• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babam bir şerefsiz.

Öncelikle, yaş kitlesi çoğunlukla 20+ olan bu sitede bu ergenin dertlerini sizi okumaya ittiğim için kusura bakmayın.

Şimdi gelelim babamla ilgi sorunlarıma.
Benim babam asker ve narsist bir adam diyebiliriz. Aynı zamanda ruh hali vsde çok değişken. Haliyle çevresinde bulunan insanlar ondan çoğunlukla pek hoşlanmaz.
Bir kaç yıl önce babamın başka bir yere tayinin çıkmasıyla tek başına gitti. Ben sınav senem var, hocalarımın hepsi burda diye burda kaldım. Abimse zaten yine farklı bir şehirde üniversiteye gidiyor. Annemle babam resmi olarak boşanma aşamasındalar. Annem, babamın aksine asgari ücret alıyor. Normalde bir işte çalışmamasına rağmen babam gidince bize bakmak için işe girdi. Çünkü ne hikmetse babamın 100 k maaşı bize yetmiyordu. Annemin maaşının yarısı abime, yarısı bana zor yeterken babam, annemden 5 kat daha fazla maaş almasına rağmen "durumum iyi değil" diye bana 10 bin lirayı zor atıyor. Sınav senemdeyim, test kitaplarımdan tut özel derslerime, özel derslerimden tut ihtiyaçlarıma 10 lira hayatta bana yetmez. Annemde babamda 50li yaşlarında. Babam kadar rahatını bulamazsınız yattığı yerde para kazanıyor onuda çocuklarına yedirmiyor. Karı kıza yedirmiyorsa neyim zaten annemide aldatıyor o ayrı mesele. Özel derslerimin parasını bile zar zor göndermeye ikna ettiğim adam, yani babam, telefonla görüştüğümüzde babacan bir tavırla naptığımı derslerimi çalışıp çalışmadığımı soruyor. Yazında benden çok çok yüksek beklentisi olduğunu söyledi. Ama biz burda geçinmekte zorluk çekiyoruz. Buarada kendisi aşırı bariz bir şekilde aldatıyor annemi ve benide enayi yerine koyuyor. Mesela, yazın evde sadece ikimiz varken sevgilileriyle konuşuyor, arkadaşlarınla konuďurken anneme hakaretler ediyor sanki ben yokmuşum gibi. Bir gün kendimi tutamayıp verdiğin "2 kuruş parayla burda bir bok yapamadığım, bir ihtiyacımı gideremediğim gibi benden sınavda abartı puanlar bekliyorsun. 100k maaşının 10da birini verip beni enayi yerine koyuyorsun ya artık benden evlatlık bekleme. Sevgi de bekleme. Sen orda yattığın yerden para kazanırken, annem burda 2 işe birden gidiyor. 50 yaşlarında kadın, sabah 5 buçuktan gece 12 buçuğa kadar çalışıyor. Ben hakkımı helal etsem annem eder mi bilmem. Gönlün rahat edecekse bana layık gördüğün o 10k yı da hesabında tut veya kendine harca. Yazıklar olsun senin gibi babaya" dersem bilin artık hayatım daha bok gibi olacaktır. Gün içinde annemi göremiyorum bile. Ne yapmalıyım, babama ne demeliyim bilmiyorum. Bu gidişle hala her aradığında "Alo, babacım napıyorsun?" Diyecek gibiyim. Ablalarım, teyzelerim kusura bakmayın çok kaba bir dille yazdım ama artık bu konuda kendimi iyi hissetmiyorum. Bana verebilecek bir tavsiyeniz var mı? Buraya yazdıklarımı tekrar okumadan yayınlıyorum, çünkü bunlar benim gerçek hislerimdi ve tekrar okursam muhtemelen bu hislerimi bir daha kimseyle paylaşmamak üzere bunu silerim. İyi akşamlar.
Duygusal durumlar dışında iki seçenek var. Ya babanın huyuna gidip alabileceğin parayı arttırmak. Ya da kendi başının çaresine bakıp elinde ne varsa ona göre yaşamak. Ben babamın şu kadar parası var bakış açısını doğru bulmuyorum ay o evde de olsaydın yine bu parayı vermeyebilirdi. Ne kazandığından bağımsız yani olanlar. Annen için ise bu onun seçimleri ve yaşadığı hayat. Baban içinde öyle. Şimdi senin seçimlerinle devam edecek olan bir hayatın var ona odaklan. İleride para kazanmaya başladığında annen için birşey yapabileceğin zamanlar gelecektir

