Babaannemi Dügünüme davet etmelimiyim?

benzer durumda idim babam rahmetli olduktan hiç görüşmedik bende çağırmadım kardeşim çağırmadı. bir eksiklik hissettik mi hayır.
bunca zamandır torunum yavrum dememiş aramamış birini en mutlu günümde görüpte sıkıntı yaşamanın bir anlamı yok.

ayrıca kötü günümde yanımda olmayanın iyi günümde yanımda olmasının bir anlamı yok.
bence hiç düşünme bile. kafanda gereksiz yorgunluk yapma... boşver güzel güzel nişanlınla gez toz...
alışveriş yap.... ama bu kötü şeyler ile kafanı yorma... yıllardır değişmeyen şeyleri bir olay ile değişmesini bekleme....

annenize üzüldüm. muhtemelen çağır diyor yoksa yine çevreden veya babaanneden lafı o işiticek.

ben olsam çağırmam galiba.

suan keyfi yerinde Allaha sükür.

Tesekür ederim. Sanirim ben cagirmayacagim annem istiyorsa cagirsin ona birsey diyemem iste.

Haklisiniz aslinda muhtemelen gelse bile görmem o kalabalikta ama ben gidip davetiye vermiycem annem istiyorsa versin.
Affetmez annem ama babamin hatri icin istiyor. Oda bu konuda hic bisi demiyor

+1

Düğün sizin, davet sizin. Özel ve güzel bir anınıza, ayıp olmasın,yok insanlık olsun,aman annem istedi, babam gönül koymasın, akrabadır büyüğümdür vb bahanelerle kendinizi ikna ederek pekala da çağırır, gelirse 3-4 saat katlanıverirsiniz.

Ama yerinizde olsam davet etmem, büyüklük bizde kalsın yok biz insanlığımızı yapalım diye diye zaten bu tipler bu yüzü buluyorlar. Nasıl olsa idare eden birileri var kendisini ailede, her pisliği sineye çekilen. Niye gayret göstersin değişime değil mi? Ya da alsa davetiye gelse sanki insanlık yaptılar,benim yaptığımı bana yapmadılar diye utanacak mi? Bırak ya, davetiye yerine düğünden sonra çekilmiş bi fotoğrafı "Neden bu fotoğrafta yerin olmadığını bi düşün" notuyla gondermeli ancak bu insanlara.

Normalde deger vermediğiniz birini neden 1 gunluk bir törene davet edeceksiniz ki ?Sonrasinda her sey kaldigi yerden devam edecekse bence cok saçma. Haa nisan kirginliklarin telafisine vesile olcaksa ayri mesele .

Düğün sizin, karar da sizin. Caniniz çağırmak isterse çağırın, istemezse cagirmayin. Düğün öncesi bunlara enerji harcayıp kendinizi yıpratmayın

Normalde deger vermediğiniz birini neden 1 gunluk bir törene davet edeceksiniz ki ?Sonrasinda her sey kaldigi yerden devam edecekse bence cok saçma. Haa nisan kirginliklarin telafisine vesile olcaksa ayri mesele .

Malesef yasanilanlar asla telafi edilemez seyler. Bende sizin gibi düsünüp cagirmak istemedim ama annem git nisanla davetiyesi ver diyor kac kere istemiyorum desemde. Onun düsüncesi söyle zaten cagirmasakta gelmiycek en azindan arkamizdan bak beni cagirmadi diyemiycek. Ama onun yada "elalemin" iste cagirmadi bak torunu demesi umrumda degil. Asla takmam gereken cevabida veriyorum zaten ama annemi cagirmamaya daha dogrusu ayagina gidip davetiye vermemeye ikna edemedim :)

Gelse muhtemelen o kalabalikta fark bile etmem ama ayagina gidip davetiye verecek olmak düsüncesi bile karnima agrilar sokuyor. Ben cagirmamaya karar verdim annem isterse gidip versin (ki yapmaz :))

sizin gibi düsündüm niye hak etmedigi ve istemedigim halde sirf büyügüm diye cagirayim? Ama iste annem insanlik bizde kalsin diyor. Ben gidip cagirmayacagim kendisi gidip cagirsin (ki gitmez) buna birsey diyemem. Zaten biz kendisine yüz versek hemen kolumuzu kaptiririz gene yer bitiriri bizi öyle de biri malesef

Annen çağır demiş.
Çağır bence , butun sıkıntıları yaşıyan o.

