• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babam aralarında hiç bir sorun olmamasina rağmen eşimi istemiyor

babaniz ağır sacmaliyor ama sizinde esimi birakamam gidemem gelemem demeniz çok aşırı geliyor bana.
sadece evlendiniz göbekleriniz bir birine bağlanmadı.
öyle ama bi yandan da şunu düşünüyorum bu kadın ömür boyu ailesine tek mi gidecek? bi sefer tek giderse ailesini alıştırmış olmaz mı

Pardonda bu neden tuhaf geldi size ? Eşim ve ben bir aile kurduk. Onu bırakıp bir yere gitmek istemememin nesi tuhaf acaba ? Heleki bugüne kadar beni hiç incitmedi hep desteğim oldu. Onunla birlikte seyehate etmek beni daha mutlu edecek ve daha güçlü hissettirecekse neden onsuz hareket etmek isteyeyim ki ?
Tuhaf olan şu ki,eşin olmadan hiçbir yere gidemiyorsan 1.si özgür değilsin 2.bağımlısın eşine karşı bence herşey kararında güzel canım.Böyle devam edersen ilerde üzülürsün benden söylemesi

Merhaba arkadaşlar, 7 aylık evliyim. Esimle 4 yıl birliktelikten sonra severek evlendik aileler gayet iyi anlaştı. Babam sinirli asabi huysuz bir adam olmasına rağmen hatta başka bir şehre gelin gitmeme rağmen eşimle, eşimin ailesiyle anlaştı sorunsuz bir şekilde evlendik elhamdülillah. Eşimin ailesi temiz düzgün kendi halinde insanlar. Eşim benden daha yumuşak huylu, saygılı, efendi, düzgün biri. Hiçbir şekilde bir sorun yaşamadı benim ailemle, anneme babama karşı hiçbir zaman bi saygısızlığı olmadı. Ailem nişan düğün sürecinde neyi nasıl istediyse eşim ona uygun davrandı. Evlendikten sonra başka bir şehire gelin gittim. Aradan 7 ay geçti ve ailemi ziyarete gitmek istiyorum. Eşimle birbirimize çok bağlıyız. Birbirimiz olmadan başka bir eve misafirliği gitmedik gitmeyizde. Bunu ne o ne ben istiyorum. Şimdide eşimle birlikte memleketime anne babami görmeye gitmek istiyorum. Babam izin vermiyor aralarında hiçbir sorun olmamasına rağmen eşimi istemiyor. Anneme kızın tek gelsin kocasını getirmesin demiş. Sebebide namahremmis ayipmis icap etmiyormus uygun doğru değilmiş. Allah aşkına böyle bir şeyin dinde yeri var mıdır ? Nikahlı eşim olduktan sonra nasıl namahrem oluyor. Orası benim babamin evi eşiminde babası annesi olmuyor mu ? Ne esim beni tek göndermek istiyor ne de ben onu birakip bir yere gidemem. Ayrı kalmak istemiyoruz. Babamın yaptığı söylediği doğru mudur ? Ne yapmam gerekiyor ? Babamin yüzünden annemle kardeşlerimle görüşemiyoruz onları çok özlüyorum. Eşimi burda tek bırakıp gidersem içim rahat etmiyor. O da yazık kimseye zararı yok zaten yaşımızda genç. Ben ne yapmalıyım bu durumda. Teşekkür ederim şimdiden yorumlarınız için.
Siz gidin ne olacak ki? Babanızın tutumu yanlış orası ayrı ama ne yapalım yani bir seferlik siz gidin. Babanıza eşinizin onları çok sevdiğini özlediğini falan söyleyin. Bu kadar dip dibe olmayın bence. Bununla sınav olabilirsiniz hayatınızda. 1 hafta 10 gün ayrı kalsanız ölmezsiniz.

Eşiyle gitmek istediği için konu sahibine çok yuklenilmis ama bence haklı. Aile evine yapacağı ilk ziyarette eşi de yanında olsun istiyor, bu çok doğal ve hakkı bence. Anneniz babanıza haddini bildirip olayı size yansitmasaydi doğru olurdu ama olan olmuş artık, şu saatten sonra ben olsam tek de gitmez, ayağımı keserdim.

Ayrica kusura bakmayın konu sahibi ama kişi kendinden bilir işi. Babanız eşinin kardeslerine kötü gözle bakıyor ki bunu sizin eşinizden de bekliyor. Yoksa dini hassasiyetle, namus takintisiyla filan akla gelmeyecek, açıklanamayacak kadar sapıkça düşünceler bunlar. İyi ki kurtulmussunuz o evden.