Ben kimseyi yargilamam haddimi bilirim birşey diyeceksem ortaya niciyle yazarım genele laf atmam evet çocuk yapan ayrılırsa adam nasıl bakacağını bilmiyorsa nafaka olayına düşer ve çalışır ailede destek değilse ülkede nafakalar belli hayal aleminde yasamanin anlamı yok yargı dağıtan sizsiniz tatlı su balığı kucumsemesi de nasıl yargı dagittiniza en iyi örnek .Ben sadece lafinizi iade ettim ayağınızda nasır varsa kimsenin ayağına basmayın bı zahmet
Nasır olan biraz sizsiniz gibi duruyor ama çünkü gerçekten hemen atladınız😄 Yazdıklarınız inanılmaz derecede komik geliyor. Yeterince size vaktimi ayırdığımı düşünüyorum. Hayatta başarılar :KK15:

Babana iyi demiyorum fakat öncelikle 100bin 4 kişinin rahat geçinebileceği bir miktar asla değil. Ekonomiden bihabersin. Bir de bende dershameye gittim hafta içi soru çözüm grupları olurdu ,özel ders ne alaka çözemedim. Ayrıca gittiğim dershanelerin bana katkısı sınırlıdır. Bir de eleştirim şu annen 2 işte çalışıp 50bin getiriyormuş. Peki siz 2 kardeş bostan korkuluğu musunuz ? Günlük garsonluklara gidip harçlığını çıkaramıyor musun ? Abin ünide parttime bir işe girip çalışamıyor mu ? Kyk kredisi/bursu almıyor mu ?

o cocugu annesi tek basina yapmadi, ne demek babandan para istiyorsun? bir is yaptiysa adam gibi arkasinda duracak. bu kizin hakki. eger bakmayacaktiysa da yapmayacakti cocugu. annesi sacini supurge ederken erkek uc kurus verse sukur mu etsin? ustune sinav senesinde de nasil part time ise girsin? okuldan nasil calismaya zaman ayiracak? ustune sinav ogrencisi. o kadar mantiksiz bir yazi ki ne desem bilemedim.
Günlük garsonluklar oluyor epey de iyi para veriyorlar. Ve normal garsonluklara göre daha az yorucu. Düğünlerde törenlerde vs…

Peki siz konu sahibinin neyi oluyorsunuz tam olarak ? Her ay kaç kitap alıyor bir öğrenci ? Evde internet varsa pek çok bilgi ve kaynağa internetten ücret ödemeden de ulaşmak mümkün.
Benim ailemin maddi durumu iyiydi ama kpss kadar zor bir sınava geceli gündüzlü çalışırken harçlık ve dershaneye ücreti hariç pek para istemezdim. Çok nadirdir. Gerçekten işime ysramayacak hiçbir kitabı almadım. Dünya kadar youtube videosu,çıkmış sorular, fotokopiciler varken o kitaplar neden alınır bir de zaten youtube hocaları o kadar çok ki özel dersten daha etkili. Hangisi konu sahibine hitap ediyorsa onu seçsin. 25bin+10bin bir öğrencinin masraflarına nasıl yetmez çok ilginç.

