babam nisanlim ve ailesinine arkalarından küfür ediyor

biraz komik nedense.. baban milliyetçi ama abartmış durumu...
çok takma, babanının gönlünden öyle geçiyor bu kadar basit..
gönlünü almaya çalış..tatlılıkla hallet. babanın yapısı bu şekilde, sen değiştiremezsin.

Canım düğün senin düğünün değil mi? Yüzmüş yüzmüş kuyruğuna gelmişsin. Bu aşamayı da halledebilirsin bence. Babanla konuş, ben böyle hayal etmedim baba de.Benim hayallerime çok zıt bişey istiyorsun, bir kere yaşayabilicem ben bu günü o da hayal ettiğim gibi olsun tatsızlık çıkmasın lütfen de.. Sonuçta bu sizin vermeniz gereken bir karar ve dediğim gibi Allah'ın izniyle bir kez yaşayacaksınız o günü.

Hem siz istemiyrsunuz hem de hakikaten çok ilginç bir istek babanınki. Düğün bu yahu mehter marşı da neymiş ? Arkadaşların da dediği gibi savaşa gider gibi ne gerek var ki? Baban çok milliyetçiymiş.. Hadi kendi düşüncesi bişey denmez de düğüne yansıtmak ne alaka? O zaman nişanlının ailesi de kendi siyasi görüşünce bir düğün istesin tam savaş olsun..

Düğünün belli bir bölümünde mehteran istese anlarım fakat bütün düğünü böyle istemesi...bilemedim.Eğlencesiz düğün mü olur? Kendi düğünleri nasıldı merak ediyorum.Nişanlının ailesine de bişiy diyemem insanlar haklı evlatlarını bir kez evlendiricekler bütün akrabaları toplayıp eğlenmek en doğal hakları.Babanın yaklaşımını hiç beğenmedim.Akraba olacaksınız sonuçta ilerde torun olur hep yüz yüze geleceği insanlara böyle davranması kötü.Seni de anlayabiliyorum sonuçta bir yanda baba bir yanda nişanlın ama sonuçta senin öz baban.Bir oturup içindekileri söylemeni öneririm.Umuyorum anlayışla karşılar.Karşılamazsa sen denedin en azından.Düğünü nişanlınla konuşup ikinizin istediği gibi yaparsınız.Düğünün tümünü mehter marşıyla yapmamak ne zamandan beri komünistlikle ilişkilendiriliyor anlamıyorum.Allah kolaylık versin ama o gün senin en mutlu günün olacak kimsenin bunu çalmasına izin verme..

Gece de Allah Allah nidalarıyla gerdeğe sokarlar artık sizi, tövbe tövbe.

ya bu konuda ben ailelere maalesef kızamıyorum

Genelde iki kültürden insan evlendiginde sorunlar çıkabildigi için insan hele hele aileler düşünüyor..

Hayir tamam yani ailemin karsisina dikilsem evlencem desem(ki dicem yani vakti gelincede) daha ortada birsey yokken bir insana "küürrrrrtttt" diye bagirilmasi ailem olsada hakli gormem..
Yani ailemin orda yaptigi beni korumak degil cunku ortada birsey yok..
Onlar o kesime hakaret ediyor hic yoktan ben buna ne hak veririm ne kabul ederim.

oldu olacak ilahili düğün yapsın bbanız erkeker ayrı yerde kadınlar ayrı yerde nasıl br cümledr ki a.. koministleri

Yorumunuz guldurdu beni
Yok dabs halay filan olmucak insanlar tiyatro izler gibi izleyecek
Seven var, sevmeyen var canım. Hem çok gürültülü oluyor, uzun süre çalınca, rahatsız olanlar olabilir. 4-5 saat boyunca ne çalacak ki hem mehter takımı? Minik bir gösteri şeklinde desen belki, bir kaç dakika şöyle geçiş töreni gibi falan. Ama babanız, hakikaten çok kaptırmış kendini.

Mehter maaşı ne diyorum ben de O sakın mehter marşı olmasın
Bence acayip saçma, sakın öyle bişey yapma. Hem düğünü erkek tarafı yapar, babanın karışması ayıp biraz.
Düğünlerde ben daha naif müzikler çalınmasından yanayım, hakkaten sanki cepheye gönderiyorlar seni

Erkek kardeşim evlenecek kasımda. Gelini evden Ölürüm Türkiyem'le çıkarcaklarmış o geldi aklıma. Babamdan çıkıyor tabi bu fikir, davul zurnayla çalacaklar bi de

Erkek kardeşim evlenecek kasımda. Gelini evden Ölürüm Türkiyem'le çıkarcaklarmış o geldi aklıma. Babamdan çıkıyor tabi bu fikir, davul zurnayla çalacaklar bi de
ne güldü m ya niye böle bişi düşünmüşler ki......
asırlardır kıratımı suladım falan......

Yuvanızı kurunca babanızla da mesafenizi korursunuz.Herşeyden önce bireyler birbirine saygı göstermeli.Sizin düğününüz,sizin kararınız...

mehter maasi degil mehter marşı.

dugunle mehterin ne alakasi var ya. isin iyice suyunu cikardilar.

yok canım kız pek üzülmedi. hatta sevindi. ''bende düşünüyordum onca erkeğin içinde nasıl oynarım diye beni gelinliğimle eşim görsün bütün erkeklerin görmesi gerekmez'' dedi. kız kına gecesinde istediği kıyafeti giydi . istediği kadar oynadı, eylendi. damatta davulların önünde oynadı. iki tarafta halinden memnundu.

mehterli düğün nasıl oluyor bir yerde görüntüsü varsa paylaşsana :)

Yok muzik kesinlikle calinmicakmiss
Mehter marşınıda ilk kez duydum..
Erkek tarafının verdiği tepkiler bence de normal yani...
Sonuçta bu düğün 1 kez olan bişi, şimdi konuşur sonra susar takmayın bence bildiğinizi yapın siz..
Nasıl mutluysan o şekilde dewam et.. İçinde kalır sonra pişman olursun.. Bol boll göbek at düğününde

Kusura bakma derdinden çok yorumlara gülmekten öldüm ya
Çok yaşayın kızlar. :):)

Bence bu düğün ikinizin karar da sizin olmalı, aileler görevlerini yapıp gelsinler, takılarını takıp köşeye çekilsinler.
Gelin ve damat ne isterse o olur diyemiyor mu biri çıkıp?
Cesur ol sen söyle.
Ben istemiyorum annemle sana mehterli nikah tazeleyelim istersen de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…