• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babam bir şerefsiz.

Valla çok akılcı mantıklı yazdık sizin içinde bulunduğunuz durumda duygularına yenilen öfkesinin peşine takılan kaybeder anneniz seçmiş evlenmis iki çocuk yapmış çalışmış yada çalışmamış bunlar onun tercihi onların arasında siz evlat olarak taraf değil kendi yararinizi gözetmek ve ilerde kendi evliliğiniz ve çocuklarınız aşamasında mantıklı kararlarla hayatınızı güzelleştirebilirsiniz kimsenin evliliğine ilişkisine anne baba da olsa araya girerseniz zararı döner dolaşır size gelir siz doğmadan yıllar önce yapılmış seçimlerin sonuçlarını yaşıyor insanlar elbette anneniz bosaninca kendine bakmak durumunda bunu biliyor olmalıydı siz öfkeyi bırakın siz okulu bitirmeye bakın hiçbir evlilik sonsuz değil önce insanın kendinde olacak Annem bizim için hayatını harcadı diyorsunuz onun seçimi değil miydi çalışmadan evlenip iki çocuk yapıp bosanirsam nolur bu adamdan dememek siz niye öfke duyuyorsunuz hayat böyle birşey seçimler ve sonuçlar .

Şimdi babam anneni aldatıyormuş ve boşanıyorlar akılı davranmış annen geç olsada

Hem babana küfürler yagdırıyorsun hemde babandan para bekliyorsun

Baban kötü olabilir dediğin gibi biride olabilir
Annen asgari ücretle çalışıyor sende parttime çalışabilirsin

Anneni sırtından vuran saygi olmayan size bakmayan yeterince maddi destek vermeyen birinden bu baban dahi olsa kendin de bir şeyler yapabilirsin kendine destek olabilirsin

Maddi ihtiyaç karşılayan biri gibi görüyorsun ve babana da sert davranıyorsun oda bu yüzden beklentinize karşılık vermeye bilir
babanı sevmiyorsun şerefsiz bile diyorsun ama şerefsiz dediğin adamın da bir yandan parasini bekliyorsun

Biraz sakin davran daha ılımlı ol ne olursa olsun o senin baban belki sen nasıl adım atıyorsan oda karşılık veriyordur
o cocugu annesi tek basina yapmadi, ne demek babandan para istiyorsun? bir is yaptiysa adam gibi arkasinda duracak. bu kizin hakki. eger bakmayacaktiysa da yapmayacakti cocugu. annesi sacini supurge ederken erkek uc kurus verse sukur mu etsin? ustune sinav senesinde de nasil part time ise girsin? okuldan nasil calismaya zaman ayiracak? ustune sinav ogrencisi. o kadar mantiksiz bir yazi ki ne desem bilemedim.

Ayda 10 bin TL lise son sınıftaki bir öğrenciye nasıl yetmiyor ? Babanıza hakaret etmek size hiçbir şey kazandırmayacak. İnternet ortamında ücretsiz ders anlatım videoları da mevcut. Özel ders yerine bu tip videolardan da yararlanabilirsiniz.
bir ozel ders yaklasik 1500tl ve bu fiyat kucuk sehir icin. gerisini siz hesap edin. bir kitap parasi da ortalama 400'deb basliyor.

bir ozel ders yaklasik 1500tl ve bu fiyat kucuk sehir icin. gerisini siz hesap edin. bir kitap parasi da ortalama 400'deb basliyor.
Peki siz konu sahibinin neyi oluyorsunuz tam olarak ? Her ay kaç kitap alıyor bir öğrenci ? Evde internet varsa pek çok bilgi ve kaynağa internetten ücret ödemeden de ulaşmak mümkün.

o cocugu annesi tek basina yapmadi, ne demek babandan para istiyorsun? bir is yaptiysa adam gibi arkasinda duracak. bu kizin hakki. eger bakmayacaktiysa da yapmayacakti cocugu. annesi sacini supurge ederken erkek uc kurus verse sukur mu etsin? ustune sinav senesinde de nasil part time ise girsin? okuldan nasil calismaya zaman ayiracak? ustune sinav ogrencisi. o kadar mantiksiz bir yazi ki ne desem bilemedim.
İyi de adam para vermiyor degil ki. 10 unideki ogluna verse 10 sinava hazirlanan kizina verse 10 da eski ese nafaka verse aylik 30bin odemis oluyor ama begendiremiyor ve serefsiz oluyor. He aldatmissa anne tazminat davasi acsin toplu para alsin ev mev varsa aile konutu diye alsin. Burda 50 yasinda calismak zorunda kalan annenin durumu zor.

