Annenize destek olun, yardımda bulunun elbette ama bunu kararlarına saygı duyarak, onu daha fazla incitmeden yapın. Okulunuz bitip para kazanmaya başladığınızda eğer annenizin emekliliği filan yoksa onun için bir emeklilik hesabı açtırın mesela, kendini ekonomik olarak güvende hissettiğinde o zaten durmaz kendini aldatan birinin yanında.
Şunu da belirtmeden geçemedim, babanız namaz kılıyormuş, belki gerçekten yaptıklarına pişman olmuştur ve tövbe ediyordur, şu an yaşananlar çok taze babanıza çok kızgınsınız ancak tövbe eden bir insana ikinci bir şans verilmesi gerek diye düşünüyorum ben, sonuçta o da size yıllarca bakmış elinden geldiğince babalık yapmıştır, üstünüzde onun da hakkı var. Nacizane önerim, olanları unutamazsınız ama ipleri tamamen koparmayın siz yine de, dünyanın bin türlü hali var, Allah yardımıcınız olsun, okulunuzda da başarılar dilerim :)
Ablanizla sizin daha cok destege ihtiyaciniz var. Ankara'da kendinize guzel bir hayat kurun. Anneniz ayrilmak isterse gelip size eslik eder o zaman belki, istemezse siz kendinizi bu olaylarin disinda guvence altina almis olursunuzen azindan. Allah iyi insanlarla karsilastirsin ablanizla sizi. Mutluluklar dilerim kendi ozel hayatinizda.siz hepiniz benim ablam sayılırsınız lütfen yardım edin uzun süredir forumu takip ediyordum bu derdin içinden çıkamadığım için kayıt oldum.öncelikle uzun yazabilirim kusura bakmayı. 18yaşındayım bu sene mühendislik kazandım allaha şükür annemi hiç utandırmadık bu zamana kadar ablam da hukuk mezunu. daha önce istanbula yaşıyorduk babam eve hiç uğramazdı işten gelir hemen giderdi dışarı. para bırakmazdı anneme ekmek bile aldırmazdı biz onu kahvede zannederdik. daha sonra eve bilgisayar alındı ablam babamın mesajlarını görmüş ben daha 7-8yaşlarındaydım. babam başka KADINLARLA berabermiş. annemle konuşmuş ablam. annem boşanamamış. 2tane kızım var babamın evine geri dönemem diye düşünmüş susmuş hep. annemle babam odalarını ayırdıklarına anlamamıştım ben bu olayların hepsini 16 yaşımdayken öğrendim. küçükken ben babamı hep çok severdim ama hiç göremezdim ablam da bana kızardı sevme onu diye. şimdi istanbuldan başka şehire taşındık 5yıl önce. babam namaza falan başladı kuran okumayı öğrenmiş. annemle de eskisinden çok çok iyiler. dediğim gibi benim herşeyden 16 yaşımda haberim oldu. babamı hiç sevemedim o günden beri. şimdi de akşam amcamlarla bahçede otururken babam namazdaydı babamın telefonuna mesaj geldi. açtım whatsapptan hülya diye kadının birisi fotoğrafını atmış "nasılım şekerim" yazmış. amcam da yanımdaydı telefonu elimden alıp baktı. daha sonra amcam babamı çağırdı,amcam babamdan büyük bu arada. kavga ettiler içeride amcam babama tokat attı çok tartıştılar. amcamdan çok utandım o an böyle bir adamın kızı olduğum için. çünkü babam 48 yaşında hala uğraştığı işlere bakın..amcamlar gidince babam ablamla beni çağırdı "ben sizin babanızım size yalan söylemem ben öyle birini tanımıyorum benim numaramı buluyolar ben eskiden öyleydim ama artık değilim bu da bar kadınlarından biri" dedi. annem ise hala bize kızıyor "babanızın üstüne gitmeyin" diyor. bende artık sinirlendim ve "sen nasıl bir yüzsüzsün nasıl karşımıza geçip eskiden bar kadınlarıylaydım diyebilirsin" dedim. annem bana kızdı. babam hiç bir şey demedi ablam babamın telefonunu kırdı çünkü ablam bu olayların şahidi küçüklüğü bunlarla geçti. anneme yalvardım "nolursun anne boşanın bize de kendine de hayatı zehir etme ikimiz de okuruz sana bakarız ablamla bari bize acı" dedim nuh dedi peygamber demedi."ben 45yaşımdan sonra kocamdan ayrılamam o yapmaz" deyip durdu. ablam üniversiteden mezun,bende ankarada kazanadım. ablam "gel ben ankarada çalışmaya başlarım,sende okulunu okursun annemleri boşver kendi hallerinde olsunlar" diyor. ama ben annemin evde babam için didinirken babamın orda kadınlarla olmasını istemiyorum. çok uzun anlattım çünkü çok üzgünüm nolur yardım edin annemi vaz mı geçireyim yoksa ablamla bırakıp gidelim mi..yardımınıza ihtiyacım var.
