• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babam ağladı

Ailem 4/4 lük bile olsaydı gene hata yapacaktım. Çünkü insanım hata yapa yapa öğreneceğim.

Yalan söyledim evet bu hafta telafi kurslarım var dedim. Sonra da yok beni rahat bırakın diye dedim dedim. Ama ekders olayım kurs olayım gerçekten var sadece daha başlamadı olay o değil iptal et dedi etmeyeceğim dedim. Aynen artık online terapist bana şart oldu. Sürekli bizi öldüreceksin bizi hasta ediyorsun diye manipülasyon yapıyorlar. Hep kendime daha kötü örnekleri gösterip senelerce beni okuttular büyüttüler diyorum.
baskıcı ailelerin çocukları daha fazla hata yapıyorlar gözlemlerim hep bu yönde.ailen seni asla olduğun gibi kabul etmeyecekler.bunu bizler bile anladık bunca sene.sen normal bir genç kadınsın oysa.cinsiyet değiştiren evlatlarını bile kabullenen aileler de var.

baskıcı ailelerin çocukları daha fazla hata yapıyorlar gözlemlerim hep bu yönde.ailen seni asla olduğun gibi kabul etmeyecekler.bunu bizler bile anladık bunca sene.sen normal bir genç kadınsın oysa.cinsiyet değiştiren evlatlarını bile kabullenen aileler de var.
Evet aile dostumuzun kızı cinsiyet değiştirdi senelerdir evine uğramıyor babasıyla küsler annesi ise hala para yolluyor annelik babalık bu çünkü

Memlekete gelmek istemiyorum diye ağladı. Neden gelmiyorsun dedi açıkça sebebini söyledim burada bir çevrem var düzenim var,inanmıyor. Yemin bile ettim. Oraya gelince hep kendimi suçlu hissediyorum bilmem ne anlattım. Önce annemi öne sürdü sinir krizi geçiriyor senin yüzünden ölecek diye. Beni tehdit etti ya gelirsin ya da gelir ben eşyalarını toplar zorla getiririm. Götürebiliyorsan götür dedim. Bana "evlen git,istersen ondan sonra gelme" dedi. Mesele bir erkeğin olması mi dedim. İnsanlardan sağdan soldan duyuyormus bir şeyler. Ben yalnız yasayamazmisim,hatalı kararlar veriyormusum ondan yanlarına gelmemi istiyorlarmış.Sen kendi kızına bunları nasıl yakistiriyorsun ne duyuyorsun ne hatalı kararım varmış benim dedim. Bir şey diyemedi. İnsanlar benim ne zaman geleceğimi soruyormuş tüm öğretmenler gelmiş. İnsanlar için mi soruyorsun dedim. Baktı hiçbir şey işe yaramıyor bu defa ağlamaya başladı geleceksin diye. İçim parçalandı. Ama artık emin oldum ki beni özlediği,çok sevdiği için değil vicdan yaptırmak için ağlıyor. En son bir ay durup geri döneyim dedim bir şey demedi telefonu kapattım sakinlesince konuşalım dedim. Ama pişman oldum orada 1 gün bana 1 ay gibi geliyor. Kızlar kendimi afedersiniz ama fuhuş yapıyor gibi hissettim. Sizce gerçekten gitmek istemiyorum diye çok mu kötü biriyim ailemi silsem haksız miyim ? Senelerce yanlarına gittim her tatilde üniversite okurken o zamanda iş bulup çalışabilirdim kredim de vardı izin vermediler. Küçüktüm de cesaret edemedim.
Ögretmensınız ,okul devam ederken yalnız kalabılen ınsan okullar tatıl olunca mı kalamıyormus?Zaten butun donem kalmıssınız neyın trıbını yapıyorlarkı?
Imkanınız var gıtmeyın yanı.Koca adam aglayarak cozemeyecegını anlasın.

