• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babam bir şerefsiz.

Lise zamanları çalışmıştım. Benim gibi bir kaç arkadaş daha çalışmışlardı. Buna rağmen Üniversite sınavını tabiki kazanamadık 😂. Kazandık yazmamı beklemiyordunuz sanırım.

Olmaz. Üniversite amacı olan biri oturur ders çalışır. Ailesi de destek olmak zorunda. Babası o. Sanki dayısından para istiyor…

annenize üzülüyor olabilirsiniz. Ama onların sorunu… ihtiyacınız olduğunda babanız maddi manevi destek olmak zorunda. Para yada destek isteyin.

Şimdi babam anneni aldatıyormuş ve boşanıyorlar akılı davranmış annen geç olsada

Hem babana küfürler yagdırıyorsun hemde babandan para bekliyorsun

Baban kötü olabilir dediğin gibi biride olabilir
Annen asgari ücretle çalışıyor sende parttime çalışabilirsin

Anneni sırtından vuran saygi olmayan size bakmayan yeterince maddi destek vermeyen birinden bu baban dahi olsa kendin de bir şeyler yapabilirsin kendine destek olabilirsin

Maddi ihtiyaç karşılayan biri gibi görüyorsun ve babana da sert davranıyorsun oda bu yüzden beklentinize karşılık vermeye bilir
babanı sevmiyorsun şerefsiz bile diyorsun ama şerefsiz dediğin adamın da bir yandan parasini bekliyorsun

Biraz sakin davran daha ılımlı ol ne olursa olsun o senin baban belki sen nasıl adım atıyorsan oda karşılık veriyordur
Babandan para bekliyorsun derken babası ya hani mecbur maddi destekte bulunmaya okurken çalış diye akıl veren insanları da asla anlamıyorum burayı amerika falan mı zannediyorsunuz kimse iyi paraya belirli saatlerde çalışan eleman istemiyor. Hem babandan para bekliyorsun hem sövüyorsun iki yüzlüsün demeye getiriyorsunuz 18 yaşında çocuğa. Adam olsaydı da saygıyı hak etseydi o zaman eşini aldatan çocuğunu yüz üstü bırakan adama bunlar az bile Aile bireylerimiz diye yapılan haksızlıklara göz yummak zorunda değiliz şu kutsal aile kavramından kurtulun bence.

Oncelikle gec de olsa annenin yaptigi hareketten dolayi anneni tebrik ederim. Bana gore senin bu durumda calisman biraz zor. Bana gore abinin part time ise girip annenin ustundeki yuku hafifletmesi cok daha kolay. Sen de ayni zamanda ev islerinin bir kismini yuklenerek annene destek cikabilirsin ve es zamanli olarak cok siki derslerine calisman gerektigini dusunuyorum. Bir kiz cocugu olarak ileride baban gibi birinin eline kalma, kendi parani kazan ve annene su gunlerin acisini cikartabilecegi bir hayat sunabilirsin.

Pare bu kız daha reşit bile değil, lise öğrencisi küçük bir kız. Daha 2026de yeni üniversite sınavına girecek. Ne fabrikası, ne garsonluğu? Ciddi mi yazıyorsun bu yorumları? Fabrikada çocuk işçi mi olucak?

Ayrıca üniversite sınavı senesinde öğretmenler öğrencilerine ödev bile vermez sadece sınava çalışsınlar, vaktini almayayım diye. Ne çalışması yahu sınav senesinde. üstelik bacak kadar kız.

Ayrıca annesiyle babası arasında olanı içselleştirmesinden daha doğal ne olabilir? Biz burda hiç tanımadığımız kadınların konularını okuyunca bile üzülüyoruz. Kızın gözü önünde babası annesini aldatıyor, annesi insani olmayan şartlarda çalışıyor. Gözü önünde annesinin eziyet çektiğini gören ergenlik çağında bir çocuğun bunu içselleştirip babasına bilenmesinden daha normal ne olabilir?

Çok ama çok uzun aradan sonra bdv ye yazayım dedim
100 k nedir diye sordum ona bile beğenmedim yapıldı bdv hep ayni 🙂

Neyse

Ben ilk yorumumda kızın unide sanarak yazdım değilmiş sonradan fark ettim ...bunu düzleyim sonrası alıntılar yapıp hakaretler ve polemikler yapıldığı için bende yazdım...

