• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babam ayrılacaksın diyor

Dogueven

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2021
1
-13
1
24
Merhaba arkadaşlar
İki gün önce annem babama nişanlanmak istediğimi söyledi ve babam çok ağır tepki verdi. 20 yaşındayım ve üniversite okuyorum şu an en az 2-3 sene evlilik istemiyorum ama en azından bir adı olsun istiyorum. Babam bunu duyunca çok kızdı bağırdı çağırdı. Sevgilimin normal bir işi var okumadı yani ve babam bunu bana layık görmüyor. Onlar bizim aileye layık değil diyor ya ayrılacaksın yada bu aileden çekip gideceksin gibi laflar kullandı. Sadece sinirinden mi böyle davrandı yoksa gerçekten öyle mi yapacak bilmiyorum çok çaresizim. Okumadı diye kötü bir insan değil işinde gücünde biri boş yaşamıyor ama babam beni dinlemek istemiyor. Ne yapacağımı şaşırdım ayrılmak istemiyorum böyle bir nedenden dolayı ama babamı da üzmek istemiyorum. Annem sevgilimle tanıştı ve çok sevdi aklı başında dedi ama babam hiç dinlemiyor.. başınıza böyle birşey geldimi? Gerçekten akıl verecek birine ihtiyacım var …

Merhaba arkadaşlar
İki gün önce annem babama nişanlanmak istediğimi söyledi ve babam çok ağır tepki verdi. 20 yaşındayım ve üniversite okuyorum şu an en az 2-3 sene evlilik istemiyorum ama en azından bir adı olsun istiyorum. Babam bunu duyunca çok kızdı bağırdı çağırdı. Sevgilimin normal bir işi var okumadı yani ve babam bunu bana layık görmüyor. Onlar bizim aileye layık değil diyor ya ayrılacaksın yada bu aileden çekip gideceksin gibi laflar kullandı. Sadece sinirinden mi böyle davrandı yoksa gerçekten öyle mi yapacak bilmiyorum çok çaresizim. Okumadı diye kötü bir insan değil işinde gücünde biri boş yaşamıyor ama babam beni dinlemek istemiyor. Ne yapacağımı şaşırdım ayrılmak istemiyorum böyle bir nedenden dolayı ama babamı da üzmek istemiyorum. Annem sevgilimle tanıştı ve çok sevdi aklı başında dedi ama babam hiç dinlemiyor.. başınıza böyle birşey geldimi? Gerçekten akıl verecek birine ihtiyacım var …
Erken davranmissin olan olmuş seviyorsan ikinizde bekleyin nisanlanmak için zaten evlenmeyi erteleyeceksiniz babaniz da onun için vazgectin zanneder 3 sene sonrada fikri degisebilir. Demekki çok sevmisler bunca sene beklemisler falan.

Bir konuda babana hak verdim çok olmasada toplumda sık karsilanilan bir durum var oda şu oglan okumamis ama işi var kiz okuyor sonra iyi bir yerde memur oluyor daha sonra eş kişisi kiskanmaya basliyor önce ortamini konumunu sonra maasinin kendisinden çok olmasini falan ve huzursuzluklar cikiyor. Insallah sizde öyle olmaz .

20 yaş çok erken fikirlerin bile değişebilir tut ki senelerce nişanlı kalmak mantıklı değil. Sen okuyorsun diyen iş bulacaksın diye de bir şey yok adam okumasa bile işi varmış çalışkan bir insanda baban tipik aile örneği göstermiş

Merhaba arkadaşlar
Babanın tarafindayim.

Merhaba arkadaşlar
Baban haklı bosan.
Evlenmeden nisanlanmadan bosan

En azından bir adı olunca ne oluyor? Merak ediyorum ne oluyor? Babanız bu kadar tepki verdiğine göre biraz ipsiz sapsız biri. 20 yaşındaki üniversite öğrencisi kızım, yüksek lisans, Erasmus, yurtdışı dil okulu gibi hayaller yerine vizyonsuz kocakarılar gibi “en azından adı konsun” diye kendine denk olmayan biriyle nişanlanmalara kalksa ben de o kadar delirirdim. Daha 20 yaşındasın.2 sene geç nişanlansan ne olur, geç evlensen ne olur. Kaçıyor mu evlilik, koca?

En azından bir adı olunca ne oluyor? Merak ediyorum ne oluyor? Babanız bu kadar tepki verdiğine göre biraz ipsiz sapsız biri. 20 yaşındaki üniversite öğrencisi kızım, yüksek lisans, Erasmus, yurtdışı dil okulu gibi hayaller yerine vizyonsuz kocakarılar gibi “en azından adı konsun” diye kendine denk olmayan biriyle nişanlanmalara kalksa ben de o kadar delirirdim. Daha 20 yaşındasın.2 sene geç nişanlansan ne olur, geç evlensen ne olur. Kaçıyor mu evlilik, koca?
Daha rahat takılmak için heralde. O baba bunu bilmez mi?

Merhaba arkadaşlar
Babanız haklı hele bi okulunuzu bitirin emin olun o zamanki tepkisi bu derece olmaz

Daha rahat takılmak için heralde. O baba bunu bilmez mi?
Nişanlanınca daha rahat takılınmaz ki. Aksine ne yapsan aileler de işin içinde olur. Bayramda sevgilinle 1 günlük kaçamak yapamazsın, kayın aile akraba bilmem ne ziyareti olacak. Gelin beni aramadı, kayınvalide bohça yapmadı, görümce nişanda bilezik takmadı muhabbetleri. Vallahi acıyorum bazı gençlere, nasıl dünyanın gerçeklerinden kaçışı kocada bulabiliyorlar.

