Babalar Günü

Üvey baba olunca ki üvey sözcüğünü de sevmiyorum bir de öz babaları da hayatta karar veremedim.Sizin yerinizde olsam evet ben de sadece sözle kutlardım sanırım.

ben de sizi tam anlayamıyorumdur elbette, farklı kandan kişilerin bir aile oluşturabilmesi illa ki zordur ve bu özel günlerin anlamı farklı olabilir.

ben sadece kişisel olarak kimsenin ilişkisine karışma taraftarı olmamışımdır hiçi bir zaman, çocuğum ve babası için de bu geçerli.
ama sizi dediğim gibi tam anlamıyor olabilirim.
Allah kolaylık versin ne diyeyim :)

Allah razi olsun oyle adamlardan.cogu kadin cocuguma iyi baba olur mu korkusundan evlilige soguklar.diger cocuklari hatirlamadi birde siz daha cok uzulur..peki esiniz niye kendi cocuklarini aramiyor ilgilenmiyor.

Eşim arar her gün.Sık sık görmeye de gider,hediyeler alırız seve seve ama onlar çok soğuklar .O buzları kıramadık bir türlü.

Nispet niye olsun, sonuçta iyi kötü size eş ve çocuklarınıza babalık ediyor.
Tabii ki hediye almanız, onun özel gününü kutladığınızı bilmek hoşuna gidecektir.
Bunda abes bir durum yok, karşı tarafın eşşekliği bence.
Ne şartlar altında ayrılmış olurlarsa olsunlar, bir anne evlatlarını babasına karşı sıcak duygularla yetiştirmeli, aksi halde o çocuk eksik ve yarım kalır.
Ne anne sevgisi ne de baba sevgisi bir başka sevgi ile doldurulamaz.

bir de mesela geçen sene gerçek babalarına hediye aldınız mı

ya da kutlamaya gittiler mi ne bileyim telefon vss

zira şimdi düşündüm de 11 yaşındaki bayağı büyük bizim babamıza almıyor da kocasına alıyor der mi

bir arkadaşım anlatmıştı eşi ile boşanmışlardı

oğlu anneler gününde zümrüt alınır demiş babasını kuyumcuya götürmüş daha okula gitmiyordu

bir şey beğenmiş babası o pahalı demiş başka bir şey aldırmış annesine ama pırlanta idi yani aldığı

hoş adam ünlü ve zengin biri yani maddi olarak onu çok zorlamaz

Babalar gününde her sene öz babaalarıyla beraber oluyorlar. Hediye hiç almadık ama beraber kutluyorlar.Bu sene de gidecekler .Ben üvey babalaıyla cumartesi akşamı bir kutlama düşünüyorum.Hediye alırsak ikisine de alacağız.Öz babayı atlamayız.

Babalar gününde her sene öz babaalarıyla beraber oluyorlar. Hediye hiç almadık ama beraber kutluyorlar.Bu sene de gidecekler .Ben üvey babalaıyla cumartesi akşamı bir kutlama düşünüyorum.Hediye alırsak ikisine de alacağız.Öz babayı atlamayız.

Öz baba atlanmıyorsa bence güzel olur.

Eşim arar her gün.Sık sık görmeye de gider,hediyeler alırız seve seve ama onlar çok soğuklar .O buzları kıramadık bir türlü.
cocuklar istememisler demekki ayriligi yada sizin cocuklarinizda varya kiskaniyorlardir.bende olsam kiskanirdim.neyde konumuz bu degilesinize bir surpriz yapin derim.

Bu da aklıma geliyor. İşte bak biz iyiyiz onlar kötü olur mu anlamına gelir mi diye de endişeleniyorum.

Bence hediyeleri çocuklar versin. Diğer çocuklar hediye almadığı için burukluk yaşar bizzat siz alırsanız ama çocuklardan alırsa hediyeyi daha mutlu olur gibi geliyor bana.

