• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babam grmemize izin vermiyor

Babam madem görüşmek istiyorlar EVLENSıNLER HEMEN demiş. Söz yüzüğü falan takalım dedık, geleceğimizin olmayacağını düşünüyomuş o yüzden sonra adım çıkarmış...

Baban neden böyle düsünüyor ki?
Belki bir bildigi vardir.
Ama yinede gelecegi Allah'tan baska kimse bilemez.
Birde siz istedikten sonra...
Babanda fazla yükleniyor size, hepimiz sözlenip nisanlaniyoruz, olmadigi zaman sucumuz yüzügü takmis olmak mi?
Yanlis düsünüyor bence.
Hatta kendi icin bile, damadini tanimasi icin, söz/nisan olmasi daha güzel.
Ailece görüsme imkaniniz olur, tanisir, kaynasirsiniz.
Direkt evlenirseniz nerden nasil taniyacak sevgilini?
Evlilik arifesindede insan taninmaz ki.
Bence sen bir söz/nisan icin ailenle ve sevdiginle tekrar konus.

bız neredeyse aynı şehırde olmadık ki hiç.... ankaraya gelmeden önce hep farklı yerlerdeydık. senede 5 defa falan görüşebılıyorduk... :(
onlar da yine yalan söyleyerek ya da hıç bışey söylemeyerek gizli gizliydi.

ciddiyete binsin diyorum olmaz diyolar. madem bekleyelım dıyorum olmaz öyle duyan gören ne der dıyolar..

öfff.....

baştan beri ayrı imişsiniz..durdunuz durdunuzda 4.5 yıl sonra mı "görüşmeden ilişki mi olur" diye düşünüyorsunuz

Babam madem görüşmek istiyorlar EVLENSİNLER HEMEN demiş. Söz yüzüğü falan takalım dedık, geleceğimizin olmayacağını düşünüyomuş o yüzden sonra adım çıkarmış...

ciddiye binmesini sende istemişsin baban da izin vermiş... evlennin o zaman:delphin:

neden görüşmenizi istemiyor onu anlamadım neyini begenmedi ki

daha önceden tanışıyorlar ve aılesını beğenmıyor. bızımle farklı ınsanlar. kendısını beğenmıyor (sevgılım çok uç bir tipti eskiden, alkol kullanırdı arada)
ben üni. okuyorum 3. sınıftayım. o 2. sınıftan bıraktı. lise mezunu yani.

denk olmadığımızı ve onu akrabalarımızın karşısına bu benim damadım dıye çıkaramayacağımızı söylüyor..

haklı olduğu konular yok değıl. sevgılımın eskıden yaşamı çok karmaşıktı. ılk tanıştığımız zamanlarda. ama şu anda işinden ve benden başka bişey düşünmeyen biri...

@navb: şöyle anlatayım. tanıştığımızda ben lisedeydım. o üniversiteye gitti türkiyenin bi ucuna. sonra ben ankaraya geldım o ızmıre aılesının yanına. bu aşamalarda yine görüştük nadir de olsa. sonra buraya geldı. ben ona 15 dk mesafede uzakken nasıl dayanayım ki onu görmemeye? :(

daha önceden tanışıyorlar ve aılesını beğenmıyor. bızımle farklı ınsanlar. kendısını beğenmıyor (sevgılım çok uç bir tipti eskiden, alkol kullanırdı arada)
ben üni. okuyorum 3. sınıftayım. o 2. sınıftan bıraktı. lise mezunu yani.

denk olmadığımızı ve onu akrabalarımızın karşısına bu benim damadım dıye çıkaramayacağımızı söylüyor..

haklı olduğu konular yok değıl. sevgılımın eskıden yaşamı çok karmaşıktı. ılk tanıştığımız zamanlarda. ama şu anda işinden ve benden başka bişey düşünmeyen biri...

