Babam ayrılacaksın diyor

Dogueven

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2021
1
-13
1
24
Merhaba arkadaşlar
İki gün önce annem babama nişanlanmak istediğimi söyledi ve babam çok ağır tepki verdi. 20 yaşındayım ve üniversite okuyorum şu an en az 2-3 sene evlilik istemiyorum ama en azından bir adı olsun istiyorum. Babam bunu duyunca çok kızdı bağırdı çağırdı. Sevgilimin normal bir işi var okumadı yani ve babam bunu bana layık görmüyor. Onlar bizim aileye layık değil diyor ya ayrılacaksın yada bu aileden çekip gideceksin gibi laflar kullandı. Sadece sinirinden mi böyle davrandı yoksa gerçekten öyle mi yapacak bilmiyorum çok çaresizim. Okumadı diye kötü bir insan değil işinde gücünde biri boş yaşamıyor ama babam beni dinlemek istemiyor. Ne yapacağımı şaşırdım ayrılmak istemiyorum böyle bir nedenden dolayı ama babamı da üzmek istemiyorum. Annem sevgilimle tanıştı ve çok sevdi aklı başında dedi ama babam hiç dinlemiyor.. başınıza böyle birşey geldimi? Gerçekten akıl verecek birine ihtiyacım var …

Merhaba arkadaşlar
İki gün önce annem babama nişanlanmak istediğimi söyledi ve babam çok ağır tepki verdi. 20 yaşındayım ve üniversite okuyorum şu an en az 2-3 sene evlilik istemiyorum ama en azından bir adı olsun istiyorum. Babam bunu duyunca çok kızdı bağırdı çağırdı. Sevgilimin normal bir işi var okumadı yani ve babam bunu bana layık görmüyor. Onlar bizim aileye layık değil diyor ya ayrılacaksın yada bu aileden çekip gideceksin gibi laflar kullandı. Sadece sinirinden mi böyle davrandı yoksa gerçekten öyle mi yapacak bilmiyorum çok çaresizim. Okumadı diye kötü bir insan değil işinde gücünde biri boş yaşamıyor ama babam beni dinlemek istemiyor. Ne yapacağımı şaşırdım ayrılmak istemiyorum böyle bir nedenden dolayı ama babamı da üzmek istemiyorum. Annem sevgilimle tanıştı ve çok sevdi aklı başında dedi ama babam hiç dinlemiyor.. başınıza böyle birşey geldimi? Gerçekten akıl verecek birine ihtiyacım var …
2 3 sene evlilik düşünmüyorsan keşke söylemeseydin şuan daha küçüksün ve doğal olarak babanda seni koruma içgüdüsüyle sinirlenmiş biraz bu konuyla ilgili konuşmamanı tavsiye ederim en azından baban bu duruma biraz alışsın canım zamanla anlayış gösterecektir biraz erken hareket etmişsin

Merhaba arkadaşlar
Doğru diyor layık değil
Davul bile dengi dengine
Sefil bı hayat mi sürmek istiyosun çocuğuma para yetmiyor
Ay su tatile kaç yıldır gidemedim
Filanca arabayı da alamadık ya neyse mi demek istiyosun.
Komik olmayın ya

Üniversite okurken derdiniz ne de nisanlanip erkenden kaynana ,görünce derdine duseceksiniz . Hiçbiri kaçmıyor emin olun . Hayatınızı yaşayin ,üniversite hayatının tadını çıkarın. Bu yaşınız ,bu zamanlariniz geri gelmiyor. Babanız şu an da haklı ,kimse daha üniversite okuyan kızını evlendirmek istemez

Hata yapmış biri olarak bu tavsiyemi dinle istiyorum. 22 yaşında üniversitemi bırakıp evlendim. Daha sonra bitirsem de her şey yerinde güzel. 4 senelik evliyim aşırı pişmanım. 2 3 sene evlilik düşünmüyoruz deniyor ama bir bakıyorsun kapı oraya çıkmış. Şimdi boşanma aşamalarında dönüp duruyoruz. Ordan oraya savruluyorum tabiri caizse annem zamanında çok dedi dinlemedim. Şimdi her gün ağlıyorum. Hele bi de gurbet. boşanırsam bir daha kesinlikle evlenmeyeceğim. Ama şuanki aklım olsaydı, okulumu dolu dolu yaşardım hatta uzatırdım. 30da hatta 35de falan evlenirdim.Babanızın da gidin ellerinden öpün yarın iyi ki izin vermedin babam diyeceksin... İnan buna.

İsim koyunca ne olacak, ne degisecek? Bu isim koyma sevdasini cidden anlamiyorum daha okulun var 2-3 sene nisanli mi durulur? Nişani takıp sonra yok kv aramadi ya da gelin aramiyor muhabbetleri, yok gorumce şunu dedi, yok bayramda o alinacakti, bu alinacakti yok ziyaretiydi hediyesiydi bunlarla mi ugrasip duracaksiniz?

Nisanlinizin işinden gucunden ziyade 20 yasinda okul devam ediyorken ve 2-3 sene evlilik olmayacaksa ne gerek var?
Babaniz hakli ayrica acele etmeyin ve ustemeleyin bence. Okulunuzu bir bitirin bakalim hala birlikte ve ayni fikirde olacak misiniz.