Toptan da işe yaramaz degilmiş be kızım para veriyormuş😁😁😁onu da yapmayan öylece çıkıp gidenler de var

Çıkmış gitmiş işte gayet ideal kafanı çok yorma sen de sınavına odaklan. Evde durup her gün kavga dövüş olsa daha mı iyiydi...

Peki siz konu sahibinin neyi oluyorsunuz tam olarak ? Her ay kaç kitap alıyor bir öğrenci ? Evde internet varsa pek çok bilgi ve kaynağa internetten ücret ödemeden de ulaşmak mümkün.
hicbir seyi. evet ucret odemeden de mumkun ama ozel ders ona faydaliysa gitmesinde sikinti nedir?

Konu sahibi seni anladım. Babanın anneni aldatması bir kız çocuğu olarak zoruna gidiyor. Anneni çalışmaktan görmemen parasını başkalarıyla yemesi bunlar senin zoruna gidiyor. Verdiği paraya laf söyleyince bunlar birikip sende nefrete dönüşüyor. Yüzüne karşı saygın var ama içinde nefretin büyüyor başkası olma ihtimalinden. Haksızsın demiyorum. Ama onlar annenle baban arasında. Bitmişse yeni hayatları olması gerçeğine kulağını gözlerini kapatamazsın.
Diğer konu para mevzusunda şöyle böyle laflarına aldırış etme o senin baban iste istemeye de devam et. En güzel cevabı hayatını kurarak ver.
Kadın çocuklarla ilgilensin çift vardiya çalışsın. Evle ilgilensin baba da uzaktan aylık 10 binle zor babalık yapsın vay be.

Soru işaretleri yapmışınız bu sorulara cevap su

Part time çalışan fabrikalarda çalışan marketler saniyede her yerde çalışan pek çok genc var okulla birlikte işi de götüren sınava giren bir dünya kişi var... annesi babası boşanmış yada hayatta olmayan

Ben zaten ikinci yorumda dedim tabiki baban ve ondan para isteyeceksin hatta istemeden baba verecek parayı
Ama annesinden dolayı babaya tepki veriyorsa

Annemin babanı sorunu deyip kendi arada kalmayıp soruna karışmıyorsa ki bu olması gereken babada anne de bakacak çocuklara bu konuyla ilgili olsa da genelde diyorum ...çocukları yaparken keyifle yapıp boşanınca senin çocuğun denmez

Babaya şerefsiz deyip para vermiyor demiyecek belki arkadaş yüzüne demiyordur şerefsiz lafını ama başka şeyler söylüyor olabilir
Baba da tepki veriyor da olabilir

10 bin tl de iyi para bir öğrenci için herkes ister daha fazlasını

Dediğim gibi iletişimlerini bilemem bilemeyiz

Boşanan anneler babalar evlatlar değil
Böyle bir durum varsa anne de baba da bu evlatlara bakacak

Mantıksızlık neresin de? ne desem bende bilemedim bak şimdi
her cocuk ayni olamaz. eger sayisalda ilk 10k yapmak istiyorsa gunde en az 8 saat calismali. ki kapasite farkiyla belki daha da cok calisacak. part time ise girecek zamani nasil bulsun? ki annesi hem kira, mutfak, cocuk derken ustune asgari maas aliyorsa 10k yetmiyor olabilir. bu kiz hepsini kendine mi sakliyormus da ben okumadim acaba?

İyi de adam para vermiyor degil ki. 10 unideki ogluna verse 10 sinava hazirlanan kizina verse 10 da eski ese nafaka verse aylik 30bin odemis oluyor ama begendiremiyor ve serefsiz oluyor. He aldatmissa anne tazminat davasi acsin toplu para alsin ev mev varsa aile konutu diye alsin. Burda 50 yasinda calismak zorunda kalan annenin durumu zor.
tum parayi kiz kendine mi skaliyormus? bak ej basitinden ogrenci bileti burada 35tl gunde 70 ediyor, hadi 30 gunle carpsan 2100 ediyor. ayda 4 tand 1500'e izel ders alsa 6000 ediyor. simdi toplam 8100, kalan 1900. gunde 20tlye yemek yesin, 600tl daha gidiyor. ki tum parayi kendi yemiyor buyuk ihtimalle. annesi asgari aliyorsa bu para ona da gidiyordur. abisine gonderdigini dememis konu sahibi.