Memlekete gelmek istemiyorum diye ağladı. Neden gelmiyorsun dedi açıkça sebebini söyledim burada bir çevrem var düzenim var,inanmıyor. Yemin bile ettim. Oraya gelince hep kendimi suçlu hissediyorum bilmem ne anlattım. Önce annemi öne sürdü sinir krizi geçiriyor senin yüzünden ölecek diye. Beni tehdit etti ya gelirsin ya da gelir ben eşyalarını toplar zorla getiririm. Götürebiliyorsan götür dedim. Bana "evlen git,istersen ondan sonra gelme" dedi. Mesele bir erkeğin olması mi dedim. İnsanlardan sağdan soldan duyuyormus bir şeyler. Ben yalnız yasayamazmisim,hatalı kararlar veriyormusum ondan yanlarına gelmemi istiyorlarmış.Sen kendi kızına bunları nasıl yakistiriyorsun ne duyuyorsun ne hatalı kararım varmış benim dedim. Bir şey diyemedi. İnsanlar benim ne zaman geleceğimi soruyormuş tüm öğretmenler gelmiş. İnsanlar için mi soruyorsun dedim. Baktı hiçbir şey işe yaramıyor bu defa ağlamaya başladı geleceksin diye. İçim parçalandı. Ama artık emin oldum ki beni özlediği,çok sevdiği için değil vicdan yaptırmak için ağlıyor. En son bir ay durup geri döneyim dedim bir şey demedi telefonu kapattım sakinlesince konuşalım dedim. Ama pişman oldum orada 1 gün bana 1 ay gibi geliyor. Kızlar kendimi afedersiniz ama fuhuş yapıyor gibi hissettim. Sizce gerçekten gitmek istemiyorum diye çok mu kötü biriyim ailemi silsem haksız miyim ? Senelerce yanlarına gittim her tatilde üniversite okurken o zamanda iş bulup çalışabilirdim kredim de vardı izin vermediler. Küçüktüm de cesaret edemedim.
Konu nerelere gelmiş. Anne babalar yaslandikça cocuklasiyor. Zaten su alalem sunu der bunu diyor muhabbeti insani sinir ediyor. Zor hir durum bu raddeye gelmeden gonulleri olsun diye gitseydiniz 1 haftaligina neticede okutmuslar sizi emekleri var. Sonra da yazin ozel ders vericem bilmem ne diye donseydiniz. Babanizin bir hastaligi ya da takintisi mi var size takmis kafayi cunku onkadar aglayacak bisey de uok. Biletinizi alayim siz gelin yanima deseniz ne der acaba.

Allah yardımcınız olsun böyle aileyle ne kadar sözünüz de durabilirsiniz bilmiyorum

Kendi ayakları üzerinde durabilen bir kadınsınız. Benim kuzenim de öğretmen. Aileci çok baskıcı olmamasına rağmen Yaz ayında sadece 15 gün bayramda gidip dönüyor. Senin artık kendi hayatın var. İstemediğin hiçbir şeyi yapmak zorunda değilsin. Ailen sadece onlara bağlı onlara göre yaşamanı istiyor. Bazı aileler böyle. İstemiyorsan gitme. Yaz tatilini kendine zehir etme.

Konu nerelere gelmiş. Anne babalar yaslandikça cocuklasiyor. Zaten su alalem sunu der bunu diyor muhabbeti insani sinir ediyor. Zor hir durum bu raddeye gelmeden gonulleri olsun diye gitseydiniz 1 haftaligina neticede okutmuslar sizi emekleri var. Sonra da yazin ozel ders vericem bilmem ne diye donseydiniz. Babanizin bir hastaligi ya da takintisi mi var size takmis kafayi cunku onkadar aglayacak bisey de uok. Biletinizi alayim siz gelin yanima deseniz ne der acaba.
Dedim dedem varmış o ölünce geleceklermiş. Ben zaten 2 hafta gidecektim kabul etmediler. Ağustosta da gidecektim tatile çıkartacaktım onları bunu defalarca söyledim kabul etmediler tüm tatilde yanlarında olmam gerekiyormuş.

Bu nasil bir mobbingdir ister gidersin ister gitmezsin kocaman kadinsin. Dik bir tavir almani tavsiye ederim. Egilip bululursen hayatin boyunca seni istedikleri gibi oynatacaklar.

