Babam kurban kesebileceği halde kesmiyor...

minish 21

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2007
826
6
96
Bursa
Şuan o kadar üzgün ve mahçup duruma düşmüş haldeyimki anlatamam...
babam akrabamıza borç para vermişti,uzun zamandır da ödemesini bekliyorduk.nihayet haber geldi bayramdan önce ödeyeceğini söyledi sevindik çünkü o para gelirse kurban keseriz inşallah diye konuşmuştuk annemle...akrabamız parayı ancak dün getirebildi.bu tahminimizden biraz geç bi zaman oldu ama sonuçta bayramdan öncesi bi zaman yani,kurban kesmeye niyeti olan için yeterli bi zaman.bugün arefe gidip alınabilirdi...ama babam parayı gidip bankaya yatırmış.sabah duyunca okadar kötü oldum ki...
6.000 ytlden bir kurban parası ayırmadı.
annem de bende ne zamandır keselim bak para gelirse diye konuşuyoruz babamla.kurban kesemenin önemini anlatıyoruz...boşuna konuşmuşuz...çok üzüldüm
az önce de nişanlım aradı sorunca bende kesmiyceğimizi söyledim mecburen utana sıkıla...onlar da büyükbaş hayvan kesiceklermiş.neyse.5 dk sonra bir daha aradı ben de kendi adıma kesmek istiyodum aslında dedi para kazanıyorum sonuçta ben gelip sizde kesebilirmiyim ?dedi..zaten şehir dışındalar bayramda ailesiyle geliceklerdi 2. gün birde kurban alıp kessek baban ne der dedi.o kadar kötü oldum ki.babam olmaz öyle şey diyo.annem de bende iyice üzüldük düştüğümüz duruma...ne kadar mahçup olduk onlara karşı...elinde para varken kesmemek çok günah.babamı anlayamıyorum.
birimizden birisinin başına bişey gelebilir,Allah korusun Allahın gücüne gider...hem kesmememizin günahına üzülüyorum hemde nişanlımın ailesine düştüğümüz duruma...bir kurbana ayırmadığı o paradan babam hayır bekliyosa bu saatten sonra çok yazık çok...:1no2:

Kesmek zorunda olduğunu düşünmüyorum..
Yani insanın içinden gelerek olmalı böyle şeyler..
ımkan var diye zorla bir şey yaptıramazsınız bi insana...
Bence sen sadece nişanlının ailesi büyük baş kesicek siz imkan olduğu halde küçük baş bile olsa kesmiceğiniz için sıkıldığını ve utandığını düşünüyorum..
Yoksa senin sorun ettiğin kurbanın imkan olduğu halde kesilmemesi değil nişanlımın ailesi ne der diye düşünmen....

canım dın ce kesmesı lazım evet.hatta alacagını bıldıgı halde yanı para saglam kısıye verılmısse onun zekatını da vermesı lazımdı.ama sen uzulme sonucta senın sucun yok.baban kocaman adam.ayrıca nısanlınada hıc mahcup olma.ole bı duruım yok yanı...herkesın durumu musaıt olmayabılır.bısey derse nısanlın borcumuz vardı dersın mecburennn

canım tabiki niyet önemli ama eğer ki kesebilicek durumdaysan kubran kesmek çok sevap...herşeyden önce Allah böyle emretmiş. durumu olmayanlara sözüm yok ama şuan babam istese kesebilicek durumda.zaten kaç yıldır sıkıntıda olduğumuz için kesmiyorduk.bu sene az çok toparlandık babam emekli de oldu.yani imkansız değildi kesmemiz.
ayrıca düşündüğüm sadece nişanlımın ailesi değil inanki.... şuan nişanlı olmasaydım da aynı düşüncede olurdum emin ol.

Sizi üzen sanırım ailecek gelecek olan parayla kurban keseriz diye kendinizi hazırlamışsınız bir nevi hayal kırıklığı olmuş ama geç değil anneniz devreye girsin bu konuda, biraz ısrar etsin, 2. gün bile kesilebiliyor hemde fiyatlar düşmüş oluyor ama babanız kararından caymıyorsa da yapacak bir şey yok, herkesin sevabı günahı kendine, ileride sizin kendi imkanınız olduğunda kurban kesip dağıtırsınız inş.

Valla şu zamanda herkez maddi sıkıntı içinde, eğer eli çok bol değilse kesmeyebilir bence de, esi zamanlardaki gibi değil artık hiçbişey.
Bence de nişanlına karşı mahçup olduğun için takılmış gibisin. Ama benim en çok şaşırdığım, Nişanlıyım diyosun nişanlın sana kurban kesmiyor mu? Nişanlın ben kendi kurbanı sizde kesiyim demiş ama zaten sana kurban kesmeleri gerekir. Sizde böyle bir adet yok mu? çok şaşırdım :1ninca:

ben bugün elleri ayakları bağlanıp , minicik bir arabanın bagajına konulan koyunu görünce ciğerim parçalandı.. çünkü hiç kımıldamıyordu.. yani çaresizliğini kabul etmiş gibiydi.. o hayvanı öyle güle oynaya götüren insanlardan iğrendim.... ben çok duyarlı bir hayvansever sayılmam.. vejeteryan da değilim.. muhtemelen bayramda et yicem..... ama bu kadarı hakkaten vahşilik..