Günlük garsonluklar oluyor epey de iyi para veriyorlar. Ve normal garsonluklara göre daha az yorucu. Düğünlerde törenlerde vs…
sayisal ogrencisi iyi bir siralama icin gunde yaklasik 8 saat calismalidir. ben okuldan gelip dershaneye gider, gece 11de eve donerdim. ondab sonra biraz dinlenip yaklasik yarim saat gunu ozetlerdim. 12 gibi uyuyup 7de uyanirdim. vu kiz ne ara ise girecek de ders calisacak? hadi universite ogrencisi olsa tamam ama yks senesinde? babasi 100k alirken cocuk neden calissjn? kendi ihtiyaclarini aileb karsilamis, burada millete calisin diyorsun. ne ala memleket.

Nasır olan biraz sizsiniz gibi duruyor ama çünkü gerçekten hemen atladınız😄 Yazdıklarınız inanılmaz derecede komik geliyor. Yeterince size vaktimi ayırdığımı düşünüyorum. Hayatta başarılar :KK15:
Hadi ya git işine bak fikrim varsa ki bu sahibinr yaz insanlara tatlı su balığı diyen bir balkabagindan ders alacak değilim babası para vermesin bakmasın diyenmi oldu siz kendi yazdığınız trajikomik şeylere bakın önce hadi gece gece yettiniz artık

Yeterince vaktini ayırmış sanırsın içerik editörü 😅😅😅😅😅ha çok bozuldum tatlı su balığı lafına iade ettim gitmiyor hoşunuza eee balkabağı deyincede bozulmayin biz tatlı su balığı siz balkabağı 🤣🤣🤣🤣

Annenle babanın ilişkisi onları ilgilendirir.
Senin için annen anne babanda babadır. Sen daha çok anneni içselleştirip babana tepkilisin. Ailede roller birbirine girmiş halde.
Ailenin küçük kızı rolüne ne dersin

Yeterince vaktini ayırmış sanırsın içerik editörü 😅😅😅😅😅ha çok bozuldum tatlı su balığı lafına iade ettim gitmiyor hoşunuza eee balkabağı deyincede bozulmayin biz tatlı su balığı siz balkabağı 🤣🤣🤣🤣
Ya şu üslupla konuşan biriyle cidden muhatap olunmaz😄 Üsluba bak sanırsın mahalle kenarında biriyle tartışıyor. :-) Seviyenizi yine belli ettiniz, şaşırtmadı…

Hadi ya git işine bak fikrim varsa ki bu sahibinr yaz insanlara tatlı su balığı diyen bir balkabagindan ders alacak değilim babası para vermesin bakmasın diyenmi oldu siz kendi yazdığınız trajikomik şeylere bakın önce hadi gece gece yettiniz artık
Hadi ya git işine bak mı? Mağaranızdan yeni mi çıktınız? 😄