Bu nasil bir mobbingdir ister gidersin ister gitmezsin kocaman kadinsin. Dik bir tavir almani tavsiye ederim. Egilip bululursen hayatin boyunca seni istedikleri gibi oynatacaklar.
Ben annemin kaderini yaşamak istemiyorum sevmediği onu sevmeyen bir adamla küçük yaşta evlenip maaş kartını ona verip senelerce onun eline baktı çocuk baktı sorsanız belki memleketinde değil deniz kenarinda yaşamak isterdi yıllarca dedeme baktı hala da bakıyor. Ben kendi hayatımı yaşamak istiyorum ama sürekli yadırgadığım başıma gelir diye korkuyorum ailemin ahını alıcam mutlu olamayacağım diye korkuyorum. Babam olmasa annemin yanımda durmasini isterdim hayatıma alistirirdim şimdi telefonda bile olsa annemi manipüle edecek bana rahat vermeyecek

Okul başlamadan bir hafta önce gidin gelin bu nasıl aile bu nasıl çevre tek dertleri millet ne der olmuş size istemediğiniz şeyleri yaptırmak kötü falan değilsiniz

Çalışmak için gidince sorun yok, tatile girince sorun var öyle mi? Ailenin kafasındaki tek şey senin "ahlaksız yasantin(!)" Değil. Muhtemelen daha fazlası var. Gitmek istemiyorsun, gitme ve seni manipüle etmelerine izin verme. İstedikleri kadar konuşsunlar, herkes ektiğini bicer.Annen olacak kadın da hayatı boyunca bir erkeğin himayesinde yaşadığı için senin özgür olmana katlanamayip babanı yiyor.

Bende öyle düşünüyorum ama 60 yaşındaki adamın aglamasi da çok dokundu
Haklısınız tabiki dokunur insana 😔 Ama bence yine de gitmemelisiniz tatilinize bakın çünkü size muhtaclik bir durumları yok sadece başında erkek olsun muhabbeti. Eminim densiz birileri laf edip canlarını sıkmıştır.

Kabul etmiyorlar tüm tatilde onların yanında olmam gerekiyormuş
Çünkü namuslu kızlar ailelerinin eteğinden ayrılmaz bakış açısı var . Önce annenizin psikolojisinden vurmayı denediler sonra elalemi bahane ettiler en son babanız gelir götürürüm diye tehtid etmiş baktılar olmuyor en son ağlamış sizin ailenizin sınırı yok . Tek dertleri bekar olmanız ve onlara kendinizi kullandirmamaniz

Ailem 4/4 lük bile olsaydı gene hata yapacaktım. Çünkü insanım hata yapa yapa öğreneceğim.

