• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babam ayrılacaksın diyor

Dogueven

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2021
1
-13
1
24
Merhaba arkadaşlar
İki gün önce annem babama nişanlanmak istediğimi söyledi ve babam çok ağır tepki verdi. 20 yaşındayım ve üniversite okuyorum şu an en az 2-3 sene evlilik istemiyorum ama en azından bir adı olsun istiyorum. Babam bunu duyunca çok kızdı bağırdı çağırdı. Sevgilimin normal bir işi var okumadı yani ve babam bunu bana layık görmüyor. Onlar bizim aileye layık değil diyor ya ayrılacaksın yada bu aileden çekip gideceksin gibi laflar kullandı. Sadece sinirinden mi böyle davrandı yoksa gerçekten öyle mi yapacak bilmiyorum çok çaresizim. Okumadı diye kötü bir insan değil işinde gücünde biri boş yaşamıyor ama babam beni dinlemek istemiyor. Ne yapacağımı şaşırdım ayrılmak istemiyorum böyle bir nedenden dolayı ama babamı da üzmek istemiyorum. Annem sevgilimle tanıştı ve çok sevdi aklı başında dedi ama babam hiç dinlemiyor.. başınıza böyle birşey geldimi? Gerçekten akıl verecek birine ihtiyacım var …

Merhaba arkadaşlar
İki gün önce annem babama nişanlanmak istediğimi söyledi ve babam çok ağır tepki verdi. 20 yaşındayım ve üniversite okuyorum şu an en az 2-3 sene evlilik istemiyorum ama en azından bir adı olsun istiyorum. Babam bunu duyunca çok kızdı bağırdı çağırdı. Sevgilimin normal bir işi var okumadı yani ve babam bunu bana layık görmüyor. Onlar bizim aileye layık değil diyor ya ayrılacaksın yada bu aileden çekip gideceksin gibi laflar kullandı. Sadece sinirinden mi böyle davrandı yoksa gerçekten öyle mi yapacak bilmiyorum çok çaresizim. Okumadı diye kötü bir insan değil işinde gücünde biri boş yaşamıyor ama babam beni dinlemek istemiyor. Ne yapacağımı şaşırdım ayrılmak istemiyorum böyle bir nedenden dolayı ama babamı da üzmek istemiyorum. Annem sevgilimle tanıştı ve çok sevdi aklı başında dedi ama babam hiç dinlemiyor.. başınıza böyle birşey geldimi? Gerçekten akıl verecek birine ihtiyacım var …
Baban haklı sanırım. Çocukla ne kadar süredir berabersiniz. Birde neden layık görmüyor. Bunları düşün. Tanıştılar mı hiç

Dediğin gibi gerçekten akıl istiyorsan oku bakalım.
20 yaş evlilik kararı almak için coook genç bi yaş.
Okuyorsun, ufkunu genisletmelisin. Vizyonun olsun.
Hayata evlenmek gibi dar bir cerceveden bakma.
Okuluna odaklan, degisim programlariyla yurt disina git. Degisik ulkeler, kulturler ve oralardan insanlar tani. Hayati tani,olgunlas.
Meslek sahibi ol. Ayaklarinin uzerinde dur kimseye muhtac olmadan.
Once sen bir pis, kendini tani sonra sana uygun olup olmadigini anlarsin zaten evlenecegin kisinin.
Ama simdi,bu sartlarda, daha hayati gormemis, insanlari ve kendini tanimiyorken degil.
Baban yerden goge kadar hakli.

Son düzenleme:
+11111 benım de aynı şekılde
ozamanlar bide ısrar ederdi erkek tarafı, ben pat dıye bıtırmıştım bunalıp. okulu bıtırıp iş hayatı vs derken zaten insanın kafası huyu suyu herşeyi değişiyor büyüyorsun bikere. konu sahıbi iyi dinle bızı
Ayy evet, evlenelim evlenelim evlenelim. Hatta sen çalışma ben bakarım. Resmen aynı şeyleri yaşamışız. Bende çok bunalıyordum. Şimdiki istediğim ilişki, iletişim tarzı ile bundan öncekiler arasında dağlar kadar fark var.
Konu sahibi umarım dinler ve acele etmez. O kararlar, istekler, beklentiler, ihtiyaçlar öyle bir değişiyor ki.

