Babam benden nefret ediyor.

TiredHeart

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2012
44
2
16
Balıkesir
Sebebi nedir diyeceksiniz. Bende bilmiyorum. Benden sürekli şüpheleniyor. ''Arkamdan iş çeviriyorsun bana zarar vermeye çalışıyorsun bana oyun oynuyorsun'' diyor. Çok kafama takıyorum böyle bir duruma kim düşmüştür ki. İnsanın kendi babası... Keşke ilgisiz olsaydı ama bukadar uğraşmasaydı benimle. Zaten bu yüzden bir cilt hastalığına yakalandım. Malesef tedavisi olmayan, fazla stresten kaynaklanan bir hastalık. Öldürmüyor ama görüntü olarak dışlanmama sebeb oluyor. 18 yaşındayım. Bu ağır suçlamalar karşısında hiç birşey yapamıyorum. Konuşuyorum içimi döküyorum. Kabul ediyor sonra yine aynı davranışlar. Bana yan yan bakıyor. Her hareketimin altında birşey arıyor. En ufak birşeyden korkuyorum, irkiliyorum. Geceleri uyuyamıyorum. Kendimi çok çaresiz hissediyorum. Sosyal hayatım tamamen sıfır. Evden çıkmıyorum-çıkamıyorum. Çünkü içimden gelmiyor ki çıkmak istesem bile yapamıyorum sanki herkes bana bakıyor benimle dalga geçiyor. Zaten okul dönemimdede çok dışlanmıştım. Sonra dayanamadım bu kadar yüke okulu bıraktım. Tamamen içime kapandım. Halbuki okadar istiyordum ki okumak iyi biryerlere gelmek. Derslerimde çok başarılıydım hazmetmesi zor birşey çünkü bu halimi kendime yediremiyorum ben okuyup biryerlere gelmeyi hakediyordum, o okulla hiç alakası olmayan şımarık öğrencilerden daha çok ihtiyacım vardı. Bunları hakedicek neyaptım artık ağlamakta içimden gelmiyor. Sürekli dua ediyorum. Ama her akşam olduğunda içime bir kurt düşüyor. Kalbimde bir ağrı oluyor son aylarda sırtımada bir ağrı girdi. Sanki bir anda ölücekmişim gibi.. Ne zaman onlara konuyu açsam dikkat çekmeye çalışıyorsun diyorlar sonrada konuyu kapatmaya çalışıyorlar. Ama sanki birden nefesim daralıyor ölücekmişim gibi oluyorum. Boğuluyorum, ölmek kurtulmak istiyorum bu duygulardan bu hayattan... Ama ölüm çare değil. Bu yüzden çok soğudum ona karşı sevemiyorum, bana bunları yaşatmaya hakkı yok. Ben onun düşmanıymışım gibi davranmasını hiç haketmedim. Kendini şu hayattan tamamen kopmuş kızının yerine bir kere olsun koyuyormuki acaba? Sürekli hayaller kuruyorum çünkü nezaman gerçekleri düşünmesem daha mutlu oluyorum sanki. Bir arkadaşım içimi dökücek hiç kimsem yok. Sadece kendi dünyam var. Ama çok karanlık bir dünya...
Sizce bu çaresizlik içerisinde ne yapabilirim? Benim gibi aciz, zayıf, korkak, zavallı bir insana verebileceğiniz tavsiyeleriniz varmı?

Son düzenleme:
Babanın kişiliği belkide böyle baban için bişey diyemem ama kendine hayatı zindan etme ...
1.Açık öğretime kayıt yaptır sınavlara girer çıkarsın hem bu sayede ders çalışmış olursun kafanı meşgul edersin hemde diplanı alır eğitimin tamamlarsın.
2.İnsanlar ölümcül hastalıklarla uğraşıyo o yüzden hastalığına daha olgun düşün zaten bişeylerle meşgul oldukça eminimki stres yapmadıkça düzelme göstericektir hastalık.
3. belediyelerin açtığı kurslar var el işi nikah şekeri yapma,boyama gibi hafta 1 gün gidersin ve bütün hata onlarlada uğraşırsın belki yaptıklarını internet üzerinden de satarsın ...

baban paranoyak olmasın
psikiyatriye gitti mi hiç
davranışlarını biraz daha açar mısın?

annen yokmu kardeşlerin peki ?onlara nasıl davranıyor ?bana normalmiş gibi gelmedi bilmiyorum yinede tabi bir doktora görünmesinde fayda var .