Kısacası anneniz alır maldan hakkını nafakasını ah vah etsek ne bosanabilir insanlar bana küçükken hep dön t....na bak derdi annem .Sende evlenip çocuk yapıp adam giderse hayatını devam ettirebilecek kendine yetecek t...to varmı derdi bende hep bunu çok küçükken yanlış anlardım 🤣 Büyüdük anladık ona göre para kazandık ona göre doğurduk siz beni dinleyin üzülmek ayrı taraf olmak ayrı annenin yükünü başarısız evliliğini yada dertlerini sirtlanio kambur olmak apayrı akıllı olun para lazımsa arayı bozmayın yada kendiniz bilirsiniz o zaman mahkemenin bağladığı nafaka ile okursunuz ben ne diyim .İnsanlar boşanır erkek acımasız olabilir gün sonunda aldati yallah der vsvs olabilir oluyor hepimize olabilir o zaman ne yapiyoruz kadınlar olarak muhtaç olmuyoruz bu budur siz geleceğinize odaklanın siz anneniz gibi güvenip evlenip iki çocuk yapmayın paranız aile desteğiniz işiniz gücünüz yoksa o zaman ya iyi çıkar ya kötü bu kadar net bu .

Öncelikle, yaş kitlesi çoğunlukla 20+ olan bu sitede bu ergenin dertlerini sizi okumaya ittiğim için kusura bakmayın.