Kızımız 18 yaşında olduğunu yazdığı için 15 değil her hangi bir yerde çalışabilir çocuk işçi değil yani
Keşke çalışmasın dersine odaklansin istediği bölüme girsin bunu diler duada ederim ...fakat 10 bin tl yetmiyor deyip şikayet edip babasına hakaretler yağdırdığı için dedim ki çalışabilirsin annen size yetmiyorsa babanın verdiği parada yeterli değilse ne yapılabilir başka? Yanı soruyorum

Abisi varmış üniversite de o çalışıp destek olabilir yani illaki bu para yetmiyor deniyorsa ki diyor ...ya kendi ya abisi çalışılacak başka varmı çaresi

Ve ayrıca burda bir dünya konu açıldı boşandıktan sonra çocuğuyla hiç görüşmeyen ilgilenmeyen anne baba konuları

Bu baba parasını veriyor tabiki de verecek dedim ki babana davranisindan dolayı böyle de yapabilir baban çok kötü davranmış annene ama araya girme ofkeliysen bile sınırın olsada tavrın bu denli olmasin babasına şerefsiz deyip para vermiyor demesi daha fazlasını beklemesi garibime gitti

Annesinden dolayı bileniyor olabilir haklı da hemde çok haklı ama bileneyim derken de gelen paranın önünü de kesmesin ya baba senin davranışlarından dolayı para yok derse biraz düşünüp kontrollü olmalı akıllı olmalı annesine sonuna kadar destek olup yanında olmalı bir yandan da babasıyla iyi bir yolda çizmeli kendi için çünkü maddiyatini karşılayacak tek kişi baba...Maalesef her ne kadar zulüm etmiş biri de olsa babaya muhtaçlar

Adam 2 çocuğa her ay 20 bin tl veriyor liseye giden birine yeter bence evet arada ekstra durumlar olabilir paraya ihtiyaç olabilir bu kadar para geliyor sa birazda dikkatli harcamak gerekiyor...yukarda yazdığım gibi abi çalışabilir

Her ay 10 bin tl lise öğrenci olan çocuklarınıza bu parayı veriyormusunuz bilemiyorum bunu soruyorum bilmedigim için hemen bundan algı yaratıp vay efendim demeyin ... ha maddi durumu çok çok iyidir verir harca harca bitmez ...ben klasik ay sonunu yetiştirme hesabı yapan ailelere diyorum

Tabii canım liseye giden sen çalış ,üniversite okuyan abin çalışsın, annen gece yarılarına kadar iki işte birden çalışsın ki baba müsveddesi de sevgilileriyle rahat rahat yesin parasını siz yiyeceğiniz yerde.
Ne hayatlar var aynen dediginiz gibi yasayan anneler çocuklar
Bdv bir dünya konu açıldı bu tarz yada hayatin içinde var ne yazık ki

Eğer böyle bir baba varsa ki çok var ve hayat başka sans vermiyorsa yapacak bir şeyde yoksa bir yandan çalışıp bir yandan okuyan didinen ayakta kalmak için savaşan çok hayat var

Herkes güllük gülistanlık yaşamıyor maalesef keşke böyle olmasa babalar anneler gerekli hem sevgiyi hem bakımı hem maddiyati verseler de bu tarz yaşam olmasa

Çocuklar huzurla evlerinde çalışsa maddi kaygı gelecek kaygısı yaşamasa anne babalarının her türlü desteğini hissederek yaşasalar

100 bin lira öyle çok bir para değil, bir ev ancak geçinir. Boşandığı için babanız iki ev geçindiriyor. Yeni bir ev kuruyorsa aldığı paranın yetmemesi gayet normal.

Son sınıf öğrencisine ise 10 bin gayet yeter. Özel ders fiyatları gerçekten çok, eğer bu kadar zorlanıyorsanız ödemekte, İnternetten ve kaynak kitaplardan faydalanın.

Neyse

Ben ilk yorumumda kızın unide sanarak yazdım değilmiş sonradan fark ettim ...bunu düzleyim sonrası alıntılar yapıp hakaretler ve polemikler yapıldığı için bende yazdım...