Kaç kişi 20 yaşındaki sevgilisiyle evlendi ki , aceleniz ne adı olsa ne olur olmasa ne olur . Takıl , gez dolaş canım bir gün isterse evlendirsin. Şu anda hayat bu gibi geliyor ama değil daha deneyimlemen gereken zilyon tane şey var . Bizim zamanimizda unide nisanlananlar çok garip gelirdi

Nişanlanınca daha rahat takılınmaz ki. Aksine ne yapsan aileler de işin içinde olur. Bayramda sevgilinle 1 günlük kaçamak yapamazsın, kayın aile akraba bilmem ne ziyareti olacak. Gelin beni aramadı, kayınvalide bohça yapmadı, görümce nişanda bilezik takmadı muhabbetleri. Vallahi acıyorum bazı gençlere, nasıl dünyanın gerçeklerinden kaçışı kocada bulabiliyorlar.
Bunlara uğrayacağını daha bilmiyor işte, hoş, akşam ezanından sonra evde olmama lüksü olmayan kızlara bunlar bile tatlı geliyor. O aidiyet ve sahiplenme duygusunu yaşamak istiyor. Nişanlanınca herkes bilecek, daha rahat gezecekler, göz önünde bile olsa yeter. Ama başarırlarsa tabi yetmeyecek . :) Bu sefer başbaşa kalabilmek için evlilik hayalleri kurulacak, biliyoruz herşeyin nasıl rutine bindiğini biz, kaynanalar görümceler eltiler kayınçolar ve sana nasıl davranacağını kaynananın belirlediği kayınbabayı. 🤓 Geçim sıkıntısı, ağır sorumluluklar... Ve 20 yaşında genç toy bir kızceğiz. Tek hayali sevdiği ile olabilmek. Yazık, tonla sıkıntının arasında kıymeti kalmayacak gerçek olsa bile.

Merhaba arkadaşlar
Babanı dinle sonra aklın başına gelir geç olur, eğitimi tercih et bu sana evli bir bayan olarak nasihatim , çok şükür ben mesleğimi elime almadan evlilik vs hiç girmedim , şuan evliyim ve ne kadar doğru bişey yaptığımı eş ailesi ile muhatap olduktan sonra anladım, evlenince erkekler değişiyor, ailelerini evliliğe dahil ediyorlar insani çileden çıkarıyorlar, eğer işin gücün olmazsa hem esin hem ailesi tarafından ezileceksin , şuan aşktan gözün dönmüş olsada yapma bunu , babanı dinle ..
Kız kardeşim yaşındasın benden sana abla nasihati olsun

Daha 20 yaşında,üstelik bı de üniversite öğrencisi birinin ağzından çıkan su lafa inanamiorum adını koyalimmis.Babaniz sonuna kadar haklı.Daha bu yaşta adını koymak nedir.Sanki siz değil de aileniz konusuo.2 3 yıl evlenmicekseniz derdiniz ne de 2 3 yıl nişanlı kalmak istiosunuz.Gelincilik oynamak sevimli göründü sanırım gözünüze.Artik uğraşır durursunuz bayramda geldin gelmedin,ilk annene gittin sonra bize geldin,gorumcenin çocuğunu hayirlamadin,kayinvalidene kahve yapmadın bla bla bla.Yok ya ben umudumu kestim.Gelen nesil de bu kafaysa vay halimize.Evlenin de görün anyayi konyayi.

Son düzenleme:
Aynen öyle. Hep söylerim; evliliği gösterişli kostümler giymek, barbie evi gibi evler döşemek, akşam ezanından sonra eve dönmek zorunda olmamak sanan Kızlar maalesef evliliği bir çıkış yolu olarak görüyor. Hele bazı kızların ailedeki tek özel alanı, uyuyacağı zaman açtığı, altına eşyalarını koyduğu salondaki çekyat. Bu kız tabi ki bir an önce kurtuluşu başka bir erkekte zanneder.
Halbuki kendi paranı kazan, evler, odalar, çekyatlar, en rahat yataklar senin.. Dünyaları küçük olduğu için çıkış yolu seçeneklerini bilmiyorlar. Tek seçenek bir kocayla evlenirsin “sevdiğine kavuşursun”, sonsuza dek mutlu olursun. Ama “nah olursun” diyemiyoruz işte.

Aynen öyle. Hep söylerim; evliliği gösterişli kostümler giymek, barbie evi gibi evler döşemek, akşam ezanından sonra eve dönmek zorunda olmamak sanan Kızlar maalesef evliliği bir çıkış yolu olarak görüyor. Hele bazı kızların ailedeki tek özel alanı, uyuyacağı zaman açtığı, altına eşyalarını koyduğu salondaki çekyat. Bu kız tabi ki bir an önce kurtuluşu başka bir erkekte zanneder.
Halbuki kendi paranı kazan, evler, odalar, çekyatlar, en rahat yataklar senin.. Dünyaları küçük olduğu için çıkış yolu seçeneklerini bilmiyorlar. Tek seçenek bir kocayla evlenirsin “sevdiğine kavuşursun”, sonsuza dek mutlu olursun. Ama “nah olursun” diyemiyoruz işte.
Katibin Ruhu Katibin Ruhu mesajını alıntılayamamışım, son mesajına katılıyorum canım 🌼

Babanın ellerinden öperim.

Yavrum mis gibi üniversite okuyorsun acelen ne?

Söylüyorum hemen. O iş güç sahibi mükemmel sevgilin okul bitene kadar senin gözünün açılmasından korkuyor! Şimdi her şeyi toz pembe görürken seni rezerve etmek derdinde.

Yoksa gerçekten seni SEVEN insan okulunu bitirmeden mesleğini eline alıp ayakların üzerinde durmadan sana böyle bir teklifle gelmezdi.

Back
X