dolapta bekletilen etlerinde bir kullanma tarihi oluyor. 10 senedir buzdalabinda duran tavuklar beni korkuttu acikcasi. Birde antalya sicak bir yerde depo edilmesi de kolay degil o ödedigin elektrik parasina yazik. Hem tadlarininda iyi olmadigini söylemissin, yemeklerin bozuldugunun ap acik göstergesi. Tavuk ,et alacagina bakliyat alsin (pirinc,Bulgur, makarna gibi).
Tavuk et konusunda sunu söyleyebilirim et hic bir zaman sagliga yararli degil. Kansere yol aciyor. Ama burda kimse kabul etmez yam yam gibi yedigimiz etin icindeki mikroplari düdüklü de kaynatsaniz bile gitmiyor. Onun yerine alin taze taze sebze ,meyve tüketin.
Et ayrica vucudumuzda kilo sorunu ve kolestrolda yapiyor, dislerde cürüklere neden oluyor. bunlar sorunlarin bir kaci.
yedigimiz salam ve sosisten deginmeden edemiyecegim. Sucugun ve sosisin disindaki kabugu hayvanin bagirsagi bir cesit hayvani kendi bagirgina tikayip yiyoruz

( malesef yemek kültürümüz de bu düzende kurulmus. Kebablar , ekmek isi döner vs. Hergün reklamlarda sosis salam reklami yapanlarda bunu bilmenizi istemeyecektir. Ayrica bu kesim icin hazirlanan hayvanlar ne kadar sagliksiz bir ortamda yetisiyor haberiniz var mi ?Kafeste turuluyor hareket etmesin kilo alsin yaglansin diye sonra bir kiskacla banda yatirilip kesiliyor. Hic te helal kesim olmayan yöntemlerle. Videolarida mevcut .
Babaniza gelince sizi anliyorum hep yardim ediyorsunuz nereye kadar. Insanlara yardim ederek biraz da tebellige itmiyormuyuz ? Ayrica evlisin,bazen eslerinden yakinan kadinlarin konularini okuyoruz. Kadinlarda rahat duruyor mu ? gizli kapakli ailesine para gönderiyor. Esinle konusup durumu anlatsan daha iyi degil mi? Ben dürüstlükten yanayim, eger karsimdaki de dürüst degilse ceker giderim.