• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

babam neden böyle yapıyor?

sevimlikartanesi

El-Latif,El-Cabbar,El-Mucib-Es-Semi
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2010
1.716
489
148
Babam.. iyi insan aslında herkes sever tabi ben de ama bazen babam tarafından kullanildigimi düşünüyorum maddi yönden. Nedenine gelince...

İki kardesim de evlendi Ben bekarim ve calisiyorum. Babam evelden beri küçük kardesimin gözüne bakar, Ablamla bana eşit davranirdi yani çok ustumuze dusmezdi. ben universiteden beri babamdan para istemem . Çünkü bize zor yetisiyordu babama çok aciyordum bu nedenlr öğrenim kredimle gecindim. Universitden hemen sonra calismaya basladim ve babama her ay 400-500 lira arasi gondermeye calisiyordum. Bir süre böyle devam etti sonra baktım ki en küçük bir seyin parasini bile benden istemeye basladi. Örneğin onlarin evine tatilde geldigimde borek yaptirdi firin ve kiyma vs parasini bile istedi.

Bu arada küçük kardeşim geldiginde ise onun gözünün içine bakıyor, yol parasini bile karsiliyordu. benden ise her seyin ama her seyin parasini istiyordu.

Ben icimden gelerek cok isteyerek para verirken birden bire bu ayrımcılığı görünce icimden gelmemeye başladı çünkü artık yaptigi ayrımcılık kalbimi kiriyordu.

Ben artık bahane uretiyorum vermemek için içimden gelmiyor kullanildigimi düşünüyorum. Böyle düşünmek istemezdim ama babam hiç ince düşünceli değil bana karşı. Kardeşime karşı cok ince dusunceli yegenime birçok sey aldı mesela. Alsın ama beni de düşünsün biraz.

Haksiz miyim? yardım etmek istiyorum ama suistimal edilmekten korkuyorum

Üzülme canim ya :( valla brn ama üzüldüm su ands annen nediyor bu duruma ve sen evlimisin

bence alışmış sana ona göre mecburmuşun gibi ama bence konuş babanla fazla da ezdirme kimseye kendini hayat bazen yaptığın fedakarlıklardan canını acıtabiliyor bi zman sonra yok dersen ona garip gelecek ama kardeşinin verdiği en ufak para alışkın olmadığı için çok değerli gelecek işte o zaman çok üzülürsün :KK1:

bence haksız değilsin evladından para isteyen anne babalar bana garip geliyo

ben anne değilim ama kardeşim benim için en ufak bi para harcasa rahatsız oluyorum kıyamıyorum onun parasına anne olsam nasıl hissederim kimbilir

bu arada benim annem senin babandan beter

faturalarını yatırsın diye para veririm gider kozmetige yatırır elektrigi kesilir tam dayaklık yani

TE="themis1990, post: 36906493, member: 392825"]Yaptırdığı böreğin kıyma parasını bile istiyorsa haklı olarak herkes alınır .
merak ettim küçük kardeşiniz erkek mi?[/QUOTE]
Hayir o da kiz

Üzülme canim ya :KK43: valla brn ama üzüldüm su ands annen nediyor bu duruma ve sen evlimisin

Annem de bazen babam gibi davraniyor ama babam anneme hiç para vermediginden. Babamin yaptiginin farkında beni destekliyor ama babam anlamiyor. Babam sürekli param yok diyor bundan bıktım artık. CÇünkü hem emekli hem calisiyor , ev kira değil ayrıca

Annem de bazen babam gibi davraniyor ama babam anneme hiç para vermediginden. Babamin yaptiginin farkında beni destekliyor ama babam anlamiyor. Babam sürekli param yok diyor bundan bıktım artık. CÇünkü hem emekli hem calisiyor , ev kira değil ayrıca
Anne babaya yardım edilir tabii.
Ama Babanın ihtiyac harici para istediğini düşünüyorsan kendin için bir yatırım yap.
Küçük bir ev al mesela.
Kardeşinle ayrım konusunuda bazen bilerek, bazen bilmeyerek yapar ebeveynler.annen babanla bu konuyu konuşsun, belki farkında olmadan yapıyordur baban.