Kizcağız yardım ve fikir istemiş maşallah herkes birbirine girmiş ya da kıza karşı pasif agresif tutum sergilemiş klasik y kuşağı şaşırtmıyor dndjdmsm. Bu sitede en sevmediğim şey herkesin bazı konularda hatasız ve mukkemmelmiscesine akıl verip nutuk çekmesi ve azarlayarak konusmasi. İnsanız ve yanlış yollarımızı düşüncelerimiz olması da hayatımızın bir parçası .
Konuya gelecek olursak üniversite konusunda işe gir çalış diyenler neyin kafasını yaşıyor merak ediyorum doğrusu saysal bir öğrenci tüm gününü derslere vermelidir aksaklık etmeden hergun çalışmalıdır gerçi ea da aynı şekilde EA da iyi bölüme girmek istiyorsan dereceye yakın sıralama istiyor bu yüzden derslerden çok iyi yapmalı ve mat geo iyi bilmelisin vs.
Ayrıca konu sahibi arkadaşım yaslarimiz yakın sana tavsiyem babanın suyuna git iyi kız ol koparabildigini kopar . Evet anneni aldatmasi çok üzücü fakat o annen ile onun arasında sana fiziksel psikojik şiddet uygulanmıyorsa fazla yuz göz olma köprüyü geçene kadar ayıya dayı demek iyidir. Annen için üzüldüğünü biliyorum ama evde.olsa ve annene eziyet etse daha mı iyi ? Elbette kaç yaşına gelmiş annem babam yüzünden ezilse annemi aldatıp bende de guvensizlige dair travma bıraksa benimde zoruma gider di yaşının vermiş olduğu toyluk sebebiyle böyle hareket etmen düşünmen de normal. Sana başarılar diliyorum. Kendisi suçlama derslerine odaklan

şimdiki aklım olsaydı üniversiteye başlama senemde kpssye girip düz memuriyetten atanmaya uğraşırdım.

önümüzdeki sene KPSS ortaöğretim sınavları olacak, bu sınava hazırlanıp 80 üstü bir puanla düz memuriyetlere başvurun, yaşınız dolayısıyla belli başlı YouTube kanallarını biliyorsunuzdur onlardan çalışmanız bile çok yeterli olur zaten KPSS aşırı zor bir sınav değil biraz çalışmanıza bakar. Özel dersleri dershaneleri falan boşverin bunların hepsi gerçekten para tuzağı yerler kendi başınıza kendi potansiyelinizin yüzde yetmişini falan kullanmanız da yeterli olacaktır. en önemli harcamanız kitaplar olacak bu durumda. sınava hazırlanırken bir işte çalışmanızı önermiyorum diğerlerinin aksine, bunun ne kadar gerçek dışı bir senaryo olduğunu birinci elden tecrübe ettim çünkü. hele 18 yaşında hiçbir deneyimi olmayan bir genç kızın çalışabileceği işlerin tamamı aşırı yoğun tempo olur, satış danışmanlığı yaparken eve kendimi nasıl attığımı bilmiyordum tatil günlerimde çalıştığım günlerin yorgunluğunu atamıyordum bile.

ben babamdan medet ummayı kestim, birebir aynı şeyleri yaşıyoruz sizinle. hiçbir şey istemiyorum, ne zaman paran var mı diye sorsa üstündeki lüks marka kıyafetlere bakmadan boktan acınası bir tavra girip "tamam borç bulurum bir yerden" diyeceğini bildiğim için hep param var diyorum. kendi görevini bu anlamsız soruyu sorarak yaptığını düşünüp vicdanını rahatlatmasına müsaade ediyorum. hep dışarıya muhteşem çilekeş baba profili çizip sinsice tam aksi davranır. hatta bu ay cebime giren harçlık tam tamına iki bin beş yüz lira oldu skndkdmdlmdld

bu tarz yollardan geçip şu an yüksek lisans yapmaya gayret eden bir ablan olarak kpssye hazırlanıp girmeni şiddetle tavsiye ediyorum. üniversiteyi memuriyette çalışırken kişisel gelişim olarak halledebilirsin, kendi bölümümde bunu yapan çok fazla insan vardı oradan biliyorum. umarım bahtın açık olur.