Kızımız 18 yaşında olduğunu yazdığı için 15 değil her hangi bir yerde çalışabilir çocuk işçi değil yani
Keşke çalışmasın dersine odaklansin istediği bölüme girsin bunu diler duada ederim ...fakat 10 bin tl yetmiyor deyip şikayet edip babasına hakaretler yağdırdığı için dedim ki çalışabilirsin annen size yetmiyorsa babanın verdiği parada yeterli değilse ne yapılabilir başka? Yanı soruyorum

Abisi varmış üniversite de o çalışıp destek olabilir yani illaki bu para yetmiyor deniyorsa ki diyor ...ya kendi ya abisi çalışılacak başka varmı çaresi

Ve ayrıca burda bir dünya konu açıldı boşandıktan sonra çocuğuyla hiç görüşmeyen ilgilenmeyen anne baba konuları

Bu baba parasını veriyor tabiki de verecek dedim ki babana davranisindan dolayı böyle de yapabilir baban çok kötü davranmış annene ama araya girme ofkeliysen bile sınırın olsada tavrın bu denli olmasin babasına şerefsiz deyip para vermiyor demesi daha fazlasını beklemesi garibime gitti

Annesinden dolayı bileniyor olabilir haklı da hemde çok haklı ama bileneyim derken de gelen paranın önünü de kesmesin ya baba senin davranışlarından dolayı para yok derse biraz düşünüp kontrollü olmalı akıllı olmalı annesine sonuna kadar destek olup yanında olmalı bir yandan da babasıyla iyi bir yolda çizmeli kendi için çünkü maddiyatini karşılayacak tek kişi baba...Maalesef her ne kadar zulüm etmiş biri de olsa babaya muhtaçlar

Adam 2 çocuğa her ay 20 bin tl veriyor liseye giden birine yeter bence evet arada ekstra durumlar olabilir paraya ihtiyaç olabilir bu kadar para geliyor sa birazda dikkatli harcamak gerekiyor...yukarda yazdığım gibi abi çalışabilir

Her ay 10 bin tl lise öğrenci olan çocuklarınıza bu parayı veriyormusunuz bilemiyorum bunu soruyorum bilmedigim için hemen bundan algı yaratıp vay efendim demeyin ... ha maddi durumu çok çok iyidir verir harca harca bitmez ...ben klasik ay sonunu yetiştirme hesabı yapan ailelere diyorum
Benimde o yaşlarda çocuğum var, hayır hiç bir zaman 10 bin vermedim. Yemek, barınma, kıyafet vs ihtiyaçlarını ailesi karşılayan öğrenci ne yapacak o kadar parayı? Anne babası boşanmasaydı, bu şartlarda 100 bin belki yine yetmeyecekti. Ama şunu unutuyorlar, babası ayrı bir hayat kurmuş onunda faturası, ödemeleri var. 100 bin öyle çok bir para değil ki şu an o 100binle iki ev geçiniyor.

Ben size hak verdim, eğer mevcut durumdan memnun değillerse part time da olsa bir işe girip harçlıklarını çıkartmaları lazım, özellikle üniversite öğrencisi kardeşi çalışabilir. Çok var hem çalışıp hem okuyan. Yada elindekiyle yetinip, babaya küfür etmeyecekler.

Benimde o yaşlarda çocuğum var, hayır hiç bir zaman 10 bin vermedim. Yemek, barınma, kıyafet vs ihtiyaçlarını ailesi karşılayan öğrenci ne yapacak o kadar parayı? Anne babası boşanmasaydı, bu şartlarda 100 bin belki yine yetmeyecekti. Ama şunu unutuyorlar, babası ayrı bir hayat kurmuş onunda faturası, ödemeleri var. 100 bin öyle çok bir para değil ki şu an o 100binle iki ev geçiniyor.

Ben size hak verdim, eğer mevcut durumdan memnun değillerse part time da olsa bir işe girip harçlıklarını çıkartmaları lazım, özellikle üniversite öğrencisi kardeşi çalışabilir. Çok var hem çalışıp hem okuyan. Yada elindekiyle yetinip, babaya küfür etmeyecekler.
baba anne boşanma surecindeler evet adam aldatmis anne de geç kalmış hem çalışmak hemde ayrılmak için Keşke birikim yapsaydı yada daha önce işe girseydi aldatma olayları yeni değilmiş önceden geleceği görseydi