İş nişana gelince evlilikte çok uzağında durmuyor babanıza şu konuda hak verdim 20 yaşında nişan düşüncesi yanlış. Davulun dengi dengine çalmasına katılmıyorum eli ekmek tutuyorsa iyi kalpli biriyse okul eğitiminin bir önemi yok ama kendini geliştirmiş olması iyi olur. Ayrıca nişan olunca kaynana görümce elti vs girecek devreye huzursuzluk çıkar. Eğer seviyorsanız birbirinizi beklersiniz okul bitmesini. Okulu bitirir bir iş bulursunuz sonra evliliğe babanızında karşı çıkacağını sanmam

Ne aceleniz vardı hemen söylediniz ki?
Madem 2-3 yıl daha evlilik ufukta yok, sevgili olarak geçirseniz ne, nişanlı olarak geçirseniz ne? Sevgililik daha rahat bence. Aileler falan karışınca bana kalırsa gözler daha da üzerinizde olur.
Hem 20 yaşındasınız daha, kaç senedir tanıyorsunuz bu adamı? Evlilik kararı için de erken bir yaş, 20 yaşında yapılan seçimlerle 25 ve sonrasında yapılanlar aynı olmuyor. 20 yaşındaki sevgilimle evli olduğumu düşünemiyorum yani. Belki fikriniz değişecek, nişan atmak mı sevgiliden ayrılmak mı? Bence ikincisi daha az yorucu.
Ha bu arada, benim kızım olsanız ben de onaylamazdım. Eğitim benim için önemli. Her şey para değil, denklik önemli.

Merhaba arkadaşlar
Merhaba benim 23 yaşım. Benzer olaylar yaşamışız. Benim de o dönem babam istemedi. Adı konsun ne demek dedi . Sonrasın da erteledik ve kısmet olmadı. Ez cümleyle baba hayır diyorsa o işten maalesef hayır gelmiyor.
Ben ne ağlamıştım salak gibi o dönemler. Sonuç adam ayrıldı 2 hafta sonra kuzeniyle nişanlandı. 4 yıllık bir ilişkiydi 🤣🤣 ilk yılında babama " adı konsun " demiştik.

Şimdiden nişanlanma fikrine pek sıcak bakamadım ben ayrıca anne babalar en doğrusunu bilir bu yaşlarda duygularla hareket ediyoruz hersye toz pembe bakiyoruz ama evlendiğiniz de bu muymuş babamı karşıma aldığım adam deme ihtimalinizi düşünün vazgeçin bence nişandan

Babaniz haklı. 20yasinda daha okuyan gencecik genç kızını evlendirmek istemez. Güçlü, ayakları üzerinde görmek ister.
Ayrıca isim koyalım aceleniz nedir? İsmi olsa ne olacak, ne değisecek? Erkek tarafı kızı garantiye almak istiyor gibi geliyor bana.

Ne aceleniz vardı hemen söylediniz ki?
Madem 2-3 yıl daha evlilik ufukta yok, sevgili olarak geçirseniz ne, nişanlı olarak geçirseniz ne? Sevgililik daha rahat bence. Aileler falan karışınca bana kalırsa gözler daha da üzerinizde olur.
Hem 20 yaşındasınız daha, kaç senedir tanıyorsunuz bu adamı? Evlilik kararı için de erken bir yaş, 20 yaşında yapılan seçimlerle 25 ve sonrasında yapılanlar aynı olmuyor. 20 yaşındaki sevgilimle evli olduğumu düşünemiyorum yani. Belki fikriniz değişecek, nişan atmak mı sevgiliden ayrılmak mı? Bence ikincisi daha az yorucu.
Ha bu arada, benim kızım olsanız ben de onaylamazdım. Eğitim benim için önemli. Her şey para değil, denklik önemli.
Bırak 20 yi, 25 yaşlarımdaki sevgilimle evlendiğimi düşünemiyorum bile. Allah korumuş, verilmiş sadakam varmış.

okulu bıtır herşey değişiyor. sende değişiyorsun. kendıne bunu yapma. rahatca oku okulu babanı usteleme. okul bıttıgınde hala hayatında olursa iş hayatına gırdıgınde hala aynı seylerı dusunuyor ve ıstıyorsan babanı karsına alıp konusursun. 20 yaş nedir nışan ıcın ya şaka mı?

Cahillik ötesi bişey şu adı konsun. Noluyor adı konulunca? Ben söyleyeyim gencecik yaşında evlilik düşünmüyorum derken bir anda kendini gelin görümce kaynana sorunları içinde bulacaksın. Ya apar topar okulun bile bitmeden evliliğe sürüklenirsin veya kavga dövüş ayrılırsın. Baban az bile demiş.

Bırak 20 yi, 25 yaşlarımdaki sevgilimle evlendiğimi düşünemiyorum bile. Allah korumuş, verilmiş sadakam varmış.
+11111 benım de aynı şekılde
ozamanlar bide ısrar ederdi erkek tarafı, ben pat dıye bıtırmıştım bunalıp. okulu bıtırıp iş hayatı vs derken zaten insanın kafası huyu suyu herşeyi değişiyor büyüyorsun bikere. konu sahıbi iyi dinle bızı

Back
X