Bırak 20 yi, 25 yaşlarımdaki sevgilimle evlendiğimi düşünemiyorum bile. Allah korumuş, verilmiş sadakam varmış.
Değil mi ya? İnsan pembe bakıyor her şeye o yaşlarda. Elin delisini serserisini bir şey sanıyorsun.
Anne babaya düşman kesiliyorsun, uyaranlara çemkiriyorsun. Ne saçma sapan dönemler ya. Allah yüzüme baktı da evlenmedim hiçbiriyle. Yoksa şimdi bdvde 100 konum falan olurdu. :olamaz:

Ayy evet, evlenelim evlenelim evlenelim. Hatta sen çalışma ben bakarım. Resmen aynı şeyleri yaşamışız. Bende çok bunalıyordum. Şimdiki istediğim ilişki, iletişim tarzı ile bundan öncekiler arasında dağlar kadar fark var.
Konu sahibi umarım dinler ve acele etmez. O kararlar, istekler, beklentiler, ihtiyaçlar öyle bir değişiyor ki.
kesınlıkle çalışmamı ıstemezdı, kesınlıkle hemde hatta unıversite de staj yapmama müsade etmeyeceğini söylemişti ışık hızıyla soğumuştum tovbe yarabbm. evet umarım dınler bızı, tecrubeler konusuyorrrr🙏🏻

kesınlıkle çalışmamı ıstemezdı, kesınlıkle hemde hatta unıversite de staj yapmama müsade etmeyeceğini söylemişti ışık hızıyla soğumuştum tovbe yarabbm. evet umarım dınler bızı, tecrubeler konusuyorrrr🙏🏻
Bingo!
Bana da deli gibi ısrar etmişti. 19 yaşındaydım ben de, sürekli evlenelim de evlenelim. Kafayı evlilikle bozmuş bir erkek kadar itici bir şey daha yok ya. En sonunda evlenmiyorum diye terk etmişti. :D

Deil mi ya? İnsan pembe bakıyor her şeye o yaşlarda. Elin delisini serserisini bir şey sanıyorsun.
Anne babaya düşman kesiliyorsun, uyaranlara çemkiriyorsun. Ne saçma sapan dönemler ya. Allah yüzüme baktı da evlenmedim hiçbiriyle. Yoksa şimdi bdvde 100 konum falan olurdu. :olamaz:
Valla ne yalan söyleyim seviyorum diye bir ara gözüm kararmış. Kardeşim çok söylemişti bana. Sen bunla yapamazsın diye. Haklıydı. İnsanın gözü görmüyor işte. Şimdi bakıyorum diyorum ki, bizden olmazmış zaten. Beklentilerimiz çok çok çok farklıymış.
Siz de iyi ki evlenmemişsiniz gerçekten. Seviyorum ölüyorum lafları yetmiyor artık. Konu sahibin babası da bunu biliyor

Valla ne yalan söyleyim seviyorum diye bir ara gözüm kararmış. Kardeşim çok söylemişti bana. Sen bunla yapamazsın diye. Haklıydı. İnsanın gözü görmüyor işte. Şimdi bakıyorum diyorum ki, bizden olmazmış zaten. Beklentilerimiz çok çok çok farklıymış.
Siz de iyi ki evlenmemişsiniz gerçekten. Seviyorum ölüyorum lafları yetmiyor artık. Konu sahibin babası da bunu biliyor
Valla Mistik hanım, sevmek de önemli de maalesef evlilik için en önde gelen şey değil maalesef.
Adam uyumlu, anlaşılabilir biri olmalı öncelikle. Valla geçimsiz biriyle olmuyor, istediğin kadar sev. Bir de ailesi makul insanlar olmalı. Yoksa önünde sonunda o evliliğin içine ediyorlar. Aileyle anlaşamıyorsan çok zor. Yağlı ballı olmasa da seviyeli bir iyilik hali olmalı bence.

Bi de o var. Calisma, şunu giyme, şununla görüşme, şuraya gitme, sen dur ben yaparım, sen dur ben alırım. Hatta bi de en popüler olanı şu, okul evlenmemize engel değil, ben seni okuturum, diplomanı alırsın en azından. Ve tabiki sizin yazdığınız gibi izin vermem, izin vermem, izin vermem.
Bunları kıskanıyor, seviyor zannediyordum, zannediyorduk. ☹ inanılmaz bir şey

Valla Mistik hanım, sevmek de önemli de maalesef evlilik için en önde gelen şey değil maalesef.
Adam uyumlu, anlaşılabilir biri olmalı öncelikle. Valla geçimsiz biriyle olmuyor, istediğin kadar sev. Bir de ailesi makul insanlar olmalı. Yoksa önünde sonunda o evliliğin içine ediyorlar. Aileyle anlaşamıyorsan çok zor. Yağlı ballı olmasa da seviyeli bir iyilik hali olmalı bence.
Ne güzel yazmışsınız. Birkaç cümle kurdunuz, sevgi kaçıncı sıraya indi.