Merhaba arkadaşlar, 7 aylık evliyim. Esimle 4 yıl birliktelikten sonra severek evlendik aileler gayet iyi anlaştı. Babam sinirli asabi huysuz bir adam olmasına rağmen hatta başka bir şehre gelin gitmeme rağmen eşimle, eşimin ailesiyle anlaştı sorunsuz bir şekilde evlendik elhamdülillah. Eşimin ailesi temiz düzgün kendi halinde insanlar. Eşim benden daha yumuşak huylu, saygılı, efendi, düzgün biri. Hiçbir şekilde bir sorun yaşamadı benim ailemle, anneme babama karşı hiçbir zaman bi saygısızlığı olmadı. Ailem nişan düğün sürecinde neyi nasıl istediyse eşim ona uygun davrandı. Evlendikten sonra başka bir şehire gelin gittim. Aradan 7 ay geçti ve ailemi ziyarete gitmek istiyorum. Eşimle birbirimize çok bağlıyız. Birbirimiz olmadan başka bir eve misafirliği gitmedik gitmeyizde. Bunu ne o ne ben istiyorum. Şimdide eşimle birlikte memleketime anne babami görmeye gitmek istiyorum. Babam izin vermiyor aralarında hiçbir sorun olmamasına rağmen eşimi istemiyor. Anneme kızın tek gelsin kocasını getirmesin demiş. Sebebide namahremmis ayipmis icap etmiyormus uygun doğru değilmiş. Allah aşkına böyle bir şeyin dinde yeri var mıdır ? Nikahlı eşim olduktan sonra nasıl namahrem oluyor. Orası benim babamin evi eşiminde babası annesi olmuyor mu ? Ne esim beni tek göndermek istiyor ne de ben onu birakip bir yere gidemem. Ayrı kalmak istemiyoruz. Babamın yaptığı söylediği doğru mudur ? Ne yapmam gerekiyor ? Babamin yüzünden annemle kardeşlerimle görüşemiyoruz onları çok özlüyorum. Eşimi burda tek bırakıp gidersem içim rahat etmiyor. O da yazık kimseye zararı yok zaten yaşımızda genç. Ben ne yapmalıyım bu durumda. Teşekkür ederim şimdiden yorumlarınız için.
Daha neler duyacak bu kulaklar neler görecek bu gözler acaba :D Ahh ahh bu hikayede yanan hep gelinler oluyor valla :D

İnanin çok değişik akıl alır cinsten değişik düşünceleri var babamin. Yani annemden kiz kardeslerimden bahsediyor namahrem derken. Düşündükçe ve bu sözleri duydukça bende kafayı yiyorum
Tesettürlüler mi acaba? Evde rahat edemezler anlamında mı söylüyor?

Bunu gördüm daha da sinirlendim şu an. Namuzsuz yerine koyuluyorsunuz farkında mısınız?
Ben olsam kardeşlerimi ve annemi çok özlediğim için tek giderdim, babama da bu şekilde davrandığı için yüz vermezdim soğuk davranırdım. Ne olursa olsun annemi kardeşlerimi görmek konusunda gurur yapmam asla. Eşimden bağımsız da gidebilirim.
Bu KK da hayatım boyu duymadığım öyle garip şeyler okudum ki insanın inanası gelmiyor.Bu da onlardan biri.Bizim gelenek göreneklerden değil midir, evlilik sonrası eş ile ailelere ziyaret.Burada bu kişi eşi yanında olmadan ailesine ziyarete giderken eşine bunu nasıl anlatabilir veya anlatabilir mi.Eş bunu nasıl karşılar.Aslında o babaya ders vermek için tek gidip o babanın suratına bakmamak bana da çok doğru geldi.Ancak eşe bu ilk gidiş tek olarak nasıl anlatılır.Ayrıca bunun sonrası da var.Hep mi tek gidilecek.İnanın bu olay ileride bu iki gencin arasını açacak bir konu. Sonra babanın bu tarzı için ben de ilk anda dini bir bakış açısı mı acaba dedim (Ancak öyle bir şey olsa daha ağır yazardım müslümanlıkta böyle yobazlıklar olduğunu sanmam ne demek kızını eşini damadından sakınmak) Ancak bu babanın talebine hiç bir anlam veremedim ilk defa duydum böyle bir şey. Bence siz ailede sözü dinlenen bir büyüğe bunu anlatın (babanın annesi babası yok mu) yardım isteyin.Baktınız alamıyorsunuz böyle bir yardım .Bir gün koştura koştura gidin babanız evdeyken bağıra çağıra içinizdekini dökün yaptığının çok çirkin ve yobazlık olduğunu bağırarak yüzüne haykırın Bundan sonra sizinde bu eve gelmeyeceğinizi söyleyin cevabı beklemeden çıkın gidin.Bakın göreceksiniz sonucu o zaman.

İnanin çok değişik akıl alır cinsten değişik düşünceleri var babamin. Yani annemden kiz kardeslerimden bahsediyor namahrem derken. Düşündükçe ve bu sözleri duydukça bende kafayı yiyorum
ben sana daha ilginç birşey söyleyim baban senin onların evinde eşinle uyumana aynı yatakta takmanı haz etmiyor her ne kadar evlenmişte olsan senin bi erkekle onun evinde uyumanı istemiyor psikolojisinin altında bu yatıyor namahrem felan bahane

• Beğen
Reactions: RAU
Kadına herkes eşin olmadan niye gidemiyorsun bağımsız degilsin diye yüklenmiş ama ben hak veriyorum burada mesele bağımsızlık değil eşinin hakkına sahip çıkmak. Oraya tek başına gidip babasına surat assa bile babasının muhtemelen umrunda olmayacaktır ve babasının isteğini gerçekleştirmiş olacaktır. Ben olsam ben de şahsen babamın söylemlerini kesinlikle kabul etmediğimi ve eşimin hakkının yanında oldugumu göstermek için gitmezdim, biz bi aileyiz ya beraber kabul edersiniz ya da beni unutursunuz derdim. Annesiyle de bi süre babası evde yokken telefonda konusuversin. Ama şimdi tek giderse bundan sonra hep tek gitmek zorunda kalacak ve eşine yapılan ithamları kabullenmiş yutmuş olacak. Burada mesele eşinle ailen arasında seçim yapmak filan değil hakkın yanında durmak. Ben olsam hiç giderek eşimi ezdirmezdim, bu işler nasıl başlarsa öyle gider. Kaldı ki sizin dediğiniz gibi gidip babasına surat yapsa bile max 6 ay bunu sürdürebilir sonra her sey ister istemez normale döner ve hep böyle devam eder. Bence doğru yapıyorsun konu sahibi, eşin senin ailen, arkasında dur.

Back
X