Şimdi gelelim babamla ilgi sorunlarıma.
Benim babam asker ve narsist bir adam diyebiliriz. Aynı zamanda ruh hali vsde çok değişken. Haliyle çevresinde bulunan insanlar ondan çoğunlukla pek hoşlanmaz.
Bir kaç yıl önce babamın başka bir yere tayinin çıkmasıyla tek başına gitti. Ben sınav senem var, hocalarımın hepsi burda diye burda kaldım. Abimse zaten yine farklı bir şehirde üniversiteye gidiyor. Annemle babam resmi olarak boşanma aşamasındalar. Annem, babamın aksine asgari ücret alıyor. Normalde bir işte çalışmamasına rağmen babam gidince bize bakmak için işe girdi. Çünkü ne hikmetse babamın 100 k maaşı bize yetmiyordu. Annemin maaşının yarısı abime, yarısı bana zor yeterken babam, annemden 5 kat daha fazla maaş almasına rağmen "durumum iyi değil" diye bana 10 bin lirayı zor atıyor. Sınav senemdeyim, test kitaplarımdan tut özel derslerime, özel derslerimden tut ihtiyaçlarıma 10 lira hayatta bana yetmez. Annemde babamda 50li yaşlarında. Babam kadar rahatını bulamazsınız yattığı yerde para kazanıyor onuda çocuklarına yedirmiyor. Karı kıza yedirmiyorsa neyim zaten annemide aldatıyor o ayrı mesele. Özel derslerimin parasını bile zar zor göndermeye ikna ettiğim adam, yani babam, telefonla görüştüğümüzde babacan bir tavırla naptığımı derslerimi çalışıp çalışmadığımı soruyor. Yazında benden çok çok yüksek beklentisi olduğunu söyledi. Ama biz burda geçinmekte zorluk çekiyoruz. Buarada kendisi aşırı bariz bir şekilde aldatıyor annemi ve benide enayi yerine koyuyor. Mesela, yazın evde sadece ikimiz varken sevgilileriyle konuşuyor, arkadaşlarınla konuďurken anneme hakaretler ediyor sanki ben yokmuşum gibi. Bir gün kendimi tutamayıp verdiğin "2 kuruş parayla burda bir bok yapamadığım, bir ihtiyacımı gideremediğim gibi benden sınavda abartı puanlar bekliyorsun. 100k maaşının 10da birini verip beni enayi yerine koyuyorsun ya artık benden evlatlık bekleme. Sevgi de bekleme. Sen orda yattığın yerden para kazanırken, annem burda 2 işe birden gidiyor. 50 yaşlarında kadın, sabah 5 buçuktan gece 12 buçuğa kadar çalışıyor. Ben hakkımı helal etsem annem eder mi bilmem. Gönlün rahat edecekse bana layık gördüğün o 10k yı da hesabında tut veya kendine harca. Yazıklar olsun senin gibi babaya" dersem bilin artık hayatım daha bok gibi olacaktır. Gün içinde annemi göremiyorum bile. Ne yapmalıyım, babama ne demeliyim bilmiyorum. Bu gidişle hala her aradığında "Alo, babacım napıyorsun?" Diyecek gibiyim. Ablalarım, teyzelerim kusura bakmayın çok kaba bir dille yazdım ama artık bu konuda kendimi iyi hissetmiyorum. Bana verebilecek bir tavsiyeniz var mı? Buraya yazdıklarımı tekrar okumadan yayınlıyorum, çünkü bunlar benim gerçek hislerimdi ve tekrar okursam muhtemelen bu hislerimi bir daha kimseyle paylaşmamak üzere bunu silerim. İyi akşamlar.
Canım benim benzer durumlar yaşamışız. Benim de annem gecesini gündüzüne kattı. Babam da sağ olsun memur olduğu halde gayet rahat yaşayan biriydi. Buradaki tatlı su balıklarının dediklerini ciddiye alma. Zorluk görmemiş insanlara atıp tutmak hep kolay gelir. Babaya şerefsiz nasıl denirmiş. Denir valla ben de aynı düşüncedeyim. Benim annemi aldatıyorsa sabahtan akşama çalıştırıp parasını yiyorsa bir faydası yoksa her şey denir o babaya.
Sana gelince de sen de ayaklarının üstünde duracaksın başka hiçbir çaresi yok. Meslek sahibi olacaksın. Kimsenin eline de bakmayaksın paranı çatır çatır yiyeceksin. Anneni de mahcup etmeyeceksin. Pes etmek yok🧡 Ben de atandım, öğretmen oldum her şeye ve herkese inat…

Soru işaretleri yapmışınız bu sorulara cevap su

Part time çalışan fabrikalarda çalışan marketler saniyede her yerde çalışan pek çok genc var okulla birlikte işi de götüren sınava giren bir dünya kişi var... annesi babası boşanmış yada hayatta olmayan

Ben zaten ikinci yorumda dedim tabiki baban ve ondan para isteyeceksin hatta istemeden baba verecek parayı
Ama annesinden dolayı babaya tepki veriyorsa

Annemin babanı sorunu deyip kendi arada kalmayıp soruna karışmıyorsa ki bu olması gereken babada anne de bakacak çocuklara bu konuyla ilgili olsa da genelde diyorum ...çocukları yaparken keyifle yapıp boşanınca senin çocuğun denmez

Babaya şerefsiz deyip para vermiyor demiyecek belki arkadaş yüzüne demiyordur şerefsiz lafını ama başka şeyler söylüyor olabilir
Baba da tepki veriyor da olabilir

10 bin tl de iyi para bir öğrenci için herkes ister daha fazlasını

Dediğim gibi iletişimlerini bilemem bilemeyiz

Boşanan anneler babalar evlatlar değil
Böyle bir durum varsa anne de baba da bu evlatlara bakacak

Mantıksızlık neresin de? ne desem bende bilemedim bak şimdi

Soru işaretleri yapmışınız bu sorulara cevap su

Part time çalışan fabrikalarda çalışan marketler saniyede her yerde çalışan pek çok genc var okulla birlikte işi de götüren sınava giren bir dünya kişi var... annesi babası boşanmış yada hayatta olmayan