Babam.. iyi insan aslında herkes sever tabi ben de ama bazen babam tarafından kullanildigimi düşünüyorum maddi yönden. Nedenine gelince...

İki kardesim de evlendi Ben bekarim ve calisiyorum. Babam evelden beri küçük kardesimin gözüne bakar, Ablamla bana eşit davranirdi yani çok ustumuze dusmezdi. ben universiteden beri babamdan para istemem . Çünkü bize zor yetisiyordu babama çok aciyordum bu nedenlr öğrenim kredimle gecindim. Universitden hemen sonra calismaya basladim ve babama her ay 400-500 lira arasi gondermeye calisiyordum. Bir süre böyle devam etti sonra baktım ki en küçük bir seyin parasini bile benden istemeye basladi. Örneğin onlarin evine tatilde geldigimde borek yaptirdi firin ve kiyma vs parasini bile istedi.

Bu arada küçük kardeşim geldiginde ise onun gözünün içine bakıyor, yol parasini bile karsiliyordu. benden ise her seyin ama her seyin parasini istiyordu.

Ben icimden gelerek cok isteyerek para verirken birden bire bu ayrımcılığı görünce icimden gelmemeye başladı çünkü artık yaptigi ayrımcılık kalbimi kiriyordu.

Ben artık bahane uretiyorum vermemek için içimden gelmiyor kullanildigimi düşünüyorum. Böyle düşünmek istemezdim ama babam hiç ince düşünceli değil bana karşı. Kardeşime karşı cok ince dusunceli yegenime birçok sey aldı mesela. Alsın ama beni de düşünsün biraz.

Haksiz miyim? yardım etmek istiyorum ama suistimal edilmekten korkuyorum
anne babada insandır..bir alıştırdınmı sonu gelmez..araya mis kokulu rengarenk banknotlar girdimi ne evlat kalır ne birşey..

evet baban evlat kayırıyor..evet babam evimizde önüme koyduğu yemeğin parasını alıyorsa alınırım,alınmakla kalmam bir çok bahaneler üreterek değil direkt kestirerek konuyu, paramı vermez tepkilerine bakarım..ve yanılmayacaksam benden zırnık görmeyen o baba bana karşı bariz kötüleşebilir...
bilemiyorum yangına körükle gitmek istemem ama yazdığınıza ben bile alındım burda Allah muhafaza baba bu.

Sebebi onu bu duruma alıştırmış olsanız. Nasıl başlarsa öyle gidiyor. Siz verdikçe o "onda var bende yok. Hem evladım o benim yabancı değil versin ne olacak" diye düşünüyor ve sanki o parayı alması hakmış gibi artık rutine bağlamış bir şekilde istiyor. Annenize söyleyin babanızla konuşsun. Alınmış desin sizin için. Yedirdiği böreğin parasını alan baba profili hakikaten ilginç. Bir de aynı evde yaşamıyorsunuz sanıyorum. Arada bir gidiyorsun kızısın heyecanla ne hazırlasam neler yapsam diye düşünecekken yaptığı olacak iş değil..

kötü alıştırmışsınız evet.
kardeşiniz asgari ücret ve sizden düşük maaş alıyorsa,evli ve çocuklu ise,
yardım etme gereği duymuş.siz ailenizle aynı evde mi yaşıyorsunuz bilmiyorum ama
tahmini bekar olduğunuz için sizden alırken pek acımıyor.
yardım yapılır ama ufak tefek şeylerinde parasını istiyorsa
haksızlık yaptıkları kesin.konuşma içinde şakayla karışık sitem edebilirsiniz bence.

Ben para vererek onları mutlu ettiğimi dusunurken fena alistirmisim anlasilan. Bir ara para vermedigim için soğuk davraniyordu ama sonra alıştı heralde. Artık para vermek gelmiyor içimden ama bir yandan da kendimi kötü hissediyorum. kardeşim evli ve cocuklu.

çevremin benden beklentisi cok oluyor sadece babamın değil bekar olduğum için ve iyi kazandığım için ama kendimi bazen salak gibi hissediyorum

baban anneciğine hiç para vermiyormuş yazık kadıncağıza..babana vereceğine anneciğine harçlık verseydin keşke ben öle yapardım..:KK51:

Back
X