Adamın kendi hayatı olucak sevgili yada eş belki bir çocuk baba para veriyor bece yeterli bir para bu gelenle idare edecekler yetmiyorsa ne yapılabilir çalışmaktan başka

Dediginiz gibi aynı evde olsalar da bu paranın şikâyeti olacak

Benim yeğenlerim var 10 bin tl aylık harçlık vermiyorlar

Veren varmı diye ondan sordum

Ne hayatlar var aynen dediginiz gibi yasayan anneler çocuklar
Bdv bir dünya konu açıldı bu tarz yada hayatin içinde var ne yazık ki

Eğer böyle bir baba varsa ki çok var ve hayat başka sans vermiyorsa yapacak bir şeyde yoksa bir yandan çalışıp bir yandan okuyan didinen ayakta kalmak için savaşan çok hayat var

Herkes güllük gülistanlık yaşamıyor maalesef keşke böyle olmasa babalar anneler gerekli hem sevgiyi hem bakımı hem maddiyati verseler de bu tarz yaşam olmasa

Çocuklar huzurla evlerinde çalışsa maddi kaygı gelecek kaygısı yaşamasa anne babalarının her türlü desteğini hissederek yaşasalar
Pare sizi severim o yüzden uzatmak istemiyorum ama ,o zaman madem böyle kız şerefsiz dedi diye vay efendim nasıl dersin vs. falan da deme , şerefsize şerefsiz denir çünkü, başta yazdığın mesajlarla şu an yazdığın arasında uçurum var çünkü.

Neyse

Babasına hakaret etmesi kısmına fazla takılmışsın. O baba (!) daha kötülerini bile hak ediyor. Bir insanın sırf baba olması saygıyı hak ettiği anlamına gelmiyor. Bu adam kötü birisi. 2 tane çocuğu olan adamın maaşının beşte birini çocuklarına harcaması küçük bir miktar.

Hayır burda verilebilecek tavsiye lise öğrencisi kıza fabrikaya gir çalış, garsonluk yap demek değil. Babasının maddi durumu var. Baban şerefsiz biri ama sen ona numaradan iyi davran, huyuna git, sanki onun tarafını tutuyor gibi yap, okulun bitene kadar onu idare et. Yapılabilecek en mantıklı tavsiye bu.

10 bin tl tabiyki yeterli değil. 10 bin tl çerez parası şu an. Kızın özel derslerine anca gider o para. Üstelik annesi asgari ücret alıyor. Yani eve toplam 32 bin lira giriyor. Ay sonunu zor getiriyolardır ana kız.

Başka şehirde yaşayan üniversite öğrencisi abisine de 10 bin tl yolluyorsa çocuk aç geziyodur. Hele de kyk yurdunda kalmıyorsa geçmiş olsun o çocuğa. Benim kardeşim bu yaz mezun oldu. Kykda kalmıyordu. Bulunduğu şehirde en dandik özel yurt bile aylık 15 bin tlydi. Aylık 30 bin lira harcıyordu babam kardeşime.

Pare sizi severim o yüzden uzatmak istemiyorum ama ,o zaman madem böyle kız şerefsiz dedi diye vay efendim nasıl dersin vs. falan da deme , şerefsize şerefsiz denir çünkü, başta yazdığın mesajlarla şu an yazdığın arasında uçurum var çünkü.

Sevidigin içinde teşekkür ederim 🌹💕fikir ayrılıkları olabilir bu normal
Sevgi saygı hep karşılıklıdır 👍
Bdv de bunlar oluyor didisip tatlı tatlı yinede beğeni yada sevgi devam eder bende 🥰🌺

Benim bastan beri dediğim hiç değişmedi Babasıyla arasındaki ilişkiyi bilemeyiz buraya yazdığı şekilde yorum yapıyoruz...şerefsiz diyorsa (bu bana gire çok ağır bir şey ) beklensine karşılık vermiyorsa hem kendi için hemde geleceği için ne yapmalı arkadaşım aklıma bir şey gelmiyor Evet sınava girecek geleceği için önemli zor süreç ama varmı başka çare

Baba az para veriyor 10 bin tl yetmiyor
Anne asgari ücret alıyor yetmiyor
Peki ne yapabilir bu kizcagiz

Ya varsa aile büyüklerinden destek alacak yoksa calısıcak varsa başka çözüm aklıma gelmiyor doğrusu

Yada babasıyla iyi gecikmenin yolunu bulacak söyleyecek dile getirecek 10 bin değilde 15 bin tl alacak
Daha ne olabilir ki bilemedim keşke istediği hayat olsa keşke ama bazen olmuyor işte

Sevgiler ⚘🌻🌹

100 bin lira öyle çok bir para değil, bir ev ancak geçinir.
Anne babası boşanmasaydı, bu şartlarda 100 bin belki yine yetmeyecekti.

