- 15 Kasım 2013
- 625
- 462
- 303
- Konu Sahibi nurbenoule
-
Tamda bunu anlatıyorum içimden geçen çoğu şeyi yazdın teşekkürlerÜzüldüm gerçekten. Bende zamanında başkasının etkisiyle kapandım 18 yaşında din için değildi. Sonra nemi oldu 30 yaşında açıldım olmadı yani eğreti durdu türban şeklim islama uygun şekilde ilerlemesi önce saçımın ön tarafı gözükür oldu sonra arkadan dolama şeklinde bağlar oldum sonrada bandana takar oldum en sonunda dayanamadım çıkarttım birsürü kavga gürültüyle.
Emin olun şuanda islama uygun şekilde kapanmayanların çoğu aslında baskıyla kapanmış ve içten içe açılmak isteyen ama toplum ve aile baskısından açılamayan kadınlar. O yüzden hiç bi kapalıyı ‘ay saçı gözükmüş ay arkadan bağlamış boynu görünmüş ‘ falan diye eleştirmeyin çünkü onlar bunu zorla yapıyor ve ellerinden gelen bukadar.
İnşallah mücadele edersin ve babanın baskısıyla kapanmazsın çünkü uzun sürmez ileride de bir sürü içsel huzursuzluklar yaşarsın. İnşallah kapanırsanda allah için kapanırsın ozaman allah yardım eder.
Gerçekten istemiyorsan mücadele etmen gerekiyor zorla olmaz bu işler gerekirse kavga gürültü gerekirse sığınma evi sana zorla birşey yaptırmalarına izin verme
O kadar bıktım ki bu durumdan sinirden ne dediğimi bilmiyorum cevap verince değişti oluyoruz şimdi telefonumu elimden alacaklar ne yapacağımı hiç bilmiyorum bıktım tek bildiğim buİstemediğiniz, içinizden gelmeyen hiçbir şeyi yapmak zorunda değilsiniz. Yıldım gerçekten herkes kendi günahına sevabına baksın, kadın üzerinden prim kasma olayı ne zaman bitecek?
18Kaç yaşındasınız?
Bir düşmediler şu kadınların yakasından ya.İlk kez babam ile tartıştım
Dün kavga ettim
Normalde konuşamam korkarım konuşmaya ama bu sefer öyle olmadı
Kızlar bu güne kadar hep amilyat için süreyi uzatım kapanmayacagım dedim ailem tesettür kıyafet giydiriyor uzun bilerek yapıyorlar sıkılıp kapanlım diye kıyafetleri
Kapanmak istemiyorum
Babam ile tartıştım babam dindar biri değil ne Kur'an okur nede namaz ben de söyledim sen ne namaz ne de kuran okuyorsun dedim benimle alay eder gibi onlar ben ile Allah arasında siz benim evimde yaşıyorsunuz dedi şuan sizin günahınız benim günahım dedi. Çok tartıştık bu yüzden
Çevremdeki kadınlar din için kapanmıyor daha çok çevre söylemesin
çarşaf giyerim dedim Kur'an'a göre kapanırim dedim hayır dediler
Annem ile aram da yok durmadan herkesin içinde beni rezil ediyor dayımın yanında yemediğim hakaret yok
Ben bundan önceki soruda da telefonumu yks zamanı kaldıracağım dedim dediğim çıktı
Babam telefonunu kaldıracağım dedi
Amilyata 1 ay kaldı bunlar beni zorla kapatırlar ben ne yapacağım
Lütfen biraz tavsiye verin kafayı yiyeceğim
Bu ne yaman çelişki?Turban tarzında ama ben o şekilde kapanmak istemiyorum çevre susun diye
Ne dediğin belli değil be senin de.Ailem normal kapan diyor bende yıllarca burnumu bahane ettim kötü duruyordu kapanmak istemiyorum ama zorlarlarsa çarşaf giyerim Kur'an'a göre bunlar çevre için kapanmamı istiyor din için değil
Peçe takmayayacagim
Zaten evlenince ne yapıyorsanız yapın diyorlar şu an benim evimde kalıyorsunuz günahınız bana diyor<istemiyorum. zorla kapatsaniz da evlenince acilirim. kapanmasam bir kisi konusur evlenip acilinca "mehmetin kizi bir kapandi bir acildi" diye on kişi konusur" > deseniz?
hos laftan anlayip akil kullanacak insanlara benzemiyorlar pek
Abla başım çok ağrıyor haklısınız ciden ne yazdığım belli değil çok sinirliyim olduğundan fazlaNe dediğin belli değil be senin de.
Kapanması isteyip, daha ilerisini istememeleri çok tuhaf.Abla başım çok ağrıyor haklısınız ciden ne yazdığım belli değil çok sinirliyim olduğundan fazla
Dediğim şey çevrenin kapanış tarzına göre kapanmak istemiyorum
Din için kapanmak istiyorum birkaç kişi dışında kimse anlamadı
Onların istediği çevre sususun din için istemiyorlar çevredekiler kapalı sen de onlar gibi kapan diyorlarKapanması isteyip, daha ilerisini istememeleri çok tuhaf.
Kafaya bak yaZaten evlenince ne yapıyorsanız yapın diyorlar şu an benim evimde kalıyorsunuz günahınız bana diyor
Allah kendi günahlarını değil evinde yaşayan insanların günahlarını mı soracakmış babana?sen ne namaz ne de kuran okuyorsun dedim benimle alay eder gibi onlar ben ile Allah arasında siz benim evimde yaşıyorsunuz dedi şuan sizin günahınız benim günahım dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?