Öncelikle cevabınız için teşekkür ediyorum. Biraz geçde olsa açık liseye kayıt yaptırdım. Bu sene sınava gireceğim ama kafam bu sorunlardayken konsantre olamıyorum yinede kendim için derslere çalışıyorum birşeyler yapmaya çabalıyorum. Tabiki ölümcül olmadığı için şükrediyorum ama görüntü açısından çok sıkıntı yaratıyor
internetten satış yapmam pek mümkün değil böyle birşey yaptığmı öğrenirse malum yine çekebilir bir taraflara...

Bilmiyorum belkide psiklojik sorunları olabilir. Geçmişte bazı sıkıntılar yaşamış. Ufak bir hareketimden anlamlar çıkarıyor. Bir soru soruyorum normal bir soru ''Amacın ne?'' diyor. Annem var ama kişilik olarak çok zayıf birisi. Eğer o doğru diyorsa asla karşı gelmez daha doğrusu gelemez. Oda üzülüyor biliyorum. Ama hep ondan yana çıkıyor ben hep suçluyum onun gözünde zaten istesede beni savunamaz. Kardeşim yok keşke olsaydı...

Son düzenleme:
kendine çok yuklenmişsin canım ya.tek çocukmuşsun bi de.derslerini bırakma asla.ben yüzünde lekeler izler bile olsa kendine bakan bi bayanı hiç çirkin olarak daha görmedim.kendinle barışık olman 1. şart.hiçbirimiz vücudumuzdaki kusurlarımızı isteyerek seçmeyiz zaten.okul döneminde benimde dışlandığım oldu.sırf o şımarık kızlardan olmadığm için ama ben hiç tınlamadım.aldım kitabımı elime kendimi geliştirdim okudum.liseden mezun olduğumda daha bi cooldum.babana gelince baban senin kıymetini evlenince evden gidince anlayacak.bi arkadaşımda da aynı babadan vardı.kıza hayatı zehir etti.aynı baban gibi sürekli kusur arıyordu ve hakaret ediyordu.ama arkadaşım herşeye rağmen üniverstesini bitirdi.nişanlıykende sorun çıkardı.ama doğru insanla evlendi herşey düzeldi.inş. seninde düzelir.yakın arkadaşımda yaşadığım için aynısını seni çok iyi anlıyorum.

canım benim ya küçücüksün sen daha, ağır şeyler yaşıyorsun. cilt hastalığın sedef hastalığı mı? eğer öyleyse tedavisi yok diye düşünme. istanbul'da sedef konusunda epey başarılı bir cildiye doktoru var. kolsuz agop diye bilinir, asıl ismi agop kotogyan. özel muayenehanesi var kendisinin ama ücreti pahalı. para biriktirip veya aileni ikna edip o doktora görünmeni tavsiye ederim. sedef, egzama gibi tedavisi yok diye bilinen pek çok hastalığı başarılı tedavi ediyor. internette araştırıp hasta yorumlarını görebilirsin, bu forumda da var kendisiyle ilgili konu.

bunun dışında Allah'a dua et canım. sabır dile, güç dile kendine. Dua böyle etmek çoğu durumda psikiyatristler tarafından bile öneriliyor. sana güç verecek inan. okulunu ne yapıp edip bitirmelisin, okumalısın, ekonomik özgürlüğüne kavuşmalısın. yılma olur mu, geçecek bugünler. sen çok güçlü bi kızsın ve daha çok gençsin. sakın yılma hiçbir şeyden. Allah yardımcın olsun, inşallah bir an evvel tüm dertlerindne kurtulur bugünleri gülerek anarsın.

bence öncelikle diğer aile bireylerini yardımcı olmak konusunda ikna ederek babanı psikiyatriste götürmelisiniz, anlattıgın seyler normal değil, şizofrenik belirtiler gibi duruyor, konunun uzmanı değilim tabii sadece fikrimi söylüyorum. Babanla ilişkin düzelirse sorunların ortadan kalkar gibi görünüyor. Herseye ragmen kendini cok üzmemeye calış.

