Babam benim rızam yok görüşme diyor...

hmm86

Benim yerime de sev..
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2009
140
17
118
Ben durumumu şöyle anlatayım;

Erkek arkadaşımla evlenmek istiyoruz. Babam da bu ilişkiden 4 aydır haberdardı. En son erkek arkadaşım bize geldi tanıştılar. Hersey iyiydi hoştu.. Babam, konusmasını efendiligini kişiliğini begendi hiç bişe diyemem iyi huyları için dedi.Hatta bayramda annen babanda gelsin ailenide tanımak isterim ondan sonra ne yapacağımıza karar veririz demişti. Sonra bugün vazgec görüşme diye tutturdu.

Ama tek suçu anne babasının boşanmış olması...

Neymiş, annesi babası ayrılmıs gün gelir oda en ufak birseyde ayrılırlarmıs..Sırf bu yüzden olmaz diye tutturdu. Annemde bizi silmiş olursun diyor...

Okumus, işi gücü geliri var, askerliğini yapmış, evini almış herseyi tamam.. Ama anne babası ayrı diye..

Bende onlara görüşmeye devam edeceğimi söyledim. Onun için bizi terkediyorsun yani diyorlar..

Sadece ölmek istiyorum

Şimdi ben ne yapmalıyım...

sana aileni dinle dicem ama dinlemiceksin bende senin durumunda evlendim ama bazen keske ailemi dinleseydim dedigim oluyor tabi bizim neden sizink gibi deildi ama anneni ikna etmeye calıs sen guzellikle anlat

sen ne desen boş olur
sevgilin gelip konuşsun annesinin babasının durumunu nasıl ayrıldıklarını ve kendisinin bunu hoş karşılamadığını anlatsın. ben bundan dolayı çok zorluk çektim çocuklarıma bunu asla yaşatmam şeklinde konuşsun. işe yarayacaktıryerimseniben

bence zamana bırak derimm
acele etme evlilik konusundaa
zamanla ailen erkek arkadaşına alışacak ve sana sevgisini göreceklerr
ailesi hakkındaki önyargıları gidecek
bekle derim ben ...

kaç yaşındasın bilmiyorum ama acele etme.. ve kesinlikle aileni dinle.. her ne kadar 4/4 lük gibi görünse de illa bir pürüzü vardır hoşlarına gitmeyen.. zamanla herşey oturur yerine..

babana kalırsa annesi babası boşanmış bütün gençler bekar kalmalı o zaman.kusura bakma ama böle mantıksız bi düşünce olamaz.bütün babalar anneler seninkiler gibi düşünce oo yandı ozaman anne babası ayrı olanlar

mutlaka sevdiğin saydığın aile büyüklerin vardır babanı onlar yumuşatsın

eğer herşeyini beğendi sadece anne-babası ayrı diye istemiyor ise, çocuğun annesini size çağır, oturup doğru düzgün konuşsunlar..

ama yine de istemezse baban, sakın aileni karşına alma canım....

heryolu dene ama anneni babanı sakın ezip geçme başka bir eş bulabilirsin ama anne baba bulunmaz şimdi sen heyecanlısın çok mantıklı düşnemiyorsun aklındakilerin doğruluğuna inanamak istiyorsun .inşaallah ne annenden nede sevdiğinden ayrılırsın.rızalarını mutlaka al senin sonsuz destekcin yine ailen

Anne baba nın ayrı olmasının cezasını hep çocukları çekiyor.
Tabiki aileni karşına alma ama sadece sebep buysa aşkınında yanında dur.
Ayrıca anne babası ayrı olan çocuklar evliliğe ve aileye daha çok sahip çıkarlar.
çünkü eksik yanlarıdır aile.