Ben zaten ikinci yorumda dedim tabiki baban ve ondan para isteyeceksin hatta istemeden baba verecek parayı
Ama annesinden dolayı babaya tepki veriyorsa

Annemin babanı sorunu deyip kendi arada kalmayıp soruna karışmıyorsa ki bu olması gereken babada anne de bakacak çocuklara bu konuyla ilgili olsa da genelde diyorum ...çocukları yaparken keyifle yapıp boşanınca senin çocuğun denmez

Babaya şerefsiz deyip para vermiyor demiyecek belki arkadaş yüzüne demiyordur şerefsiz lafını ama başka şeyler söylüyor olabilir
Baba da tepki veriyor da olabilir

10 bin tl de iyi para bir öğrenci için herkes ister daha fazlasını

Dediğim gibi iletişimlerini bilemem bilemeyiz

Boşanan anneler babalar evlatlar değil
Böyle bir durum varsa anne de baba da bu evlatlara bakacak

Mantıksızlık neresin de? ne desem bende bilemedim bak şimdi
Ben katılıyorum size iyi kötü evlilikler baştan yıllar içinde belli oluyor nereye gidiyor işte bir adama güvenip yola done olmadan çıkarsan yaş alınca olur olabilir herşey olabilir gün sonunda ömür sonunda kalabilirsin biten evliliğin arkasında o zamanda bir guvencen olacak hiç düşünmeden yıllarca kenara hiç koymadan yada iyi kötü çalışmadan sadece aile olduk çocuk baktım dersen işte bu nafaka olayına kalabilirsin bu hayatın gerçeği insanlar ne derse desin ondan diyor şimdi her insan çocuğuna çalış oku meslek edin güvenme hayat hiç belli olmaz olmaz nasıl bu kadar garanti beklenir bir evlilikten yahu ölüm bile aniden gelirken

Canım benim benzer durumlar yaşamışız. Benim de annem gecesini gündüzüne kattı. Babam da sağ olsun memur olduğu halde gayet rahat yaşayan biriydi. Buradaki tatlı su balıklarının dediklerini ciddiye alma. Zorluk görmemiş insanlara atıp tutmak hep kolay gelir. Babaya şerefsiz nasıl denirmiş. Denir valla ben de aynı düşüncedeyim. Benim annemi aldatıyorsa sabahtan akşama çalıştırıp parasını yiyorsa bir faydası yoksa her şey denir o babaya.
Sana gelince de sen de ayaklarının üstünde duracaksın başka hiçbir çaresi yok. Meslek sahibi olacaksın. Kimsenin eline de bakmayaksın paranı çatır çatır yiyeceksin. Anneni de mahcup etmeyeceksin. Pes etmek yok🧡 Ben de atandım, öğretmen oldum her şeye ve herkese inat…
Tatlı su balığı sizsiniz kimseye hakaret etmeye hakkınız yok aynen iade ediyorum cümlenizi kendi fikrinizi kimseye lakap takmadan yazmayı öğrenin kimsenin geçmiş yaşamını bilemezsiniz

Ben sizi çok iyi anlıyorum. Eve gelen para babamın parasıydı. Hiçbir zaman bizim ailemizin parası olmadı. Anneme lütfediyormuş gibi davranırdı. Annem çalışmak istediğinde hep engel olurdu. Çocuklara kim bakacak ev işini kim yapacak fln. Annem zar zor ikna edip altın aldırırdı. Sonra bir şekilde geri alır bozdurur ama yerine koymazdı. Para biriktirmek diye bir şey ruhunda yok. Eve bir eşya alınacağı zaman kavga çıkarırdı. Herkesin burnundan getirecek bir şey bulurdu. Biz de kafamızı dersten kaldırmazdık. Her şeyi görürdük ama bize bulaşmasın bir kusur bulmasın diye ses etmezdik. Üni okurken bize de para verirken lütfediyormuş gibi davranıyordu. Biz okulu bitirip işe girip kendimizi kurtardık çok şükür. Annem de boşanıp kurtardı. Boşandıktan sonra babam evlendi. İtiraf etmese de boşanmadan önce planlıydı her şey. Nişan, düğün, ev eşyası, balayı hepsi yapıldı. Onların parasını da başkalarından aldıklarıyla ödedi. Şimdi 80k memur maaşını 2 kişi harcayıp hiç ediyorlar. Hala daha yetmiyor diye şikayet ediyor. Şu an iki kız kardeşiz tek kuruş parasını almıyoruz. Eşim asla kabul etmiyor zaten. Kız kardeşim de parasını alıp hayatına karıştırmak istemiyor.