Ablanizla sizin daha cok destege ihtiyaciniz var. Ankara'da kendinize guzel bir hayat kurun. Anneniz ayrilmak isterse gelip size eslik eder o zaman belki, istemezse siz kendinizi bu olaylarin disinda guvence altina almis olursunuzen azindan. Allah iyi insanlarla karsilastirsin ablanizla sizi. Mutluluklar dilerim kendi ozel hayatinizda.
O annenizin hakki.istedigi zaman, istedigi gibi kullanir..
Yada kullanmaz.Kadin kocasini boyle kabul etmis.İkisinin aradinda sorun yok uzatmayin
Babaniza da soyleyin.Hicbir kafin eskiden tanidigi birine "nasilim sekerim" diye foto atmaz.Once "methaba beni hatirlafini" filan de.Belli ki surekli gorustugu bi insanmis o kadun Ben olsam teli kirmaz kadinla babamms gibi konusur olayi aydinlatirdim.Ablan babana iyilik etmis
O annenizin hakki.istedigi zaman, istedigi gibi kullanir..
Yada kullanmaz.Kadin kocasini boyle kabul etmis.İkisinin aradinda sorun yok uzatmayin
Babaniza da soyleyin.Hicbir kafin eskiden tanidigi birine "nasilim sekerim" diye foto atmaz.Once "methaba beni hatirlafini" filan de.Belli ki surekli gorustugu bi insanmis o kadun Ben olsam teli kirmaz kadinla babamms gibi konusur olayi aydinlatirdim.Ablan babana iyilik etmis
siz hepiniz benim ablam sayılırsınız lütfen yardım edin uzun süredir forumu takip ediyordum bu derdin içinden çıkamadığım için kayıt oldum.öncelikle uzun yazabilirim kusura bakmayı. 18yaşındayım bu sene mühendislik kazandım allaha şükür annemi hiç utandırmadık bu zamana kadar ablam da hukuk mezunu. daha önce istanbula yaşıyorduk babam eve hiç uğramazdı işten gelir hemen giderdi dışarı. para bırakmazdı anneme ekmek bile aldırmazdı biz onu kahvede zannederdik. daha sonra eve bilgisayar alındı ablam babamın mesajlarını görmüş ben daha 7-8yaşlarındaydım. babam başka KADINLARLA berabermiş. annemle konuşmuş ablam. annem boşanamamış. 2tane kızım var babamın evine geri dönemem diye düşünmüş susmuş hep. annemle babam odalarını ayırdıklarına anlamamıştım ben bu olayların hepsini 16 yaşımdayken öğrendim. küçükken ben babamı hep çok severdim ama hiç göremezdim ablam da bana kızardı sevme onu diye. şimdi istanbuldan başka şehire taşındık 5yıl önce. babam namaza falan başladı kuran okumayı öğrenmiş. annemle de eskisinden çok çok iyiler. dediğim gibi benim herşeyden 16 yaşımda haberim oldu. babamı hiç sevemedim o günden beri. şimdi de akşam amcamlarla bahçede otururken babam namazdaydı babamın telefonuna mesaj geldi. açtım whatsapptan hülya diye kadının birisi fotoğrafını atmış "nasılım şekerim" yazmış. amcam da yanımdaydı telefonu elimden alıp baktı. daha sonra amcam babamı çağırdı,amcam babamdan büyük bu arada. kavga ettiler içeride amcam babama tokat attı çok tartıştılar. amcamdan çok utandım o an böyle bir adamın kızı olduğum için. çünkü babam 48 yaşında hala uğraştığı işlere bakın..amcamlar gidince babam ablamla beni çağırdı "ben sizin babanızım size yalan söylemem ben öyle birini tanımıyorum benim numaramı buluyolar ben eskiden öyleydim ama artık değilim bu da bar kadınlarından biri" dedi. annem ise hala bize kızıyor "babanızın üstüne gitmeyin" diyor. bende artık sinirlendim ve "sen nasıl bir yüzsüzsün nasıl karşımıza geçip eskiden bar kadınlarıylaydım diyebilirsin" dedim. annem bana kızdı. babam hiç bir şey demedi ablam babamın telefonunu kırdı çünkü ablam bu olayların şahidi küçüklüğü bunlarla geçti. anneme yalvardım "nolursun anne boşanın bize de kendine de hayatı zehir etme ikimiz de okuruz sana bakarız ablamla bari bize acı" dedim nuh dedi peygamber demedi."ben 45yaşımdan sonra kocamdan ayrılamam o yapmaz" deyip durdu. ablam üniversiteden mezun,bende ankarada kazanadım. ablam "gel ben ankarada çalışmaya başlarım,sende okulunu okursun annemleri boşver kendi hallerinde olsunlar" diyor. ama ben annemin evde babam için didinirken babamın orda kadınlarla olmasını istemiyorum. çok uzun anlattım çünkü çok üzgünüm nolur yardım edin annemi vaz mı geçireyim yoksa ablamla bırakıp gidelim mi..yardımınıza ihtiyacım var.