Sevgi tabiki olacak ama saygı, iletişim, güven, huzur olmadıktan sonra hiçbir sevmenin hiçbir anlamı yok.

Bi de o var. Calisma, şunu giyme, şununla görüşme, şuraya gitme, sen dur ben yaparım, sen dur ben alırım. Hatta bi de en popüler olanı şu, okul evlenmemize engel değil, ben seni okuturum, diplomanı alırsın en azından. Ve tabiki sizin yazdığınız gibi izin vermem, izin vermem, izin vermem.
Avrupa Yakası'nın bir döneminde Osman Aslı'ya tam olarak böyle davranıyordu. :KK53: O modern, eğitimli Nişantaşı kızı ne hale gelmişti iki günde. Sinik, erkeksiz bir şey yapamayan, evinin yolunu bulamayan, "kadın başımla" cümleleri kuran biri haline geliyordu. :KK53:

Merhaba arkadaşlar
Birbirinize güveniyorsanız neden adı konsun ki? Kimse kaçmıyor 3 yıl uzun bir müddet nişanlı kalmak için.Babaniza hak verdim. Eğitim farkı sorun yaratıyor.Üć yılda belki sizin de fikriniz değişecek ,belki de karşı tarafın.He belki de siz genellemelerin dışında kalacaksınız çok mutlu olacaksınız bu insanla,bilemem.Ama yerinizde olsam onu dışardan bir bölüm okumaya yönlendirir babamın onayını alarak bir evlilik yapardım.

Baban haklı. Daha 20 yaşındasın okulunu bitir iş bul çalış sonra ne yaparsan yap. 20lik çocuğum evlenicem dese düşer ölürdüm herhalde
Arkadaşım 25 yaşında, bi tane resmen işe yaramaz, onu çok mutsuz edip ağlatan sevgilisi var, yani var gibi de değil yok gibi de değil. Neyse böyle biri var, o kadar konuştuk vazgeçmiyor. Telefonu bize verse keşke biz diyecez artık bitti diye. 25 hadi gene biraz büyük dersin ama Cidden çocuk daha.

evet evet . konu sahıbesi dinle, babacıgını dınle. mistik hanımcım bıde şey var ben seni okuturum. haftasonu gezdıreyım senı. vs vs . neyım ben pazar arabası mı 😂

Simdi sana ne soylesek boş gelecek bildiğini okuyacaksin. Anca bizi dinlemez de evlenirsen anlayacaksın.
Denklik şarttır. Sevgi saygidan hariç, evliligi ayakta tutan en onemli şeydir.

Ay bi de yani adi konsun nasil bir anlayış? Niye adı konuyor? Üniversitedeki erkekler her dakika uzerinize mi atlıyor?

Inan bana, yariş halindeki eltiler, gorumcenin fırıldaklıkları, kaynana suratı, büyücü yengeler hiç de sevimli degiller.

evet evet . konu sahıbesi dinle, babacıgını dınle. mistik hanımcım bıde şey var ben seni okuturum. haftasonu gezdıreyım senı. vs vs . neyım ben pazar arabası mı 😂

Kesinlikle katılıyorum. Haftasonu çıkar gezeriz diyip kv yada akrabalara gidilir :D
Şansli olanlar da normal gezmelere gider.
Var bizim akraba. Kız seviyorum da seviyorum diye evlendi. Eşi, kızı Evde bırakıp kendi geziyor. Kız tek başına çıkamıyor dışarı. Yada yanında kv görümce elti olmadan. Gezmeye bile kabile gibi gidiyorlar. Ve bu kız da üniversiteye evlenecem diye gitmedi.

İlişkinizin "adı konulunca" ne olacak, boyut mu değiştirecek?
20 yaşında üniversite okuyan bir kızın gündemi evlilik olmamalı. Bence babanızın tepkisi bunadır.
Çok gençsiniz, hayata bakışınız, zevkleriniz hatta duygularınız da değişebilir. Evlilik kararı için acele etmeye hiç gerek yok. Hayatın tadını çıkarmaya bakın.

Aileye denk midir bilemem ama eğitimler denk ya da yakın değilse siz uzun vadede birbirinizin dengi değilsiniz.

Back
X