Insanlık bizde kala kala karşı taraf insanlıktan çıktı be anne, bırak şu heyecanlı, özel zamanlarımı bize hayri olmadığı gibi zarar ziyandan başka bi halta yaramayan birini düşünerek harcamayayım. Ben istemiyorum, ha sen çok istiyorsan buyur annem, al bu davetiyeyi sen götür de çağır. Böyle konuşup kestirip atın. Dinlemeyin duymayın gerisini, gezmenize bakın. Zorla değil ya, istemiyorsunuz,düğün de sizin tamam. Bu annelerin büyüklük, insanlık bizde kalsın takıntısından gına geldi yeminle.

Valla benim babaannemin aileme kötülüğü dokunmamış ama iyiliği de dokunmamış. Babamı 3 yaşlarında , babamın kardeşini kundakta kayınvalidesine bırakmış dedem ile boşanmışlar. Sonra 3/4 çocuklu bi adamla evlenmiş o adamdan 2 çocukta babaannemin olmuş ama babamı ne görmeye gelmiş ne aramış ne sormuş (halbuki göstermeme gibi bi durum yok abileri ile dedem kanka gibiymişler araları hiç bozulmamış) (DİPNOT: kundaktaki babamın kardeşi bakımsızlktan ölmüş). Babamın üvey annesi babamı istemediğini duyunca 13 yaşında annesini bulmaya başka şehire yürüyerek giderken bi itfaiye merkezinde uyuyp kalıyor ordaki insanlar da babamı tekrar dedeme teslim ediyorlar. Babam 15 yaşında tekrar kaçıyor , köprü altında yatıp çöpten ekmek yiyor işe girip 1 yılın sonunda buluyor annesini... Üvey baba sen benim 3 evladıma baktın bnde senin 1 oğluna bakarım diyerek askere gidene kadar birlikte yaşıyorlar, (üvey baba maaşının yarısını babamdan aldığı sürece iyiymiş tabi) babam askerden gelio neyse düğününe babaannem gelmiyor, benim kardeşimin sünnetine gelmiyor, ilk nişanımda çağırdım gelmedi(kocasının akrabası ilk önce davetiye vermiş ona gitmiş) hep bahane , kardeşleri abi diye takmıyo , ana analıktan çıkmış , düğün zamanı dedim sakın kesinlikle onlara davetiye vermek yok ne zaman geldilerki şimdi gelmelerini bekliceksin hayatta gelmez sen sinir olacağına , gelmeyeceği düğünün davetiyesini vermediğimize kendisi bozulsun dedim ve 50'sinden snra babamda artık anne demeyi bıraktı ama hala farkındayım hep eksik , hep umut var içinde...

Çok uzun bir örnek oldu ama sen boşver bildiğin gibi yap hiç verme daha iyi , sen ne kadar iyi niyetle yaklaşırsan bbak peşimden koşuyorlar diyip ayrı bi havalara giriyorlar, o dedi bu dedi salla, insalık yine sende kalıcak vermesnde zaten

tesekürler. Bazi insanlar gercekten cok kötü. Sanirim en cok zoruma giden onca yasatigina ragmen gidip ayagina davetiye vermek. Düsüncesi bile karnima kramplar sokuyor o derece. Ben gitmeyecegim annem isterse gitsin cagirsin - ki buna kendiside yapmaz. Baskalarinin dedigi zaten umrumda degil yasadiklarimizi bilmiyorlar.

Cagırmalısınız, bu durumlarda duygusal değil politik olun

onu neden yapamiyorum bilmiyorum kiz kardesim 21 yasinda o benden politik davranabiliyor

Annen çağır demiş.
Çağır bence , butun sıkıntıları yaşıyan o.

Inada bindirdim olayi birazda.

