Babalara doğum izni

kelebek1979

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2020
1.454
1.301
133
46
Merhaba

Benim eşimde özel sektörde çalışıyor. Doğum izni özel sektörde kaç gün oluyor ? Ben 5 diye biliyorum?

Doğumun olduğu gün iznin birinci günümü oluyor ?

Ayrıca haftasonu araya girerse boşamı gidiyor ? Yani mesela perşembe doğum oldu, cumartesi ve pazar günleri de izin günlerinden mi oluyor ?

Doğumun olduğu ilk gün 1 sayılır. Eşinizin sendika ya da iş sözleşmesi varsa sayı değişebilir. Devletin verdiği 5 gündür. 5 iş günü olarak değil 5 gün olarak geçer dolayısı ile hafta sonlari, resmi tatiller dahil olur.

Teşekkür ederim dönüşünüz için. Özel sektörde eşim. Mesela perşembe doğum oldu. Perşembe-cuma-cumartesi-pazar-pazartesi babalık izni. Sonrasında salı işbaşı ???

Evet maalesef haftasonu boşa gidiyor. Bizim doğum haftaya cumartesi olacak inşallah, cumartesi-pazar-pazartesi-salı-çarşamba izinli olacak.

Evet maalesef haftasonu boşa gidiyor. Bizim doğum haftaya cumartesi olacak inşallah, cumartesi-pazar-pazartesi-salı-çarşamba izinli olacak.
Sağlıkla gelsin inş cnm ne güzel kavusucaksin yavruna darısı başıma ins😍

Benim eşim özelde 3 gün vermişlerdi sağolsunlar

Ben de cuma doğum yaptım cuma cumartesi pazar oldu

Pazartesi iş başı yaptı te allahım
Ayyyy 🤪🤪🤪 bu özel sirketler de yani insanlari robot mu saniyorlar. İnsanin hayatinda kac defa cocugu oluyor. Boyle zamanlarda yasalarin hukukun tamamen ve dogru duzgun isledigi daha sosyal bir ulkede yasiyor olmayi cok istedigimi fark ediyorum.

Back
X