Sonuç olarak ben size okuyun diyeceğim ama doğru olan bu mu emin değilim. Yeni nesil KPSS girip hemen memur olup atanmaya çalışıyor. Sonra okurum önce para diyor. Bunu bir düşünün bence.

Baba ya şerefsiz denir de şerefsizlik yaparsa denir bu serefsizlikler nedir
Buraya yazmayim

Tatlı su balıkları deyip laf çarpınca aydınlığa erdiniz galiba maşallah 🧿

Diyorsunuz ki insanların neler yaşadığını bilmeyen zorluk görmemiş atıp tutuyorlar diye
Ne kadar eminsiniz insanların hayatından neler yasadiklarindan yada yasayamadiklarindan

Öğretmensiniz öğretmen insanlara bir şeyler öğretir insanların hayatıyla ilgili kainlik yapmaz

Şu an yaşadığınız yere kira vermiyorsunuz sanırım, aile eviniz. Annenize ve abinize para göndermiyor mu? Eğer gönderiyorsa bana bu hakaretler küfürler çok da haklı gelmedi. Tabii ki ideal bir baba değil, bunu da savunmuyorum ama liseli bir gence 10bin de çok az bir para değil. Bir özel dersim 1500tl demişsiniz, maddi durumu olmayanlar için özel dersi çok gereksiz bir masraf olarak görüyorum. Her hafta 1 saat alsanız ayda 6bin ediyor, bu hem sizin geliriniz için fazla hem de ayda 4 saatin kimseye yararı olmaz. Bence özel dersleri bırakın, YouTube’dan çalışabilirsiniz. Çok daha yararlı olur.

Öncelikle, yaş kitlesi çoğunlukla 20+ olan bu sitede bu ergenin dertlerini sizi okumaya ittiğim için kusura bakmayın.

