da bişey derse anne kırılma diye demedim ama gücüme gitti keşke yapmasaydın derim,kırmadan kırgınlıgımı anlatırım.bi geçsin gitsin bu gece..

çizgi film izliyolardı ben hadi yatağa falan derken koşturdular salonda,araba sürüyor kızım da bebekleriyle oynuyor işte.birden oldu şok geçirdim resmen.

Valla kendi annemde olsa kayınvalidem de hatta eşim de olsa çocuğuma kimse vuramaz . Çocuk koştu diye süpürgenin sapıyla vuruyorsa benim dediğim gibi vazo falan kırsa canını okuyacak demek ki . Eşinize söylediğiniz iyi olmuş yarın bir güzel kızsın ona .

hem sorunu çözmek hem de aile içi kaos olmasın diye şöyle yapsanız "anne torunun sana çok düşkün sen ona vurunca nasıl üzülüyor bi bilsen bak vurma olur mu bana söyle ben ona cezasını hemmencecik veririm, bak babasına da o anlatmış babaannem vurmasın bana demiş" falan gibi.. bazen ters taraftan olaya girmek daha iyi olabilir.. "çocuğuma vurmayacaksın" çözm olmuyor "sen anneysen ben de babaannesiyim" vs vs diye mevzu uzuyor..

sen anneysen ben babaannesiyim diyebilmesi için benim kadar değer vermesi gerekir,diyemez ki bu saatten sonra.inanın kinle vurdu,hani cız falan derler yada eline vururlar ya,öyle değil,kinle.kendi evinde ne durumda kaldı çocuğum.zaten pek sevdiği düşkün olduğu da söylenemezdi,eşim onun da farkında oldugu için daha çok gücendi.ben de artık onu utandırmamak için bişey demiyorum annesi sonuçta eşimi kırmayayım konuşup da,o nasılsa gereken herşeyi söyler diye düşündüm şimdi ben onu teselli ediyorum :44:

evet bir de onun evinde olsa,dediğiniz gibi bir şeyler kırılsa ipe gerecek demekki.canından can görmüyor ki yapar tabi.hasta oldugunda bile soguk su ıcmeseymıs napalım gecer dıyen ınsandan daha ne beklenır...

Kafasina hemde
Kafasi iyiydi heralde senin kprin allahim ya

Poposuna vurur insan , eljne hafif vurur ama supurgenin sapiyla niye vuruyoki ..
Bence tepkinizi hemen koyun...

Esin konussun Annesiyle , Kaynanan ogljmu bana karsi doldurdu diyemez .. sonucta cocukta babasina soyleyebilir dimi...
5 yasindaki cocuk anlatabilir herseyi...

Kafasina hemde
Kafasi iyiydi heralde senin kprin allahim ya

ya sorma, yemeğe gittik çok yaramaz değil ama yeni yürüdüğü zamanlardı durmuyordu yerinde,kayınbabam ilgileniyordu güya, sinirlendi oturmuyor diye bi vurdu bende bişey diyememiştim ozaman,bide ben kızınca bana kızarlar çocuğa bağırma korkak olur diye.hepsi ayrı cins işte..

tabi anlatır,oğlum çok içlidir zaten,yan bakıp niye öyle yaptın deseniz yerin dibine girer hemen özür dilerim ayıp der dibe köşeye gider üzülür.öyle bi çocuk yani çok utangaç.biz kendi aramızda güleriz hatta çok gururlu diye.herkesin içinde olunca çok gücüne gitti babasının kucagında uyudu gece bızım odamızda.kızım da anne babaanneye soyle ardama vurmasın ben cok uzuldum yazık degıl mı dıyor,düşünün yani.hiç taviz vermeyeceğim hakkı yoktu buna..

Son düzenleme:
Keşke o an çocuğu içeri yollayıp "anne naptığının farkında mısın? Biz dokunmaya kıyamıyoruz sen napıyosun" diye dakka bir gol bir tepkini gösterseydin.
Şimdi gelin oğlumu doldurdu ayy ben vurmadım kiiiii olacak :44:

Yine de geciktirmeyin tabii konuşun ki tekrarlama olayı ortadan kalksın.

Ben rahmetli kayinvalidecigimin yaninda kizimi sesimi bile yukseltmezdim cunku torunlarina hic mi hic kiyamazdi uzulurdu hemencik
nasil olmus ta o yavrucuga kiymis ta patlatmis bilmiyorum
hani toruj cok tatlidir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…