• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babam moralimi çok bozdu..

Baharyagmuru35

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
14.263
14.668
498
Annemlere oturmaya geldik . Babam durduk yere bu aralar ablam eniştemle çok kavga ediyor ablam kimya öğretmeni çalışmıyor kocasıyla kavga ediyor ve kocası da sürekli kqpı orda diyormuş babamda beni öğütledi bizde sorun yok fakat sende okulu bırsktın akıllıydın ama okumadın filan . Süt teknikerliğini kazanıp açıktan da bankacılığa kayıt olup ikisinide bıraktım şimdi Annemlere açıktan bişey olmuyor boşver dediği için bölüm değiştirip okuyacaktım vazgeçtim.. Kağıt kabartma kursuna gitmiştim bi ara halk eğitimin.. Iş aradım bqyq süre hiç deneyimim yok diye bulamadım ki bizim şehirde Iş bulmak çok zor istanbuldan gelen bi arkadaşım orda 1 haftada bulurdum burda 7 aydır bulamıyorum diyor . Eşimde çalışmana gerek yok kurslara git gez dolaş gerek yok diyor gelirimiz iyi. Neyse üniversiteleer yarım kaldı. Ablamın bu evlilik hayatı filan babamı çok üzmüş benide sanada olabilir benim aldığım maaş belli yarım birgün buraya geri döndüğünüzde zorlanırsınız filan dediği. Sonra işte millet turkuazın yeni mesleği ne diyormuş babamda yaptığım tabloları göstermiş bana kendini düşirdüğün duruma bak filan dedi. Ağlayacaktım gerçkten moralim çok bozuldu .
Tmm haklı yani bi mesleğim olsa iyş olurdu ama yok. Çalışmıyorum da . Birinin yannda çlşmak değilde bişeyleer alıp satmk istyrum ama bulamıyorum.
Gerçkten bi mesleğim ve işim yok ve babam da öyle konuşunca kendimi ezik gibi hissettim..
Ne ypacğm ben bu hayatta tek doluluk iş ve meslekmi.. Bilemiyorum .. Iş ve meslek olmaması çok kötü ama bunlar yoksa o insan bomboş bi insan mıdır sizce?
Kayınvalidemin iki dükkanı var yan yana giyim ve çiğ köfte . Oraya gdip müşterilerle ilgilenip kendimimi geliştrsem acaba?

Son düzenleme:
Hayır, mesleğinizin olmaması bomboş olduğunuz anlamına gelmez lakin babanız sonuna kadar haklı
Tamamen sizin iyiliğinizi düşünüyor

İlla öyle bir şey yaşayacaksınız diye değil fakat ablanızı örnek olarak gösteriyor. Okulunuzu bitirseydiniz, diplomanız olsaydı “böyle bir durum yaşasam napardım” derdi olmazdı ki hala geç değil...

Hobileriniz varsa onları da mesleğe çevirebilirsiniz

Yani siz "babam beni beğenmiyor ve küçük düşürüyor" gibi algılamışsınız. Belki üslubu biraz sert olmuştur ama babanız sizin iyiliğinize söylüyor. Bence oldukça da haklı. Eşinizle şu an bir sorununuzun olmaması bunun ömür boyu böyle olacağını garanti etmez. Kendi ayaklarınızın üzerinde durabilmelisiniz. En azından tekrar sınava girip açıktan okusanız? Hem bitirdiğinizde bir diplomanız olur hem de derslere gitmeyeceğiniz için aynı anda başka bir yerde çalışabilirsiniz de.

Annemlere oturmaya geldik . Babam durduk yere bu aralar ablam eniştemle çok kavga ediyor ablam kimya öğretmeni çalışmıyor kocasıyla kavga ediyor ve kocası da sürekli kqpı orda diyormuş babamda beni öğütledi bizde sorun yok fakat sende okulu bırsktın akıllıydın ama okumadın filan . Süt teknikerliğini kazanıp açıktan da bankacılığa kayıt olup ikisinide bıraktım şimdi Annemlere açıktan bişey olmuyor boşver dediği için bölüm değiştirip okuyacaktım vazgeçtim.. Kağıt kabartma kursuna gitmiştim bi ara halk eğitimin.. Iş aradım bqyq süre hiç deneyimim yok diye bulamadım ki bizim şehirde Iş bulmak çok zor istanbuldan gelen bi arkadaşım orda 1 haftada bulurdum burda 7 aydır bulamıyorum diyor . Eşimde çalışmana gerek yok kurslara git gez dolaş gerek yok diyor gelirimiz iyi. Neyse üniversiteleer yarım kaldı. Ablamın bu evlilik hayatı filan babamı çok üzmüş benide sanada olabilir benim aldığım maaş belli yarım birgün buraya geri döndüğünüzde zorlanırsınız filan dediği. Sonra işte millet turkuazın yeni mesleği ne diyormuş babamda yaptığım tabloları göstermiş bana kendini düşirdüğün duruma bak filan dedi. Ağlayacaktım gerçkten moralim çok bozuldu .
Tmm haklı yani bi mesleğim olsa iyş olurdu ama yok. Çalışmıyorum da . Birinin yannda çlşmak değilde bişeyleer alıp satmk istyrum ama bulamıyorum.
Gerçkten bi mesleğim ve işim yok ve babam da öyle konuşunca kendimi ezik gibi hissettim..
Ne ypacğm ben bu hayatta tek doluluk iş ve meslekmi.. Bilemiyorum .. Iş ve meslek olmaması çok kötü ama bunlar yoksa o insan bomboş bi insan mıdır sizce?
Kayınvalidemin iki dükkanı var yan yana giyim ve çiğ köfte . Oraya gdip müşterilerle ilgilenip kendimimi geliştrsem acaba?

Babanız aynı şeyleri güzel güzel de söyleyebilirdi. “Kendini düşürdüğün hale bak” vs demesi kaba olmuş. Babanız dediği için değil, kendinizi özgür hissetmek için bir mesleğiniz olması veya paşa gönlünüz istediğinizde iş bulabileceğiniz bir bölüm bitirmeniz sizin için iyi olur.

Baban sonuna kadar haklı.Eşinle Allah mutluluğunuzu daim etsin ama bu hayat birine bel bağlayamacak kadar çok büyük sürprizlerle dolu.
Yarının size,evliliğinize ne getireceği bilinmez işte bu sebeple bir mesleğinüz mutlaka olmalı.

ben de babaniz gibi dusunuyorum ama bunu bu sekilde ifade etmem. Annem fabrika iscisiydi bana yemin ettirdi sabancilara gelin de gitsen okulunu okuyacak is sahibi olacak ve calismaya devam edeceksin diye.hayati boyunca babama hic eyvallahi olmadi. neredeyse hic egitim almamis bir kadindan ogrendim feministligi ben.
Mehmet Aslantug ne guzel demisti gecende' hic bir kadin gelecegini karsinindaki erkegin ona olan hislerine emanet etmemeli diye' cunku o hisler her an degisebilir. Allah korusun bugun cok seven, yarin kapi orda diyebilir. sonra gene o babanin kapisina gelmek zorunda kalmak cok aci. O yuzden bence okulunuza geri donun. Esiniz de olumlu bakiyorsa orgun ogretime gecmeye calisin veya meslek edinme kursuna gidip meslek ogrenin. Kisacasi bir bileziginiz olsun. Babanizin ifade edis sekli tabii cok hatali ama dost aci soyler diye dusunmus de olabilir.

Back
X