Babam ayrılacaksın dedi, ölmek istiyorum artık=(

inş canım napıcagımı sasırdım artık oylebir cıkmazdayım ki. nasıl ikna edecegim hiç bilmiyorum. karanlıkta kaldım bir cıkıs bulamıyorum cok kotuyum.ne yapmam gerektiğini hiçbilmiyorum cok uzuluyorum dayanamıyorum artık anlasınlar su dar dusunceden cıksınlar ama ne yapmalıyım bunun için blmyrum. muftuluk de degil o da degil hiçkimsye gerek yok bizim dediğimizdogru diyolar. bu iş yanlıs diyolar cıldırcam bu dar dusunceden cıkmaları lazm cıldırcam

aileni ikna etmeye devam, bence onlar sadece meshepten dolayı vermiyorlarsa kendileri bilir,olur ya çoçuk alkolik olur,kumarbaz olur haklılar derim,fakat deneyimlerine devam et eğer çoçuğun bir kötü alışkanlığı da yoksa birbirinizide seviyorsanız pes etme derim,siz bildiğinizi yapın,eninde sonunda ilerde onlarda kabullenceklerdir...ilerde siz mutlu oldukca ailende kötü insanlar olmadığını anlayacaktır...bu benim düşüncelerim yinede karar sizlerin iyi düşünün derim......

arkadaslar; dun aileme güzel etkileyicibir mektup yazdım, biraz sitem içerikli,biraz duygusal bir mektup oldu, insanları etiketlerinden dolayı eleştirmenin yanlıs oldugunu, bunu bana kendisinin ogrettiğini vurguladım. İnsanı doğduğu yere göre, yaşadığı çevreye göre, yaptığı mesleğe göre, kazandığı paraya göre kategorize etmek kolay... Çok kolay... Ama zalimce... dedim. daha bircok sey..
Evet baba ve anne bir insan için her şeymiş. Bunu sizlerin desteği olmadığı bir zamanda daha çok anladım. Yaşamanın bile bir şey ifade etmediği şu zamanda beni tek başıma bıraktığınız için ilk önemli kararımda dünyanın başıma yıkıldığını göz göre göre izin verdiğiniz için teşekkür ederim size.
ve bu sekilde bitirdim. umarım işe yarar. dua edin lutfen. elimden gelen herseyi yapmaya calısıyorum. mektubu koydum ve sehirdısına cıktım kardeşimin yanına tam da su saatlerde mesaj attım okumus olmaları lazım bi tepki gelmedi. tepkisizlik iyi mi bilmiyorum inş en ufak bi ilerleme olur inş. ufacık da olsa:2:

Hayırlısı olsun. Bu saate kadar belki bir tepki gelmiştir, ya da ne tepki vereceklerini düşünüyorlardır.

bu mezhep ayrılıkları yüzünden nice sevenler birleşemedi okuyoruz duyuyorz.. alevi kızını sünniye vermez, sünni oğlunu falan filan.. neden bu alevi sünni olayı yüzünden evlilikler olmuyor pek anlam erdiremesem de kavramaya çalışıyorum mantıklı yanlarıda var gibi bence.. ne kadar islam çerçevesi altında olsalar da dini açıdan, yaşayış açısından çok farklılıkları var.. ibadetleri, düşünce tarzları hepsi çok farklı.. şimdi anlamasalarda bir zaman sonra eşler arasında geçinememe durumu olacağı çok açık.. hani derler ya evlenecğin insanın kültürü, geleneği, göreneği bile aynı olmalı buna dikkat etmeli evleneck kişiler diye.. uç örnekleri geçtim ülke, din farklılığı falan.. bölgeler arasındaki yaşayış, yemek tatları bile farklı oluyor.. mesela en ufağından doğulu erkeğin egeli bir kız ile evlenmesi bile bazı evliliklere sorun katabilir.. kız zeytinyağlı yemeği adamın önüne koysa bu ne hasta yemeği bu der.. kızda erkeğin baharatlı yemeklerini beğenmez.. çünkü doğuştan hemen sonra edinilmiş bu alışkanlıklar.. bu zamana kadar sünni olarak yada alevi olarak yaşa sonra farklı mezheple evlen çocukları hangi dini mezhebi yaşayacak orda sorun, farklı zamnlarda yapılan ibadetler, belki sonraları zorlama din konusunda filan.. belki bu yazdıklarımla örtüşmeyeck görüşleriniz ama bunları düşünerek karar vermek daha sonra aileleri ikna etmek daha doğru bir karar olur..

Allah hakkında ne hayırlıysa onu yaşatsın umarım istediğin gibi olur herşey..

