• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babaanne sorunu

Bunun tek çaresi babanız annesini alacak, ya köydeki evine ya da diğer kardeşlerinden birine bırakıp gelecek, bundan sonra kışları sizde kalıcak diycek. Babanız, anneniz anlattığıniz gibi pasif insanlarda tepelerine çıkılması normal. Siz bu savaşı yalnız verdiğiniz için hiçbisey değişmez maalesef. Bı de aksi gibi böyle insanlar seni beni gömer öyle sağlıklı dayaniklilar yani

Mesela bakamamak değil soframıza 1 tabak fazla koymamız 1 yatak fazla açmamız değil bunlar tabiki olacak şeyler, kendi halinde durup gününe haline şükretse daha bişey istemiyoruz ondan birşey de beklemiyoruz. Ama 30 yıllık gelininin bir yemeğine, çamaşır yıkamasına, gelinliğine laf etmediği bir gün yok. Kendinizi geçseniz bile annenize yapılanlar göz ardı edilmiyor. Ben tam anlatmadığım için herşeyi böyle söylemeniz normal ama etraftaki herkes biliyor ve tek dedikleri şey Allah size sabır versin ona da merhamet versin. Çünkü merhameti yok kendi çocuğunu bile düşünmez sadece bizi birbirimize düşürmek derdi. Biz tartışsak bile kenara geçip kahkaha atıyor.

Hayatinizin zor oldugu asikar.
Ama babaanneye kizmayin.
Burda is babanizda ve annenizde bitiyor.

Surec nasil gelisti? Dede sagken de babaanne kislari sizde miydi? Yoksa ev aslinda babaannenin de annen evlenince oraya mi gitmis?

Siz bir tas yemek de ona koyariz mesele degil diye bakiyorsunuz. Ama o bence "ev benim, ne yapacağımı kimseye sormam" tavrında.

Sordun mu odanı neden karıstırdıgını?
Saygı saygı diye kendını kırmadıgın, ıcınden geldigi gıbı davrandığın ıcın kendı adıma tebrık ediyorum seni.

Hayatinizin zor oldugu asikar.
Ama babaanneye kizmayin.
Burda is babanizda ve annenizde bitiyor.

Surec nasil gelisti? Dede sagken de babaanne kislari sizde miydi? Yoksa ev aslinda babaannenin de annen evlenince oraya mi gitmis?

Siz bir tas yemek de ona koyariz mesele degil diye bakiyorsunuz. Ama o bence "ev benim, ne yapacağımı kimseye sormam" tavrında.

Dedem sağken altlı üstlü oturuyorduk ama küçükken vefat etti ondan sonra tek daire olarak devam edildi. Annem şehir dışından geldiği için ne dediyse yapmış o zaman hayır deme hakkı vermemişler babannemler. Şuan ayni mı dersen hayır uzun süredir sinirleri yıprandığı için artık tutamıyor ve herşeyi söylüyor. Ama evet ev benim havasında hala resmiyette farklı tabiki babamın üzerine.

Sordun mu odanı neden karıstırdıgını?
Saygı saygı diye kendını kırmadıgın, ıcınden geldigi gıbı davrandığın ıcın kendı adıma tebrık ediyorum seni.

Beni kontrol etmek için geldiğini söyledi tabi benim uyuduğumu sanıyormuş. Sahurdan sonra kilitlemeyi düşünüyorum birkaç kere denerse bırakır belki

Çok zor bir durum yaşadığınız. Yaşlı insanlar eğer elden ayaktan düşmedilerse gayet kendi evlerinden yaşayabilirler. Kendi evi varmış üstelik ama tabi kendi evine giderse kim ona hizmetçilik yapacak? Anneniz çok bile dayanmış. Benim anneannem öyleydi annem hep derdi iyi ki kayınvalidem değil de kendi annem diye. Gülmüyor ki gülesin konuşmuyor ki konuşasın. Kendi evi vardı ama arada kalmaya gelirdi bize uzun kalmadığı için idare ederdik ama zorlaştırıyordu yaşamamızı, sürekli yaşadığımızı düşünmek istemiyorum. İş ailenizde bitiyor hiç zannetmiyorum böyle bir şeyin olabileceğine ama tek çözüm artık kendi evine çıkması gerektiğini anlatmak.

Back
X