BABAM KÖTÜ DAVRANIYOR.

Aslinda dusununce bi yerde hakli. O kdr bugazindan kisip okuttugu kizi evde oturuyosa o zmn biyrrde sorun var.
Tedavi olman gerek fobin icin.
Boyle hayat ilerlemez.

Sosyal fobin ile ilgili tedavi olmazsan iş hayatın sağlıklı olmaz. Babanı da çok kınadım. Allah yardımcın olsun.

Ben bu hastaligi dibine kadar yasadim
Yaşamayan bilemez o kadar illet birsey ki
Ama ilaçla tedavi gordum yillarca
Birak calismayi insan yeni biriyle bile tanisamaz.
Ben üniversiteyi bu hastalik yüzünden birakacaktim. Sonra ilaç tedavisine basladik. Hoca adimi sorsa söyleyemeyen ben 60 kişilik sinifin onunde sunum yaptim. Sonra calistigim işlerde de gayet rahattim. Biraktiktan sonra tekrarladi yine kullandim.
Bu sefer başka ilaç verdi doktor. Başka doktora gitmistim zaten.
Bu aralar iyiyim ama yillarca ilaca devam edenler olduğunu söyledi doktorum. Tabi agir ilaç değil bunlar. Ama süper ya bi ilaç atiyorsun al sana özgüven patlamasi çık 60 kişiye konu anlat arada espiri yap gül falan o günleri özledim. Düğünlerde birak oynamayi en görünmeyen yere otururdum ilaç tedavisi sonrasi Annemin arkadasinin oğlu evleniyordu adami tanimadigim halde sahneden inmemistim oynamaktan ayy içimdeki gerçek shezo ortaya cıkmisti :deli:

27 yaşında ünv mezunu bekar bayanım, babam son birkç yıldır kötü davranıyor.5 yıldır sürekli bir iş hayatımolmadı, en fazla 1yıl 2 ay çalışabildim,kendim sosyal fobi hastasıyım ama babam seniboamıokuttum git iş bul diyor ve çokağır hakaretler ediyor,fiziksel şiddete dahi vardı, evden dahi kovdu,kpss yi ne zaman kazanıp gideceğimi sorup duruyor, azıcık geç kalsam arıyor, son olarak evdeki odamın kilidini çıkardı, kapı açık duracakmış ve benim internette ne yaptığımı görecekmiş vs, sürekli birbaskı var.
ne yapacağım bilmiyorum, evlenmek istemiyorum öte yandan sosyal fobimvar çalışamıyorum da sürekli,ne yapabilirim??
Diyelim ki baban baskı yapmıyor,hayatını bu şekilde idame ettirmek niyetindesin sanırım. Kimse bana bulaşmasın, odamdan çıkmayayım, hem sosyal fobim var, hem kiloluyum herkes bana anlayış göstersin...
Böyle bir hayat yok malesef. 27 yaşındasın artık ve sorumluluklarını alıp hayatını düzene sokmaya çalışmalısın.Bugün baban bakıyor sana, hadi ona bişey oldu , o Zaman ne yapacaksın?
Acil tedavi olmalı ve iş ayırt etmeden bi şekilde çalışmaya başlamalısın..

Baban eğer sosyal fobi hakkında yeterli fikir sahibi değilse, birinin hayatını nasol etkilediği konusunda da bilgisizse seni anlaması, desteklemesi çok zor. Senin acindan ilk önce bu rahatsızlığı aşman lazım. Ve babanla da bilgilendirici konuşmalar yapabilirsin durumun hakkında

Genelde böyle psikolojik rahatsızlıklar problemler aileler için bi nevi şımarıklık, saçmalık olarak geliyor tam aksi olmasına rağmen.
Babanız size bir yetişkin gibi değil bir ergen gibi davranıyor fakat anlamadığı nokta ergenlere bile bu şekilde davranılmaz.
Siz bir yatırım değildiniz ki. Bunu böyle görüp size para yatırması, sizi besleyip büyütmesi bir lütuf değil. Sizi dünyaya getirirken size sormadılar neticede?
Her aile çocuğu iyi yerlere gelsin iyi şartlarda çalışsın ister ama sizin aileniz sizin durumunuzu anlayamamış anlayacak gibi de durmuyor.
Bence en önce sosyal fobinizle başa çıkmalısınız ve evdeki huzursuzluk size başarmak konusunda yardımcı olur belki.
Allah yardımcınız olsun çok üzüldüm. Şu mübarek günde bol bol dua edin.

Back
X