Bir ALLAH ın kuluyuz inancımız aynı. Ben ellerimi yukarı açar dua ederimde sen elini kalbine koyar dua edersin ALLAH a. Alevi sünni meselesi buna benzer. Ben sünniyim nişanlım sünni,alevi olsaydı karakteri ,bana olan sevgisi tipi huyu yada benim ona olan sevgim değişecekmiydi?

farkındaysan ben olmaz demiyorum ama bu sorunları yaşayan binlerce evli çift var uzaktan böyle oturaklı sözler söylemek çok kolay.. ve kaldıki ben evlenemezler demiyorum zorlukları var iyi düşün taşın kararını ver sonra mücadele et diyorum.. sen belki böyle düşünüyorsun ama din konusunda baskı yaşayan kişiler sayısız.. karakter ibadet anlayışı tabiki değizmez ama zorlayanlar var.. 2 sünni insan evlense bile biri namazını kılıp diğeri kılmazsa o bile ibadetini yapanı üzer.. eşim neden böyle diye.. bazıları sünniyim der eşinin kapanmasına karışır modern ol(!) flan fln gazel okur.. sünniyim ama başı açık biriym sırf bir isteyenim kapnmamı istiyor diye ona hayır dedim.. ben onun için değil Allah buyurdu diye, içimden gelerek kapanmayı isterim.. yani bu din konusunda dominant olan taraflar var bunu gözardı etmemesi için bu konulara değindim.. bugün herkes özgürdüe dinin yaşamakta diyen eş bir zamn sonra farklı şekilde yaklaşır eşine.. göze alıyorsa savaşsın demk istedim umarım anlatabilmişimdir derdimi..

Son düzenleme:

canım ben zaten seni anladım benim sitemim karşı çıkanlara alevi arkadaşlarımada bir sözüm alevilerde kendi aralarında saptırmış durumda birinin yaptığını ötekisnii tutmaz çıkar biri saptırır günahı diğerine yüklenir neler duydum neler tabikide mantığım almadığı için alevi geleneklerinin çoğuna inanmadım alevi komşularımız vardı bizim akrabadan yakın keşke biraz daha kendilerini tanıtabilseler

haklısın.. benim arkadaşlarımında birçoğu alevi.. dinlerine, mezheplerine sahip çıkanlarıda var, saptıranları da.. aslında sünnülikte de öyle.. önyargılar belkide bu saptıranlar yüzünden bu kadar çok.. kardeşçe yaşamak en güzeli.. her mezhepten insanlar hayatında olabilir.. dostun olur, komşun olur, sırdaşın, öğretmenin, doktorun olur,.. kapını kapadın mı herkees kendi hayatını yaşar sorun olmaz.. ama evlilikte bir çatı altında yaşamak biraz cesaret ister bence.. yani alışkanlıklar, yaşayış tarzları düşünceleri falan.. ama hayat bu büyük konuşmamak lazım sadece sonunu görerek adımlar atmak insana artı olarak geri döner bunu unutmamak gerek.. iyi geceler..

yorumlarınız için tesekkur ederim. öncelikle her insan farklıdır. yani evlilikte sadece bu konuda catısma cıkmaz. her insan farklıdır. ama onemli olan anlayıs, birbirine karsı saygı sevgi,hiç kimse aynı değildir. kendi ailenle bile bazen aynı dusuncelere sahip olmuyorsun. karsılıklı sevgi cok onemli ve zor bulunan bişey bunu da bulunca basında tasıman gerektiğini dusunuyorum. boyle sacma sapan insaların kalıplasmıs sözlerinin arkasında masum insanlara yuklenmek dogru değildir.insan evlenmeden evleneceği kişiyi sever, bunun karsılıklı oldugundan emin olur. saygı olur, bakarsın uyumlumusun diye evlenirsin. ama butun bunllar tamamken halkımızca kalıplasmıs sözler, insanlara yapıstırılmıs etiketler cok yanlıstır. herkesin yasayısı kendine, herkesin inancı kendine,ibadet sekli kendine, benim sevgilimle aramda boyle bir sorun da yok. islamiyetin ana sartlarına uyan insanlar muslumandır. ve bu konuda konusmak hiçbirimizin haddine degildir.herkes inandgı gibi yasar, hareket eder.

canım sakın susup otrma üzgünü perişanı oynama güçlü ol. babana güçlü olduğunu göster. bizamandan sonra karşı gelemicektr emin ol. bizdede anlattığına yakın sorun oldu. babam erkek arkadaşımı istemedi ama ben hiç kararımdan wazgeçmedm ayrılcaksın dedi asla dedim. sakın ewet tmm falan deme. güçlü ol. zamanla kabul edicektr. benm babam çok sert bi insan olmasına rağmen kabul etti artık erkek arkadşımı. çnkü ben hep kararlı dawrandm. sana yardmcı olur belki bu fikir. :)

kültürel farklılıklar aileler arasındada eşler arasında büyük sorunlar oluşturuyor ,sana diyeceğim ne olursa olsun ailene sırt dönme..... ALLAH sana kolaylık versin.

inş senin sonucuna bende ulasırım canım. ulasmak için elimden geleni yapıcam. sacma sapan genelleşmiş dusunceler yuzunden ilişkimi bitiremem cok tesekkurler destek için.