[/
bence sen artik annenin ustune cok gitme o bosanmaz artik babani boyle kabul etmis boyle de gidicek baban 48 yasinda inan 6oinda bile bunu yapanlar var malesef
En büyük hatta annende hani kücükde degilsiniz rahatlikla boşsna bilir.kendisini niye bukadar ezdiriyor babanin ztn size ve ona saygisi olsa utanmadan sizin yaninizda selfie cekip yolamaz. Annen sordubmu hic neden buladar gurursuzsun derdim ben şahsen...
Inan herşeyin arkinda sadece alişkanlik ve korkuyor sanirimanneme demez olur muyum hiç.."babanla ben 30 yıldır beraberim ben onunla evlendiğimde çocuktum" diyor. babam da tam bir gösterişçidir yani çok iyi rol yapıyor annem ablam ben otururken içeriden gelmiş "ben karımın çocuklarımın gözünde onursuz birisi gibi görünmesini kaldıramam z..... boşanma davası açıyorum" diyor. ablamla bana "allah bizi ayırmadıkça siz asla ayıramazsınız" diyor. annem de gaza mı geliyor anlamıyorum. keşke annem şu iphone telefonları kullanabilse herşeyi görür de babam mesajları biz anneme gösterme gününe kalmadan siliyor sanki bizim söylediklerimiz anneme yalan gibi geliyor işte..
Herşeyin farkinda annen kendisini kandiriyoranneme demez olur muyum hiç.."babanla ben 30 yıldır beraberim ben onunla evlendiğimde çocuktum" diyor. babam da tam bir gösterişçidir yani çok iyi rol yapıyor annem ablam ben otururken içeriden gelmiş "ben karımın çocuklarımın gözünde onursuz birisi gibi görünmesini kaldıramam z..... boşanma davası açıyorum" diyor. ablamla bana "allah bizi ayırmadıkça siz asla ayıramazsınız" diyor. annem de gaza mı geliyor anlamıyorum. keşke annem şu iphone telefonları kullanabilse herşeyi görür de babam mesajları biz anneme gösterme gününe kalmadan siliyor sanki bizim söylediklerimiz anneme yalan gibi geliyor işte..
Bu okuduklarima emin ol hic yabancilik cekmedim bi iki fark disinda benim amcam senin amcan gibi degil babamin her yaptigini biliyor kendide babamdan farksiz degil cunku benim annemde hic bosanmaya yeltenmedi cunku gidebilecegi sahip cikacak bi ailesi yok babam 55 yaslarinda 2 torunu var ve ayni tas ayni hamam
Inşallah amcanız kendisiyle adam akıllı konusurda babanız hatasının farkına varırda hersey duzelirallah sizin de yardımcınız olsun..ben son çare amcamla konuşmayı düşündüm sonuçta herşeyi öğrendi yani
Ablanla git kardesim. Rabbim yardımcınız olsunsiz hepiniz benim ablam sayılırsınız lütfen yardım edin uzun süredir forumu takip ediyordum bu derdin içinden çıkamadığım için kayıt oldum.öncelikle uzun yazabilirim kusura bakmayı. 18yaşındayım bu sene mühendislik kazandım allaha şükür annemi hiç utandırmadık bu zamana kadar ablam da hukuk mezunu. daha önce istanbula yaşıyorduk babam eve hiç uğramazdı işten gelir hemen giderdi dışarı. para bırakmazdı anneme ekmek bile aldırmazdı biz onu kahvede zannederdik. daha sonra eve bilgisayar alındı ablam babamın mesajlarını görmüş ben daha 7-8yaşlarındaydım. babam başka KADINLARLA berabermiş. annemle konuşmuş ablam. annem boşanamamış. 