Yazdıklarınız gerçekten çok ilginç. 100 bin lirayla bir ev ancak geçinir diyosunuz. Boşanmasalardı da zor geçinirlerdi diyosunuz. Konu sahibinin yaşadığı eve şu an annesinin aldığı maaş ve kendi aldığı parayla beraber 32 bin tl giriyor. 100 bin tlye az diyip konu sahibinin bu tutarı kabullenmesini bekliyorsunuz. Abisi de 10 bin tl alıyormuş ki şehirdışında okuyan biri kyk yurdu çıkmamışsa bu parayı bir hafta 10 günde harcar. Adama 80 bin lira kalıyor aylık. Adam 80 bin lirayla tek başına geçinemeyecek ama kalan üç kişi 40 bin lirayla geçinecek. Mantıklı ve insaflı mı bu şimdi?

Ayrıca lise öğrencisi çalışamaz. Hem okuyup hem çalışan kişiler lise öğrencisi değil.

Son düzenleme:
Babasına hakaret etmesi kısmına fazla takılmışsın. O baba (!) daha kötülerini bile hak ediyor. Bir insanın sırf baba olması saygıyı hak ettiği anlamına gelmiyor. Bu adam kötü birisi. 2 tane çocuğu olan adamın maaşının beşte birini çocuklarına harcaması küçük bir miktar.

Hayır burda verilebilecek tavsiye lise öğrencisi kıza fabrikaya gir çalış, garsonluk yap demek değil. Babasının maddi durumu var. Baban şerefsiz biri ama sen ona numaradan iyi davran, huyuna git, sanki onun tarafını tutuyor gibi yap, okulun bitene kadar onu idare et. Yapılabilecek en mantıklı tavsiye bu.

10 bin tl tabiyki yeterli değil. 10 bin tl çerez parası şu an. Kızın özel derslerine anca gider o para. Üstelik annesi asgari ücret alıyor. Yani eve toplam 32 bin lira giriyor. Ay sonunu zor getiriyolardır ana kız.

Başka şehirde yaşayan üniversite öğrencisi abisine de 10 bin tl yolluyorsa çocuk aç geziyodur. Hele de kyk yurdunda kalmıyorsa geçmiş olsun o çocuğa. Benim kardeşim bu yaz mezun oldu. Kykda kalmıyordu. Bulunduğu şehirde en dandik özel yurt bile aylık 15 bin tlydi. Aylık 30 bin lira harcıyordu babam kardeşime.

Kirmizi olan kısmi Ben yukarda yorumlar da hep yazdım zaten annenle babanın arasına girme idare et iyi geçin diye

Hatta alıntı yaptığın yazımda bile var Mirta

Baba vermiyor 10 tl üstüne çıkmıyor 10 bin tl de abiye gidiyor bundan başka para yok

Adam yiyor geziyor sevgilisi var her halti yapıyor
Anne de zaten kendine yetiyor

Dersler yurtlar yeme içme o bu yetmiyor para adamda yok diyor

Peki ne olucak ne olmalı ne yaplida da bir şekilde bu sıkıntıdan kurtulsa

Babaya muhtaç şerefsiz de olsa babanın parasına muhtaç o yüzden babaya bilrnmiyecek
Ha babayla iyi geçindi yinede baba benden fazla para çıkmaz dedi

Sonuç?böyle giderse hem abi hem kızımız hemde anne çalışmak zorundalar sonu bu

Yine diyorum keşke olmasa ama varmı başka çaresi

Son düzenleme:
Ayrıca aynı evde yaşayan babalar nasıl 10 bin lira harçlık versin, ev giderleri giyim kuşam tüm masrafa dahil oluyor zaten , bu adam on bin verip kenara çekiliyor aynı şey mi?
MssPARE MssPARE