Ah ah ne olacak böyle bilmiyorum..Benimde buna benzer bi sorunum var ve bu yüzden ilişkim bitti ve zaman verdik birbirimize..Konu ise doğu-batı olayı..
Batılı aile doğuluya kız vermez,sunni aile aleviye kız vermez..Memur değilse kız vermeyiz..Ailesi düzgün olmalı yoksa vermeyiz..Vs Vs..Ne olacak böyle bilmiyorum..

Evet bi yönden haklılar şimdi alevi kültürüyle sunni kültürü farklı..Ramazanda sen orucunu tutmak için kalkarken o tutmayacak,Onun oruç zamanında da sen bocalama yaşayacaksın..Abdest almalarda farklılıklar çıkacaktır..Sen Hz.Muhammed Sav. diye dua ederken o Hz Ali peygamberimiz adıyla dua edecek..Misal senin çocuğunun camide ibadet alışkanlığı olmayacak bildiğim kadarıyla aleviler cami yerine cem evine gidiyorlar..Ve unuttuğum bi çok farklılık..

Benim çocuğum olsa verirmiydim..Baya bi düşünürdüm sanırım kestirip atmazdım tanımaya çalışırdım ama aklımda ?? kalırdı..Doğulu olması benim için önemsiz olurdu ama bu önemli bi konu..

Ailene hak verip,asi davranmayıp isteklerini beklentilerini güzel bi dille anlatıp ve sabredersen kabul ederler..Ama sakın hırçınlaşma bu sefer daha çok çıkmaza sokarsın herşeyi..

arkadaslar daha hiç bir değişiklik yok babama yazdgım yazıda baskasıyla evlenmememk için en buyuk yeminleri edecegim bile yazdım. ama bi geldim babam bana melek gibi davranıyor ama ne yazı hakkında ne sevgilim hakkında evde hiç söz yok ne yapacagımı sasırdım artık bekliyorum ama nasıl olacak dusunceler bırakmıyor beni hiç rahat değilim

bende aleviyim sevdiğim sunni.. okuyorsan okulun bitene kadar bırak bir şey deme.. okumuyorsan evlenme yaşın gelmişse baba ben evlenicem kaçarak evlenip sizin yüzünüzü aşağı düşürmek istemiyorum de.. :)

sevgilinden sakın bu yüzden ayrılma.. sabret.. ben de alevi biriyle beraberim 4 senedir, hem de arap alevisi, onların kültürü çok daha farklı.. ailem sorun çıkardı mı hayır ama yapamazsın onlar seni dışlar falan dediler ama aileler tanışınca da olumlu baktılar.. abim biraz olumsuz bakıyodu kendi geçmişinde arap alevisi bir kızdan darbe yemişti, kızın ailesi evlenmelerine karşi çikti ve kız mücadele etmedi pes etti ayrıldı abimden falan abim de bu olayın etkisiyle yapamayacağimi mutsuz olacağimi düşündü gerçi hala düşünür, içine pek sinmez ama yapacak bişey yok.. gün gelir ayrılabilirim nişanlımdan ama sebep asla bu olmaz asla.. hatta ayrılsam bile günün birinde ailevi biriyle evlenmek isterim, belki kategorize etmek yanlış olacak ama alevi erkeklerin kendi hayat görüşüme daha uygun olduğunu düşünüyorum, daha olgun daha duygusal daha geniş bir bakış açısına sahip olduklarını düşünüyorum.. istisnalar her etnik yapida vardır o ayrı.. şuan nişanlımın ailesinde kültür mozaiği olmuş durumdayız ailede 1 türk sunni gelin (ben) 2 kürt alevisi gelin, 1 kürt şafii damat var =) sürekli bi araya geliyoruz, ve kimse kimseyi "sen benden değilsin" diye yargılamıyor, birbirimizden çok güzel şeyler öğreniyoruz, mesela ben arapça öğreniyorum görümcem kürtçe öğreniyor, sazla semahlar çalıp dinliyoruz, mevlüt çorbası yiyoruz, ben arap mahallelerine gidiyorum onları daha yakından tanıyorum =) insanların asıl korkusu "farklılık" zaten.. hep kaçıyorlar "öteki"nden.. yüzleşmek istemiyorlar, bu onların kendi kültürlerinin dejenere olmasından duydukları korkudan kaynaklanıyor olabilir.. ama ben şahitim hiç birimiz onca sene dejenere olmadık.. ben hala sahip çıkıyorum kendi kültürüme ve özümden ayrılmıyorum.. diğer kürt gelinlerimiz de aynen öyle.. herkes kültürünü inancını yaşiyor.. umarım baban senin aşkına saygı duymayı öğrenir.. ve umarım bizim yetiştireceğimiz nesiller bu önyargıları hayatlarından çıkararak insana insan olduğu için değer veren bir nesil olur..

bende iki yıldır biriyle beraberim bizde çok mutluyduk alevi oldugum için benim babam degılde onun babası istemedı oda bıraktı beni arada konusuyoruz aglıyoruz seviyorum ama ımkansızdan baska bısey demıyo oyle kötuyum kı her gun aglamaktan bıktım şunu soylemek ıstıyorum sevdıgın senın ellerını bırakmadıgı surece korkma sakın mucadele et nolur(ezgi)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…