Kesmek zorunda olduğunu düşünmüyorum..
Yani insanın içinden gelerek olmalı böyle şeyler..
İmkan var diye zorla bir şey yaptıramazsınız bi insana...
Bence sen sadece nişanlının ailesi büyük baş kesicek siz imkan olduğu halde küçük baş bile olsa kesmiceğiniz için sıkıldığını ve utandığını düşünüyorum..
Yoksa senin sorun ettiğin kurbanın imkan olduğu halde kesilmemesi değil nişanlımın ailesi ne der diye düşünmen....
ben bugün elleri ayakları bağlanıp , minicik bir arabanın bagajına konulan koyunu görünce ciğerim parçalandı.. çünkü hiç kımıldamıyordu.. yani çaresizliğini kabul etmiş gibiydi.. o hayvanı öyle güle oynaya götüren insanlardan iğrendim.... ben çok duyarlı bir hayvansever sayılmam.. vejeteryan da değilim.. muhtemelen bayramda et yicem..... ama bu kadarı hakkaten vahşilik..
ben bugün elleri ayakları bağlanıp , minicik bir arabanın bagajına konulan koyunu görünce ciğerim parçalandı.. çünkü hiç kımıldamıyordu.. yani çaresizliğini kabul etmiş gibiydi.. o hayvanı öyle güle oynaya götüren insanlardan iğrendim.... ben çok duyarlı bir hayvansever sayılmam.. vejeteryan da değilim.. muhtemelen bayramda et yicem..... ama bu kadarı hakkaten vahşilik..
Ama böyle demeyin, sonuçta süs için kürk giymek için katledilen hayvanlardan değil, katledilmiyor adı üstünde kurban ediliyor, benimde içim acıyor hatta bir bayram et bile yiyemedim hayvancağızı kaçarken görmem bile yetti, ama uslüne uygun bir şekilde acı çektirmeden yapılıyorsa bir ibadet vahşilik sayılamaz, o kurbanın etinden kaç fakir doyacak belki, ama görüyorum yasak olduğu halde yol kenarlarında çoluk çocuğun gözü önünde bir hayvanın kesilişini herkese göstere göstere yapılan kesimleri işte bu vahşettir bana göre
evet eminim bişeyler düşünmüştür babam ama...ben de bir kurban parasıyla mı yapıcak sanki düğünü çeyizimi görüşündeyim...o paradan bir kurban parasını ayırmakla hiçbirşey kaybetmezdi...o kurban kazayı belayı engeller,o Allaha saygıyı inancı belli etmek bir yerde,tabiki imkanı olanlar için söylüyorum bunu.o kurbana ayırdığı paranın hesabını yaparsa Allah razı gelir mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?