Soru işaretleri yapmışınız bu sorulara cevap su

Part time çalışan fabrikalarda çalışan marketler saniyede her yerde çalışan pek çok genc var okulla birlikte işi de götüren sınava giren bir dünya kişi var... annesi babası boşanmış yada hayatta olmayan

Ben zaten ikinci yorumda dedim tabiki baban ve ondan para isteyeceksin hatta istemeden baba verecek parayı
Ama annesinden dolayı babaya tepki veriyorsa

Annemin babanı sorunu deyip kendi arada kalmayıp soruna karışmıyorsa ki bu olması gereken babada anne de bakacak çocuklara bu konuyla ilgili olsa da genelde diyorum ...çocukları yaparken keyifle yapıp boşanınca senin çocuğun denmez

Babaya şerefsiz deyip para vermiyor demiyecek belki arkadaş yüzüne demiyordur şerefsiz lafını ama başka şeyler söylüyor olabilir
Baba da tepki veriyor da olabilir

10 bin tl de iyi para bir öğrenci için herkes ister daha fazlasını

Dediğim gibi iletişimlerini bilemem bilemeyiz

Boşanan anneler babalar evlatlar değil
Böyle bir durum varsa anne de baba da bu evlatlara bakacak

Mantıksızlık neresin de? ne desem bende bilemedim bak şimdi
Pare bu kız daha reşit bile değil, lise öğrencisi küçük bir kız. Daha 2026de yeni üniversite sınavına girecek. Ne fabrikası, ne garsonluğu? Ciddi mi yazıyorsun bu yorumları? Fabrikada çocuk işçi mi olucak?

Ayrıca üniversite sınavı senesinde öğretmenler öğrencilerine ödev bile vermez sadece sınava çalışsınlar, vaktini almayayım diye. Ne çalışması yahu sınav senesinde. üstelik bacak kadar kız.

Ayrıca annesiyle babası arasında olanı içselleştirmesinden daha doğal ne olabilir? Biz burda hiç tanımadığımız kadınların konularını okuyunca bile üzülüyoruz. Kızın gözü önünde babası annesini aldatıyor, annesi insani olmayan şartlarda çalışıyor. Gözü önünde annesinin eziyet çektiğini gören ergenlik çağında bir çocuğun bunu içselleştirip babasına bilenmesinden daha normal ne olabilir?

Benim ailemin maddi durumu iyiydi ama kpss kadar zor bir sınava geceli gündüzlü çalışırken harçlık ve dershaneye ücreti hariç pek para istemezdim. Çok nadirdir. Gerçekten işime ysramayacak hiçbir kitabı almadım. Dünya kadar youtube videosu,çıkmış sorular, fotokopiciler varken o kitaplar neden alınır bir de zaten youtube hocaları o kadar çok ki özel dersten daha etkili. Hangisi konu sahibine hitap ediyorsa onu seçsin. 25bin+10bin bir öğrencinin masraflarına nasıl yetmez çok ilginç.
Kpssye çalışırken üniversite mezunu, 20li yaşlarınızın ortasında bir insandınız. Bir zahmet çalışın yani. Çok ekstrem bir şey değil üniversiteyi bitirdikten sonra çalışmanız. Bu kız daha liseyi bile bitirmemiş. Lise son sınıf öğrencisi reşit olmayan kızla kendinizi kıyaslamanız akıl tutulması gerçekten. Kpssye hem çalışıp hem çocuk büyütüp giren ve atanan kişiler de var bu sitede. Hem de öyle az buz değil. Kpss bir yetişkin sınavı çünkü.

Hayır bir de harçlık ve dershane ücreti harici pek para istemezdim ailemden yazmışsınız. E zaten kpss çalışırken ne kadar masrafınız vardı ki? Zaten masraflarınızın önemli kısmını karşılıyolarmış. Bu kızın durumu gibi eve asgari ücret mi giriyordu? Kira mı ödüyordunuz?

Ay yani gerçekten 17 yaşındaki kıza garsonluk yap, kitap alma, dershaneye gitme, internetten çalış falan yazıyosunuz. Bir de öğretmensiniz hatırlıyorum. Eğitimci birinin üniversite sınavı senesindeki lise öğrencisi kıza yazdıklarına bakın ya inanılmaz.

Son düzenleme:
Back
X