İkinci evliliklerimiz.İkimizin de önceki evliliklerinden 2 şer çocuğu var.Benim çocuklarım yanımda eşiminkiler başka bir ilde anneleriyle beraber yaşıyorlar.Eşimin çocuklarıyla arası soğuk nedeni de babalarının başka bir şehirde yaşaması.Onlar öyle diyorlar.

Eşim benim çocuklarıma karşı çok ilgili,çok iyi.Gerçek babalarından bile daha ilgili.Öz babalarıyla da görüşüyorlar bu arada.Çocuklar üvey babalarını da çok seviyorlar hatta küçük olan kendi isteğiyle ona da ''baba '' diyor. Eşimin şimdiye kadar hiç babalar günü kutlanmamış çocukları bazen arar,bazen aramaz bile ve sosyal medyada akrabalarını,dedelerini överler habire babalarının adı bile geçmez.Eşim bu duruma çok üzülüyor ama o kadar katılar ki bu konuda konuşmak dahi istemiyorlar.Ben araya gireyim dedim daha da tepki verdiler.

Sorum şu :Benim çocuklarım küçük.Ben onların adına hediye alıp kutlama yapayım mı babalar gününde eşim için? O bana hediye almadı ama çok önemli değil benim için .Öz çocukları uzakta diye üzülür mü bu konuda hassas,nispet gibi olur mu ? Bir yanım yapalım diyor diğer yanım boş ver diyor.Karar veremedim.Siz olsanız ne yapardınız ?

bizimde ikinci evliliğimiz fark şu ki eşim çocukları ile görüşüyor benim çocuğum babası ile görüşmüyor. biz geçen yıl cumartesi eşim oğlum ve ben babalar gününü kutladık ufak bir hediye aldık birlikte yemek yedik. bu yılda gündüz eşim kendi çocukları ile akşam bizimle kutlayacak yine ufak bir hediye bir pasta olacak. benim çocuğum geçen yıl ilk kez babalar günü nedir onu yaşadı. sizde bir yemek ufak bir pasta yapabilirsiniz. babaları değil ama babalık yapıyor çocuklarınıza

bizimde ikinci evliliğimiz fark şu ki eşim çocukları ile görüşüyor benim çocuğum babası ile görüşmüyor. biz geçen yıl cumartesi eşim oğlum ve ben babalar gününü kutladık ufak bir hediye aldık birlikte yemek yedik. bu yılda gündüz eşim kendi çocukları ile akşam bizimle kutlayacak yine ufak bir hediye bir pasta olacak. benim çocuğum geçen yıl ilk kez babalar günü nedir onu yaşadı. sizde bir yemek ufak bir pasta yapabilirsiniz. babaları değil ama babalık yapıyor çocuklarınıza
Eşim öz çocuklarıyla görüşüyor ama şu şekilde onlar hiç aramaz.Kutlamaz sormaz gelmez.Babaları gider,alır,arar ,sorar.Doğum gününde bile aramazlar babalarını .Babaları gelince bazen görmek bile istemezler bazen biri gelir sadece .

Bu da aklıma geliyor. İşte bak biz iyiyiz onlar kötü olur mu anlamına gelir mi diye de endişeleniyorum.

öbür türlü adamda ne burda ne orada huzurum yok diye daha çok üzülür bence
eşiniz böyle düşünse ve kızlarınızla ilgilenmese hoşunuza gider mi? açıklaması özbababanız ilgilenmyor bakın ben ilgileniyorum gibi olmasın dese ?

bence böyle düşünmeyin... siz bir ailesiniz artık illa ki öbür tarafla kıyaslayarak kendi kendinizi kısıtlamayın

öbür türlü adamda ne burda ne orada huzurum yok diye daha çok üzülür bence
eşiniz böyle düşünse ve kızlarınızla ilgilenmese hoşunuza gider mi? açıklaması özbababanız ilgilenmyor bakın ben ilgileniyorum gibi olmasın dese ?

bence böyle düşünmeyin... siz bir ailesiniz artık illa ki öbür tarafla kıyaslayarak kendi kendinizi kısıtlamayın

Haklısınız .Çocuklara da sordum kendim karar verince onlar da kutlama yapalım ,hediye alalım dediler .