:) tesekürler. O kadar sey yasatmis anneme yinede insanlik bizde kalsin diyebiliyor. Vallahi ben yapamam kimse kusura bakmasin.

Tesekürler aynen dedigini söyleyecegim dahada israr etmez umarim :) Ben sinirden anca istemiyorum diyebiliyorum

Babaannem hayatta olsaydı acaba kuzenmiyiz diye düşünürdüm babaannem de anneme karşı şiddet de vardı iki arada bir derede saçını yoluyordu ben o zaman küçüktüm birşey yapamıyordum bana bile ortaokula giderken balkonda görüp bu kız izmirin o.... olucak diyordu yatalak oldu 1gun gidip bakmadım ölüm anında telefon geldi o zaman gidip son kez gördüm düğünüm de hayatta olsaydı cagirmazdim.benim bildiğim düğüne sevdiklerin çağrılır baba tarafından 2 kuzenim haricinde kimseyi çağırmadım pişmanda degilim

babannenize bu cesareti bu kendinden emin halleri babanız ve amcalarınız vermiş.
siz annenizi dinleyin babanız bile annesini atmamışken
siz arada kötü olursunuz
demedi demeyin

babannenize bu cesareti bu kendinden emin halleri babanız ve amcalarınız vermiş.
siz annenizi dinleyin babanız bile annesini atmamışken
siz arada kötü olursunuz
demedi demeyin

kötü olursam onun gözünde umursamam zaten kötüyüz. Cagirsamda, cagirmasamda diyecek birsey bulur. (kötü birsey tabiki). Babam annesiyle 11 yildir hic konusmadi. Biliyorum ki kendi icinde annesinin kendisi böyle ayirmasindan dislamasindan cok kirgin sonuna kadar haklida. O hic birsey demiyor zaten.

hakkini yemeyim siddet yoktu ama pskolojik siddet hat safadaydi. Görüsmedigimizden beri ailecek hepimizin kafasi rahat. Cagirmazsam pisman olmam ama anneme istemedigimi anlatamiyorum ki kendisi cagirsakta asla ama asla gelmecegini söylüyor ama niye gidip ayagina davetiye vereyim. Hem adim gibi eminim yapmacik yapmacik cok özledim bilmem ne diyecek. Ama evinde tüm torunlarinin (konusmadiklarinin bile) resimleri varken bizim niye yok. Deger veren degil bagirip cagiran deger görüyor onun gözünde. Ben sahsen davet etmemeye karar verdim ama annem istiyorsa gitsin davetiye versin ama yapmaz iste ondan bana diyor.

Annenize en cok zarari dokunmus anladigim kadariyla. Sahsen bizim de bir akrabagimiz var. Seytani emeklilige sürükleyebilir cinsten. Onun yüzünden annem ve kardesi senelerce küs kaldi. Ailenin icinde o kadar zarar verecek seyler yapti ki anlatsam inanamazsiniz bile. Dügünüme cagirmadim,cagirmam. Aileme zarar veren kan bagi olsa dahi kim olsa yanima cagirmam. Yani demem o ki: Annenizin basina patlamayacaksa ve siz istemiyorsaniz cagirmayin. Zaten kac senedir araniz yok. Ama aranizi düzeltmek isterseniz iyi bir firsat olur. Size kalmis

Kardeşimin sünnetine bir akrabamızı çağırmıştık. Davetiyeyi bırakamadık kendisine oraya gittiğimizde yoktu biz de başka bir akrabaya bırakıp döndük. Davetiyeyi bırakamadık diye gelmedi sünnete.

Aradan zaman geçti benim düğünüm olacaktı. Düğün ailemin yaşadığı şehirden başka şehirde dünya kadar telaş var. Konu o akrabalara geldiğinde ben davetiye götüremem işim gücüm var o da gelmez dedim. Anneme de götürtmedim. Sonuç, konuşmuyoruz ve çok huzurluyum...

Senin düğünün sen karar ver. Sen cagirmadin diye anne baba sorun etmiycekse cagirmazsin. Ama gelin de olsan milleti mutlu etmeye çalışan taraf sen oluyorsun. Sırf bu sebepten dugun yapmak istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…