• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babam bizi ortada birakirsa bu ihtimale karsi ne yapabilirim?

Bizim evimiz arsamiz benim arabam falan babamin ustune ve babamda annemle bu aralar cok catisiyor.
Babam burada anlatamayacagim kadar vicdansiz bencil bir adam.
Simdi ben aon zamsnlarda sundan korkmaya basladim.
Babam evi arabayi satip cekip gidebilir.
Annemin ve benim onca emeklerimizin ustune cok rahat yatabilir.
Kesin yapar demiyorum ama, o kadar nefret kin ve bencillik dolu bir adam ki bunu yapsa sasirmam.
Annemi ve kendimi nasil guvence altina alabilirim, bu ihtimale karsi ne yapabilirim.
Babam annemin rizasi olmadan butun bunlari yapabilir mi, satabilir mi?
Bu konuda nasil bir yol izleyebiliriz avukat veya bilen yardimci olanilir mi?
Ortada acilmis bir dava yok. Once satip sonra dava acabilir. Bu ihtimale karsi korkum var.
satamaz canım artık kanunlar değişti evlilikte bi mlı satmak için eşinin imzası gerekli ve evlilikte alınan mallar ortaktır unutma içini rahat tut

Annen tapuya gidip aile evi olduguna dair tedbir koydurtsun. Bu cikan yeni kanun ile erkek icinde oturulan evi satamiyor. Arabani ustune alabilseydin iyi olurdu. Bosandiklari takdirde mallar annenle aralarinda paylastiriliyor, ancak bosanmadan yapabileceginiz bildigim kadari ile bunlar. Bir avukattan da fikir alsa idiniz iyi olurdu.

Annen tapuya gidip aile evi olduguna dair tedbir koydurtsun. Bu cikan yeni kanun ile erkek icinde oturulan evi satamiyor. Arabani ustune alabilseydin iyi olurdu. Bosandiklari takdirde mallar annenle aralarinda paylastiriliyor, ancak bosanmadan yapabileceginiz bildigim kadari ile bunlar. Bir avukattan da fikir alsa idiniz iyi olurdu.

doğru canım ama tapuya bile gitmesine gerek yok kuzenim bu durumdaydı mal satmıyolar eşlerinin imzası olmadan boşanıldığı taktirde tüm mallar ortaklaşa

araba ve arsa için birşey diyemiyorum zira mülkiyet hakkı babanızda ve bu hakkını dilediği şekilde kullanır. arsa için istihkak davası olabilir mi diye baktım ancak zilyed olmayan malikin, malik olmayan zilyede açtığı bir dava. ama hukuk düzeninin amacı güçsüzü korumak,adaleti sağlamak umarım buna da bir çözüm olacaktır. bu konuda bi' avukata danışın derim. ev içinse aile konutu olması halinde eşlerden biri diğer eşin rızsı olmadan aile konutu üzerinde tasarrufi işlemde bulunamaz. TMK 194 ve devamında ayrıntılara ulaşırsınız.
" Malik olmayan esin talebiyle: Evlilik birliginin resmen devam ettigini kanitlayan nüfus kayit örnegi ile bu konutta birlikte yasantilarini sürdürdüklerini kanitlayan muhtarliktan alinmis belgenin ibrazi halinde "Aile konutudur." serhinin islenmesi,... gerekmektedir" TMK.194

Cok cok tesekkur ederim :( 55 yasinda hasta kadini. Dustugu hallere bak. Kimseye guvenmeyecek miyiz bilmiyorum. Annemi gordukce evlilikten korkuyor butun erkeklerden kotuluk gelir diye dusunuyorum :(

Eger mallar evlılık ıcınde alınmıssa ve 2001 tarıhınden sonra ıse hıcbır sekılde annenızın onayı olmadan satamaz

Bizim evimiz arsamiz benim arabam falan babamin ustune ve babamda annemle bu aralar cok catisiyor.
Babam burada anlatamayacagim kadar vicdansiz bencil bir adam.
Simdi ben aon zamsnlarda sundan korkmaya basladim.
Babam evi arabayi satip cekip gidebilir.
Annemin ve benim onca emeklerimizin ustune cok rahat yatabilir.
Kesin yapar demiyorum ama, o kadar nefret kin ve bencillik dolu bir adam ki bunu yapsa sasirmam.
Annemi ve kendimi nasil guvence altina alabilirim, bu ihtimale karsi ne yapabilirim.
Babam annemin rizasi olmadan butun bunlari yapabilir mi, satabilir mi?
Bu konuda nasil bir yol izleyebiliriz avukat veya bilen yardimci olanilir mi?
Ortada acilmis bir dava yok. Once satip sonra dava acabilir. Bu ihtimale karsi korkum var.

Satabilir. Boşanma davası acarsa bir taraf, karşı taraf da malı sattığını isbat edebilirse yarsını alırsınız. Ama yarısını....

Back
X