Bana karşı değil herkese karşı öyle. İnsanlarla iletişimi iyi değil. Diğer aile bireyim annem dediğim gibi ona karşı asla beni savunmaz. Savunmasında şu saatten sonra benim için hiçbirşey değişmez. Aramızda düzelsin istemiyorum çünkü içimdeki hisler hiç birzaman soğumayacak ona karşı. Ben sadece bu evden kurtulmak istiyorum. Bunca yıl hiç yapmadığı şeyi bu saatten sonra yapamaz zaten. Tek istediğim sizinde dediğinz gibi güçlü biri olmak ilerde ekonomik özrgürlüğümün olması. Belki ilerde adam olursam ancak ozaman severler beni (!)

Sedef hastalığı değil başka bir hastalık beyazlama hastalığı çaresi varsada bilmiyorum keşke olsa biraz şu sıkıntılarımın birisi bitse keşke.
Allah'a hep dua ediyorum dediğiniz gibi. Yorumlarınız için verdiğiniz cesaret için hepinize teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:
durumuna çok üzüldüm arkadaşım umarım babanız degişir bir an önce bir uzmana gitmesi şart rahatsızlıgınız vitiligo mu acaba tv de dinlemiştim tedavisi var diyorlardı[h=2][/h]

aile derken canım amca, hala, dayı gibi yakınları da kastedmiştim.. Düşündüğün seyler dogru tabiki kendine bir gelecek kurup sağlam olarak kendi ayaklarının üstünde durman lazım. Ama aileyi tümüyle hayatımızdan cıkartamayız, yani baban hep baban kalacak o yüzden tedavi görebilirse herkes için en hayırlısı olur diye düşünmüştüm.

hastalığının adı büyük ihtimal vitiligo..dediğin gibi sıkıntıdan olur.benim annemde de olmuştu baya kötü bişey hakkaten.ama tedavisi var.annem bu hastalığa yakalandığında 10 sene önceydi ve o zaman bile tedavisi vardı..ve bi senede hallettik.

canım bende seninle aynı durumdayım benimde babam kaçarak evlendiğim için yüzüme bile bakmıyo evliliğimde pek iyi sayılmaz benim anladığım bu devirde babanı bile takmican kimsenin seni mutlu etmesini bekleme kendin kendini mutlu edebilirsin ancak benim hayattan anladığım bu kimse sen mutlu ol diye alışkanlıklarından taviz vermez seni mutlu eden şeylere bend e evlendikten sonra açıköğretimden ünv kaydoldum şuan beni mutlu eden tek şey ders çalışmak boşver hayatı nerde tırak orda bırak kimse üzülmesin diede kendini üzme kimse senden değerli deil unutma senin en değerli sermayen sağlığın onu koru

canım benım bu konuda tanığım işinin ehli olan mükemmel bır hocam var babanla senı barıştırıp senı aranızı düzeltebılır veya babanı iyileştirebılır.ama bunların bıraz masrafı var ama sonuç muhteşem...eğer ulaşmak görüşmek istersen bana mesaj atabılırsın ...

ya ne kadar yazik cok mükemmel bir hocaniz var ama masrafli cok günah cok

şaka mısınız siz yaa, insanları aptal mı sanıyorsunuz ya da

masrafmışta, işinin ehli hocaymışta, tövbe Allahım yaa

Üniversite sinavina girip, baska sehirde üni okuma imkanin yokmu ?
Madem tek amacin bu evden bir an önce gitmek, niye sinava girmedin ?

Onlar çok uzaktalar ve haklısın tamamıyla çıkartamayız sadece biraz uzaklaşmaya ihtiyacım var. Ama malesef tedavi gibi birşey imkansız. Helede benim böyle birşeyi teklif etmem....

durumuna çok üzüldüm arkadaşım umarım babanız degişir bir an önce bir uzmana gitmesi şart rahatsızlıgınız vitiligo mu acaba tv de dinlemiştim tedavisi var diyorlardı[h=2][/h]

Uzmana asla gitmez. Çünkü o herşeyin en iyisini bilir(!)
Evet malesef rahatsızlığım vitiligo. 2 kere doktora gitmiştim. İkiside krem tedavisi uygulamamı istedi. İkisindede işe yaramdı

Evet sıkıntıdan oluyor bende öyle olduğunu düşünüyorum cnm. Nasıl bir tedavi uyguladınız. Biraz bilgi verir misin? İstersen özeldende anlatabilirsin. Çok büyük bir iyilik yaparsın cnm. Bu hastalığım iyileşirse duacın olurum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…