Babaannemi Dügünüme davet etmelimiyim?

Anne, babanız ne diyorsa onu yapın. Bizdede böyle mevzu vardı. Ben istemediğimi söyledim siz istiyorsanız karışmam dedim. Ailem karar verdi davet etmedik.

Düğün senin diyenler olmuş. Babaanne bu. Babanın annesi oluyor. Karar vermek çocuklara düşmez bana göre. Benim de düğünümde dayım konusu vardı. Ben dayımı istemedim ama annemin kardeşi sen istiyorsan davet et dedim. Bu anneme saygım.

Annen de cok iyi niyetliymis
Bana o kadar cok cektiren kadinin kizimin dugununde ne isi var?

Neyse annen israr ediyorsa cagir

Herkes yaptıklarının bedelini ödemeli. Ve insan kendi yaratmali hatrini. Onun hatri icin cagir bunun hatri icin çağır olayina karsiyim.
Çağırmayın.

Düğününde sırf babaannen orada diye kendini rahatsız hissedeceksen çağırma. O senin düğünün. Sen ne istersen o olmalı.

En mutlu gününde gereksiz insanları cagiripta mutsuz olma.

mutsuz ve sinirli olurum muhtemelen

Ben istemiyorum anneme söyledimde sen istersen cagir buna karisamam dedim. Bana zor gelen aslinda birde kapisina gidip davetiye vermek ayagina gitmek istemiyorum.

Bizde konusmadigimizdan beri rahatiz özelikle annem ama iletisim hep kopmadan önce kavgalar vardi. Ara ara yine oldu telefonda. En son bir kac sene önce annem ve kardesimle telefonda kavga etmis hakaret etmis 16 yasindaki cocuga. Annemle babami ayiramadi ya icinde kaldi

Senin düğünün sen karar ver. Sen cagirmadin diye anne baba sorun etmiycekse cagirmazsin. Ama gelin de olsan milleti mutlu etmeye çalışan taraf sen oluyorsun. Sırf bu sebepten dugun yapmak istemiyorum.

Bende istemedim ama beni dinleyen yyok :) Cagirmadim diye sorun etmezler tabiki ama annem bir kac kere iste git cagir davetiyesini ver zaten gelmez diyor. Hayir gelmiycek madem niye cagirayim?

Anne, babanız ne diyorsa onu yapın. Bizdede böyle mevzu vardı. Ben istemediğimi söyledim siz istiyorsanız karışmam dedim. Ailem karar verdi davet etmedik.

ben babaanemi hic sevmiyorum sirf büyügüm diyede saygi duymayi biraktim yillar icinde. Gelirse kovacak degilim ama ayagina gidip davet etmek istemiyorum

Annen de cok iyi niyetliymis
Bana o kadar cok cektiren kadinin kizimin dugununde ne isi var?

Neyse annen israr ediyorsa cagir

Annem cagirsamda gelmeyecegine emin. Babanla ben onun ayagina gitmeden gelmez ama biz en azindan üstümüze düsüne yapmis oluruz. Biz babaanme biraz yüz versek hemen kapimizda biter biraz zaman sonra baslar cadiliklarina. Kardesim o gelirse ben evden gider diyor o kadar sevmiyor. Böyle anlatinca vicdansiz gibi duruyoruz ama yasayan bilir.

Herkes yaptıklarının bedelini ödemeli. Ve insan kendi yaratmali hatrini. Onun hatri icin cagir bunun hatri icin çağır olayina karsiyim.
Çağırmayın.

Bende, kendimi mecburda hissetmiyorum ama anneme anlatamiyorum. Istiyorsa kendi cagirsin

Düğününde sırf babaannen orada diye kendini rahatsız hissedeceksen çağırma. O senin düğünün. Sen ne istersen o olmalı.

Muhtemelen görmem bile o kalabalikta ama niye istemeye istemeye gidip ayagina davetiye vereyim bu bana zor geliyor. Düsününce bile kramplar giriyor mideme. 7 senedir görmedim

Ben babanneyi de bir çok akrabayı da çağırmamıştım.
Gelen haberleri bile dinlemem.

Düğün senin düğünün mutsuz olacağın kişileri çağırma. Gerekirse annene kız. Nişanlına da söyle annene sert konuşsun hayat sizin hayatınız. İllede çağır ne demek. Annen çok istiyosa evine çağırsın hasret gidersinler

ben çağırmam pamukcum. zamanında benim annemi babamı bu kadar üzmüş bir insanı gelmeyeceğini bile bilsem davetiye vererek onurlandırmam.

Çağırsan da çağırmasan da arkandan laf edecekse çağırma öyle söylensin sen de düğün günü strese girmemiş olursun
Ki ben düğüne hatırdı gönüldü derken gelin yada damadın istemediği insanları çağırmayı doğru bulmuyorum

Ben olsam çağırmam. Akrabalık koparılamayan bir bağ değil. Nasıl ki beni mutsuz eden, zarar vermeye çalışan biriyle ilişkimi kesiyorsam akraba diye kimseye tahammül etmek zorunda değilim.

Düğün sizin düğününüz. Babaanne bir şey yapsa da yapmasa da görünce bile huzursuz olacaksanız çağırmayın. Gelmeyeceğini düşünüp "çağırmadılar" demesin diye çağırmak da anlamsız. Millet ne düşünürse düşünsün. "Düğünümde bulunması gerekli biri olmadığı için çağırmadım" deyip geçeceksiniz. Sonra oturup kendisi düşünsün neden gerekli olmadığını.

onun gururu ile uğraşmam ,çağırmam .

aynı durum eşimin ailesinde olmuştu normalde çok sık görüşmedikleri birini düğünümüze davet ettiler. Adam tuttu bu zamana kadar çağırmadınız düğüne altın için mi çağırıyosunuz diye akrabalara laf söyledi ve düğüne gelmedi.

Senin durumuna benzer durumdayım bende. Ama annemle babam ayrı, senelerdir babaanneyle de görüşmüyorum babamla da. O kadar iftiranın üzerine annemle babamı ayırmasının üzerine babaanne denen insanı nişanıma çağırmadım 6 ay sonra düğünüm var düğünüme de çağırmayacağım hiçbirisini. Bu zamana kadar yanımda olmayan insanların iyi günümde yanımda olmalarına ihtiyacım yok şahsen.

görüşmüyormuşsunuz, çağırmaya gerek yok bence.
hani bayramda seyranda görüşüyor olsanız en azından elbette çağırmak gerekir ama şu durumda annenizin çağır demesi bile bana garip geldi açıkçası.
yani 7-8 yıldır görmediğin kişinin evine kızını neden gönderir ki bir insan, ne biliyorsunuz babaannenizin size o anda bile bir kötülük yapmayacağını.
Çok istiyorlarsa anne babanız kendileri çağırsınlar, tüm davetlileri gelin damat olarak siz çağırmıyorsunuz değil mi? ya gitsinler ya da arayıp telefonla davet etsinler. Siz nasıl karşılanacağınızı bilmediğiniz bir yere eş adayınızı götürmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…