Şimdi gelelim babamla ilgi sorunlarıma.
Benim babam asker ve narsist bir adam diyebiliriz. Aynı zamanda ruh hali vsde çok değişken. Haliyle çevresinde bulunan insanlar ondan çoğunlukla pek hoşlanmaz.
Bir kaç yıl önce babamın başka bir yere tayinin çıkmasıyla tek başına gitti. Ben sınav senem var, hocalarımın hepsi burda diye burda kaldım. Abimse zaten yine farklı bir şehirde üniversiteye gidiyor. Annemle babam resmi olarak boşanma aşamasındalar. Annem, babamın aksine asgari ücret alıyor. Normalde bir işte çalışmamasına rağmen babam gidince bize bakmak için işe girdi. Çünkü ne hikmetse babamın 100 k maaşı bize yetmiyordu. Annemin maaşının yarısı abime, yarısı bana zor yeterken babam, annemden 5 kat daha fazla maaş almasına rağmen "durumum iyi değil" diye bana 10 bin lirayı zor atıyor. Sınav senemdeyim, test kitaplarımdan tut özel derslerime, özel derslerimden tut ihtiyaçlarıma 10 lira hayatta bana yetmez. Annemde babamda 50li yaşlarında. Babam kadar rahatını bulamazsınız yattığı yerde para kazanıyor onuda çocuklarına yedirmiyor. Karı kıza yedirmiyorsa neyim zaten annemide aldatıyor o ayrı mesele. Özel derslerimin parasını bile zar zor göndermeye ikna ettiğim adam, yani babam, telefonla görüştüğümüzde babacan bir tavırla naptığımı derslerimi çalışıp çalışmadığımı soruyor. Yazında benden çok çok yüksek beklentisi olduğunu söyledi. Ama biz burda geçinmekte zorluk çekiyoruz. Buarada kendisi aşırı bariz bir şekilde aldatıyor annemi ve benide enayi yerine koyuyor. Mesela, yazın evde sadece ikimiz varken sevgilileriyle konuşuyor, arkadaşlarınla konuďurken anneme hakaretler ediyor sanki ben yokmuşum gibi. Bir gün kendimi tutamayıp verdiğin "2 kuruş parayla burda bir bok yapamadığım, bir ihtiyacımı gideremediğim gibi benden sınavda abartı puanlar bekliyorsun. 100k maaşının 10da birini verip beni enayi yerine koyuyorsun ya artık benden evlatlık bekleme. Sevgi de bekleme. Sen orda yattığın yerden para kazanırken, annem burda 2 işe birden gidiyor. 50 yaşlarında kadın, sabah 5 buçuktan gece 12 buçuğa kadar çalışıyor. Ben hakkımı helal etsem annem eder mi bilmem. Gönlün rahat edecekse bana layık gördüğün o 10k yı da hesabında tut veya kendine harca. Yazıklar olsun senin gibi babaya" dersem bilin artık hayatım daha bok gibi olacaktır. Gün içinde annemi göremiyorum bile. Ne yapmalıyım, babama ne demeliyim bilmiyorum. Bu gidişle hala her aradığında "Alo, babacım napıyorsun?" Diyecek gibiyim. Ablalarım, teyzelerim kusura bakmayın çok kaba bir dille yazdım ama artık bu konuda kendimi iyi hissetmiyorum. Bana verebilecek bir tavsiyeniz var mı? Buraya yazdıklarımı tekrar okumadan yayınlıyorum, çünkü bunlar benim gerçek hislerimdi ve tekrar okursam muhtemelen bu hislerimi bir daha kimseyle paylaşmamak üzere bunu silerim. İyi akşamlar.
Senin yaşlarında neredeyse aynı şeyleri yaşadım. Şuan 22 yaşındayım babam halla aynı geliri iyi olmasına rağmen bir kuruş para gönderince burnumdan getirir. Maalesef ailemizi seçemiyoruz herkese var bize yok babamız. Bi kaç defa buraya da konu açtım. Şuan ne durumdayım diye soracak olursan az çok çalıştığım yerden para alıyorum. Kendi başımın çaresine bakıyorum o psikolojiyle okula devam etmedim gerçi devam etsemde para gönderecek bir ailem yoktu. Sana tek tavsiyem beklentiyi azaltıp sizin için gece gündüz çalışan annenin emeklerini boşa çıkarmaman. Umarım her şey çok güzel olur sana kucak dolusu sevgi gönderiyorum 💖💐

Baba ya şerefsiz denir de şerefsizlik yaparsa denir bu serefsizlikler nedir
Buraya yazmayim

Tatlı su balıkları deyip laf çarpınca aydınlığa erdiniz galiba maşallah 🧿

Diyorsunuz ki insanların neler yaşadığını bilmeyen zorluk görmemiş atıp tutuyorlar diye
Ne kadar eminsiniz insanların hayatından neler yasadiklarindan yada yasayamadiklarindan

Öğretmensiniz öğretmen insanlara bir şeyler öğretir insanların hayatıyla ilgili kainlik yapmaz
Sadece gülüyorum laf yerine oturmuş 😄 iyi oldu

İşe girip para kazanana kadar güzellikle para istemeye devam et, hiç çekinme öyle ya da böyle o para senin hakkın sürekli iste okuldan istediler burdan aradılar bilmem ne diye. Kelimelere konuşmalara çok takılma sen aldığın parana bak yoluna bak

Aynen pes etmek yok konu sahibi..

Annen için şimdiki şartlarını iyi değerlendir.