@navb: şöyle anlatayım. tanıştığımızda ben lisedeydım. o üniversiteye gitti türkiyenin bi ucuna. sonra ben ankaraya geldım o ızmıre aılesının yanına. bu aşamalarda yine görüştük nadir de olsa. sonra buraya geldı. ben ona 15 dk mesafede uzakken nasıl dayanayım ki onu görmemeye? :(

dayanmaktan başka çaren yok bana göre... baban haklı çünkü. sen olsan evladının yaşamı karışık olduğunu bildiğin biri ile görüşmesine razı olabilir miydin?CADIARZU

baban sevgilinin şu anki durumunu bilmiyor değil mi? şu aşamada onun istemediği birşey yapmanız bu işi temelli çıkmaza sokar..:1ninca:. erkek arkadaşının değiştiğini göstermesi lazım bir şekilde... senin okulunun bitmesine ne kadar var? gelip isteseler nişan olsa?

gelip geçici bir süre ise bu uzaklık biraz daha dişinizi sıkmanın zararı olmaz, bunun faydasını ilerde görebilirsin ama babanın istemediği brşeyi yapıp da onun boynunu bükersen onun gözlerine bir daha bakamazsın :bbo:

Sevgili dove;
Seni öyle iyi anlıyorum ki şu an!
Bence kesinlikle yılmayın, annen-baban haklı evet onla görüşmeni istememekte...
Onlara göre o insan bela...
Ama seni sevmese böyle kararlar da vermezdi.
Vazgeçme!
Her şey güzel olacak inan ve ilerle...
Gerekirse bazen saklayacaksın da aileni üzmemek adına sen kötü bir şey yapmıyorsun çünkü...
Hayatındaki her şey gönlünce olsun...

:1hug:

Sevgili dove;
Seni öyle iyi anlıyorum ki şu an!
Bence kesinlikle yılmayın, annen-baban haklı evet onla görüşmeni istememekte...
Onlara göre o insan bela...
Ama seni sevmese böyle kararlar da vermezdi.
Vazgeçme!
Her şey güzel olacak inan ve ilerle...
Gerekirse bazen saklayacaksın da aileni üzmemek adına sen kötü bir şey yapmıyorsun çünkü...
Hayatındaki her şey gönlünce olsun...

:1hug:

teşekkür ederim ruyamsin....
ondan zaten vazgeçmem. Gerçekten eminim hayattaki diğer yarımı bulduğuma.
ama ailem üzülmesin de istiyorum..
onlar da benım üzülmememi istiyorlar. aslında ben o kadar mutluyum ki hayatımda o olduğu için, her gece uyumadan şükrediyorum Allah'a........

navb haklısın onlardan uzaktayım dıye de korkuyorlar bence. akılları bende kalıyor, endişelenıyorlar...üstelık benim mutsuz olmama dayanamıyorlar ama ilk öğrendiklerinde kesinlikle ayrılmamı istediler. Tamam dedım üzülmemeleri için, denedım ama olmadı. hiç bir şekılde sevgılıme ulaşmama izin vermedıler. o da benı o merak edıp ev telefonunu aradı. annem konuşmamıza bıle ızın vermedı. o gün ağlama krizine girmişim :( tam hatırlamıyorum ne yaptığımı ne dediğimi. zaten ondan sonra sevgılım gelıp babamla konuştu ve ailem en azından ıleride düşünürüz dedı...

keşke biraz daha kolay olsa her şey :(

sevgilim sen arada kalma, hem ben sana da ailene de kendımı ispatlıycam diye erzincana çalışmaya gitti kızlar :(
para biriktirip öyle dönecekmiş... o zamana kadar yorgan gitti kavga bitti sanırım :/

tatlım ailen konusunda nasıl davranmalısın bilmiyorum ama sevgilini sakın bırakma ya da görüşmeyi kesme sevgilin çok fedakarlık yapmış senin için inan ki şu zamanda kafanın uyuştuğu,gerçekten değer verip sahiplenen birini bulmak çok zor.sevgilin seni görebilmek için yerini,düzeni bozmuş,babanla bile konuşmaya cesaret etmiş bu sevginin yıpranmasına izin verme siz sımsıkı tutunursanız tüm engelleri aşarsınız

sevgilim sen arada kalma, hem ben sana da ailene de kendımı ispatlıycam diye erzincana çalışmaya gitti kızlar :(
para biriktirip öyle dönecekmiş... o zamana kadar yorgan gitti kavga bitti sanırım :/

umarım başarmış bir şekilde döner de bir daha aynı yorgan ortaya çıkmaz dove
hayırlısı olsun:teselli:

Back
X