• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babam ağladı

Patidostu

Çok pati az insan çok huzur
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
7.441
13.762
248
Memlekete gelmek istemiyorum diye ağladı. Neden gelmiyorsun dedi açıkça sebebini söyledim burada bir çevrem var düzenim var,inanmıyor. Yemin bile ettim. Oraya gelince hep kendimi suçlu hissediyorum bilmem ne anlattım. Önce annemi öne sürdü sinir krizi geçiriyor senin yüzünden ölecek diye. Beni tehdit etti ya gelirsin ya da gelir ben eşyalarını toplar zorla getiririm. Götürebiliyorsan götür dedim. Bana "evlen git,istersen ondan sonra gelme" dedi. Mesele bir erkeğin olması mi dedim. İnsanlardan sağdan soldan duyuyormus bir şeyler. Ben yalnız yasayamazmisim,hatalı kararlar veriyormusum ondan yanlarına gelmemi istiyorlarmış.Sen kendi kızına bunları nasıl yakistiriyorsun ne duyuyorsun ne hatalı kararım varmış benim dedim. Bir şey diyemedi. İnsanlar benim ne zaman geleceğimi soruyormuş tüm öğretmenler gelmiş. İnsanlar için mi soruyorsun dedim. Baktı hiçbir şey işe yaramıyor bu defa ağlamaya başladı geleceksin diye. İçim parçalandı. Ama artık emin oldum ki beni özlediği,çok sevdiği için değil vicdan yaptırmak için ağlıyor. En son bir ay durup geri döneyim dedim bir şey demedi telefonu kapattım sakinlesince konuşalım dedim. Ama pişman oldum orada 1 gün bana 1 ay gibi geliyor. Kızlar kendimi afedersiniz ama fuhuş yapıyor gibi hissettim. Sizce gerçekten gitmek istemiyorum diye çok mu kötü biriyim ailemi silsem haksız miyim ? Senelerce yanlarına gittim her tatilde üniversite okurken o zamanda iş bulup çalışabilirdim kredim de vardı izin vermediler. Küçüktüm de cesaret edemedim.

Gitmek istemiyorsunuz diye neden kötü evlat olasınız ki? Gerçekten bazen ebeveynler herşeyi ama herşeyi kendi istedikleri gibi yapmamızı istiyorlar. Olmayıncada hemen bir vicdan, etraf ne der..
Bende öyle düşünüyorum ama 60 yaşındaki adamın aglamasi da çok dokundu

Bu nasil aile dicem ama malesef oluyor... kendi canlari sıkılıyor saracak adam mi ariyorlar. sanırım anne babaniz birbirine sardi .siz gidince kimse kalmadi .aglama duvari size sarıp rahatlayacaklar mi bütün sinirlerini sizden mi çıkaracak anlamadim.biri mi baski yapiyor onlara aile büyükleri ayyy Allah yardim ede

Bu nasil aile dicem ama malesef oluyor... kendi canlari sıkılıyor saracak adam mi ariyorlar. sanırım anne babaniz birbirine sardi .siz gidince kimse kalmadi .aglama duvari size sarıp rahatlayacaklar mi bütün sinirlerini sizden mi çıkaracak anlamadim.biri mi baski yapiyor onlara aile büyükleri ayyy Allah yardim ede
Ay bu iş artık benim de inadıma bindi ha. Kesinlikle gitme derim ama çok süper manipülasyonlar.
Asıl niyetilerini belli ettiler işte. Benim tek kalabilecegimi düşünmüyorlarmış. Evlendikten sonra gelmesem de olurmuş...

Asıl niyetilerini belli ettiler işte. Benim tek kalabilecegimi düşünmüyorlarmış. Evlendikten sonra gelmesem de olurmuş...
senin hayat görüşünü yaşam tarzını asla kabul etmeyecekler.bu yüzden zorlama.gidip 3 5 gün sonra geri dönme imkanın varsa git.yoksa çalıştığın şehirde kal.

Asla gitmeyin hayatınızı ıskalamayın.
Ben cok daha iyi yerlerde olabilirdim mesleki açıdan okul vs.
Yok İstanbul dışı olmaz, yok şu saat zorlamaları, yok şöyle şirkette çalışabilirsin bla bla.
30 yaşından sonra öyle bi dank etti ki ama hayati ıskaladım bi kere.
Çok ağladım hayatımı bu şekilde icine ettiğim için.

Oğlum dün parka anne sen yanıma gel yok, git otur dedi. O kadar hoşuma gitti ki dedim işte bu. Özgür bıraktım gitti oynadı, arkadaş buldu…
İcimden öyle şeyler geçirdim ki…

Tamam aile büyüklerinden birinin marifeti bu . yalniz yasiyor diye adinizi cikardi kötu anlamda bunlarda gaza geliyor size evlenene kdr rahat yok lakin bu sekilde evliliklerde mutlu olmuyor lutfen rahat davranin 3 seneye alışirlar sen istikrarli olursan

Tamam aile büyüklerinden birinin marifeti bu . yalniz yasiyor diye adinizi cikardi kötu anlamda bunlarda gaza geliyor size evlenene kdr rahat yok lakin bu sekilde evliliklerde mutlu olmuyor lutfen rahat davranin 3 seneye alışirlar sen istikrarli olursan
ne kadar da sığ bir düşünce.evlenince başında bir erkek olunca namusları temizlenmiş olacak.bekar yaşayan yalnız yaşayan tonla arkadaşım komşum var.onlar namussuz mu tövbe yarabbim