2tane kızım var babamın evine geri dönemem diye düşünmüş susmuş hep. annemle babam odalarını ayırdıklarına anlamamıştım ben bu olayların hepsini 16 yaşımdayken öğrendim. küçükken ben babamı hep çok severdim ama hiç göremezdim ablam da bana kızardı sevme onu diye. şimdi istanbuldan başka şehire taşındık 5yıl önce. babam namaza falan başladı kuran okumayı öğrenmiş. annemle de eskisinden çok çok iyiler. dediğim gibi benim herşeyden 16 yaşımda haberim oldu. babamı hiç sevemedim o günden beri. şimdi de akşam amcamlarla bahçede otururken babam namazdaydı babamın telefonuna mesaj geldi. açtım whatsapptan hülya diye kadının birisi fotoğrafını atmış "nasılım şekerim" yazmış. amcam da yanımdaydı telefonu elimden alıp baktı. daha sonra amcam babamı çağırdı,amcam babamdan büyük bu arada. kavga ettiler içeride amcam babama tokat attı çok tartıştılar. amcamdan çok utandım o an böyle bir adamın kızı olduğum için. çünkü babam 48 yaşında hala uğraştığı işlere bakın..amcamlar gidince babam ablamla beni çağırdı "ben sizin babanızım size yalan söylemem ben öyle birini tanımıyorum benim numaramı buluyolar ben eskiden öyleydim ama artık değilim bu da bar kadınlarından biri" dedi. annem ise hala bize kızıyor "babanızın üstüne gitmeyin" diyor. bende artık sinirlendim ve "sen nasıl bir yüzsüzsün nasıl karşımıza geçip eskiden bar kadınlarıylaydım diyebilirsin" dedim. annem bana kızdı. babam hiç bir şey demedi ablam babamın telefonunu kırdı çünkü ablam bu olayların şahidi küçüklüğü bunlarla geçti. anneme yalvardım "nolursun anne boşanın bize de kendine de hayatı zehir etme ikimiz de okuruz sana bakarız ablamla bari bize acı" dedim nuh dedi peygamber demedi."ben 45yaşımdan sonra kocamdan ayrılamam o yapmaz" deyip durdu. ablam üniversiteden mezun,bende ankarada kazanadım. ablam "gel ben ankarada çalışmaya başlarım,sende okulunu okursun annemleri boşver kendi hallerinde olsunlar" diyor. ama ben annemin evde babam için didinirken babamın orda kadınlarla olmasını istemiyorum. çok uzun anlattım çünkü çok üzgünüm nolur yardım edin annemi vaz mı geçireyim yoksa ablamla bırakıp gidelim mi..yardımınıza ihtiyacım var.
Bu arada bence annen babanı boyle kabullenmus gibi duruyor ne yapsanizda onu caydiramayacaginiza gore kendi hayatinizi kurtarmaya bakin bak ablan kurtarmis insallah sende kendini kurtarirsin
Bende babami sevmiyirum ama benim gidebilmek calisabilmek gibi hic sansim olmadi ve okumama dahi mani oldu
Yanlış birşey söylemekten korkuyorum fakat benim babam da oldukça aldattı annemi. Neler, neler yaşadık kardeşimle beraber. Ama babama tek bi kelime bile söyleyemedim. Aramızda ki ilişki farklı tabi. Annemin ne kadar acı çektiğini farkedip onu karşıma alarak bi konuşma yaptım. Ayrılması gerektiğini, onu her zaman destekleyeceğimi söyledim. Oda bunu söylememi bekliyormuş ki cümlemi bitirdiğim an avukat aramaya çıkmıştı. Uzun lafın kısası boşandılar ve her zamanki gibi olan ben ve kardeşime oldu. Kendimi geçtim ama kardeşim ilgiden çok mahrum kaldı. Dersleri kötüleşti, içine kapanık bi çocuk oluverdi. Arkadaşlarıyla yakın olabilmek için de bizimke birlikte kalmak istemiyo. Babamla kalıyo maalesef ve çok kötü şeylere tanık oluyo. 19 yıldan bu yana (yani doğudumdan beri) babam çok eşliliğine devam ediyo. 43 yaşına geldi hala bi türlü durunamadı. Olan anneme oldu tabi. Zor geçiniyo kadıncağız. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Oda kendine bi hayat kurmayı denedi ama öyle erkekler çıktı ki karşısına babamla ayrıldığına pişman oldu. Bu sadece eş için değil çocuklar için de çok zor.. Hele ki ablan için. Kardeşe sahip çıkmaya çalışmak nasıldır bilirim. Eğer annen ayrılmayı istemiyosa çok fazla zorlama bence. Çünkü ayrıldıktan sonra neler olucağını bilemezsin. Kendi hayatını kurmaya çalış. İyi yerlere geldiğin zaman zaten anneni çıkartıp kurtarırsın bu hayattan. Babana da çok fazla inanma bence. Babamın kurana el bastığı zamanlar da olmuştu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?