keşke annen desteklese seni
anneleri ikna etmek daha kolaydır konuş hiç değilse o destek versin
ikiside destek vermezse işin daha zor canım ne yazık ki
arkadaşların dediği gibi erkek arkadaşına bi süre aksetirme konuyu
onun ailesi iyi olabilir ama sonuçta din bu, niye kendilerine dinsiz dediklerini bilsinler ki
babanın bu tavrı benimde zoruma gitti
çevre tarafından böyle tanınmamak gerek
bizim evde namazda kılınır,ramazanda oruçta tutulur
baban çevresinide düşünüyo tabi
kardeşinin yanına gidiceksen git ama mektup yazsan bile babanın onu dikkate alacağını sanmıyorum
gitsende arama sorma aradıklarındada iyi olmadığını hissettir
inşallah sonu hayırlı olur
arkadaslar; dun aileme güzel etkileyicibir mektup yazdım, biraz sitem içerikli,biraz duygusal bir mektup oldu, insanları etiketlerinden dolayı eleştirmenin yanlıs oldugunu, bunu bana kendisinin ogrettiğini vurguladım. İnsanı doğduğu yere göre, yaşadığı çevreye göre, yaptığı mesleğe göre, kazandığı paraya göre kategorize etmek kolay... Çok kolay... Ama zalimce... dedim. daha bircok sey..
Evet baba ve anne bir insan için her şeymiş. Bunu sizlerin desteği olmadığı bir zamanda daha çok anladım. Yaşamanın bile bir şey ifade etmediği şu zamanda beni tek başıma bıraktığınız için ilk önemli kararımda dünyanın başıma yıkıldığını göz göre göre izin verdiğiniz için teşekkür ederim size.
ve bu sekilde bitirdim. umarım işe yarar. dua edin lutfen. elimden gelen herseyi yapmaya calısıyorum. mektubu koydum ve sehirdısına cıktım kardeşimin yanına tam da su saatlerde mesaj attım okumus olmaları lazım bi tepki gelmedi. tepkisizlik iyi mi bilmiyorum inş en ufak bi ilerleme olur inş. ufacık da olsa:2:
Bende Aleviyim :) Ve cok karsilastim bu durumla malesef Aleviligi tanimaya calismiyor insanlar en büyük sonurun bu..!! Sanirim cevrenizde de Aleviler yok aile dostlariniz fln olsa daha kolay olurdu ama arkadaslarin dedigi gibi zamana birak olmadi onun büyükleri gelir birazda olsa kendilerini tanitmaya calisirlar ve Alevilerin kimseyi yemiyeceklerini gösterirler Babana :)
Allah yardimcin olsun umarim hersey gönlünüzce olur...
farkındaysan ben olmaz demiyorum ama bu sorunları yaşayan binlerce evli çift var uzaktan böyle oturaklı sözler söylemek çok kolay.. ve kaldıki ben evlenemezler demiyorum zorlukları var iyi düşün taşın kararını ver sonra mücadele et diyorum.. sen belki böyle düşünüyorsun ama din konusunda baskı yaşayan kişiler sayısız.. karakter ibadet anlayışı tabiki değizmez ama zorlayanlar var.. 2 sünni insan evlense bile biri namazını kılıp diğeri kılmazsa o bile ibadetini yapanı üzer.. eşim neden böyle diye.. bazıları sünniyim der eşinin kapanmasına karışır modern ol(!) flan fln gazel okur.. sünniyim ama başı açık biriym sırf bir isteyenim kapnmamı istiyor diye ona hayır dedim.. ben onun için değil Allah buyurdu diye, içimden gelerek kapanmayı isterim.. yani bu din konusunda dominant olan taraflar var bunu gözardı etmemesi için bu konulara değindim.. bugün herkes özgürdüe dinin yaşamakta diyen eş bir zamn sonra farklı şekilde yaklaşır eşine.. göze alıyorsa savaşsın demk istedim umarım anlatabilmişimdir derdimi..
cok kotu durumdayım.ne yapacagımı sasırdım lutfen yardım edin. benim bir sevdigi var 2 senedir beraberiz birbirimizi cok seviyoruz. askımız cok mucizevi bir sekilde basladı. film gibiydi. zor oldu ama kabustuk. 2 yıldır bir kere bile uzulmedim cok mutlu eti üzerime titredi hayatımda kimseye bu kadr deger vermedim ve bukadar sevmedim evlenmek istiyorduk. aileme konuyu actım annem sıcak baktı. fakat babam alevi oldugunu duydugu andan itibaren nuh diyo peygamber demiyor. bircok seyi yanlıs biliyor. bensevgilimden eminim sevgisinden beni mutlu edeceginden.suan aglıyorum cunku babam ayrılcaksın dedi ikinci defada imkansız olmaz dedi. cok kotuyum onu nasıl bırakırım yasıyamam onsuz ailemsizde ama napıcam. biriyle evlenceksem o olmalı ama ailemi nasıl ikna edicem lutfen yardım edin cok zor durumdayım:2:
canım sakın susup otrma üzgünü perişanı oynama güçlü ol. babana güçlü olduğunu göster. bizamandan sonra karşı gelemicektr emin ol. bizdede anlattığına yakın sorun oldu. babam erkek arkadaşımı istemedi ama ben hiç kararımdan wazgeçmedm ayrılcaksın dedi asla dedim. sakın ewet tmm falan deme. güçlü ol. zamanla kabul edicektr. benm babam çok sert bi insan olmasına rağmen kabul etti artık erkek arkadşımı. çnkü ben hep kararlı dawrandm. sana yardmcı olur belki bu fikir. :)
cok kotu durumdayım.ne yapacagımı sasırdım lutfen yardım edin. benim bir sevdigi var 2 senedir beraberiz birbirimizi cok seviyoruz. askımız cok mucizevi bir sekilde basladı. film gibiydi. zor oldu ama kabustuk. 2 yıldır bir kere bile uzulmedim cok mutlu eti üzerime titredi hayatımda kimseye bu kadr deger vermedim ve bukadar sevmedim evlenmek istiyorduk. aileme konuyu actım annem sıcak baktı. fakat babam alevi oldugunu duydugu andan itibaren nuh diyo peygamber demiyor. bircok seyi yanlıs biliyor. bensevgilimden eminim sevgisinden beni mutlu edeceginden.suan aglıyorum cunku babam ayrılcaksın dedi ikinci defada imkansız olmaz dedi. cok kotuyum onu nasıl bırakırım yasıyamam onsuz ailemsizde ama napıcam. biriyle evlenceksem o olmalı ama ailemi nasıl ikna edicem lutfen yardım edin cok zor durumdayım:2:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?