Aynı evde olan çocuklarında okul masrafi var özel dersi var giyim kuşam yurt var varda var
Aynı evde olsa belki haftalık yada günlük harçlık veriyordur toplam.ne kadar yapar bilemem

Bilemedigim için sordum zaten hanı ne kadar veriyorsunuz çocuklarınıza diye
Benim çocuk yok yigenlerim var o kadar veren yok
Baba ayrıysa nafaka gibi aylık veriyordur
Toplu
Bu kızımıza 10 bin tl veriyor buda yeterli bence sonuçta evde üniversite olsa belki farklı olabilir

Kendisi yetmiyor diyor yetmiyorsa akıllı olucak bir yolunu bulacak Allah yardımcısı olsun

Yazdıklarınız gerçekten çok ilginç. 100 bin lirayla bir ev ancak geçinir diyosunuz. Boşanmasalardı da zor geçinirlerdi diyosunuz. Konu sahibinin yaşadığı eve şu an annesinin aldığı maaş ve kendi aldığı parayla beraber 32 bin tl giriyor. 100 bin tlye az diyip konu sahibinin bu tutarı kabullenmesini bekliyorsunuz. Abisi de 10 bin tl alıyormuş ki şehirdışında okuyan biri kyk yurdu çıkmamışsa bu parayı bir hafta 10 günde harcar. Adama 80 bin lira kalıyor aylık. Adam 80 bin lirayla tek başına geçinemeyecek ama kalan üç kişi 40 bin lirayla geçinecek. Mantıklı ve insaflı mı bu şimdi?

Ayrıca lise öğrencisi çalışamaz. Hem okuyup hem çalışan kişiler lise öğrencisi değil.
Neresi ilginç yazdıklarımın? Ön yargıyla okuduğunuz için öyle yorumlamışsınız.

Neyse yorumumu yazdım , tekrar açıklamakla uğraşmak istemiyorum, ön yargıyla okumayan herkes ne demek istediğimi anlamıştır.

Aynı evde olan çocuklarında okul masrafi var özel dersi var giyim kuşam yurt var varda var
Aynı evde olsa belki haftalık yada günlük harçlık veriyordur toplam.ne kadar yapar bilemem

Bilemedigim için sordum zaten hanı ne kadar veriyorsunuz çocuklarınıza diye
Benim çocuk yok yigenlerim var o kadar veren yok
Baba ayrıysa nafaka gibi aylık veriyordur
Toplu
Bu kızımıza 10 bin tl veriyor buda yeterli bence sonuçta evde üniversite olsa belki farklı olabilir

Kendisi yetmiyor diyor yetmiyorsa akıllı olucak bir yolunu bulacak Allah yardımcısı olsun
Tamam işte pare o aynı evde olan ana babalara sor bakalım 10 bin lira ile tüm bunların hepsini yapabiliyorlar mı?

Harçlık deyip duruyorsunda ,konudaki baba tüm bunları karşılayıp üzerine 10 bin lira harçlık vermiyor ki hepsi bunun içinde zaten.

Henüz boşanma aşamasındaymışlar , kuru nafaka verip kenara mı çekilecek bu babalar hep , sevgilisi ile iki akşam yemeğine ödüyordur o parayı.

Sonuçta evde ne demek annenin aldığı asgari ücretle , oelektrik su giyim kuşam yeme içme , üniversite okuyan diğer çocuğa nasıl yetsin de bu kız 10 bin lirayı keyfine harçlık yapsın Allah aşkına.

Neresi ilginç yazdıklarımın? Ön yargıyla okuduğunuz için öyle yorumlamışsınız.

Neyse yorumumu yazdım , tekrar açıklamakla uğraşmak istemiyorum, ön yargıyla okumayan herkes ne demek istediğimi anlamıştır.
İlginç olan kısım şu: adam çocuklarına para yolladıktan sonra elinde 80 bin lira kalıyor. Bu tutarın adamın geçinmesi için yeterli olmadığını düşünüyosunuz. O yeni hayat kurmuş diyosunuz. Diğer tarafta daha hayat bile kurmamış olan ikisi öğrenci üç kişi var ve aylık gelirler toplam 40 bin lira. Bu kişilere babanızın size verdiği para gayet yeterli, yetmiyorsa çalış diyosunuz. Çalış dediğiniz kişi de lise öğrencisi. Üzgünüm ama söylediğiniz çok çelişkili.

Back
X