herkes yorum yapmadan önce tek tek tüm yorumları okumuyor
konuyu okudum sonra da konu sahibinin ben kocamı yalnız bırakmam bırakamam dediğini gördüm
yorumlarımı yaptıktan sonra yazılanları diğer yorumları gördüm
konu sahibine gereksiz eleştiri yapmış olmuyoruz bu durumda konuyu okurken eksik bilgilendirildiğimiz için yorumlar önce ona göre oluyor
önce normalde bağımsız planlarda yapabilen insanlarız ama babamın evine giderkende eşimle gitmek istiyorum dediğini görsem neden eşinizi yalnız bırakamıyorsunuz diye yorum yazmazdım bile
burada hiç kimsenin eşini koluna takıp aile ziyaretine gitmek istemesine birşey demez bunu sizde çok iyi biliyorsunuz aslında
Evet eksik yazmış, bende sonra ki yorumlarda gördüm illede kocam zihniyetinde olmadığını
Şahsınıza değil ortaya yazıyorum onu belirteyim öncelikle
Genel anlamda yorumlarınızı ve hassas yazım şeklinizi beğenirim de zaten
Ama bize uymayan şeyleri eleştirirken nasıl yazdığımız da önemli bence
Bazı terimler, benzetmeler kullandığımızda, karşı tarafla tartışma meyili oluşturuluyor
"Neden ille de eşinle gitmek zorunda hisssediyorsun" diye yazmakla
"Kocanı çanta gibi taşımak zorunda mısın, ördek ailesi gibi mi gezeceksin" diye yazmak aynı etkiyi vermez karşı tarafa.
Açıkcası bu iki soru şekli aynı amaçla yazılmadığı hissiyatını veriyor bana.
Üzmeden, kırmadan, üstünlük çabasına girmeden öğrenmek istediğini sormanın bir dolu yolu var.
Reel hayatımız da bile bizi dinleyenin kurduğu cümleler, bir derdimizi anlatırken ki tavrı etkiler bizi.
Paylaşacağımız, konuşacağımız insanları da ona göre seçeriz.
Normalde aktif çalışan, sosyal bir kadınken, anne olunca iki çocukla evde oturmam gerekiyordu.
Her ne kadar çocuklarımı çok sevsem de sıkılıp bunaldığım günler olurdu.
Bir arkadaşım "hepimiz çocuk büyüttük abartma görevin bu senin" derken;
bir diğeri "evet haklısın insan kendisine zaman ayıramadığın da eski aktifliğini özler mutsuz olur, ama geçecek" demesi aynı rahatlamayı vermiyordu bana. Bahsettiğim tamamen bu.
Evet konu sahibi de sert yanıtlar vermiş oda hoş değil.
Ama herkes aynı olgunluğa, sakinliğe sahip değil.
Özellikle kk da bir süre sonra görmezden gelmeyi öğreniyorsun.
Yapana değil yaptırana bak durumu oluyor işte bu seferde.