Yalan söyledim evet bu hafta telafi kurslarım var dedim. Sonra da yok beni rahat bırakın diye dedim dedim. Ama ekders olayım kurs olayım gerçekten var sadece daha başlamadı olay o değil iptal et dedi etmeyeceğim dedim. Aynen artık online terapist bana şart oldu. Sürekli bizi öldüreceksin bizi hasta ediyorsun diye manipülasyon yapıyorlar. Hep kendime daha kötü örnekleri gösterip senelerce beni okuttular büyüttüler diyorum.
Ailen çöp.
Onları ciddiye alıp hala telefonları açman bile hata.
Ailenin gözünde kocaman bir hiçsin. Sadece son doğan kız evlatsin, oğlunun yaninda esamen bile okunmuyor. Senden tek bekledikleri biryerini muhafaza edip bir an önce onların himayesinden başka erkeğin himayesine geçmen. Yaşlanınca da bakman:)
Ailen mi seni okuttu?
Nasıl okuttu tam olarak? 12 sene zaten zorunlu eğitim. Üniversiteyi sen kazandin . Kafelerde çalıştığını hatırlıyorum. Sana tek dedikleri sen yapamazsın, sen atanamazsin, abine hizmet et, senden bir halt olmaz, okumaya niyetin yoksa gel, gelmezsen saçına yapışıp getiririz...
Şiddet uygulamaları da cabası.
Bu mu okutmak?
Buradan bakınca okuma diye çomak sokmak oluyor.
Hala da nasıl dinliyorsun anlamiyorum.
Bence aileler çocuğunu bilerek böyle ezik yetistiriyor ki çocuk ailesine bir yaranma ihtiyacı duysun. Nedense ağzına edilerek, haksızlığa ugrayarak büyümüş çocukların geneli sizin gibi aileci oluyor (evet ailecisiniz,hayatınızın merkezindeler) .
Benim annem de evlat ayrımına uğramış. dedem çocuklarını çok seven, elinde ne varsa onlara yağdıran bir adamdi ama oğlunu daha çok severdi. Rahmetli olmadan önce annem onun suyuna gidip, hastane tedavi her şeyiyle ilgilenip , sohbet konuları açıp, okey mokey ne varsa ortaya serip, oynayip neselendirmeye çalışırdı. Ama dedemin yüzünde sadece çok yakinindaki oğlu onu haftada bir ziyaret ederse güller açardı. Şimdi ananemle de aynı hesap . Ağzıyla kuş tutsa yine uzun vadede yaranamiyor. Ama her şeyine o koşmaya dünden hazır...
Bir başka arkadaşım var. Ailede hiçbir kız okumamış, bu da dersane mersane olmadan kendi kazanmış. Babası ossden önce 'kazandin kazandın,kazanamadin daha sınav yok. Ablalarin gibi kocaya git' demiş. Kız da bu yüzden puanı neye yeterse yazmış gitmiş. Okurken kykda kalmış, cep harçlığı almamis. Mezun olup İstanbul'a tasinicam diyince or.pu muamelesi görmüş. Sadece beş parca kıyafetle evden çıkmış. "Kızım buyuksehirdesin,para lazım olur" cümlesini duymamis, eşinin dostunun evinde kala kala zar zor iyi kötü bir iş bulmuş, aparta çıkmış. Derken bir kuruş göndermeyen babası aramış,kredi çektirmiş.
Ben tanistigimda apartta dört kişilik odalardan sıkılıp eve çıkmak istiyordu, ailesi kiyametleri koparttı. Yıllar sonra zarzor kendi evine çıktı. İşinde de yükseldi. Tam hayatı guzellesmeye başladı diye seviniyordum, gecen ay tekrar buluştuk. Babası adet edinmiş, her ay 2 bin lira istiyormuş,bir de ailesinin bilmemneyi bozulmuş, bunu arayıp sıkıştırıp duruyorlarmis al kredi kartından diye .
Kız da of pof, istemiyorum diyor ama elinde avucunda ne varsa veriyor, iş yerinin öğle molasında cebinde anca çiğköfte alacak parası kalıyor. Aç acina yaşıyor.
Siz de onların başka bir versiyonusunuz buradan bakınca.
Daha kaç sene bu toksik ilişkiyi bu şekilde sürdürmeyi düşünüyorsunuz?