Ben zaten kimseyle evlenmek istemiyorum kimseye o derece güvenmiyorum. Aile büyüklerinin marifeti değil aslında öyle diyecek bir aile büyüğümüz yok çünkü. Ve benim tüm arkadaşlarım kız kuzenlerim yalnız yaşıyor. Ama aileleri baskı yapmadiklari için istedikleri gibi gezip istedikleri zaman memlekete dönüyorlar

Ben zaten kimseyle evlenmek istemiyorum kimseye o derece güvenmiyorum. Aile büyüklerinin marifeti değil aslında öyle diyecek bir aile büyüğümüz yok çünkü. Ve benim tüm arkadaşlarım kız kuzenlerim yalnız yaşıyor. Ama aileleri baskı yapmadiklari için istedikleri gibi gezip istedikleri zaman memlekete dönüyorlar
Ee o zaman bunlarin derdi ne

doğruların da hataların da senin hayatın.bazı hatalarını burada bizler de eleştirdik ama hayatına karışmaya hiçbirimizin hakkı yok ailenin de yok.baskıyı ta ergenlikten beri yapıyorlarsa senin de hatalar yapman gayet normal o zaman.kendilerinde suç arasınlar biraz da.güvenselerdi sana en başından beri sen de kopuk olmazdın onlarla

Sadece başka insanlar, kızınız neden gelmedi diye laf edip, şüphe duymasınlar diye gitmenizi istiyorlar. Çok geri kafalılar. 1 hafta kalıp dönün, dönemem derseniz hiç gitmeyin bence, siz şimdi tek başınıza rahata alıştınız, cehennem gibi gelir orası.

Ya yıllardır aynı muhabbetler
Atanayim yüzlerine bakmam diyordun, atandın yine hayatının ta en orta yerindeler .
Ayrıca ek dersim vardı gelemem demiştin, neden o yalanmış gibi 'tamam gelirim bir ay' diyorsun. Kendi elinle yalan söylediğini,biraz daha ısrarla her şeyi yaptıracaklarini gösterdin bir kez daha. Scinner'in fare deneyini hatırla, onu baban ve kendibe uyarla. Yaptığının ne kadar yanlis bir davranış oldugunu anlayacaksin.
Bence bayramda git, bitince de geri dön. Burada bir terapiye başla.
Ailen senin 25 yılını yemiş, artık onlara ekonomik olarak da bağli değilsin, onlara muhtaç da değilsin ama hala her davranışının, her endişenin altında aile var. Atanıp kurtulamadiysan baskılarından evlenince de kurtulamazsin. Bir ömür sırtında kambur olmalarını istemiyorsan ne kazanıyorsan dök terapiste, kurtul şu yükten.
Şehrinde yoksa online olanını bul, gençliğine yazık. Manipülasyona con açıksin

doğruların da hataların da senin hayatın.bazı hatalarını burada bizler de eleştirdik ama hayatına karışmaya hiçbirimizin hakkı yok ailenin de yok.baskıyı ta ergenlikten beri yapıyorlarsa senin de hatalar yapman gayet normal o zaman.kendilerinde suç arasınlar biraz da.güvenselerdi sana en başından beri sen de kopuk olmazdın onlarla
Ailem 4/4 lük bile olsaydı gene hata yapacaktım. Çünkü insanım hata yapa yapa öğreneceğim.
Ya yıllardır aynı muhabbetler
Atanayim yüzlerine bakmam diyordun, atandın yine hayatının ta en orta yerindeler .
Ayrıca ek dersim vardı gelemem demiştin, neden o yalanmış gibi 'tamam gelirim bir ay' diyorsun. Kendi elinle yalan söylediğini,biraz daha ısrarla her şeyi yaptıracaklarini gösterdin bir kez daha. Scinner'in fare deneyini hatırla, onu baban ve kendibe uyarla. Yaptığının ne kadar yanlis bir davranış oldugunu anlayacaksin.
Bence bayramda git, bitince de geri dön. Burada bir terapiye başla.
Ailen senin 25 yılını yemiş, artık onlara ekonomik olarak da bağli değilsin, onlara muhtaç da değilsin ama hala her davranışının, her endişenin altında aile var. Atanıp kurtulamadiysan baskılarından evlenince de kurtulamazsin. Bir ömür sırtında kambur olmalarını istemiyorsan ne kazanıyorsan dök terapiste, kurtul şu yükten.
Şehrinde yoksa online olanını bul, gençliğine yazık. Manipülasyona con açıksin
Yalan söyledim evet bu hafta telafi kurslarım var dedim. Sonra da yok beni rahat bırakın diye dedim dedim. Ama ekders olayım kurs olayım gerçekten var sadece daha başlamadı olay o değil iptal et dedi etmeyeceğim dedim. Aynen artık online terapist bana şart oldu. Sürekli bizi öldüreceksin bizi hasta ediyorsun diye manipülasyon yapıyorlar. Hep kendime daha kötü örnekleri gösterip senelerce beni okuttular büyüttüler diyorum.

Sadece başka insanlar, kızınız neden gelmedi diye laf edip, şüphe duymasınlar diye gitmenizi istiyorlar. Çok geri kafalılar. 1 hafta kalıp dönün, dönemem derseniz hiç gitmeyin bence, siz şimdi tek başınıza rahata alıştınız, cehennem gibi gelir orası.
10 gün kalıp dönecektim normalde vazgeçtim. Annemin kaderini yaşamak istemiyorum. Babam 2 gün öncede annen yanına gelsin gerekirse diyordu simdi deden var gelemeyiz o ölsün yanına yerleşeceği diye tehdit ediyor

Back
X