Ama böyle demeyin, sonuçta süs için kürk giymek için katledilen hayvanlardan değil, katledilmiyor adı üstünde kurban ediliyor, benimde içim acıyor hatta bir bayram et bile yiyemedim hayvancağızı kaçarken görmem bile yetti, ama uslüne uygun bir şekilde acı çektirmeden yapılıyorsa bir ibadet vahşilik sayılamaz, o kurbanın etinden kaç fakir doyacak belki, ama görüyorum yasak olduğu halde yol kenarlarında çoluk çocuğun gözü önünde bir hayvanın kesilişini herkese göstere göstere yapılan kesimleri işte bu vahşettir bana göre

canım inşallah vahşilik diye kast ettiğin kurban edilmeleri değildir umarım
hani kurban edilmelerine üzülürsek hayatta hiç bir hayvanın etini yemememiz lazım,tavuk balık gibi...
ama hayvana eziyet edildiği gibi bir durumla karşılaşmtıysan bence de çok üzücü bir durum....

minish cim üzülme canım rabbim senin niyetini biliyor...
bu yaşta bunu anlayabilmen çok güzel...

zaten ben usulüne göre yapılan kesimlerden bahsetmiyorum..ayrıca kürk için kesilen hayvanları da onaylıyor değilim... konumuz kurban diye bugün yaşadığım bu olayı söylemek istedim sadece...

Belki babanızın sizin bilmediğiniz başka bir borcu vardır ya da o parayı daha önceden başka şey için ayırmıştır. Sonuçta para babanızın. bence bu duruma boşu boşuna üzülmeyin. babanız bunlar bilmeyecek biri değildir. ıstediği neyse onu yapar. Siz çalışıyorsanız şayet kendi paranızla kurban kesebilirsiniz. Ayrıca nişanlınızla neden bu durumda ayıp olacak ki! Sonuçta bu durum kişinin tercihindedir. Nişanlınız bu durumda ayıplayacağını hiç sanmam. Şimdiden iyi bayramlar.

Cnm hiiç üzülcek bir şey değil :)
Kesmek zorunda değilsiniz.Allah niyetini biliyor hç korkma.
ayrıca nisanlına karsı mahcup falan da olmadın bu öyle bir konu değil için rahat olsun cnm =)

ahh canım ya

babacın seni böyle yetiştirdi ise o da biliyordur kesmesi gerektiğini

daha zamanı var sanırım belki bir sürprizle kesebilir

ısrarlarına devam et sen :lepi:

bu mesajın konuyla ne alakası var Allah aşkına.
Provakasyondan başka birşey değil..
Allah'ın emri bu,acı çektirmeden kurban ediliyor..
Kendinize iğrenecek başka şeyler bulun..
Ne bileyim çocuklara tecavüz edenlerden iğrenin mesela bu bayram daha hayırlı olur..

bu insanın içinden gelen kendiyle alakalı bir durum...
belki de baban o parayla başka birşey yapmayı düşündü..
belki onun da başkasına borcu var belki başka parası yok onu harcarsa
belki o daha muhtaç olucak böyle düşün...
sıkma canını...

kesmek zorunda değil ki...
nisanliyim diyosun,evlenmeyi düşünüyorsun...baban belki de o parayı senin için ayırıyor??bunu hiç düşündün mü??belki sana beğendiğin yatak odasını alicak..belki sana beğendiğin takıyı alicak..
evlilik arifesinde olan bir kızı var adamcagizin..
kurban i mı düşünsün seni mı??
üstüne gitmenin anlamı yok..
seni bu konuda bu kadar duyarlı yetiştirmiş bir insanın bunu düşünebilecek aklı vardır diye düşünüyorum..yapmıyorsa da bir sebebi vardır..

evet eminim bişeyler düşünmüştür babam ama...ben de bir kurban parasıyla mı yapıcak sanki düğünü çeyizimi görüşündeyim...o paradan bir kurban parasını ayırmakla hiçbirşey kaybetmezdi...o kurban kazayı belayı engeller,o Allaha saygıyı inancı belli etmek bir yerde,tabiki imkanı olanlar için söylüyorum bunu.o kurbana ayırdığı paranın hesabını yaparsa Allah razı gelir mi?

canım benim ne kadar bilinçlisin..Allah senin niyetini biliyor inş. evlenince kendi adınıza her bayram kesersiniz..

Haklısın canım..
Bir insan borç içinde değilse,hastası yoksa ne bileyim ailesinde aç kimse yoksa 6000 lirası varsa bence kurban kesmeli..Ama işin püf noktası inanç,şöyle düşün ki baban o kadar inanmıyor demek ki kurban kesilmesi gerektiğine,bu onun tercihi..
yoksa 6000 liradan 400 lira kurban parası ayırsan o para eksilmez aksine bereketlenir.
Allah senin içini biliyordur,boşver ,evlenirsin madem nişanlında seninle aynı mantıkta kocanla kesersin böyle düşün..
Sakın mahçup olma canım,sakın..
Bu kadar duyarlı olman inan seni hiç tanımasamda beni çok mutlu etti a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…