Ailen çöp.
Onları ciddiye alıp hala telefonları açman bile hata.
Ailenin gözünde kocaman bir hiçsin. Sadece son doğan kız evlatsin, oğlunun yaninda esamen bile okunmuyor. Senden tek bekledikleri biryerini muhafaza edip bir an önce onların himayesinden başka erkeğin himayesine geçmen. Yaşlanınca da bakman:)
Ailen mi seni okuttu?
Nasıl okuttu tam olarak? 12 sene zaten zorunlu eğitim. Üniversiteyi sen kazandin . Kafelerde çalıştığını hatırlıyorum. Sana tek dedikleri sen yapamazsın, sen atanamazsin, abine hizmet et, senden bir halt olmaz, okumaya niyetin yoksa gel, gelmezsen saçına yapışıp getiririz...
Şiddet uygulamaları da cabası.
Bu mu okutmak?
Buradan bakınca okuma diye çomak sokmak oluyor.
Hala da nasıl dinliyorsun anlamiyorum.
Bence aileler çocuğunu bilerek böyle ezik yetistiriyor ki çocuk ailesine bir yaranma ihtiyacı duysun. Nedense ağzına edilerek, haksızlığa ugrayarak büyümüş çocukların geneli sizin gibi aileci oluyor (evet ailecisiniz,hayatınızın merkezindeler) .
Benim annem de evlat ayrımına uğramış. dedem çocuklarını çok seven, elinde ne varsa onlara yağdıran bir adamdi ama oğlunu daha çok severdi. Rahmetli olmadan önce annem onun suyuna gidip, hastane tedavi her şeyiyle ilgilenip , sohbet konuları açıp, okey mokey ne varsa ortaya serip, oynayip neselendirmeye çalışırdı. Ama dedemin yüzünde sadece çok yakinindaki oğlu onu haftada bir ziyaret ederse güller açardı. Şimdi ananemle de aynı hesap . Ağzıyla kuş tutsa yine uzun vadede yaranamiyor. Ama her şeyine o koşmaya dünden hazır...
Bir başka arkadaşım var. Ailede hiçbir kız okumamış, bu da dersane mersane olmadan kendi kazanmış. Babası ossden önce 'kazandin kazandın,kazanamadin daha sınav yok. Ablalarin gibi kocaya git' demiş. Kız da bu yüzden puanı neye yeterse yazmış gitmiş. Okurken kykda kalmış, cep harçlığı almamis. Mezun olup İstanbul'a tasinicam diyince or.pu muamelesi görmüş. Sadece beş parca kıyafetle evden çıkmış. "Kızım buyuksehirdesin,para lazım olur" cümlesini duymamis, eşinin dostunun evinde kala kala zar zor iyi kötü bir iş bulmuş, aparta çıkmış. Derken bir kuruş göndermeyen babası aramış,kredi çektirmiş.
Ben tanistigimda apartta dört kişilik odalardan sıkılıp eve çıkmak istiyordu, ailesi kiyametleri koparttı. Yıllar sonra zarzor kendi evine çıktı. İşinde de yükseldi. Tam hayatı guzellesmeye başladı diye seviniyordum, gecen ay tekrar buluştuk. Babası adet edinmiş, her ay 2 bin lira istiyormuş,bir de ailesinin bilmemneyi bozulmuş, bunu arayıp sıkıştırıp duruyorlarmis al kredi kartından diye .
Kız da of pof, istemiyorum diyor ama elinde avucunda ne varsa veriyor, iş yerinin öğle molasında cebinde anca çiğköfte alacak parası kalıyor. Aç acina yaşıyor.
Siz de onların başka bir versiyonusunuz buradan bakınca.
Daha kaç sene bu toksik ilişkiyi bu şekilde sürdürmeyi düşünüyorsunuz?
Maddi olarak 1 istediysem 10 verildi. O konuda haklarını yiyemem Allah razı olsun. Ama sürekli çok para harcadığımdan müsrif olduğumdan dem vurulduğu için utana sıkıla isterdim. Üniversiteden mezun olunca ailemin yanına dönmemek adına özel ders veriyorum diye garsonluk yapmıştım. Oradan da paramı alamamıştım. O zamanki ev arkadaşım beni kötü yola düşürmeye bile çalışmıştı şununla takıl parasını ye diye. Gene zar zor borç harç yapıp para istememiştim. Para istesem gönderirlerdi ama çalışmıyorsan yanımıza gel derlerdi. Bir de baskıcı aileler çocuklarını sürekli "bize minnet etmelisin bize minnet etmezsen kötüsün karnın tok,paran var,sana para veriyoruz, seni şehir dışında okuttum,hatalarına rağmen seni kabul ettik" mantığıyla yetiştiriyorlar küçüklükten beri. Bunun etkilerinden kurtulamiyoruz...

Belli ki eş dost fitne akrabanın gazına gelmişler. Seni özlüyor olsalar evlendikten sonra istersen gelme demezlerdi. Madem onlar senin mutluluğun yerine elalemin mutluluğunu seçip seni eve döndürmeye çalışıyorlar. Sen de nasıl mutluysan öyle yaşamayı seçip onları mutsuz edeceksin.

