Babalar Günü

vanityfairr

No pain no gain
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2013
1.714
2.585
333
35
İkinci evliliklerimiz.İkimizin de önceki evliliklerinden 2 şer çocuğu var.Benim çocuklarım yanımda eşiminkiler başka bir ilde anneleriyle beraber yaşıyorlar.Eşimin çocuklarıyla arası soğuk nedeni de babalarının başka bir şehirde yaşaması.Onlar öyle diyorlar.

Eşim benim çocuklarıma karşı çok ilgili,çok iyi.Gerçek babalarından bile daha ilgili.Öz babalarıyla da görüşüyorlar bu arada.Çocuklar üvey babalarını da çok seviyorlar hatta küçük olan kendi isteğiyle ona da ''baba '' diyor. Eşimin şimdiye kadar hiç babalar günü kutlanmamış çocukları bazen arar,bazen aramaz bile ve sosyal medyada akrabalarını,dedelerini överler habire babalarının adı bile geçmez.Eşim bu duruma çok üzülüyor ama o kadar katılar ki bu konuda konuşmak dahi istemiyorlar.Ben araya gireyim dedim daha da tepki verdiler.

Sorum şu :Benim çocuklarım küçük.Ben onların adına hediye alıp kutlama yapayım mı babalar gününde eşim için? O bana hediye almadı ama çok önemli değil benim için .Öz çocukları uzakta diye üzülür mü bu konuda hassas,nispet gibi olur mu ? Bir yanım yapalım diyor diğer yanım boş ver diyor.Karar veremedim.Siz olsanız ne yapardınız ?

8 ve 11 yaşındalar.Çok mutlu olur ama daha da hüzünlenir mi diyorum ama dediğiniz gibi zaten buruk olacaktır.

küçük değillermiş

bence olur

ben de küçük deyince 2-3 sandım

onlar da akılları erecek yaşta

ama çocuklara kendi babalarına da hediye almayı da teklif et

yani her iki babaya da hediye gibi

çocuklardan böyle bir öneri gelmediyse onlar adına hediye almayın derim ben, çok küçük değiller çünkü.
ama çocuklarınız almak istediklerini söylerlerse onlarla birlikte alırsınız.
eşinizin babalar gününü söz ile kutlayın sadece derim.

Çocuklardan alalım diye bir öneri yok ama ben alalım mı diye sorarsam sevinçle kabul ederler ondan eminim .

küçük değillermiş

bence olur

ben de küçük deyince 2-3 sandım

onlar da akılları erecek yaşta

ama çocuklara kendi babalarına da hediye almayı da teklif et

yani her iki babaya da hediye gibi

Eşimin öz çocuklarının ikisi de üniversiteye gidiyorlar.Onlara göre küçük diyorum ama evet küçük değiller o kadar :)

İkinci evliliklerimiz.İkimizin de önceki evliliklerinden 2 şer çocuğu var.Benim çocuklarım yanımda eşiminkiler başka bir ilde anneleriyle beraber yaşıyorlar.Eşimin çocuklarıyla arası soğuk nedeni de babalarının başka bir şehirde yaşaması.Onlar öyle diyorlar.

Eşim benim çocuklarıma karşı çok ilgili,çok iyi.Gerçek babalarından bile daha ilgili.Öz babalarıyla da görüşüyorlar bu arada.Çocuklar üvey babalarını da çok seviyorlar hatta küçük olan kendi isteğiyle ona da ''baba '' diyor. Eşimin şimdiye kadar hiç babalar günü kutlanmamış çocukları bazen arar,bazen aramaz bile ve sosyal medyada akrabalarını,dedelerini överler habire babalarının adı bile geçmez.Eşim bu duruma çok üzülüyor ama o kadar katılar ki bu konuda konuşmak dahi istemiyorlar.Ben araya gireyim dedim daha da tepki verdiler.

Sorum şu :Benim çocuklarım küçük.Ben onların adına hediye alıp kutlama yapayım mı babalar gününde eşim için? O bana hediye almadı ama çok önemli değil benim için .Öz çocukları uzakta diye üzülür mü bu konuda hassas,nispet gibi olur mu ? Bir yanım yapalım diyor diğer yanım boş ver diyor.Karar veremedim.Siz olsanız ne yapardınız ?

Onun ailesi sizsiniz artik. Oz cocuklari yapmiyor diye sizde yapmazsaniz bu daha tuhaf olur.
Istediginiz sekilde kutlayin, cocuklarinizin da bu tam aile duygusuna ihtiyacı vardir.

Çocuklardan alalım diye bir öneri yok ama ben alalım mı diye sorarsam sevinçle kabul ederler ondan eminim .

yanlış düşünüyor olabilirim ben,
ama kendim empati yaptığımda, onların ilişkisine karışmazdım diye düşünüyorum.
çocuklar talep ederse muhakkak yardımcı olurdum da teklifi ben ortaya atmazdım.

şu anda da eşimin babalar gününü de söz ile kutlarım zaten. çocuğum küçük, onun adına hediye almam, o kendi talep edecek yaşa gelince ona yardımcı olurum.

Öyle gerçekten.Hastalıkalrından,okul toplantılarına,ödevlerine,kahvaltılarına kadar koşturur allah razı olsun.
Allah razi olsun oyle adamlardan.cogu kadin cocuguma iyi baba olur mu korkusundan evlilige soguklar.diger cocuklari hatirlamadi birde siz daha cok uzulur..peki esiniz niye kendi cocuklarini aramiyor ilgilenmiyor.

yanlış düşünüyor olabilirim ben,
ama kendim empati yaptığımda, onların ilişkisine karışmazdım diye düşünüyorum.
çocuklar talep ederse muhakkak yardımcı olurdum da teklifi ben ortaya atmazdım.

şu anda da eşimin babalar gününü de söz ile kutlarım zaten. çocuğum küçük, onun adına hediye almam, o kendi talep edecek yaşa gelince ona yardımcı olurum.

Üvey baba olunca ki üvey sözcüğünü de sevmiyorum bir de öz babaları da hayatta karar veremedim.Sizin yerinizde olsam evet ben de sadece sözle kutlardım sanırım.

Onlar yerine hediye almayın bence.

Gerçekten nispet gibi olabilir, bak beni seni çocuklarından daha çok düşünüyorum gibi.

bir de mesela geçen sene gerçek babalarına hediye aldınız mı

ya da kutlamaya gittiler mi ne bileyim telefon vss

zira şimdi düşündüm de 11 yaşındaki bayağı büyük bizim babamıza almıyor da kocasına alıyor der mi

bir arkadaşım anlatmıştı eşi ile boşanmışlardı

oğlu anneler gününde zümrüt alınır demiş babasını kuyumcuya götürmüş daha okula gitmiyordu

bir şey beğenmiş babası o pahalı demiş başka bir şey aldırmış annesine ama pırlanta idi yani aldığı

hoş adam ünlü ve zengin biri yani maddi olarak onu çok zorlamaz

Back
X