Sadece derslerine odaklan. Klasik olacak ama tünelin sonundaki aydınlığı sen ortaya çıkaracaksın.🌸

neden kadınlar ayaklarının üzerinde durmalı adlı bir çalışma daha

DiyorTatlı su balığı sizsiniz kimseye hakaret etmeye hakkınız yok aynen iade ediyorum cümlenizi kendi fikrinizi kimseye lakap takmadan yazmayı öğrenin kimsenin geçmiş yaşamını bilemezsiniz
Kişi olarak belirtmemiştim konu sahibine direkt yazmıştım ama nasıl güzel üstünüze alınmışsınız🤗 Kimsenin geçmiş yaşamını bilemem tabii siz nerden biliyorsunuz? Yargılayıcı bir şekilde yok “Annen evlenmiş çocuk yapmış” falan diyorsunuz. Kadın tek başına mı yapmış çocuğu? Oturduğunuz yerden taraf olma falan diyorsunuz. Yarın öbür gün siz yaşadığınızda veya bir yakınınız yaşadığında taraf olma bu adam senin baban aldatsa da ona hep saygılı olacaksın falan mı diyeceksiniz? Sizin de aileniz var en yakınınızda kendi ailenizi düşünün. Kimsenin alnında kötü bir insan olduğu yazmıyor. Konu sahibinin ne suçu var da eleştirel bir dille bir şeyler yazıyorsunuz? Kız zaten annemle babam boşansın demiyor. Babasının görevlerini yerine getirmediğinden bahsediyor. Burda da bir şeye sürekli muhalefet olanlar moda oldu. Konu sahiplerini eleştirmeye çalışırken bazen (bence) saçmalanıyor. Bir eleştiri yapayım farklı görüneyim çabası… Kısacası sınanmadığınız şeyler hakkında bu kadar yargılayıcı ve “taraf” olmayın🤩 Tam olarak bu konunun tam orta yerinden sınanmış biri olarak bu yorumu yazmayı kendime hak görüyorum. İyi akşamlar dilerim.

Kişi olarak belirtmemiştim konu sahibine direkt yazmıştım ama nasıl güzel üstünüze alınmışsınız🤗 Kimsenin geçmiş yaşamını bilemem tabii siz nerden biliyorsunuz? Yargılayıcı bir şekilde yok “Annen evlenmiş çocuk yapmış” falan diyorsunuz. Kadın tek başına mı yapmış çocuğu? Oturduğunuz yerden taraf olma falan diyorsunuz. Yarın öbür gün siz yaşadığınızda veya bir yakınınız yaşadığında taraf olma bu adam senin baban aldatsa da ona hep saygılı olacaksın falan mı diyeceksiniz? Sizin de aileniz var en yakınınızda kendi ailenizi düşünün. Kimsenin alnında kötü bir insan olduğu yazmıyor. Konu sahibinin ne suçu var da eleştirel bir dille bir şeyler yazıyorsunuz? Kız zaten annemle babam boşansın demiyor. Babasının görevlerini yerine getirmediğinden bahsediyor. Burda da bir şeye sürekli muhalefet olanlar moda oldu. Konu sahiplerini eleştirmeye çalışırken bazen (bence) saçmalanıyor. Bir eleştiri yapayım farklı görüneyim çabası… Kısacası sınanmadığınız şeyler hakkında bu kadar yargılayıcı ve “taraf” olmayın🤩 Tam olarak bu konunun tam orta yerinden sınanmış biri olarak bu yorumu yazmayı kendime hak görüyorum. İyi akşamlar dilerim.
Ben kimseyi yargilamam haddimi bilirim birşey diyeceksem ortaya niciyle yazarım genele laf atmam evet çocuk yapan ayrılırsa adam nasıl bakacağını bilmiyorsa nafaka olayına düşer ve çalışır ailede destek değilse ülkede nafakalar belli hayal aleminde yasamanin anlamı yok yargı dağıtan sizsiniz tatlı su balığı kucumsemesi de nasıl yargı dagittiniza en iyi örnek .Ben sadece lafinizi iade ettim ayağınızda nasır varsa kimsenin ayağına basmayın bı zahmet

Back
X