Doğru mu anladım siz öğretmensiniz zaten uzakta yaşıyorsunuz ve yaz tatilinde tüm zaman yanlarında kalmadınız diye anneniz ölecek miymiş? Türk ebeveynlerinin psikolojisi gerçekten problemli, bu ağır manipülasyon ve ajitasyon, ancak düzgün de konuşsanız sizi anlamazlar. O yüzden üzücü de olsa kendi bildiğinizi okumanız gerekecek.

Aglayacak kadar özleyen (!) adam, evlenince gelmezsen özlemeyecek ha? Kusura bakma da kıçı sıkıştığı için acizliginden ağlamış. Hic vicdan yapmam ben böyle sahte seylere. Seni en ufacik anlasa hatasini düşünür gel bi daha yapmicaz yeter ki gel diye ağlar. Ama tehdit edio kocaya git basimi yakma dercesine laflar edio ustune şu kim olduklarini yuzyillardir cozemedigimiz örgüt misali 'elalem'in agzindan konusmakta behis görmüyor. Bi baba olarak kapayamadin mi milletin cenesini benim kizim yapmaz diyemedin mi! Deseydin. Diyemediyse 'seni' nasi görmek istiyor. Daha senin kim olduğunu bile bilmiyor. Degil 60 100 yasinda olsa da acimam. Saygi duymam. Kararimdan dönmem. Önce duzelsinler sonra düşünürüm gitmeyi. Emin ol gittiğin an basa dönecekler su an. Hatta telefonda ekelenmelerini de burnundan getirecekler.

Maddi olarak 1 istediysem 10 verildi. O konuda haklarını yiyemem Allah razı olsun. Ama sürekli çok para harcadığımdan müsrif olduğumdan dem vurulduğu için utana sıkıla isterdim. Üniversiteden mezun olunca ailemin yanına dönmemek adına özel ders veriyorum diye garsonluk yapmıştım. Oradan da paramı alamamıştım. O zamanki ev arkadaşım beni kötü yola düşürmeye bile çalışmıştı şununla takıl parasını ye diye. Gene zar zor borç harç yapıp para istememiştim. Para istesem gönderirlerdi ama çalışmıyorsan yanımıza gel derlerdi. Bir de baskıcı aileler çocuklarını sürekli "bize minnet etmelisin bize minnet etmezsen kötüsün karnın tok,paran var,sana para veriyoruz, seni şehir dışında okuttum,hatalarına rağmen seni kabul ettik" mantığıyla yetiştiriyorlar küçüklükten beri. Bunun etkilerinden kurtulamiyoruz...
Verecekler tabi, kedi gibi iki senede bir ardini arkasini dusunmeden dogurmayi biliyorlar ya. Anne babanin en temel gorevi zaten cocugu beslensin giyinsin barinsin okusun diye harcama yapmak. Senin yerine baska biri doğmuş olsa ona da yapacaklardi. Senin bi özelliğin yok ki o açıdan :) hicbisey borçlu değilsin. O kafada cok insan var cocugu yaslaninca ona baksin diye çocuk yapan, evlerden ırak ya... Sen icinden gelirse zaten yaparsin birilerinin senden bisey beklemesine gerek mi var. Cay koymak demişsin gecen aklima geldi. Esimin babasi da cay bardagini uzatinca cok cinlenirdim. 70 yasinda adamdan cay isteyecek degilim kendime koyarken ona da koyarim zaten ama o zorundaymisim gibi bakinca bardagi kafasina çalasım geliodu ya. Karsi taraf böyle devamli bi beklenti icinde olunca insan sakince oturdugu yerde bile bunalio yeter benden bisey istemeyin beni aramayin ben burda iyiyim gelmemi beklemeyin diye bos duvarlara bağırasin geliyor. Beklentiler fisir fisir icinde çünkü yasadigin andan aldigin keyfi de engelliyolar. Bi sekilde susturman lazim vicdanini. Ki hakli nedenin cok. Annen bu kadar paralaniosa niye kendi arayip aglamio babani fiseklio olmasin?

Son düzenleme:
Back
X