Bazı şeylere anlam yüklemeyin.Senin ne niyetle yaptığın önemli.Karşındaki insanda niyetinin ne olduğunu bilecek kadar tanımıştır herhalde seni.Bazen çocuklar adına bile bizlerin hareket etmesi gerekli olabiliyor.Çocuklar her şeyi düşünemz.Ama senin çocuklarınla bu kadar ilgilenen beraber aynı evde aynı hayatı yaşadığın insana,hele de baba diyorsa çocuğun hediye almaları lazım.Onları teşvik et.Hediye alın.

Eşim öz çocuklarıyla görüşüyor ama şu şekilde onlar hiç aramaz.Kutlamaz sormaz gelmez.Babaları gider,alır,arar ,sorar.Doğum gününde bile aramazlar babalarını .Babaları gelince bazen görmek bile istemezler bazen biri gelir sadece .

Naçizane fikrim birazda eşinizin çocuklarının yaşı ile ilgili olabilir. Bende küçükken her yıl anneme babama hediye almak kutlamak isterdim yaş ilerledikçe bana saçma gelmeye başladı 8 - 10 yıl anneler gününde babalar gününde ne hediye aldım ne kutladım. şu anda da çocuğumun heyecanı bana saçma geliyor ama yaşı daha küçük olduğu için heyecanına ortak oluyorum. Ama doğum günlerinde ya da evlilik yıldönümlerinde kutlarım :KK49:

Naçizane fikrim birazda eşinizin çocuklarının yaşı ile ilgili olabilir. Bende küçükken her yıl anneme babama hediye almak kutlamak isterdim yaş ilerledikçe bana saçma gelmeye başladı 8 - 10 yıl anneler gününde babalar gününde ne hediye aldım ne kutladım. şu anda da çocuğumun heyecanı bana saçma geliyor ama yaşı daha küçük olduğu için heyecanına ortak oluyorum. Ama doğum günlerinde ya da evlilik yıldönümlerinde kutlarım :KK49:
Maalesef onların ki genel bir tavır .Neden bizimle değilsin ?Neden bizim yanımızda olmadın? Uzaktan babalık istemiyoruz gibi.Belki de haklılar bilemiyorum .

kendimi sizin yerinize koydum ben alırdım ya. sonuçta baba o da. ve sizin küçük yavrunuzda baba diyormuş. ben biraz çocukların yönlendirilmesi taraftarıyım. belli ki eşinizi onlarda çok seviyor. ama hediyeyi onlar seçsin.

Bence bir hediye alin cocuklariniza da sorun onlar katilmak ister mi diye. Onlarda isterse ücünüzün adina alin istemeslerse sizden olsun sadece hediye sonucta bir baba.
Babalar günü nezaman arkadaslar hic haberim yok? Bugün mü?

Bence bir hediye alin cocuklariniza da sorun onlar katilmak ister mi diye. Onlarda isterse ücünüzün adina alin istemeslerse sizden olsun sadece hediye sonucta bir baba.
Babalar günü nezaman arkadaslar hic haberim yok? Bugün mü?

pazar günü sanırım, ben de geçen hafta mıydı acaba diye düşünüyordum.

kendimi sizin yerinize koydum ben alırdım ya. sonuçta baba o da. ve sizin küçük yavrunuzda baba diyormuş. ben biraz çocukların yönlendirilmesi taraftarıyım. belli ki eşinizi onlarda çok seviyor. ama hediyeyi onlar seçsin.
Çok seviyorlar çünkü ilgi görüyorlar.Dün akşam mesaisi vardı geç gelecekti uyumadan beklediler.Asansör geliyor kapıya koşuyor küçük. Hediyeyi onlara seçtireceğim dediğiniz gibi.

Back
X