Tecrübeyle sabit.

ailene diklenmemelisin

ama kararlı durmalısın

ne sizden ne ondan vazgeçmem demelisin

umutsuzluğa da kapılma sakın

sevgilininde ailenin bu düşüncesinden haberdar olsun ve gelip kendini ifade etsin

zamanı gelince bu der benimde başımı yakacak ne yaparım bilemiyorum ama vazgeçmek yok ondan başkaıyla evlenmem onuda bırakmam siz bilirsiniz demeyi planlyıorum ee bide dpresyon ayakları yapmayı hayata küzmüş gibi davranmyı planlyıorum :) bikeresinde ben 16 yasındaydım karnem kötü diye babam çok kızmış bağırmıştı 15 gün evde ruh gibi dolaştım ne doğru dürüst yemek yedim ne güldüm ne tv izledim babam bi korktu bağırdığını unutmuş başıma bişey geldi sanmış çekti kenara kızım bişeymi oldu biri bişeymi yaptı diye soruyo kaydirigubbakcemile3 sonra anlattım sen bağırdın kotuyum diye ooooo bir üstüme düşmeler sen nasıl istersen öle olsun hiç bişeyi kafana takma vs vs .. dene ne kaybedersinki ben öle yaparım aklinialirimsmile

Babamın bana ömrübillah tembih ettiği şeyler vardı. "Bak kızım evleneceğin kişi şöyle şöyle olursa olmaz izin vermem" diye.

Onun bütün saydığı kriterlere uyuyor.
Annesi babası ayrı diye onun bedelini ona ödetiyorlar. Ben buna kızıyorum yoksa tabiki büyüklerim onların fikri önemli ama bu noktada bana ayrılmam için cok da ciddi bir mazeretmiş gibi gelmiyor.

Cünkü hayatta hiçbirseyin garantisi yok, anne babası beraber biriyle evlenirim, yarın öbür gün onlada ayrılabiliriz, bunu onlarada söyledim ama yok anlamıyorlar.

Hal böyle olunca banada cok fazla seçenek kalmıyor...

sana aileni dinle dicem ama dinlemiceksin bende senin durumunda evlendim ama bazen keske ailemi dinleseydim dedigim oluyor tabi bizim neden sizink gibi deildi ama anneni ikna etmeye calıs sen guzellikle anlat

Bende dinlemeyecekmişim gibi gözüküyor, cünkü dinlemem için mantıklı bir sebep yok, bu eğitim farklılığı, gelir farklılığı yada mezhep ayrılığı olur anlarım, ki yine bile ikna edilebilir. Ama böyle bir durumda arkadaslarımla bile paylaşmaya cekiniyorum nedeni sacma olduğu için.

:lepi::lepi::lepi::lepi:

birdeyiş vardır sende bilirsin belki -bebekken annem nede çok şey biliyor-8 yaşlarında aslında annem çok şeyde bilmiyor-16 yaşlarında annem birşeyden de anlamıyor-20 yaşlarında görüş farklılıklarımız var yaş farkı-25 yaşlarında aslında annem haklı olabilir-30 yaşlarında annem yanımda olsanda senin bi fikrini sorsam-40 yaşlarında annem en doğrusunu biliyormuş...........dedirtiyor zaman ben acizane bir hatırlatmada bulunayım dedim inanki senin ailenden daha çok kimse mutlu olmanı isteyemez .Mantık bazen ileri görüşlülüğün gölgesinde kalır.Canım bahsettiğimiz senin seçdiğin eş ve ailen lütfen senin göremediğin ailenin gördüğü birşey olu konuş bakalım babanla alıcı olarak nedersin denemeye değer

anne babasının ayrı olması seni de senin aileni de ilgilendirmez, hatta kocaman olmuş sevgilini bile ilgilendirmez. iki yetişkin insanın kararını sorgulayamazsınız. Bu onların hayatı senin ve sevgilinin hayatı da senin ve sevgilinin hayatı.
bu kadar saçma bir olay yüzünden sevgilinden ayrılacak değilsin herhalde.
bırak ailen bizi ezecek misin derse desin siz evlenince nasıl olsa mutluluğunuzu görüp utanacaklardır.
vazgeçme derim.
bol şans yerimseniben
ne o ölmek istiyorum falan insanın istediği her şey ha deyince olmuyor ki.
o kadar yaşanmışlıkların var geçmişiniz hayalleriniz var suanı deli gibi mutlu yaşıyorsunuz diye ailen ben begenmedim her şeyi iyi hoş eee annesi babası boşanmış.... olmaz... bu kadar kolay mı ya.
anneye babaya saygı duymamız lazım iyi hoş da onların da bize saygıları olmalı.

aileini karşına alma ama iale büyüklerin ve sevgilinin aile büyükleri babanla konuşup onu yumuşatsınlar zaten yumuşar gibi geliyor bana...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…